2013-02-19
食過蘋果綠好多次,每次都係不俗,但真係超多人等位,連 book 左都要慢慢等安排入座..今次 order 左:1. 棒棒雞沙律大量薄脆舖面,令沙律食落有咬口 本來都幾好食,但因薄脆估計係油炸關係,令健康沙律變得麻麻地健康 棒棒雞肉質 ok,並唔太鞋,而加入橙肉,令沙律冇甘乾身,還好 2. Sausage Platter有四款腸仔, 烤蒜頭, 辣肉腸, 豬肉腸, 牛肉腸, 雞肉腸 - 岩晒 meat-lovers 辣味夠,但唔食得辣既朋友就唔好試喇,因為都幾勁牛肉腸我覺得係幾 OK 既,香到不得了!雞肉較其他失色,可能 common 吧,加上味道不濃烈,唔夠重.豬肉腸都 OK,似 banger n mash 之類既腸,有質感,good!3. Hawaaian style rib eye烤菠羅推介,十分香甜,加埋烤過之後,暖粒粒! Rib eye 屬 OK 之作,我地要 medium - turns out fineRib eye seasoning 亦不俗, 肉汁夠,有咬口,收貨啦 4. 清酒 spaghetti with clams唔知點解明明唔係特別好食,但我都會次次叫個 broth
今次 order 左:
1. 棒棒雞沙律
2. Sausage Platter
辣味夠,但唔食得辣既朋友就唔好試喇,因為都幾勁
牛肉腸我覺得係幾 OK 既,香到不得了!
3. Hawaaian style rib eye
4. 清酒 spaghetti with clams
唔知點解明明唔係特別好食,但我都會次次叫
個 broth 煮得唔錯,好有酒香
但我本人唔鍾意佢既原因係佢 d 汁係 clear broth,唔上麵身,令到 spaghetti 食落好乾
Clams 幾大隻,算係 dum 本 - OK
價錢唔太貴,野食唔係曳,超多人等位,冇訂就咪制
文ey for valueness: 7/10