2020-04-13 1192 浏览
因為知道係黃店,再加上朋友推介,同出左bonus就破例係疫情下照出街食餐好d既先講環境,揸車既唔使擔心,係正出面有兩小時車位同半小車位。一入到去超好情調,好適合情侶撐下枱腳或者吹下水,完全唔會趕你走野食方面叫左個328二人餐,揀左鵝肝多士同巴拿馬火腿蜜瓜,一膩一淡好醒胃,舊鵝肝亦都好juicy。餐湯沙律都可以,餐湯嫌略咸重手左,冇乜特別。主菜揀左波菜煙三文魚意粉同牛扒。意粉挺身,係我鍾意食既口味,配料就冇乜特別,正正常常。牛扒我覺得比較出色,雖然嗌6成都比較熟,但食落唔會好”鞋”,接近冇筋,呢個價位已經好收貨👍👍總結,呢個價位400蚊有找食到咁多野仲包個都幾出色既甜品,冇乜好投訴😛

餐湯沙律都可以,餐湯嫌略咸重手左,冇乜特別。

鵝肝多士  拼  巴馬火腿蜜瓜
波菜三文魚意粉
  • 烤澳洲牛柳扒
  • 青蘋果鵝肝多士
2020-03-04 1481 浏览
朋友訂左枱 , 呢間餐廳唔開揚 , 不過都唔難搵既 , 門面唔咁起眼 , 但望入餐廳就好有feel , 全是梳化椅 ,  暗暗既燈光 , 枱面仲有燭光添, 好啱情侶撐枱腳....我地三人叫一個二人套餐 , 另再散叫碟鵝肝意大利飯 , 各款食物都有水準......食食下見我朋友問喺佢身邊既侍應 , 我只聽到侍應答佢仲焗緊,  要D時間....幾分鐘後突然見侍應遞上生日甜品....我果刻好開心
题外话/补充资料: 個奶茶既茶包 , 一般都會浸耐D等茶葉既味出晒 , 但我浸到幾乎攤暖都係唔夠茶味....
2020-02-06
指定甜品
英式奶茶
心太軟 + 一球雪糕
2020-02-26 940 浏览
一入到個餐廳 環境好好好浪漫又有個蠟燭!好靚呀坐得好舒服 侍應好有禮貌掂左個二人套餐 好飽!上菜好快 野飲都好好飲 環境偏幽靜 適合情侶撐下臺腳 打卡都唔錯前菜好好食 尤其個牛肝多士主菜味道都唔錯 份量都好多 我地兩個人食完都飽住走,我點左牛同羊 同我oder熟嘅要求一樣! 下次有機會試下其他小食同燴飯哈哈甜品係奶凍 超級香滑埋單兩個人400 都唔洗 十分抵食會再幫襯 我見佢嘅位置可以拍埋一齊 朋友聚會應該都ok 但可能要book 臺!
一入到個餐廳 環境好好
好浪漫又有個蠟燭!好靚呀
坐得好舒服 侍應好有禮貌
掂左個二人套餐 好飽!
前菜好好食 尤其個牛肝多士

甜品係奶凍 超級香滑
埋單兩個人400 都唔洗 十分抵食
會再幫襯

2020-02-14 6309 浏览
為咗提早慶祝情人節,特登試吓呢間餐廳嘅經典二人晚餐。估唔到餐廳又幾有情調,每張枱放置一小盞蠟燭燈,食飯都零舍浪漫。-頭盤(3選2)今次揀咗青蘋果鵝肝多士同巴馬火腿蜜瓜。青蘋果鵝肝多士上嘅鵝肝唔算好厚身,入口離奇地帶點羊膻味。青蘋果有中和鵝肝油膩嘅作用,配上蘇除多士,味道都唔錯。薄切嘅巴馬火腿配爽甜蜜瓜,味道清爽又帶輕微鹹香,多汁蜜瓜好正。-湯&沙律分別係紅湯同凱撒沙律,味道冇咩特別,就唔多評論啦。-主菜(7選2)點選咗烤澳洲牛柳扒同菠菜汁煙三文魚意粉。三成熟嘅烤澳洲牛柳扒切開都唔會好生、血淋淋咁款,因為澳洲牛飼養方式同美國牛唔同,肉質會比較結實,味道上都幾唔同。雖然都有牛味,但個浸牛膻味比較清新,冇咁重口味,脂肪同肉汁相對上都較少。煙三文魚意粉嘅菠菜汁做得好出色,口感輕盈但又好夠creamy。煙三文魚份量都唔少,如果可以更嫩滑就更好。是日甜品:士多啤梨奶凍雖然咁講好似好誇張,但呢杯可能係我人生中食過最好食嘅一杯士多啤梨奶凍。奶凍口感超級嫩滑,完全冇魚膠粉嗰種啫喱膠質感,好驚喜,有種食緊特濃牛奶雪糕嘅感覺。士多啤梨醬份量恰到好處,為奶凍增添一份酸甜清爽。另外點選左一杯傳說中嘅long I
為咗提早慶祝情人節,特登試吓呢間餐廳嘅經典二人晚餐。

