2021-05-05 17 浏览
和朋友去了荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓B. O. T. H by Texas burger食飯。這是一間食漢堡的西餐廳。餐廳裝修得很有綠化元素,而且枱櫈好闊落,讓人坐得舒服,眼睛視覺又舒服。店員很有禮貌,服務亦相當殷勤主動。安排我們在玻璃幕牆前的卡位安裝,可以望到街上的風景,讓視線變得遼闊。我們點了德州燒烤牛肉漢堡及美式香草烤雞半隻。德州燒烤牛肉漢堡,麵包烘得香脆,內裏亦好足料,牛肉仍然保留很多肉汁,裏面還有炸洋蔥圈,煙肉,芝士,生菜等,配菜有炸粗薯條,十分香脆。美式香草燒雞,表面有鋪滿了香草,而且烤得皮脆肉嫩又多汁,拌菜有薯角,芥蘭和茄汁豆等。總結:B. O. T. H by Texas burger 是一間坐得舒服,而且漢堡質素高的西餐廳,是一個和朋友在這裏食飯,傾偈的好地方。

這是一間食漢堡的西餐廳。

店員很有禮貌,服務亦相當殷勤主動。

我們點了德州燒烤牛肉漢堡及美式香草烤雞半隻。

2021-05-04 20 浏览
之前食過朗豪坊果間Texas Burger好高質,近排睇到一個ig post話Texas係荃灣開左分店,唔只得burger食就去試下。行緊天橋入荃廣已經見到Both by Texas Burger個logo,勁大個鋪位,所以好好彩唔記得book位平日7:30都即刻入得!一落完單就有店員微笑走過黎,話新張期間有餐湯送,個番茄湯聞落都好香,面頭有cream裝飾,又有D麵包粒,飲完即刻暖笠笠冇咁肚餓之前有人打卡食廣島蠔水煮蛋,可憎晚市冇提供,但好彩我揀既墨西哥手撕豬肉三文治都好正,個包小麥色烤到好脆,中間爆多芝士,手撕豬肉一條條好juicy,薯條好重薯仔味,仲有唔少係我最愛既薯皮薯條添雖然有水供應,但我都忍唔住叫左杯奶昔,因為係我好鍾意既earl grey tea味! Cream好滑成杯milkshake整體上唔會太甜, 大滿足!有水飲👍🏻

有水飲👍🏻
2021-05-04 194 浏览
Texas Burger曾經入圍過全港10大漢堡餐廳選舉 仲要係黃店嚟嘅添💛除咗旺角同天后有分店 最近喺荃灣廣場仲新開咗一間😍環境仲要好靚添 好有外國氣氛😚鍾意食burger嘅你千祈唔好錯過🍔.📌卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡 $138佢地嘅漢堡扒選用咗澳洲和牛同美國Prime牛肉嘅西冷,牛肩胛同牛根混合🥩仲用咗冷熏方法令漢堡充滿油香牛味濃郁又夠Juicy 仲好有咬口🤩食漢堡包個包都好重要🍞呢到做得好出色🤤佢地嘅包係用自家製配方 個包脹卜卜 口感軟熟 仲帶啲甜味🥳不過就冇乜牛油香🤫佢醬嘅配搭都好特別 係用咗chipotle mayo辣辣地 幾香煙燻味🌶burger真係要趁熱食 因為啲車打芝士凍咗變硬就冇咁好食‼️.📌松露蟹肉蛋白吐司 $138鍾意食蟹一定要試🦀同朋友都估唔到啲蟹肉會咁多 食落都幾鮮甜架😍加埋蛋白成個texture豐富咗🤤但係就唔太有松露香🙈不過佢應該加咗幾多truffle oil 因為見到個包好濕 整到諗晒 同埋偏軟身 原本仲expect佢係好硬嗰啲sourdough🥺但係整體味道係唔錯💕.介紹完佢嘅主食 梗係要講埋佢嘅飯後甜品🍮同食漢堡包必配嘅肥仔奶昔😈無論係蛋糕定奶昔都好靚💕
📌卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡 $138
卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡

📌松露蟹肉蛋白吐司 $138
松露蟹肉蛋白吐司

介紹完佢嘅主食 梗係要講埋佢嘅飯後甜品🍮同食漢堡包必配嘅肥仔奶昔😈無論係蛋糕定奶昔都好靚💕不過如果兩個女仔嚟食 就建議就唔好叫兩杯奶昔再加甜品 因為食完主食都真係會幾飽🥺
📌燴啤梨藍芝士蛋糕 $88
除咗第一次見到啤梨同埋芝士蛋糕嘅配搭🍐用藍芝士嚟整芝士蛋糕都係第一次見👀個啤梨酒味好重 索晒啲紅酒味🍷不過我同朋友就唔太鍾意食個cake😫雖然我哋兩個都鍾意食芝士 對藍芝士都唔會抗拒🧐但係將佢用嚟整甜品嗰陣味就真係唔係幾夾😟陣鹹騷味太搶 加上都幾足料有好多藍芝士粒粒 似食緊舊芝士rather than一個甜品🧀同埋價錢都偏貴 雖然擺盤又真係幾靚🥰
啤梨藍芝士蛋糕

📌Garfield +$37
呢杯奶昔最特別係佢係用咗伯爵茶嚟做base 真係好少見🤩飲落好香茶味 所以個味清新啲 冇就咁奶昔咁heavy😌不過可能係茶底 所以飲到冇咁thick 口感比較稀😛最正係佢除咗面頭有埋消化餅 杯奶昔後面都有好多餅碎🍪所以會鹹鹹地 味道層次昇華咗🤤
Garfield

📌The Smurfs +$37
呢杯相對上杰身好多 真係似飲緊溶咗嘅雪糕🍦所以飲晒都真係會幾溜 兩個人share會好啲🤫個雲呢拿味好香 個味就同麥當勞嘅新地筒係一樣嘅🤣佢面頭同入面都加咗啲granola 豐富咗個口感 又有得食又有得飲😍
The Smurfs

2021-04-30 38 浏览
呢間burger我喺公司附近已經食過今次同朋友去荃灣行街見到呢度又有一間 仲好坐啲就去食個晚餐啦每位都會送嘅餐湯甘筍南瓜湯 食到粒粒嘅甘筍茸非酒精飲品有半價點左杯提子味梳打 Midnight WaltzMaryland crab cake蟹餅入面係一絲絲嘅蟹肉面層仲有芒果紅椒洋蔥絲酸酸甜甜咁 唔係太炸食落都幾清新Texas BBQ Beef Burger漢堡扒好厚 好juicy 香濃嘅牛味仲有炸洋蔥圈同芝士口感好豐富仲幫我地切開一半 方便同朋友share個價錢仲包埋薯條真係幾抵食
呢間burger我喺公司附近已經食過

