✅B.O.T.H. by Texas Burger呢間burger店成日見大家介紹終於有機會試到啦😋呢到最主要係食burger 不過都有沙律或者小食可以選擇burger款式都幾多 花多眼亂🤣每款都想試😈🔆卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡 $138賣相超吸引! 麵包都可以保持質感唔會俾個汁整到腍哂牛肉好大塊 唔會一食就碎哂👍🏻重點係有爆多車打芝士🥰 好滿足跟餐有薯條🍟 佢既薯條夠粗夠大條真係食到好充分既薯仔🥔😋薯條本身都有少少味粉 所以唔使點茄汁都好夠味味道: 3.8/5賣相: 3.6/5🔆核果奶蓋班戟 $118見到網上又係話呢個甜品係必食所以同朋友就一齊叫左黎試試佢班戟面頭有好大量既奶蓋味道係唔錯的 但個班戟既質地就有少少怪唔係平時食個啲入口即融既梳乎厘班戟佢係比較實身既 而且仲有唔少肉桂粉係面🥲對於唔鐘意肉桂味既我就有點兒失望了唔expect佢有肉桂味🤐🥲味道: 3/5賣相: 3/5🔆Pink Panther $58雖然班戟唔係太好食 不過呢杯milkshake真係好好飲🥰面頭有隻蝴蝶做裝飾 以為係白朱古力牌😂但其實只係紙😂😂😂😂我呢杯係有mixed berries, ice crea

✅B.O.T.H. by Texas Burger

🔆Pink Panther $58
雖然班戟唔係太好食 不過呢杯milkshake真係好好飲🥰
面頭有隻蝴蝶做裝飾 以為係白朱古力牌😂
但其實只係紙😂😂😂😂
我呢杯係有mixed berries, ice cream and yogurt
我最初係以試伏既心態去叫呢杯飲品

味道: 4.2/5
賣相: 3.8/5

地址: 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖
2021-07-16 30 浏览
今次去到荃灣覓食,知道有間田園風西餐開咗一定要試試😍舖頭好有特色充足嘅光線投射喺窗外恍如半露天嘅感覺…好柔和坐落去亦都好寬躺、舒適,適合同朋友一齊聚,飲番杯品嚐一下✨❤️✨卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡睇到嗰漢堡層層疊已經令我好吸引,厚厚嘅牛肉加上車打芝士煙燻過嘅牛肉吸引到好香口有煙燻嘅感覺,應該中間肉質非常之嫩,配埋蔬菜同埋醬汁親層次感好分明,配埋薯條係我最鍾意嘅厚切薯條即炸當然係鬆脆裏面嘅薯蓉都非常之腍,外脆內嫩配埋漢堡一齊簡直係Perfect✨海鹽焦糖蛋糕食咗個咁豐富嘅漢堡梗係要食一個甜品去中和返嘅有你咁啦依個焦糖味嘅陳層疊真高竟然有一浸味香嘅可以美儀中間有浸鐘明媚帶出甜嘅焦糖一啖咬落去中間綿密,甜味適中原來配襯海鹽都幾夾個喎✨Match latte (c)泡沫抹茶奶多甜少,抹茶帶一種苦澀味又唔會太濃烈,甜美啱啱好,凍飲一定係夏天必備✨Super Blue Blood夏天嚟到想要啲特色飲品,藍色嘅配搭梳打而佢嘅淡淡的香味,又適宜啱晒我唔鍾意太甜既口味,呢杯係店員推介我👍🏻😝
今次去到荃灣覓食,知道有間田園風西餐開咗一定要試試😍

✨卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡

✨海鹽焦糖蛋糕

✨Match latte (c)