-頭盤(3選2)
今次揀咗青蘋果鵝肝多士同巴馬火腿蜜瓜。

頭盤

-湯&沙律
分別係紅湯同凱撒沙律,味道冇咩特別,就唔多評論啦。

-主菜(7選2)
點選咗烤澳洲牛柳扒同菠菜汁煙三文魚意粉。

是日甜品:士多啤梨奶凍
是日甜品

士多啤梨醬份量恰到好處,為奶凍增添一份酸甜清爽。

另外點選左一杯傳說中嘅long Island。酒精味都幾濃烈,飲落有少少灼熱感。但整體味道無想像中好飲,睇嚟我下次都係叫返普通coctail算。
Long  Island
2020-02-13
頭盤
是日甜品
2020-01-18 950 浏览
朋友推薦的餐廳,說在網上看到應該水準不錯... 食物 4/5該店除了散叫,還有套餐給我們選擇,這次就選了尊貴2人套餐($468),以這個價錢的款式和質素來說尚算不俗。頭盤:「青蘋果鵝肝多士」一般都鵝肝比較油膩,但配以爽口的青蘋果似乎又被中和了,挺特別的配搭。「香煎帶子配檸檬油醋汁」帶子鮮甜。「迷你德國腸拼盤」有兩款德國腸,但食不出有何特別之處。「凱撒沙律」似乎較為遜色。「澳洲黑安格斯肉眼牛扒」牛扒的質感和味道都較為突出,惜略嫌太咸了一點。「香草煎封羊架」羊的膻味不重但肉質好嫩,平時不太喜歡吃羊的朋友就可一試。 環境 4/5該店的設計簡單,環境較暗,似乎這是配合西餐的氛圍。而且地理位置也尚算方便,只距離地鐵站2分鐘的路程。 服務 3/5可能晚市時間較忙,侍應未必能即提供服務,只覺一般。
朋友推薦的餐廳,說在網上看到應該水準不錯...

