2013-04-01 74 浏览
今日係男友既生日, 最衰係我啦5記得book台.打左一個下午心水餐廳都冇曬位, 唯有放工再算....ai.....由7點搵到8:30都係冇位食飯...嬲死男友啦!!點知一上餐廳就有位....真係lucky^^點左3道菜食.....2個人食其實都太多個pizza 係有8件份量較多..應該適合3-4人食pizza係薄底好脆好香口,但係不是想像中既烤鴨味道沒有鴨味而醬汁又較少......淡而冇味覺醒比較差!!而其餘兩個就比較好味!!個肉丸波波就真係意外在大size...waitiress 傳上來真係好驚喜茄汁同牛肉丸係絕配. 牛肉波波肉質不"銀"軟軟冧冧好味道!!芝士通心粉絶對係"香濃重芝士" 味道濃郁嗅又香食就係香滑一口一口香濃芝士真係超正...一試難忘
今日係男友既生日, 最衰係我啦5記得book台.
打左一個下午心水餐廳都冇曬位, 唯有放工再算....
點知一上餐廳就有位....真係lucky^^
點左3道菜食.....2個人食其實都太多
個pizza 係有8件份量較多..應該適合3-4人食
pizza係薄底好脆好香口,但係不是想像中既烤鴨味道
沒有鴨味而醬汁又較少......淡而冇味覺醒比較差!!
而其餘兩個就比較好味!!

芝士通心粉絶對係"香濃重芝士" 味道濃郁嗅又香食就係香滑
一口一口香濃芝士真係超正...一試難忘
2013-03-27
2013-03-18 18 浏览
已經係第二次食apple green喇,上次係食旺角火車站新世紀果間嘅午餐當年覺得不過不失,未有感覺想再返去,細細回想,原來係因為當時並無叫到apple green真正煮得好吃的茶式呢!事隔一年朋友喺今年嘅生日帶我再次回到青色蘋果的懷抱裡估唔到今次會有新驚喜令我再想返嚟呢!雖然朋友已經book台但都要等3-4個字先入去,應該係6-8pm一round,830pm後又一round都好快入到去,本身有個waitress安排我地5個一坐一張門口嘅方形8人台非常之唔易傾偈令我同朋友都有少少不滿佢地安排我地最遲先入去(仲要無人理我地)我地見到有其他吉台諗全要求佢swtich 台,好彩最後都坐到張長方形5人台,先開心番少少!打開menu d野食都幾多下,樣樣都好想食呀好耐無嚟唔記得左呢度salad嘅份量係super jumbo size...幸好我同朋友們都係鐘情於呢隻沙律嘅sauce,menu上有寫係芝麻薑汁,我唔好薑架但係好彩食落又完全無薑味不得只仲有好濃嘅醋味,又有d炸脆片喺面,食落個口感好amazing呀出奇地夾,我添完又添食左5round都仲有,呢個係個食唔完嘅完美沙律,我相信我會為左佢再

事隔一年

朋友喺今年嘅生日帶我再次回到青色蘋果的懷抱裡

估唔到今次會有新驚喜令我再想返嚟呢!

打開menu d野食都幾多下,樣樣都好想食呀

但係好彩食落又完全無薑味不得只

呢個係個食唔完嘅完美沙律,我相信我會為左佢再返嚟!!好fresh!!
第二樣會令我返嚟嘅就係呢個炸菇配黑松露沙律醬,個精髓就係個sauce度!!

好重味,好酸好creamy,令我諗起sour cream,而且淡淡嘅松露配炸菇真係好正

唯一嘅不足係我覺得炸漿偏厚,有d似天婦羅,食落好似有d油膩,同apple green標榜健康嘅形象有少少唔夾

anyway 我下次一定會come for this snack!!!!
叫左個pizza大家分,嚟到時覺得佢好薄望落有d唔抵,但食落方知佢係幾有質量!

蝦肉沒有hea場,爽甜彈牙,有impressive,garlic味好香好重,配上herbs真係好香,一嚟就覺得好香!