仲幫我地切開一半 方便同朋友share

個價錢仲包埋薯條
真係幾抵食

2021-04-30 56 浏览
今日同朋友去荃灣廣場嗰頭行街見到一間新餐廳 就去食個tea餐廳座位寬敞 另外有一啲座位係靠近落地大玻璃 光線十足打卡一流 食物方面 食物種類多元化 除咗有burger之外仲有一啲特色嘅小食選擇 今日我哋叫咗水煮蛋牛油果吐司 $118一上菜嗰陣我哋都比吐司所吸引手掌咁大嘅牛油果熟到啱啱好 細膩而軟骨上面再加流心水煮蛋 配上烤過嘅黑麥多士 口感豐富 牛油果香融化喺吐司之中  非常之夾 德州燒烤牛肉漢堡 $138嚟到梗係要試下佢哋最出名嘅burger 一個burger好食與否除咗要睇下佢用嘅材料之外 仲要睇埋食材嘅比例同漢堡包質素首先呢款德州牛肉漢堡有洋蔥圈 煙肉 漢堡同埋生菜 比例上啱啱好 可以食到唔同層次 唔會只係集中食牛呢款材料漢堡包預先有烤過做到乾身而唔會被burger嘅醬汁整到淋哂 口感層次提升漢堡扒內脆內軟 牛味濃郁而鮮嫩 咬落去個陣肉汁多到到爆出嚟 再配合埋佢哋嘅 house barbeque sauce 非常好味 甘筍忌廉湯我哋叫咗brunch包埋一款湯 甘筍味濃郁軟滑 蔬菜嘅甜味再配上烤過嘅野菇 唔錯核果奶蓋班戟 $118呢款奶蓋班戟真係一試難忘 首先佢一上菜嘅時候已經有陣
今日同朋友去荃灣廣場嗰頭行街

一個burger好食與否
除咗要睇下佢用嘅材料之外 仲要睇埋食材嘅比例同漢堡包質素

甘筍忌廉湯

核果奶蓋班戟 $118

呢款奶蓋班戟真係一試難忘 首先佢一上菜嘅時候已經有陣陣好香嘅肉桂味 配搭埋奶蓋同埋堅果呢個組合原來可以好夾 不過重點係班戟本身做到好鬆軟而且蛋香濃郁 食落唔會有死死實實嘅感覺 反而好似做到梳乎厘嗰隻蓬鬆輕盈感覺
唔會話好膩
食落非常滿足  而且外觀非常精美 打卡一流

• 核果奶蓋班戟
2021-04-30 64 浏览
👧🏻😋👅🍽✨B.O.T.H. by Texas Burger (荃灣廣場)-💛新開張有餐湯送, 同非酒精飲品半價!💛超大塊落地玻璃望住對面citywalk, 裝修以啡色做主調, 好有空間感💛菜色選擇唔算好多, 但全部都好有特色好想試-🥩🦴🧀🍔 燒牛骨髓牛肉芝士漢堡 (每日限量供應) $238✨條牛骨髓完全搶左個burger focus, 勁大條✨上面有piccalilli, 本身我mustard & pickle 都麻麻, 所以冇點✨骨髓本身既調味已經好夠!, 好soft油脂好rich, 抔左D去burger度食, 令個牛味更出更香濃🤤✨塊肉厚又唔硬易入口, 芝士多到爆晒出黎, 仲有炸過少少既菇, 咬落口感勁多元-🇺🇸🦀🥮 馬里蘭蟹餅 $118✨少少辣初頭食落覺得係墨西哥風味, 睇真個餐牌先知佢有用mango salsa, 但亦加左Maryland最出名既wasabi mayo✨仲要有茴香沙律, 幾隻都比較strong但又出奇地好夾✨重點好似係個蟹餅, 咬落D蟹肉絲一條條好鮮甜-🥣🍅 餐湯 (新店開張送)✨係好濃既蕃茄湯! 好酸我勁鍾意-🍵🍨🥛🍪 Garfield $58✨係earl
👧🏻😋👅🍽✨
💛新開張有餐湯送, 同非酒精飲品半價!
💛菜色選擇唔算好多, 但全部都好有特色好想試

🥩🦴🧀🍔
燒牛骨髓牛肉芝士漢堡 (每日限量供應) $238
✨條牛骨髓完全搶左個burger focus, 勁大條

🇺🇸🦀🥮
馬里蘭蟹餅 $118
✨仲要有茴香沙律, 幾隻都比較strong但又出奇地好夾
✨重點好似係個蟹餅, 咬落D蟹肉絲一條條好鮮甜

🥣🍅
餐湯 (新店開張送)
✨係好濃既蕃茄湯! 好酸我勁鍾意

🍵🍨🥛🍪
Garfield $58
✨係earl grey味既milkshake唔太甜但好香cream味
✨冰底既drink拎上手就會凍, 但餐廳細心用左空氣杯
✨milkshake好滑, 有雪糕同cream好夾個威化餅

