2022-11-23
美好的星期五,當然要拍拍拖♡輕鬆Chill一下~入秋涼涼地,最愛就係火鍋同燒肉,小朋友又可以偽裝自煮一番,食得更開心~ 其實帶小朋友食燒肉我就比較講究,大量醬汁嘅醃肉就不了,一於一起出發元朗,聽說元朗新開嘅 ,有靚靚安格斯牛,簡單加鹽或掃掃醬油,已經有100分滋味,兩個小朋友嘅為食笑容,證明選擇無錯♡B-MIX 燒肉餐酒館交通方便,由YOHO行過去都只係5分鐘路程。呢度裝修十分有格調,氣氛浪漫,仲有闊落卡位,湊埋小朋友都坐得好舒服♡我地一行4人就叫咗個4人餐,有沙律、刺身、大大盤菜、海鮮,又有牛,慢慢食慢慢歎♡ 心急又肚餓嘅小朋友,可以食住B-Mix 丼飯等燒肉~太貼心了吧?依家仲有優惠,和牛及套餐埋單再7折,單點埋單85折♡更抵食~ B-Mix 沙律、刺身三點盛,全部都好新鮮,不過講到驚喜,一定係坊間較少見嘅 同埋 ,酸甜爽脆,好開胃。大大碗丼飯,鋪滿紫菜同魚籽,加隻水波蛋,米飯飽滿,粒粒分明,蛋汁十分香,燒肉上桌前,小朋友們已經消滅咗一半!海鮮好豐富,有超厚肉帶子,目測近一吋厚,燒香後啖啖肉~ 仲有新鮮鮑魚,連殼燒夠曬juicy彈牙,高質!燒肉款式好多,雞腿同雞腎之外,就
燒肉款式好多,雞腿同雞腎之外,就有安格斯牛小排,安格斯牛粒同厚切牛舌,淨係睇擺盤已經口水流滿地~安格斯牛小排油花均勻細緻,肉質鬆化,就算全熟亦無影響口感,小朋友食唔停口!至於安格斯牛粒同厚切牛舌心就較有咬口,比較啱大人食😌😌😌