令人回味無窮嘅一個pizza,仲有8件,夠哂分!

叫左lemonade 同green tea,全晚都refill 左6-7次,因為無限添飲嘛

好彩d waitress 都好勤快,就算d客未飲完都會幫你加到滿一滿

非常滿足,lemonade好清新,可以消滯
短期內都會想再去呀,不錯嘅選擇!

2013-03-15
  • 炸菇配黑松露沙律醬
2013-02-19 17 浏览
食過蘋果綠好多次,每次都係不俗,但真係超多人等位,連 book 左都要慢慢等安排入座..今次 order 左:1. 棒棒雞沙律大量薄脆舖面,令沙律食落有咬口 本來都幾好食,但因薄脆估計係油炸關係,令健康沙律變得麻麻地健康 棒棒雞肉質 ok,並唔太鞋,而加入橙肉,令沙律冇甘乾身,還好 2. Sausage Platter有四款腸仔, 烤蒜頭, 辣肉腸, 豬肉腸, 牛肉腸, 雞肉腸 - 岩晒 meat-lovers 辣味夠,但唔食得辣既朋友就唔好試喇,因為都幾勁牛肉腸我覺得係幾 OK 既,香到不得了!雞肉較其他失色,可能 common 吧,加上味道不濃烈,唔夠重.豬肉腸都 OK,似 banger n mash 之類既腸,有質感,good!3. Hawaaian style rib eye烤菠羅推介,十分香甜,加埋烤過之後,暖粒粒! Rib eye 屬 OK 之作,我地要 medium - turns out fineRib eye seasoning 亦不俗, 肉汁夠,有咬口,收貨啦 4. 清酒 spaghetti with clams唔知點解明明唔係特別好食,但我都會次次叫個 broth

今次 order 左:

1. 棒棒雞沙律
大量薄脆舖面,令沙律食落有咬口

2. Sausage Platter

辣味夠,但唔食得辣既朋友就唔好試喇,因為都幾勁

牛肉腸我覺得係幾 OK 既,香到不得了!

3. Hawaaian style rib eye
烤菠羅推介,十分香甜,加埋烤過之後,暖粒粒!

4. 清酒 spaghetti with clams

唔知點解明明唔係特別好食,但我都會次次叫

個 broth 煮得唔錯,好有酒香

但我本人唔鍾意佢既原因係佢 d 汁係 clear broth,唔上麵身,令到 spaghetti 食落好乾

Clams 幾大隻,算係 dum 本 - OK

價錢唔太貴,野食唔係曳,超多人等位,冇訂就咪制

文ey for valueness: 7/10
2013-02-01
团年饭
Weekday 5個人黎. Book左檯唔洗等. 入面好多後生仔女, 都幾嘈. 好在檯與檯的距離都ok, 所以都不至於要大叫. 佢卑張8人檯我地坐. 夠晒位放野食. 野食選擇都幾多. 蟹肉牛油果青瓜沙律: 以沙律黎講都幾大碟. 青瓜同牛油果切得都幾粗, 青瓜都幾爽, 沙律醬太多, 雖然蟹肉冇乜蟹味, 但整體的味都ok.Parma Ham & Melon Flatbread: 好多沙律菜響面. 讚~ 中文寫薄餅, 原來係非常薄的薄餅, 薄到好似脆片咁, 攞上手都有困難. 雖然我本身鍾意食薄的餅底, 但呢個對我來講太薄了. 太唔似食pizza/ flatebread. Parma Ham唔夠香但我諗呢個價錢唔可以expect太多, 就咁睇個flatbread見唔到蜜瓜, 原來係片薄左放響parma ham底. 有d heart喎. 夾埋都OK好味. Potato Skin: 4舊. 本身expect 薯肉少皮少少脆, 呢度的比較似普通細薯仔+toppings, 但整體幾好味, 唔會過多芝士. 有d 脆nachos嚮面令個potato skin 更有口感. 香腸拼盤: 3種腸, 勝在腸衣唔