加一服務費
2021-04-27 42 浏览
做完瑜伽🧘🏻‍♀️相約朋友到荃灣廣場食晚餐,經過一間環境不錯還有我們最喜愛食的漢堡,所以入去試一試。入到店鋪,裝修環境都給人很舒服的感覺,餐牌上除了漢堡包外還有一些牛扒,沙律,小食及甜品選擇,樣樣都很吸引🤤德州燒烤牛肉漢堡 $138牛肉漢堡即叫即製,上手仲係熱辣辣!漢堡餡料有煙肉,芝士,新鮮蔬菜及牛肉,煙肉煎得微焦,非常香口,牛肉咬開好厚好多汁,外表望落份量不大,但食落已經好飽肚,薯條熱辣辣脆卜卜,食唔停口😋核果奶蓋Pancake $118Pancake 賣相不錯👍質感獨特,鬆軟帶煙韌感,再配上滑身嘅奶蓋醬,加入果仁一齊食,口感豐富,味道一流😋
德州燒烤牛肉漢堡 $138
核果奶蓋Pancake $118
2021-04-27 59 浏览
餐廳裝修簡約清新, 放上好多綠色植物,充滿文青的風格, 透過落地大玻璃, 可以欣賞到 五光十色荃灣夜景, 確實不錯。德州燒烤牛肉漢堡$138烤牛肉漢堡, 份量十足 ,賣相吸引, 漢堡包皮十分鬆軟 , 充滿牛油香氣, 特別滋味, 中間夾著新鮮生菜、半溶芝士 、香脆的洋蔥圈、煙肉及配上一塊熱燙燙牛肉漢堡, 肉質好鬆軟, 充滿肉汁, 跟配的薯條, 熱呼呼、脆卜卜, 口感綿密, 沾上惹味的茄汁 , 真是令人停不來。水牛城雞翼五隻$98雞翼外皮完全被水牛城醬汁包裹著 ,外貌油光亮麗 , 雞翼入口嫩滑, 帶少少辣 , 令雞翼更添吸引,令人越吃越過癮。芋香Latte (熱)紫色的芋香 Latte , 配上漂亮拉花 , 賣相好吸引, 入口順滑 ,甜度適中, 散發著陣陣 誘人芋香, 十分享受。

德州燒烤牛肉漢堡$138

水牛城雞翼五隻$98

芋香Latte (熱)
食晏時間喺呢個商場,想搵個地方坐得舒服少少,沿住商場各層行個圈,見到呢間餐廳,光猛乾淨座位闊落,食物睇落又幾啱食,咁冇乜考慮之下就入去開餐😆叫咗$118嘅「墨西哥手撕豬肉三文治 Pork al Pastor Sandwich: adobo-rubbed / chicharron / smoked cheddar / pineapple / fries」,$68嘅「海鹽焦糖蛋糕 Sea Salted Caramel Layer Cake: popping chocolate / cream cheese / vanilla」,跟餐加 $37 嘅 Milkshake 個名叫做 Garfield: earl grey / ice cream / wafer biscuita 😋-「手撕豬肉三文治🥪」嘅麥包烤到脆脆哋,裏面嘅豬肉絲有好多,幾juicy,仲有甜甜哋嘅菠蘿🍍同紫洋蔥🧅,配埋cheddar cheese 🧀 一齊食幾美味😋- 「海鹽焦糖蛋糕」賣相靚靚🤩,味道非常濃郁厚身,食得我相當飽😆,配埋切成小粒嘅士多啤梨🍓、奇異果🥝、藍莓🫐、青瓜🥒,仲有脆脆哋嘅popping chocolate