✨Super Blue Blood

2021-07-06
  • 卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡
📍荃灣人氣burger‼️· 有驚喜伯爵茶奶昔🍼 -- B.O.T.H by Texas Burger🍔💛·#pigfoodiexhk_荃灣#pigfoodiexhk_西餐#pigfoodiexhk_黃店=======================Bookmark咗texas burger好耐!🤩前排同男朋友去開荃灣就一於去試下🤣當晚大約7:45去到都有唔少人排隊,可見人氣頗高🙈呢到嘅裝修好有大自然feel,有好多植物嘅擺設,而且空間感十足,坐得幾舒服🥰------------------------------⭐️卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡 $138 (7/10)漢堡嘅size都幾大㗎,建議share食咁就無咁油膩😋包體烘至面頭微脆,食落甜甜哋👍牛肉厚身juicy但肉味唔係太濃~漢堡夾入生菜、番茄好清新~車打芝士嘅鹹味亦較低調🙈伴碟嘅薯條粗身,炸得香脆,不俗!👍------------------------------⭐️牛肝菌菠菜燴飯 $128 (7.9/10)牛肝菌醬汁濃郁creamy,飯粒煮得煙韌,啖啖飯都充滿幽香,令人食唔停口!🤩--------------------------
#pigfoodiexhk_荃灣
#pigfoodiexhk_西餐
#pigfoodiexhk_黃店
=======================
⭐️卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡 $138 (7/10)

⭐️牛肝菌菠菜燴飯 $128 (7.9/10)

⭐️Garfield $58 (8.2/10)

頗有驚喜嘅伯爵茶milkshake❤️飲落好smooth,earl grey同奶味平衡得好好😋加埋餅碎增添咗香氣~
⭐️Black Cow $45 (7.5/10)

好經典嘅飲品!雪糕富牛奶香,不俗😍
⭐️核果奶蓋班戟 $118 (7.5/10)

賣相非常吸引,班戟口感鬆軟濕潤🤩奶蓋醬順滑,味道有啲似custard,如果奶味再濃一點會更喜歡!🙈伴碟有蜜桃、士多啤梨同藍莓,為整體帶嚟清新嘅感覺~
賣相:7/10
試食活動
  • 核果奶蓋班戟
  • Garfield
2021-07-09 92 浏览
餐廳環境闊落光猛、新淨企理,裝修設計別緻,坐落好舒服。大幅落地玻璃正對住出面嘅公園,景觀好開揚,欣賞住城市景色嘆住美食,賞心悅目。德州燒烤牛肉漢堡$138麵包皮香脆,內裡鬆軟,邊位仲有小小焦,好香口。餡料有炸洋蔥圈、煙肉、芝士、牛肉,仲有濃厚嘅BBQ醬。洋蔥圈香脆,牛肉厚實,纖維豐富有口感。BBQ醬酸酸甜甜好好味,加埋濃香芝士,好味。卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡$138熱溶嘅車打芝士又香又滑,牛肉嫩滑多汁,淋上惹味嘅千島醬,底下仲有番茄同菜。水牛城雞翼$98大大隻雞翼,包裹住嘅炸粉較厚,雖然索咗醬汁但都仲係脆口。肉質嫩滑,醬汁偏酸,小小辣。核果奶蓋班㦸$118口感超鬆軟,好有空氣感,入口即溶,上面淋上雪糕更滑更creamy。玉桂粉香味撲鼻,焦糖脆卜卜,香甜可口。核桃炸過好脆口,蘸滿糖粉,仲有桃肉、士多啤梨、藍莓,幾fresh。

德州燒烤牛肉漢堡$138

卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡$138

水牛城雞翼$98

核果奶蓋班㦸$118

2021-07-08 164 浏览
Lunch Meal服務態度招呼好好,座位闊落舒適。叫左特級鴨肝牛肉芝士漢堡同德州燒烤牛肉漢堡有餐湯同指定飲品跟。磨菇湯都幾好飲,指定飲品係Regular coffee/熱情果紅茶,叫左凍紅茶唔洗加錢。兩個漢堡扒都係乾身,無肉汁。鴨肝煎得都ok,但鴨肝味唔夠香。德州燒烤牛肉係煙肉+牛肉漢堡。
Lunch Meal