香腸拼盤: 3種腸, 勝在腸衣唔會太厚或靭. 有一種腸都幾辣, 但辣得黎又蓋過左d肉味. 伴碟的薯蓉好味, 滑又唔會感覺落左好多牛油.
墨西哥烤包: Soft tacos ok. 但涵就麻麻地. 牛肉粒雖然多, 但較乾, 炸魚可能咁啱食正舊差的, 有點苦, 亦唔脆. 放傍用黎點的salsa太稀, 冇味.
另外叫左兩碗湯. 服務普通.

總結: 整體OK. 唔算好好食. 唔會抗拒返黎但亦唔會專登返黎.
2013-01-19 15 浏览
如果要選causal dinner的好去處AppleGreen必定是我的選擇之一👍那causal的餐廳報置簡而潔 給人一種輕鬆的感覺那causal的服務態度很好客 沒有給人hard feeling來了這麼多次 發現了一個共通點我從未在這裡看過有男生侍應呢很好奇 很想問為什麼😛言歸正轉話說那天放工 友人說想飲一兩杯但我連晚飯都未吃 好餓啊😅於是友人就提議邊吃邊喝咯由於友人對酒品都有少許認識加上知道出面餐廳售賣的酒沒什麼可供選擇 我地就上網搵可以帶酒去的餐廳其實選擇並不多AppleGreen就是其中之一所以亦造就了今日這篇食評😉坐下來 眼見四周都是年輕人有情侶 有朋友聚會 很熱鬧呢侍應都是年輕人 餐廳感覺很年輕餐牌選擇不多 只有前後兩版我會用貴精不貴多來形容餐牌分前菜 主菜 甜品等分類點了每次來到必點的 //蟹肉牛油果青瓜沙律//😋 好清新 好好味作為開胃小食清清味雷的確不錯 我們又點了pizza這次pizza選擇有三款 餐廳會不定時更新平常會點Melon Parma Ham Pizza 不過這次想來點新意 就選了 //北京烤雞pizza//😋有京蔥 做得很像片皮鴨的感覺但吃多了就不討好
如果要選causal dinner的好去處

對於飲酒有點要求的人 這裡是個不錯的選擇
雖然沒有黑暗暗的情調
但卻有美味清新的食物和輕鬆愉快的用餐環境😙

2012-11-18 24 浏览
是日去的是OR一直有好多好評的APPLEGREEN,用餐環境不錯,但有限時,由7:00食到8:30交枱,本來以為好急,但其實慢慢食都OK….頭盤:沒有面包籃,有D失望…蟹肉牛油果青瓜沙津:蟹肉份量很少,但食得出有蟹味的鮮甜,青瓜亦很爽脆,但切得太"大舊",如可切得"細舊"D,沾上更多的沙津醬,相信會更好食,而牛油果則熟得剛剛好,唔硬身,唔太淋,好食。香蕉核桃蛋糕:沙津送的,面包的代替品,沒有熱的,心中不爽,可是香蕉味道濃郁,而香蕉和核桃的配搭又是CLASSIC之選,好難會唔好食, 蛋糕質地鬆軟,但不濕潤,有D像MUFFIN FEEL, 核桃給了些堅硬的質感,令口感更豐富了!蘑菇湯:沒有嘗試,但家人都愛。FALTBREAD(羅勒大蝦):很薄的FLATBREAD,加上芝士, 羅勒,大蝦,好MATCH!!! FLATBREAD脆脆的,同PIZZA有好大分別,大蝦有D咸,美中不足的 地方是食到最尾時,冷冰冰的,FLATBREAD失去了原有的脆脆口感。明太子意粉配肉丸:明太子意粉好香,好有鮮味,第一次食,感覺好特別。忌簾份量剛好,不會蓋過明太子的味道。唯一要彈的是肉 丸,乾巴巴的,只有丁點的肉味