- 「海鹽焦糖蛋糕」賣相靚靚🤩,味道非常濃郁厚身,食得我相當飽😆,配埋切成小粒嘅士多啤梨🍓、奇異果🥝、藍莓🫐、青瓜🥒,仲有脆脆哋嘅popping chocolate,口感好豐富😋
- Garfield 奶昔有淡淡嘅 Earl Grey 香味,仲有飲得到又食得到脆卜卜嘅 碎威化餅,呢個激好飲,有小驚喜😋
2021-04-24 126 浏览
而家荃灣都有Texas burger食啦而且環境仲好舒服,除左burger之外仲有pasta同其他食品供應德州燒烤牛肉漢堡除咗好厚嘅漢堡肉之外,仲有脆卜卜既煙肉,除此之外個燒烤汁好香!更加令人興奮既係粗條既薯條,好滿足呀!是日意粉 - 卡邦尼闊條麵煙肉條好厚切,麵條軟硬度適中不過如果多少少醬汁同醬汁味道濃少少就更好Pink Panther 飲品我推介大家呢一杯Pink Panther,因為除左外觀打卡靚之外,味道仲好香,乳酪味好濃,入面仲加入左酸酸既粒粒糖,令味道更加豐富
而家荃灣都有Texas burger食啦

德州燒烤牛肉漢堡

是日意粉 - 卡邦尼闊條麵
煙肉條好厚切,麵條軟硬度適中
不過如果多少少醬汁同醬汁味道濃少少就更好

Pink Panther
2021-04-24 61 浏览
同友人係荃灣行完街,想揾地方食少少野,休息一下見餐廳座位寬闊,仲有一排窗邊位有落地大玻璃,環境氣氛好休閑,就係到chill下友人係牛魔王,揀左卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡麵包烘香,又鬆軟,牛肉完美地呈現淡粉紅色,口感是剛好的。即使配上芝士,在有醬汁的加持下,完全不會太膩,實屬難得。另外薯條炸得金黃香脆,熱辣辣上,薯味濃郁。摩卡布朗尼新地其實,我哋一開頭都冇諗過食布朗尼。因為呢度嘅pancake好出名,但因為我哋有啲飽怕食唔晒,所以叫左新地。嚟到嘅時候,侍應叫我哋準備相機。我們都好愕然!原來甜品既底層係有乾冰,侍應再加入水產生煙霧效果,是個打卡甜品!效果真係好靚架,建議各位有仙氣既女神,嚟到嘅時候一定要叫這個新地。講返食物質素,布朗尼不是太甜亦很鬆軟,雪糕牛奶味好重偏奶感,幸好有乾冰的幫助,不然的話雪糕一定很快溶化。視覺享受、口感也是滿分的。大家嚟到記住試吓啦!

同友人係荃灣行完街,想揾地方食少少野,休息一下

友人係牛魔王,揀左卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡

另外薯條炸得金黃香脆,熱辣辣上,薯味濃郁。

摩卡布朗尼新地

視覺享受、口感也是滿分的。大家嚟到記住試吓啦!
2021-04-23 62 浏览
難得假期就訓耐啲,出到商場已經1點左右,就揾左間新餐廳想食返個brunchSet Lunch已包是日餐湯南瓜餐湯味道好濃郁,南瓜味道好突出,亦因為加入烘香過既香菇,香味同口感有層次太陽蛋烤牛扒不知為何,今日就想食好啲,就鋸個扒啦太陽蛋煎得好靚,牛扒亦好大塊,伴碟既蕃茄同薯仔都好美主角牛扒叫左七成熟,牛肉味重,有厚度同口感愛食肉既我大滿足另外薯仔有薯味又煎得香口,也很讚新餐廳既體驗幾好,裝修同環境都好relax 、乾淨會再黎試其他菜式