服務態度招呼好好,座位闊落舒適。

兩個漢堡扒都係乾身,無肉汁。

鴨肝煎得都ok,但鴨肝味唔夠香。

德州燒烤牛肉係煙肉+牛肉漢堡。
特級鴨肝牛肉芝士漢堡
2021-07-08
2021-07-03 103 浏览
約了以前的工友在荃灣聚一聚,閒話家常,知他甚少吃的西餐,特別選了這家不錯的餐廳,讓他享受不一樣的食趣。打從八年前左右,我多次嚐過這間在天后的漢堡包店,對其漢堡包、豬肋骨印象難忘,水準比某些酒店餐廳還要好,每次光顧都沒有失望,然而約兩年前消失了,雖然在朗豪坊店也曾光顧,惟一水隔天涯卻不可能經常專程到訪,這晚適逢其會,移船就墈,約住這區的工友再顧草蘆。餐廳的裝潢都比它之前兩間亮麗和討人歡喜,也許是經一事長一智,開到第三間,多多少少都吸收了經驗和了解人客的喜好。餐牌食品種類分了好幾項,款式都比以前多,當然漢堡包是其招牌菜,少不了!墨西哥香烤玉米棒,偌大的一條粟米,從未見過如此這般華麗登場,賣相極吸引,原條粟米烤得焦香,加了芫荽和芝士倍添惹味。是日餐湯是隨餐附送的,這晚是南瓜湯,味道也過得去。羅馬生菜合桃沙律,冰涼爽脆的羅馬生菜絕對是這沙律的靈魂,拌了芝士和合桃、脆麵包粒,一條脆煙肉,顧客永遠都不會因年月而改變對它的鍾愛。香脆炸魚薯條,是英式傳統菜,份量相當大,三件上了脆漿的炸魚,外殼鬆脆,而魚肉雪白甜美,質素相當好,配以他他醬吃,無出其右,薯條是粗條的,香脆外層,內裏軟糯。我最喜愛的德州燒烤

是日餐湯是隨餐附送的,這晚是南瓜湯,味道也過得去。

我最喜愛的德州燒烤牛肉漢堡出場了!仍然是以木砧板盛著漢堡包和薯條,上面插了旗仔,漢堡扒仍是成吋厚,粉嫩的肉色滲著肉汁,芝士是半溶狀態,嫩綠的生菜,番茄,特製的醬汁,加上厚厚的麵包,不用豫猶,大大口咬下,肉汁和醬汁首先籠罩著口腔每一個味蕾,烤成焦香的牛肉是美味得難以形容,混了芝士又是另一層次,是極有水準的漢堡包!

點了一杯叫Midnight Waltz 的飲品給工友,以巨峰提子,檸檬,梳打水混合而成,工友咧嘴而笑表示有趣。對他來說這一餐是新奇的,也喜歡了吃西餐,希望他多些嘗試不同事物,世界這麼大,有待我們去欣賞。
  • 漢堡包,烤粟米,炸魚薯條
2021-07-03 370 浏览
B.O.T.H. 即係Backyard of the House。店內放滿綠色植物,裝修用木色設計,希望營造岀後院舒適既感覺。近落地玻璃窗位的樓底特別高,空間感好強👍🏻我地平日夜晚8點去到好彩唔洗等位,不過就坐唔到打卡位😫😫🎈 德州燒烤牛肉漢堡 $138首先要讚下個BBQ醬,個味調得好好,唔知應該點形容,總之就好岩我口味啦🤣🤣除左有層厚厚既肉,入面仲有炸左既洋蔥圈、煙肉、芝士同埋生菜,成個包既層次豐富😋同埋個包烘得岩岩好,可以做到外脆內軟👍🏻👍🏻至於對於我黎講好重要既薯條都好好味,粗幼度岩岩好,外面好脆又可以保持到薯仔味,就咁食唔洗點醬都已經好惹味😋😋🎈 核果奶蓋班戟 $118店員好貼心提醒我地個Pancake要等45-60分鐘,建議我地落野食果陣可以一次過落埋。本來我就好鍾意食空氣感重既Pancake,所以呢個係必試項目😋😋其實呢個甜品真係要同時間競賽,本來空氣感咁重嘅pancake就好容易會下榻,再要喺pancake面到燒一層焦糖、又要擺盆裝飾,都真係要幾手快🤣🤣同埋我都幾欣賞個蜜糖堅果幾好味😋飲品味道偏淡,另外如果是日餐湯可以有兩款選擇就更好啦🤪🤪#YummyLifeKat
我地平日夜晚8點去到好彩唔洗等位,不過就坐唔到打卡位😫😫