頭盤:
沒有面包籃,有D失望…

蟹肉牛油果青瓜沙津:
蟹肉牛油果青瓜沙津
香蕉核桃蛋糕:
蘑菇湯
蘑菇湯:
沒有嘗試,但家人都愛。
FALTBREAD(羅勒大蝦)
FALTBREAD(羅勒大蝦):
明太子意粉配肉丸:
明太子意粉好香,好有鮮味,第一次食,感覺好特別。忌簾份量剛好,不會蓋過明太子的味道。唯一要彈的是肉 丸,乾巴巴的,只有丁點的肉味.
美式12OZ肉眼扒
美式12OZ肉眼扒:
燒得過熟,話左要MEDIUM嘛!但肉質仍然好香淋,有肉汁,旁邊的椰菜絲有拌沙津醬,好細心,薯圈炸得鬆脆而不油膩,對愛薯的我是一大引誘。
甜品:
75%朱古力曲奇
75%朱古力曲奇:
原以為是同BROWNIES同FEEL的軟曲奇,但是成品是硬硬的,裡面有少少 軟吧!問了是暖的,但是出來的是凍冰冰的,好失望....曲奇朱味香濃,勁LIKE! 單食上面的COFFEE JELLY 好苦,連同CARMEL SAUCE和CHOCOLATE COOKIE食就令到整個甜品十分有層次。
牛奶三重奏蛋糕
牛奶三重奏蛋糕:
牛奶雪糕,牛奶蛋糕浸在牛奶中,蛋糕十分香 軟,但浸了牛奶,淋淋的,濕濕的,口感好怪,不好食,而雪糕則是驚喜位,雖然係冷冰冰的一舊,但慢慢在舌頭溶化,香濃的牛奶味隨即爆發,是 可取之處。

這間的WAITRESS服務好好,有問我們食物合不合心意,仲好親切。
2012-11-04
蟹肉牛油果青瓜沙津
蘑菇湯
FALTBREAD(羅勒大蝦)
牛奶三重奏蛋糕
75%朱古力曲奇
  • 明太子意粉
2012-10-21 30 浏览
並不是第一次來 Applegreen 但多數都是去旺角分店,第一次來銅鑼灣這一家。由於朋友一早已訂檯,所以不用等就可以入座啦!不過其實餐廳的人也沒有很多,那時大概是七時左右吧,但慢慢就開始多人和有點吵咯~這裡最好吃的是沙律,朋友提議點兩個沙律,當然是舉腳讚成啊!立方生律是我指定要點的!喜歡樣樣都有一點點,沙律菜、青瓜絲很新鮮,Dressing 份量剛好,還有喜歡有一點點的花生碎!之前未試過這個沙律,雖然我對雞的興趣沒很大,但這個沙律我也很喜歡,上面有很多脆脆,也有一點橙肉,整個感覺就是好夾!叫沙律才可享用的香蕉果仁蛋糕,要主動叫服務生拿給你才有的啊!餐牌上有寫著,為免浪費食物,客人要求才會送上的。這個蛋糕很香,也軟熟~蘑菇真的好大隻啊,但重點是黑松露醬,夾!這個真的是過鹹了!而且完全吃不出有柚子味…… 喜歡用上薄脆餅底~pizza 上的蝦很爽口,pizza 的香料惹味!這個香腸拼盤,腸的肉質不夠嫩,實在是很一般。但伴碟有很多的薯蓉好好吃!本人愛carbonara,這裡的做得不錯!煙肉加忌廉蛋汁,簡單又美味!但配上的包硬到像石頭一樣,完全咬不開席中幾位朋友都是第一次來這餐廳,都認為這裡不
這裡最好吃的是沙律,朋友提議點兩個沙律,當然是舉腳讚成啊!
立方沙律
棒棒雞沙律
香蕉果仁蛋糕
炸珍寶蘑菇 配黑松露醬
蘑菇真的好大隻啊,但重點是黑松露醬,夾!
甜辣柚子雞翼
這個真的是過鹹了!而且完全吃不出有柚子味……
羅勒蒜蓉蝦pizza
Carbonara