Set Lunch已包是日餐湯

太陽蛋烤牛扒
不知為何,今日就想食好啲,就鋸個扒啦

太陽蛋煎得好靚,牛扒亦好大塊,伴碟既蕃茄同薯仔都好美

主角牛扒叫左七成熟,牛肉味重,有厚度同口感
愛食肉既我大滿足

另外薯仔有薯味又煎得香口,也很讚

新餐廳既體驗幾好,裝修同環境都好relax 、乾淨
會再黎試其他菜式

2021-04-22 108 浏览
“精選意大利麵”($128)“提華納玉米脆片沙律+牛肉”($108+$26)“核果奶蓋班戟”($118)“Garfield”($58)Texas Burger喺荃灣開咗新副線😍裝修走田園風,環境十分闊絡舒服☺呢道除咗出名嘅漢堡包,仲多咗唔多食物選擇去到當日嘅精選意大利麵係carbonara🍝配料有煙肉🥓菇🍄洋蔥粒🧅溫泉蛋🥚意粉食落夠al dente😋而且十分creamy🥰原本以為份量唔多但食落都幾飽肚😆另一個main dish叫咗份提華納玉米脆片沙律🥗仲加咗$26嘅fajitas steak,即係墨西哥式牛柳🐮個沙律賣相好得意😆係用玉米脆片整到個碗咁🌽入面再擺上沙律配料同牛肉絲😛配料就有啲墨西哥辣椒,牛油果醬🥑粟米粒🌽生菜,芝士🧀等等所以食落係酸得嚟帶點辣味幾特別😋甜品要咗份餐廳推介嘅核果奶蓋班戟🥞原來係梳乎厘pancake😍超級fluffy鬆軟但又唔會一陣風咁🤣Pancake面頭淋上吉士cream,仲有塊焦糖脆片🥰加上桃肉🍑堅果,味道唔會過甜岩岩好☺飲品唔少得要招牌milkshake啦😙今次叫咗呢杯Garfield,即係伯爵茶奶昔☺飲落順喉帶微微茶香,入面仲有啲餅乾碎🍪整體嚟講環境同
“精選意大利麵”($128)
“提華納玉米脆片沙律+牛肉”($108+$26)
“核果奶蓋班戟”($118)
“Garfield”($58)

Texas Burger喺荃灣開咗新副線😍
裝修走田園風,環境十分闊絡舒服☺
呢道除咗出名嘅漢堡包,仲多咗唔多食物選擇
去到當日嘅精選意大利麵係carbonara🍝
配料有煙肉🥓菇🍄洋蔥粒🧅溫泉蛋🥚
意粉食落夠al dente😋而且十分creamy🥰
原本以為份量唔多但食落都幾飽肚😆
另一個main dish叫咗份提華納玉米脆片沙律🥗
個沙律賣相好得意😆係用玉米脆片整到個碗咁🌽
入面再擺上沙律配料同牛肉絲😛
配料就有啲墨西哥辣椒,牛油果醬🥑粟米粒🌽生菜,芝士🧀等等
所以食落係酸得嚟帶點辣味幾特別😋
甜品要咗份餐廳推介嘅核果奶蓋班戟🥞
原來係梳乎厘pancake😍
超級fluffy鬆軟但又唔會一陣風咁🤣
Pancake面頭淋上吉士cream,仲有塊焦糖脆片🥰
加上桃肉🍑堅果,味道唔會過甜岩岩好☺
飲品唔少得要招牌milkshake啦😙
今次叫咗呢杯Garfield,即係伯爵茶奶昔☺
飲落順喉帶微微茶香,入面仲有啲餅乾碎🍪
整體嚟講環境同食物質素很不錯☺
去荃灣食飯不妨試試呢間餐廳🥰
2021-04-21 3439 浏览
趁戲院開番,專登過嚟荃灣廣場睇早場「複製人徐福」,比正價平一截嗎!個故事都幾有深度,探索少少人生問題,而啲特技亦出色。睇完戲,剛好一點,放飯時間,在荃灣廣場搜尋吓,見到有家餐廳「B.O.T.H. by Texas Burger」,因為曾經都幫襯過「Texas Burger」,知道佢哋嘅出品有水準,所以,對呢家新餐廳都有信心。唔好睇佢門面好似唔喺好大,其實,個鋪位好深,地方極之寬敞、闊落,近窗一邊喺超高樓底,好有空間感,最正當然喺仲有一大排落地大玻璃啦,令到景觀更開揚,只可惜是日陰陰天,如果有陽光射入嚟就更好。此外, 店內加入好多綠化元素,不同嘅植物隨處見,感覺非常之好。餐廳後邊,有一整幅牆上有一大片彩繪,亦成為打卡熱點。我哋被安排坐晌餐廳尾挨窗嘅小茶几餐枱位,配以舒服嘅梳化椅,由於喺個角落位,比較自成一角,更感閒逸寧靜!食物方面,以Brunch、Large、Snack & Sharing、Sweet作為分類,大抵顧名都可思義,不過,要留意供應時間,有啲喺供應到6:00pm,有啲則晚上先供應,有啲就全日供應。食物嘅款式好多元化,而第一版嘅Brunch及Large,都會奉送餐湯或指定飲品,
,只可惜是日陰陰天,如果有陽光射入嚟就更好。
,而第一版嘅Brunch及Large,都會奉送餐湯或指定飲品,亦可加錢轉配其他食品。
南瓜忌廉湯