食物 4/5

頭盤:
鵝肝、帶子及德國腸拼盤
「香煎帶子配檸檬油醋汁」帶子鮮甜。
「迷你德國腸拼盤」有兩款德國腸,但食不出有何特別之處。

「凱撒沙律」似乎較為遜色。

澳洲黑安格斯肉眼牛扒

香草煎封羊架

環境 4/5

服務 3/5
可能晚市時間較忙,侍應未必能即提供服務,只覺一般。
2020-01-01 430 浏览
除夕泥左呢間食 都幾多人下 等左差唔多1個鐘先入得去食 叫左個dinner set 前菜同飲品好快就到 Parma ham配哈密瓜幾好食 好fresh得泥不失Parma ham嘅風味 鵝肝就相對一般 似係一早整定 有d凍 問題泥啦 呢間上菜速度就認真一般般 半個鐘先上一道菜 你叫staff 佢每次都話一陣會泥幫你 但係都冇泥過好啦到沙律同湯 同薩利亞d味道差唔多 冇咩特別主菜方面叫左一個牛柳同蕃茄芝士長通粉 牛柳叫咗五成熟 上到泥係一個接近全熟嘅牛。。 不過都幾juice 叫staff泥 同樣都係嗰個問題 每次都話一陣會嚟幫你 但係最後都冇黎到 不過番茄芝士長通粉幾好食 調味足夠好重芝士味 至於甜品就平平無奇一個曲奇雪糕 有啲似雀巢 總結一下 係呢個價錢嘅西餐泥講 呢間野食唔差 當佢上菜速度真係好慢 侍應真係唔會點幫你 如果改善到呢兩樣野應該會係一間好好嘅餐廳
除夕泥左呢間食 都幾多人下 等左差唔多1個鐘先入得去食
好啦到沙律同湯 同薩利亞d味道差唔多 冇咩特別
2019-12-31
除夕
  • 巴馬火腿蜜瓜
  • 精選生蠔(六隻)
2019-12-26 805 浏览
話說今個月係女朋友嘅生日我帶咗佢黎呢間叫Amour Corner見佢個格局好似幾適合兩個人黎我冇影底餐牌我地係食個二人餐嘅青蘋果鵝肝多士味道ok嘅青蘋果配鵝肝算ok la沙律係前菜黎嘅再黎個忌廉湯嘅餐湯Ok唔錯嘅黑松露意大利飯佢有少少黑松露味嘅唔太濃烈 味道ok嘅 不過不失唔算太濕煮到 烤澳洲牛柳扒呢個牛柳扒比想像好味不過佢肉汁唔算多肉汁比較少肉味ok嘅咬口都唔錯唔太靭嘅食落都好味嘅凍檸茶唔記得呢杯係咩二人餐有個甜品仔嘅預訂時叫咗佢落個心太軟都算唔錯有得生日字句
話說今個月係女朋友嘅生日

都算唔錯
有得生日字句
2019-07-20
烤澳洲牛柳扒
Openrice見到咁多好評諗住放工去試下啦...由於weekend都要等一陣位,但時間亦都唔算耐肚餓關係...入到去好快簡左個2人餐但係唔夠彈性,想加錢轉餐飲做白酒都唔可以🙄等左半個鐘都係一樣野都未黎~有個waiter見到我地4圍望過黎問我地D野到未,答完未到,再等多3個字都係連湯 / 沙律都無,waiter再過黎問D乜乜乜到左未答完都仲要再追然後等多幾個字先肯上個湯同前菜(沙律同鵝肝) 😠隔離枱遲我地成半個鐘黎但上菜時間係同我地一樣!老實講 如果你間鋪頭要夾齊order先會出菜 Sorry我唔會再返轉頭食 我依家唔係食法國餐 總括 食物質素不見得特別出色服務質素亦麻麻 我地等左成個鐘先上菜,追過咁多個waiter無一個講過一句唔好意思
Openrice見到咁多好評諗住放工去試下啦...
由於weekend都要等一陣位,但時間亦都唔算耐

肚餓關係...入到去好快簡左個2人餐
但係唔夠彈性,想加錢轉餐飲做白酒都唔可以🙄

等左半個鐘都係一樣野都未黎~

隔離枱遲我地成半個鐘黎但上菜時間係同我地一樣!

總括
食物質素不見得特別出色

2019-10-30 379 浏览
收工後同朋友行經旺角砵蘭街,見到間餐廳門口個餐牌介紹生蠔特價,朋友話好抵及想食、於是就二話不說入去一試!餐廳唔算很大,但都坐得好舒適,燈光又有情調,先叫咗6隻特價$128的生蠔,有來自加拿大,美國及法國,我哋每樣要了二隻,加拿大生蠔大隻又新鮮,好creamy和有海水味,其他兩款、朋友都話好好味。再叫咗個$328二人套餐 : 頭盤3選2,我們揀咗青蘋果鵝肝多士及巴馬火腿蜜瓜,鵝肝甘香可口、入口即溶又唔膻,加入香脆多士及青蘋果,真係冇得輸 ; 巴馬火腿蜜瓜係我至愛,蜜瓜清甜配濃味巴馬火腿係絕配。跟著上雜菜餐湯及Caesar salad ,沙律菜新鮮配上意大利醋及碎芝士、更可增加胃口。到了主菜可7選2,我們揀咗澳洲牛柳扒及香草煎羊架、牛柳入口即溶好juicy又有牛味,廚師很有水準,五成熟剛剛好,雖然配上黑椒汁,但我覺得唔駛沾汁都好好味 ; 香草香煎羊架,羊味十足及多汁,外脆香、內軟滑、又唔太膻 ; 最後仲有餐飲、加上甜品係士多啤梨醬淋上牛奶奶凍,食飽主菜後、甜品係女仕們的致愛。這晚餐真係超值低食!
2019-10-29 446 浏览
上網見到有網民推介呢間高質餐廳,呢日就約老公食下正野撐下枱腳。一到門口就俾佢個二人餐吸引住,full set dinner我真係覺得佢平得好過份。環境暗暗地,都幾有情調下。先黎個頭盤頂住肚餓先,鵝肝略嫌太薄,不過一分錢一分貨,要求又唔可以太高既😂通常好多餐廳都係二選一,呢到係滿足哂你湯同沙律都有等你唔洗揀🤣到主食,意粉都好大碟,足夠二人份量share黎食。本身老公話想食牛,最後俾我話事食左羊扒,食完之後我即刻同老公講:好彩俾我揀咋 真係好好味🤤肉質好林又無羊騷味,真係超正!👍🏻最後仲要跟埋個甜品,呢個二人dinner set真係平靚正啊!👍🏻👍🏻👍🏻極力推介!