席中幾位朋友都是第一次來這餐廳,都認為這裡不錯。當中有一位朋友後幾天就帶了她仔仔再到訪這裡呢。我自己也很推介這家餐廳,這裡的食物實在不俗,而且份量又不是超級大的size,幾個朋友可以試很多款,又不會太膩,各款沙律都真的很美味!
2012-10-09
羅勒蒜蓉蝦pizza
Carbonara
  • carbonara
2012-10-09 15 浏览
由於慶祝生日,所以事前BOOK左位,本身諗住旺角個間,但係得個半鐘食。而銅鑼灣呢間可以由7點半食到10點半,實在太好啦今次一行7個人,分別叫左Ceaser Salad 好味!棒棒雞 Salad 好好味!沙律好大份,岩一大班人食。脆脆with 牛油果醬,個牛油果有點生叫沙律送的香蕉果仁蛋糕,記得要主動問職員拎卡邦尼 明太子意粉 超好味! encore左一次另外,叫左3個甜品,分別係truffle, brownie, 焦糖蘋果,得個樣靚,但係吾好食。不過overall黎講,野食好好味。下次會再黎=)
而銅鑼灣呢間可以由7點半食到10點半,實在太好啦

今次一行7個人,分別叫左
Ceaser Salad 好味!
棒棒雞 Salad 好好味!
沙律好大份,岩一大班人食。
尚可
脆脆with 牛油果醬,個牛油果有點生
叫沙律送的香蕉果仁蛋糕,記得要主動問職員拎
卡邦尼
明太子意粉 超好味! encore左一次

不過overall黎講,野食好好味。下次會再黎=)
2012-10-08
  • 明太子意粉
2012-09-06 30 浏览
今日夜晚同朋友去慶祝生日,遇到一位難得帶點可愛肥肥地嘅侍應笑容同禮貌一流!我去廁所偷偷叫那位侍應起蛋糕時,佢態度很好地說冇問題問我坐邊張枱,馬上送上蛋糕!嗰位侍應仲好nice咁同我地傾偈唔嫌我地煩!食物又好味!真係唔錯!一定會再去!服務態度水準都值得嘉許冇令我地失望,埋單都係每人百幾蚊,抵!
冇令我地失望,埋單都係每人百幾蚊,抵!
2012-09-05
2012-08-15 9 浏览
是晚朋友生日,特意到APPLE GREEN慶祝生日由於book左位,所以好快就有位喇地方都幾大,幾寬闊,呢間餐廳主打係健康,同埋環保,所以會見到餐牌上都會叩客人"珍惜食物"頭盤- 鮮製牛油果醬,墨西哥脆片雖然牛油果香味不太突出但都會食到醬內的牛油果粒粒,再加少少的蕃茄粒,令整個味道好match!牛油果醬份量好多,食哂D脆片仲有剩,其他可以茶包tim.~~沙律- 加州棒棒雞沙律,芝麻薑汁入面有好多生菜,洋蔥,仲有雞絲條,好新鮮而且份量剛剛好!! love it ~~芝士煙肉蘑菇肉丸意粉好濃郁我芝士香,喜歡cheese的朋友就一定要食佢!!燒三文魚呢碟出意想不到的好食呀, 三文魚好大份量, 而且有D意大利飯係底,好好味,整碟的顏色好吸引,食得更開心.最後送上濕紙巾總括來說,服務,食物水準都唔錯,大家可以試試,
是晚朋友生日,特意到APPLE GREEN慶祝生日

由於book左位,所以好快就有位喇
地方都幾大,幾寬闊,

頭盤- 鮮製牛油果醬,墨西哥脆片

沙律- 加州棒棒雞沙律,芝麻薑汁
入面有好多生菜,洋蔥,仲有雞絲條,好新鮮
而且份量剛剛好!!
love it ~~
芝士煙肉蘑菇肉丸意粉
好濃郁我芝士香,喜歡cheese的朋友就一定要食佢!!
燒三文魚
最後送上濕紙巾