小弟揀飲咖啡,老婆就鍾意飲湯。是日餐湯喺南瓜忌廉湯,除加咗少少鮮忌廉,仲放咗條烤野菌,令賣相多添幾分天然味,立時又矜貴咗好多咁。老婆話個湯好掂,因為南瓜味好濃郁,嗰份甜味嚟得自然,而質感細滑柔順。
水煮蛋牛油果吐司 $118

咪以為就咁一件牛油果多士,單喺賣相已睇得出好有心思,其實,牛油果下面墊底嘅仲有啲西班牙辣肉腸、意大利乾蕃茄,配以一款英式嘅酸辣醬,當然睇得見仲有啲沙律菜,並用上特大嘅牛油果,製作好有誠意。
水煮蛋牛油果吐司
首先,個牛油果夠晒熟,真喺軟滑如牛油。我成日諗,幾時會有餐廳會以厚切牛油果代替鮮牛油嚟做一款健康菠蘿油呢
?隻水煮蛋亦做到恰當好處,一篤開啲蛋黃徐徐流下,沾上蛋漿更好味;而黑麥多士咬落外皮香脆,包心有韌勁,亦甚富麥香,喺高質嘅出品
素食植物牛肉芝士漢堡 $128

老婆揀咗個素漢堡,其實佢之前都食過以植物牛肉做嘅漢堡,第一次食嘅時候覺得好神奇,加上佢偏素,亦都喜歡食漢堡,所以,見到呢度有就好想再試。個漢堡好大份吓,配埋炸薯條及酸青瓜,佢食半個都已經話飽,哈哈,小弟都好耐無做包底王。
素食植物牛肉芝士漢堡
植物牛肉唔多介紹喇,因為市面推出咗都好幾年,總之,咬落真喺好有「肉地」,質感同味道都真喺好似食緊真牛肉咁
;裡面仲墊有生菜、蕃茄、植物芝士、炸洋蔥圈及特製醬汁,味道非常豐富、滋味。順帶一提,薯條香脆不膩,酸青瓜酸香爽脆。
焦糖鮮奶咖啡 +$25

印象中佢哋嘅奶昔都唔錯,不過,由於打算試試佢哋嘅「奶蓋班戟」,即喺慣常叫開嘅「梳乎厘班戟」,所以,都喺襯番杯焦糖鮮奶咖啡。杯咖啡真喺沖泡得好有水準,先喺朶玫瑰拉花幾唔錯,只喺面面未至最平滑,但入口口感均勻,完全無攪過,每一口都順滑細膩,焦糖嘅香味亦慢慢滲出,伴一小件牛油曲奇,喺加分位
焦糖鮮奶咖啡
核果奶蓋班戟 $118