到主食,意粉都好大碟,足夠二人份量share黎食。

2019-10-23 300 浏览
今天和姊妹又來到旺角覓食,良心小店當然要狠狠支持一下啦!早兩天便致電預約,今天一來到就可以入座,非常快。每張枱上都會有一個小小的蠟燭,很有氣氛很浪漫,很適合和情人一起來約會喔♥點了他們的經典二人餐 (推薦✨)和姊妹一起分享, 有很多選擇,而且都很飽肚。頭盤三選二,我們選了巴馬火腿蜜瓜和青蘋果鵝肝多士。我本身是不太喜歡巴馬火腿的味道,但包了蜜瓜意外地清新好味,掩蓋了火腿難聞的味道,所以很滿意唷。青蘋果鵝肝多士方面,我覺得和一般鵝肝多士差不多,所以沒有太大驚喜。然後是湯和沙律,湯是很香濃的蘑菇湯,每一口都能吃到蘑菇粒粒,好喜歡啊!再來是主菜了,主菜是七選二,都算多選擇,而且份量不算少,絕對夠吃。烤澳洲牛柳扒伴薯蓉我們點的是五成熟,牛扒烤得很嫩,很多汁,配上燒汁十分好吃!忌廉海蝦墨魚面海蝦是燒出來的,吃起來有香香的燒烤味。而且預先剝好,很方便喔。墨魚面吃完一定要擦口呢最後是甜品,草莓醬牛乳布甸,好味道。小總結,這間餐廳是會再來光顧的,性價比高,而且氣氛很好。下次一定要帶男朋友來嚐一嚐

頭盤三選二,我們選了巴馬火腿蜜瓜和青蘋果鵝肝多士。

烤澳洲牛柳扒伴薯蓉

我們點的是五成熟,牛扒烤得很嫩,很多汁,配上燒汁十分好吃!

忌廉海蝦墨魚面

最後是甜品,草莓醬牛乳布甸,好味道。

2019-10-19 304 浏览
相約好友去左油麻地的Amour Corner方便易搵的西餐廳,環境簡約而優雅舒服。生蠔正在做優惠價$128 / 6隻,生蠔有三款點左每款各兩隻,即叫即開好新鮮鮮味又夠凍👍🏻👍🏻然後叫左經典二人晚餐都很豐富,頭盤、湯、沙律、主菜、飲品和甜品🍮青蘋果鵝肝多士鵝肝煎得好香口入口即溶配上青蘋果和香脆多士,香口美味🥰🥰巴馬火腿蜜瓜巴馬火腿唔會好咸,哈蜜瓜 清甜可口,十分搭配😋😋凱撒沙律新鮮爽脆清新開胃👍🏻是日餐湯烤澳洲牛柳扒牛扒點左五成熟,好林又易切開,每一口牛味都重的濃郁美味,質感及味道。食完仲感覺陣陣牛香。燒醬烤原味豬肋骨豬肋骨肉質嫩滑醬汁美味,整得十分滋味十足😋😋士多啤梨醬奶凍奶味香濃細滑配上微酸士多啤梨醬很滿足❤️❤️