總括來說,服務,食物水準都唔錯,大家可以試試,

2012-08-08
2012-07-31 17 浏览
一個人吃午餐,叫了半份Caesar Salad ,侍應就送來半份Caesar Salad,腦中浮現第本個感覺:「So Green!」我覺得這個沙律So Green的原因,真的因為羅馬生菜佔了99%,另外添了些Parma Cheese及所謂的經典Caesar Salad Source。就連較常見的麵包粒,煙肉碎等也省略了。這倒好,我就想吃多點菜。羅馬生菜深青綠色交雜,看起來也很新鮮,吃起來也很新鮮爽脆,Parma Cheese切成薄片,味道倒也濃郁,為青菜味道以外添了些濃郁的味道。雖然不知道沙律醬汁經典在那裡,但味道倒是不錯,不是一般白色的就稱之為Caesar Salad Source。不過略嫌廚子太闊綽,下的太多沙律汁,輕手一點就更完美了。Banana Walnut Bread是Pound Cake的模樣,呈褐色,內裡有些合桃肉;吃起來,沒有一般Pound Cake的濃厚結實,質感鬆軟,有頗清的香蕉味道,偶爾吃到合桃肉,添了些嚼勁及果仁香。這片Walnut Bread份香食味恰到好處,令吃過沙律的客人可以額外得到些補充,吃罷亦不會太飽滯,感覺很好。第一次吃Caesar Salad,材料

第一次吃Caesar Salad,材料簡單,十分清淡,味道很好,加上一片Banana Walnut Bread,男孩子的我也覺飽足了。結帳只是六十多個大洋,在一些自助的Café,吃一份沙律,動輒五十個大洋,因此這裡有人招呼,再加一片Walnut Bread才貴上十元八塊,感覺十分便宜。
Banana Walnut Bread
Caesar Salad
Banana Walnut Bread
Caesar Salad
2012-07-30 5 浏览
這一間,walkin的話,閒閒地要等上個半鐘!黎過幾次,因為太多人等位,最後都放棄了!因為前一日訂位,所以中午去就唔使等位了!叫了一個set,大約70-90不等!set lunch是這個沙律!無乜特別!最特別是沙律上的一片片的芝士。跟出面的不同。這個貝殼意粉,我是走辣的。但味道也未免偏咸了一點。而且,還份量少得很!意粉偏硬!是我期望太高嗎?還是set lunch水準不高?晚餐來會比較好吧?
這一間,walkin的話,閒閒地要等上個半鐘!
黎過幾次,因為太多人等位,最後都放棄了!

因為前一日訂位,所以中午去就唔使等位了!

叫了一個set,大約70-90不等!

set lunch是這個沙律!
無乜特別!
最特別是沙律上的一片片的芝士。
跟出面的不同。
這個貝殼意粉,我是走辣的。
但味道也未免偏咸了一點。
而且,還份量少得很!
意粉偏硬!

是我期望太高嗎?
還是set lunch水準不高?

晚餐來會比較好吧?
2012-07-18
2012-07-28 15 浏览
不會有下次 >_< 唔明點解咁多人讚好... Apple Green 好耐之前已經想試, 終於係10號風球 除下的晚上, 與家人一行 9人 一同去品嚐 因為之前 book 左 7點, 話要 8.30 交枱, 所以都有通知家人, 睇住D時間. 但心想係咪真係咁好味, 咁旺場呀 ? 叫左 9樣野食, 全晚最好味 & 最抵 勁 "鞋" 兼無肉汁的 烤朱扒, 比成 2佰幾元, 比D咁GE質素, 完全唔符合 LOR 大 X 樂 D 好食好多 , 但人地都係佢 1/4 價錢都唔使. 當我地食得差不多的時候, 侍應就來 禮貌/象徵性 的詢問 D 野是否 合適時, 就正好讓我表達對 勁 "鞋" 兼無肉汁的 烤朱扒 的不滿,起初個侍應聽完之後有小小 鄂然, 就話 要配埋佢個醬汁一齊食, 咁樣 咪 唔會 無肉汁 LOR,嘩, 真係唔聽都無知 而家 D 食物意識 係咁,我話塊扒本身又"鞋" 又無肉汁, 就算加左 D 醬汁一齊食, 都唔會令佢 滑 D 架 WOR,佢可能無諗過 會有客人 係咁答, 唯有笑笑口就行開左, 完全無意識 話會同廚房改善下 !最終 食左 $1,100.- 雖然 9
不會有下次 >_< 唔明點解咁多人讚好...