以為就咁奶蓋班戟再加啲堅果粒粒、唧啲忌廉、擺幾片生果就算,實在少覷咗佢哋出品嘅誠意。兩大件奶蓋班戟煎烘得高身大件,淋上吉士忌廉,灑滿唔少核桃粒及杏仁片,並加上煮過嘅桃肉,最後更糝埋唔少玉桂粉,最有心思喺晌表面做咗少少焦糖片,唔止賣相吸睛,令食味更具層次。
核果奶蓋班戟
俾老婆先試為快,佢第一次食呢一種班戟,誇張少少講,有少少驚為天日嘅感覺。確實,班戟部份真喺做到好鬆軟綿綿,極有蛋香,而襯以堅果、吉士忌廉、玉桂,味道一流
,而桃肉又清甜,配上少少堅果、焦糖片,又有另一番滋味。
核果奶蓋班戟
睇咗一場精彩有深度嘅電影,又食咗一餐美味、環境悠閒嘅午餐,真喺雙得益彰,令心情更開朗。補充多一句,服務方面亦喺睇得出店員嘅誠懇及質素,好似當我哋點餐時,因為點了一客素漢堡,另一客喺牛油果吐司,店員怕我哋喺素食者,略帶提一提吐司裡有少許肉嘅成份,以免引起不必要誤會;此外,同位男店員交流時,因為我咃所坐嘅梳化椅喺較矮,佢亦刻意踎番低少少,等大家晌同一個視平線,喺一份尊重感。
2021-04-19 1264 浏览
Texas burger開到黎荃灣啦 餐廳仲有落地大玻璃 可以邊食邊欣賞到風景😍除左burger同薯條 仲有我最愛既soufflé pancake食~🥞.德州燒烤牛肉漢堡係連埋薯條同餐湯架薯條厚切好好食 食落唔會太熱氣既感覺牛肉漢堡入面仲有炸起左既煙肉 食落好香口 脆卜卜味道亦好夾 洋葱圈🧅都係炸左 好鬆軟~🐂牛肉厚得黎唔會好硬 燒烤醬好夾呢個餐仲有酸瓜配埋 分開上的 可以自己切黎食咁就唔會膩了❤️.炸魚薯條有2大塊魚柳 外皮炸得金黄鬆脆 入面既魚肉仲好嫩滑👍🏻愛炸魚薯條既你不容錯過。.最後當然要叫返個甜品 soufflé pancake🤤食之前大約20分鐘落單就ok了一上枱超吸引的‼️震下震下 蛋味香濃 空氣感剛剛好蓬鬆綿密 兩面輕輕一煎 外皮微脆 中間軟熟 超香~配埋桃 士多啤梨🍓 藍莓等等既水果 更開胃又靚而且店家加左少少肉桂粉提升香氣 絕對可一試😋有2件soufflé pancake 同朋友share岩岩好呢

德州燒烤牛肉漢堡係連埋薯條同餐湯架

薯條厚切好好食 食落唔會太熱氣既感覺
牛肉漢堡入面仲有炸起左既煙肉 食落好香口 脆卜卜
味道亦好夾 洋葱圈🧅都係炸左 好鬆軟~
🐂牛肉厚得黎唔會好硬 燒烤醬好夾
呢個餐仲有酸瓜配埋 分開上的 可以自己切黎食
咁就唔會膩了❤️

最後當然要叫返個甜品 soufflé pancake🤤

食之前大約20分鐘落單就ok了
一上枱超吸引的‼️震下震下 蛋味香濃 空氣感剛剛好
蓬鬆綿密 兩面輕輕一煎 外皮微脆 中間軟熟 超香~
配埋桃 士多啤梨🍓 藍莓等等既水果 更開胃又靚
而且店家加左少少肉桂粉提升香氣 絕對可一試😋