青蘋果鵝肝多士
鵝肝煎得好香口入口即溶配上青蘋果和香脆多士,香口美味🥰🥰

巴馬火腿蜜瓜
巴馬火腿唔會好咸,哈蜜瓜 清甜可口,十分搭配😋😋

凱撒沙律
新鮮爽脆清新開胃👍🏻

是日餐湯

燒醬烤原味豬肋骨
豬肋骨肉質嫩滑醬汁美味,整得十分滋味十足😋😋

士多啤梨醬奶凍
奶味香濃細滑配上微酸士多啤梨醬很滿足❤️❤️
2019-10-16 284 浏览
今日終於同男朋友食到講咗好耐嘅燭光晚餐🥰室內裝潢設計偏暗而又帶點摩登氣息,融入了法國巴黎鐵塔嘅元素,燈光佈置亦都令人好舒服,好放鬆。食物方面,今日叫咗生蠔拼盤同經典二人晚餐。生蠔由右至左,分別係兩隻加拿大、兩隻美國、兩隻法國。食材好新鮮,生蠔好大隻。加拿大口味偏重,味道較鹹;美國味道啱啱好,好易入口;法國略嫌少少淡,整體嚟講全部生蠔都好出色👍🏻抵食👍🏻冷盤-青蘋果鵝肝多士+巴馬火腿蜜瓜鵝肝肥膩程度剛剛好,入口即溶,搭配上青蘋果嘅清新酸甜,及剛剛烤好嘅脆口多士,真係超級正!!如果鵝肝可以再大舊啲就好啦🥺🥺食一舊完全唔夠喉,呢個係必食推薦!!而巴馬火腿蜜瓜亦夠出色,蜜瓜夠甜夠多汁,火腿則咸度適中,幾開胃👍🏻湯&沙律凱撒沙律設計簡單,就係生菜+沙律醬+麵包糠+芝士粉,芝士粉+沙律醬令汁鹹酸味道好夾,簡單開胃主菜-烤澳洲牛柳扒+菠菜汁煙三文魚意粉牛柳扒都係必食!!好食過其他餐廳牛扒好多好多倍!牛柳叫咗5成熟,口感恰到好處,多汁切易咬,餐廳應該都下了一定功夫去慢煮牛扒,完全冇腥味,讚!意粉食第一啖覺得冇乜特別,但越食越覺得好味,可能都係因為呢碟菜冇太多花巧嘢,意粉煮到啱啱好,菠菜汁亦好入味,而且
今日終於同男朋友食到講咗好耐嘅燭光晚餐🥰

冷盤-青蘋果鵝肝多士+巴馬火腿蜜瓜

湯&沙律

主菜-烤澳洲牛柳扒+菠菜汁煙三文魚意粉
意粉食第一啖覺得冇乜特別,但越食越覺得好味,可能都係因為呢碟菜冇太多花巧嘢,意粉煮到啱啱好,菠菜汁亦好入味,而且多汁,再配搭上煙三文魚,所有嘢都啱啱好,好味道。

甜品-草莓醬奶凍
草莓醬夠甜,奶凍口感好滑,奶味重,簡單又好食,簡直為呢餐飯畫上完美句號。

整體黎講,所有食材都好新鮮,餐廳食物不算華麗,走嘅係簡單實力派路線,全部食物都好高質!而且餐廳服務亦好好,每轉一次食物類型都會幫我地換碟。由裝潢到野食再到服務,整體都令人覺得舒服,放鬆,浪漫💕大推薦!