叫左 9樣野食,
餐前小食, 一般
PIZZA: 烤鴨 比 巴馬HAM 好味
勁大碗的 雞 C SALAD
全晚最好味 & 最抵
好大件的芝士蒜茸包
勁 "鞋" 兼無肉汁的 烤朱扒

大 X 樂 D 好食好多
, 但人地都係佢 1/4 價錢都唔使.
墨西哥烤包 - 牛柳粒較 乾, 炸魚較好
就正好讓我表達對 勁 "鞋" 兼無肉汁的 烤朱扒 的不滿,
嘩, 真係唔聽都無知 而家 D 食物意識 係咁,

最終 食左 $1,100.- 雖然 9個人黎計, 每人平均 都係 $120.- 唔係貴,
但呢個價錢 係 CWB 應該 仲有好多選擇, 唔好 'side' quota
下次都係 揀番 和民 / Outback 會穩陣好多

我們 已經 失去 味覺? 向現實 / 大品牌 低頭 ?
题外话/补充资料: 我們 走時, 未有人在等位, 但 唔明 咁 ge 水平, 又唔係好好味, 個場都好滿 難道 在 CWB 只要 開得食肆, D 野唔 "難食" & 裝修 OK 都唔憂 無人幫襯 ? 我們 已經 失去 味覺? 向現實 / 大品牌 低頭 ?
PIZZA: 烤鴨 比 巴馬HAM 好味
勁大碗的 雞 C SALAD
好大件的芝士蒜茸包
2012-07-14 16 浏览
經過APPLE GREEN, 唔駛等位之下, 促使我同朋友入去食. 之前好似未食過佢地既晚餐. 由於同朋友都唔太餓, 所以只係叫左個棒棒雞沙律, 芝麻薑汁同埋Parma ham & melon 薄餅沙律好好味. 芝麻薑汁好香,又開胃, 入面仲加左少少橙, 好清新. 兩個人食晒半份~ ( 半份巳經有好多)Parma ham & melon 薄餅 都OK~ 真係好薄~ 如果中意食厚底既人, 一定唔會中意~同樣都係大大份, 今次我地兩個就食唔晒喇Parma ham 唔太多. 如果加多d ,會更香口

同樣都係大大份, 今次我地兩個就食唔晒喇

Parma ham 唔太多. 如果加多d ,會更香口

2012-07-09
2012-07-08 11 浏览
apple green個名聽過好耐,而家先去試~以美式brunch,all day breakfast,意粉同沙律為主~先排病病地,食清d都好既T_T我幾鍾意食carbonara的,簡簡單單,只有煙肉,忌廉汁,芝士蛋汁~呢度都做得幾好,汁唔算多,啱啱掛晒係意粉度,味又唔算好濃好膩~意粉唔腍有咬口~佛羅倫蛋,有嫩蛋,下面係菠菜,芝士同多士,其實即係egg benedict,個蛋幾滑,將隻蛋切開,撈埋多士一齊食,感覺都唔錯~右面呈橙色既唔係普通薯條,係炸番薯條,甜甜地又香口,咩調味料都唔駛點,好食~
题外话/补充资料: 呢度環境幾舒服,人又唔多,最啱幾個女仔坐下傾下偈~
  • carbonara