2022-05-15
之前bookmark咗間餐廳一段時間,終於可以試試,大概等咗三張枱就可入座,位置唔算太多,都等咗15-20分鐘左右。入到去先再點餐,我地就叫左炸雞牛角包窩夫🧇、泡菜五花肉蛋包飯、海鮮煎餅。因為呢排都好hit食牛角包窩夫,見佢呢度有得食,然後又想食炸雞,所以就揀咗呢個,因為佢都有另一個係甜品嘅,好似係雜莓牛角包窩夫。不過我哋最後先食呢個,所以都有啲滯。不過炸雞真係好食嘅,牛角包窩夫就比想像中普通,覺得只係一個壓扁咗嘅牛角包🥐泡菜五花肉蛋包飯,職員送餐送來,會幫你切開個蛋,佢會問你使唔使影相先,然後再幫你切開。原本諗住韓國啲豬肉好食,所以嚟到韓國餐廳就叫五花肉,但佢冇韓國嗰啲五花肉咁好食😂見到其他評論都recommend牛肉,可能下次嗌牛肉會開心啲,個蛋係好味都唔會老~最後個海鮮煎餅就真係麻麻,個煎餅係冇味嘅,如果你唔點汁係好似食緊一個煎咗嘅面包⋯唔太建議嗌呢個😅總括而言,如果再俾我揀嘅話,我諗我會揀蛋包飯,同牛角包窩夫但係會揀個雜苺食,因為雜苺嗰個會有返啲cream,令到個窩夫唔會咁乾咁dry,得炸雞同窩夫。炸雞窩夫又冇cream令到個窩夫好乾,覺得兩件事唔係好夾。炸雞係recommen
總括而言,如果再俾我揀嘅話,我諗我會揀蛋包飯,同牛角包窩夫但係會揀個雜苺食,因為雜苺嗰個會有返啲cream,令到個窩夫唔會咁乾咁dry,得炸雞同窩夫。炸雞窩夫又冇cream令到個窩夫好乾,覺得兩件事唔係好夾。炸雞係recommend嘅,兩個人食份量都足夠了。
不過衛生情況有待改進,一坐到入嚟間餐廳,佢有個兜裝住左啲匙羹同叉,仲有擺低咗啲碟,不過全部都係污糟洗得唔乾淨,然後個兜仲有啲醬係度,希望餐廳清潔方面可以留意吓。
環境都算坐得舒服,呢位可能有啲迫,不過冇計啦始終香港地地方細
炸雞牛角包窩夫
泡菜五花肉蛋包飯