🎈 德州燒烤牛肉漢堡 $138

🎈 核果奶蓋班戟 $118
核果奶蓋班戟

飲品味道偏淡,另外如果是日餐湯可以有兩款選擇就更好啦🤪🤪

#YummyLifeKat
2021-06-29
核果奶蓋班戟
德州燒烤牛肉漢堡
上次小編在假日沒有訂座,今次預先訂好位置,試試餐廳平日的lunch set💕餐廳好好也是安排坐落地玻璃位置,而且今次2人入座但安排了4人枱,空間更加大,又可以打卡😚💕原來Burger 以外的食物也非常出色,今次試了:水煮蛋牛油果🥑吐司 $108 (另加$18飲品)嘩😍 半個牛油果切成片放在厚厚的麵包上,上面還有一隻一切下去,蛋黃流出的水煮蛋,視覺效果已很震撼💕 而且味道清新,伴以沙律🥗菜,麵包上也塗了牛油果醬,牛油果愛好者一定要試試😋Caramel Latte & Hazelnut Latte 拉花靚靚~ 打卡一流🥰 味道很香很重牛奶味😋,焦糖味很特出,反而榛子味無咁突出而咖啡味多一點😋 兩杯各有特色~墨西哥🇲🇽手撕豬肉三文治 $118首先要讚薯條即炸好熱好脆,上面加了調味粉,不會太濃但很香口,讚👍🏻 而手撕豬肉份量十足,但味道比較濃郁帶辣,比較惹味~

原來Burger 以外的食物也非常出色,今次試了:

水煮蛋牛油果🥑吐司 $108 (另加$18飲品)

墨西哥🇲🇽手撕豬肉三文治 $118
2021-07-02
  • 水煮蛋牛油果吐司
2021-07-02 91 浏览
上次跟朋友黎試過覺得好好食,所以今次就帶女朋友黎試下。好開心安排坐係落地玻璃位置,食野之餘又可以望下街景,十分寫意。上次食左burger,今次就試下其他食物。墨西哥香烤玉米棒,係網上見到呢款玉米棒好吸引,所以叫黎試下,估唔到真係好正,上面有墨西哥風味的辣粉,再配上芝士碎和荽茜,粟米有少少烤燶的味道,食落咸咸辣辣又鮮甜,十分吸引。美式香草燒雞,燒雞有一隻的份量,而且已經切開一半和去骨,食起上黎比較方便。雞肉嫩滑而且多汁,不會燒得好乾,而且好有香草的味道。除了燒雞還有薯角,外脆內軟,十分美味。Caribbean Passion,呢杯飲品用上熱情果、橙汁同梳打,飲落有熱情果的酸味,亦帶有橙的味道,唔錯!
上次跟朋友黎試過覺得好好食,所以今次就帶女朋友黎試下。
上次食左burger,今次就試下其他食物。

2021-07-01 117 浏览
公眾假期真係周圍都係人🥲想去食下野都要排好耐隊~放假唯有近近地撐枱腳食個brunch👫🏻.📍B.O.T.H. By Texas Burger.🥙松露蟹肉蛋白吐司($138) - 好多蟹肉😍配埋蛋白好香~吐司好軟熟唔係硬嘅包😋配埋沙律菜好fresh好健康又好食~🍟香脆炸魚薯條($128) - 炸到脹卜卜又脆卜卜嘅魚柳勁cute😆魚柳唔乾又夠熱!薯條即炸都好正~🥂House White ($27) - 🙆🏻‍♂️話食炸魚薯條要配返杯白酒先夠chill~☕️Dirty ($25) - 咖啡好濃!!呢杯dirty偏苦但上到好多電啊🔋
📍B.O.T.H. By Texas Burger

好味指數😋😋😋回頭指數⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗呢間店嘅環境幾靚,尤其係有好大嘅玻璃,嚟食lunch 望到有日光係好舒服嘅~ 服務就一般,可能在場serve 客嘅staff 唔係好多,叫極都冇人理咁~🍴Texas BBQ Beef Burger 德州燒烤牛肉漢堡($138)+ 甘筍湯 + 熱情果茶Presentation 好靚,入面有牛肉漢堡扒、炸洋蔥圈、脆煙肉、BBQ 醬另配炸薯條... 個牛肉漢堡扒有少少乾... 唔夠juicy,洋蔥圈好香脆,煙肉有D 炸過龍,好似燶咗少少,係硬身唔係crispy,BBQ醬夠濃夠惹味... 薯條係肥薯條,炸得剛剛好,唔錯! 可能我對個burger 太有expectation 而令我失望而回!甘筍湯好有原本嘅甘筍味,好清新夠甘筍嘅濃郁味,知道落咗好多料,好味~凍熱情果茶唔係好夠甜味,大家響度笑似阿婆飲嘅茶,少少唔知想點~見同事食嘅🍴Smoked Scottish Salmon 蘇格蘭煙三文魚($128)同🍴Carr Valley Beef Burger 卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡($138)個presentation 都好靚,同事表示煙三文魚個包係好食嘅,ho
好味指數😋😋😋
回頭指數⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗

Texas BBQ Beef Burger

甘筍湯

見同事食嘅🍴Smoked Scottish Salmon 蘇格蘭煙三文魚($128)同🍴Carr Valley Beef Burger 卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡($138)個presentation 都好靚,同事表示煙三文魚個包係好食嘅,hollandaise 醬做得唔錯,但件事冇咩難度整,都唔太夠飽!Burger 個狀態都係個牛肉漢堡好乾~

Smoked Scottish Salmon

Carr Valley Beef Burger

整體上以「靚」為主,環境靚,食物賣相靚,但食物質素一般,服務又一般,未至於難食,但唔太知點解D人咁高評價,黑人問號?或者又係我唔好彩啦~
午餐
甘筍湯
2021-06-28 85 浏览
Randomly walked by and found this new restaurant. Very good spot with window sit just a bit crowded. We didn’t order burger but port al pastor sandwich to share. The toast was very crispy and the sauce was slightly spicy, like it. The chips was hot and crispy outside and soft inside, yummy! To be healthy, we ordered broccolini and mushrooms and spuriously good and fresh.Ended with stone fruit milk form pancake, it didn’t like Japanese pancakes only soft and creamy, it had a texture. recommend to
Ended with stone fruit milk form pancake, it didn’t like Japanese pancakes only soft and creamy, it had a texture. recommend to try!
2021-06-06
2021-06-27 122 浏览
荃灣最近我都開咗加多新餐廳,當中包括 B.O.T.H. by Texas Burger。餐廳靠窗位置有落地玻璃,中午時分好好陽光,加埋店內嘅田園裝飾,過來打卡真係一流呀!本小姐自己揀咗經典嘅「車打牛肉漢堡」配薯條,牛肉厚厚嘅亦多汁。另外仲點咗杯伯爵茶味嘅 milk shake,貪佢味道比較特別。男朋友就揀咗美國風嘅 Steak and Egg 試下。煎蛋係我最喜愛嘅燶邊蛋,正呀~ 當然牛扒都係有水準嘅!眼見其他枱好多都有叫 pancakes,賣相都唔錯,只係 pecan 口味就唔係咁啱我,有興趣嘅朋友都可以試下。

2021-06-26
2021-06-25 134 浏览
Garfield    &  Pink  Panther - 入口甜味滿滿嘅奶昔Duck  Foie  Gras  Beef  Burger  - 鴨肝入口即溶,漢堡多汁牛味濃,麵包🥯外脆內軟Buffalo  Wings - 炸粉簿,加上Blue cheese醬汁令口感提升10oz  USDA  Angus  Rib-eye  Steak - 肉質口感剛好…建議趁熱食New  Orleans  Jambalaya - 有少少辣味嘅海鮮飯🦞Stone  Fruits  Milk  Foam  Pancake - 賣相討好,打卡一流Mocha  Brownie  Sundae - Brownies 較甜,但雪糕超正🍦十分香滑,好有驚喜

Garfield    &  Pink  Panther
Buffalo  Wings
New  Orleans  Jambalaya
Mocha  Brownie  Sundae
Garfield    &  Pink  Panther
New  Orleans  Jambalaya
2021-06-24 109 浏览
試新嘢新開嘅姊妹店嗌左個taco $128 2件可以配雞/牛/豬美中不足 佢啲汁漏哂出嚟🥲另一個鴨肝burger $198配薯條🍟夜晚食 送兩碗 南瓜湯 幾好飲🤤但份量有啲少 六七成會較好飲品:matcha latte(hot)$42Pink panther$58飲品全日有50%埋單$419 兩個女仔食都可以👍🏿選擇都唔太多 有新menu都可以再試下🤨
試新嘢
新開嘅姊妹店