2022-06-05 22 浏览
👍🏻 時令生蠔今次時令生蠔係來自日本嘅「日之雪花」生蠔🦪生蠔size非常大🤗表面飽滿充滿水分 食落口大大啖生蠔肉 鮮甜味同海水味相互交織於舌頭上 正!👍🏻 即刨新鮮松露薯條🍟一上檯就感受到熱辣辣 然媭好濃郁既松露嘅味道 即炸金黃色薯條外脆內綿 每條薯條均沾滿了松露同芝士 好邪惡但好好味👍🏻 北海道帶子&三文魚籽墨魚汁手工意粉意粉擺盤非常精緻吸引 中間放左粒大大嘅帶子 然後意粉旁邊上放咗幾隻墨魚仔🦑、青口 碟邊還有三文魚籽 多款海鮮同墨魚汁加持下 有韌勁既手工意粉鮮上加鮮👍🏻 西班牙伊比利亞豬串燒🍢兩串巨型串燒 西班牙伊比利亞豬充滿油脂 香而不膩 而且唔硬 記憶點好深!餐廳亦都刻意搭配各式各樣嘅蔬菜 以及羅望子醬 等客人享用串燒時 能夠更好好接受豬肉嘅油脂🐽👍🏻 South American Style Lemon Squash一杯比較清爽嘅檸檬梳打 酸酸嘅檸檬味加上梳打嘅爽 令人有一種清新嘅感覺😌👍🏻 是日精選甜品(粟米芝士蛋糕🍰)蛋糕就係巴斯克芝士蛋糕 但混入左粟米粒 每一啖既食到芝士味濃香滑 又食到粒粒粟米既清甜 旁邊嘅藍莓及番石榴 都成功幫助解除芝士蛋糕嘅罪惡感注意事項⚠️- 餐廳
👍🏻 時令生蠔

👍🏻 即刨新鮮松露薯條🍟

👍🏻 北海道帶子&三文魚籽墨魚汁手工意粉

👍🏻 西班牙伊比利亞豬串燒🍢

👍🏻 是日精選甜品(粟米芝士蛋糕🍰)

注意事項⚠️
- 餐廳為南美菜餐廳 每道菜嘅配搭都花過心思 大家可以試下