如果餐廳音響可以大聲少少,感覺會更加有feel同relax🤪
1940 浏览
2019-10-14 286 浏览
是日係我既生日飯,我惗應該係覺得環境幾好先揀既。環境係幾舒服既,食物都過得去,但最後我都不吐不快,就係出菜太慢了。我唔知系漏左單定點樣,7:00坐低,出左份生蠔之後,7:40先有頭盤食。而隔離檯明明差唔多時間到,主菜已經食到一半了,餓到我真係笑唔出。算新鮮,海水味都重,唔錯既餐飲-凍檸茶青蘋果鵝肝多士--一啖食曬,口感好豐富,鵝肝都算大舊巴馬火腿蜜瓜餐湯沙律菠菜汁煙三文魚意粉香草煎封羊架
算新鮮,海水味都重,唔錯既
餐飲-凍檸茶
餐湯沙律
香草煎封羊架
2019-09-06
生日
之前有朋友推介一間西餐廳【Amour Corner】,前個星期晚上提早了下班,跟男朋友便到此吃個Happy Friday Dinner。位於旺角砵蘭街,近朗豪坊附近...吃晚餐前到處逛逛,飯前先做腿部運動,走很多路到達不同的地方,餐廳由卡是在地舖的關係,不會讓人錯過,【Amour Corner】與眾不同的個人風格明顯突出。門口亦擺放了一些餐牌讓你考慮好後才入去品嚐。重點是見到精選生蠔,所以二話不說男朋友便帶我入去了。餐廳是長方形格局,一眼便觀看完畢,餐廳燈光整體都偏暗,我們坐在一邊梳化,一邊櫈子的位置。沒有太多人,可能我們較早入座,所以情調上會有回加分,【Amour Corner】都會提供檸檬水享用,感覺更加清新!除沙律不太給力外、頭盤、湯、主菜卻為這家餐廳挽回了不少分數。因為點套餐好像近符合這裡的氛圍。「二人套餐$328」, 有頭盤、餐湯、沙律、主菜2款、甜品以及餐飲。 🔹仲點左精選生蠔(六隻) $128好耐無食生蠔啦!生蠔套餐都只係$126(6隻),真係好抵食,一啲都唔細細隻!原汁原味的吃用,因為每隻都好新鮮,沒有雪藏味和多餘腥味。6隻分別為「加拿大、美國、法國」各兩隻。一次過嗌晒

🔹仲點左精選生蠔(六隻) $128
好耐無食生蠔啦!生蠔套餐都只係$126(6隻),真係好抵食,一啲都唔細細隻!原汁原味的吃用,因為每隻都好新鮮,沒有雪藏味和多餘腥味。6隻分別為「加拿大、美國、法國」各兩隻。一次過嗌晒三款。
精選生蠔(六隻)
💋法國入口帶濃烈的海水味💋美國蠔身飽滿肥美,符挺喜歡的,而睡海水味較淡,至於💋加拿大好Creamy,鮮甜十足好青新,應該會受大眾晚喜歡,如果真係想特別一點可以沾上附送的醬料令海鮮的鮮味更濃郁。
🔹至於二人經典套餐$328菜式方面,我們選擇了以下這些:
💋頭盤小食:巴馬火腿蜜瓜、青蘋果鵝肝多士
-巴馬火腿蜜瓜,蜜瓜既甜味把巴馬火腿的味道蓋過了,可能這是普通的巴馬火腿所以比較淡味,鹹香味不太強烈,沒有遠離都嗅到香噴噴,哈哈!蜜瓜就非常香甜,如果兩個相稱的話實在是絕配。現在就有點落差,但都是好吃的。因為甜與咸味可以互相突出對方的味道。作為前菜也不錯呀。
巴馬火腿蜜瓜、青蘋果鵝肝多士
巴馬火腿蜜瓜
-青蘋果鵝肝多士我非常欣賞。當中加左青蘋果中和左當中既油膩感,又清新Juicy,又易入口,油膩感即時減低晒。淨係鵝肝既話油脂豐富,脆口又軟綿,溶溶的,和香脆多士非常夾啊!「青蘋果+鵝肝+多士」真係一絕。
💋沙律:就是傳統凱撒沙律
凱撒沙律都是我喜歡既一種沙律,菜既新鮮唔錯,夠爽夠脆,做開場既一樣野個人都即時清新開胃左,帕馬臣芝士加上好香同麵包粒麵脆喔。
傳統凱撒沙律
💋湯:是日餐湯-雜菜湯湯
雜菜湯口感是不錯的,但要另加調味,因為味道偏淡,但質地又夠厚身!不是雜菜湯愛好者,哈哈,蘑菇湯可能我會開心點。
雜菜湯
💋主菜:烤澳洲牛柳扒、醬烤全份豬肋骨
-現在以茶餐廳價錢,就吃到有質素牛扒,抵得沒話說,烤澳洲牛柳扒五成熟,好容易切開,切開肉味蠻香的,而且有少少血水還可以看見。每一口牛味都重的,濃郁極了,可能是五成熟的關係,入口腍身,喜歡質感及味道。食完會有種牛味在口腔持久一會。不錯!
烤澳洲牛柳扒
特吃是醬汁濃郁,而且擺盤少許精緻,廚師巧秒地運用火候合適,一大塊吃到嘴裏更是過癮。真的是有些東西在外面同一價錢,可能吃不到同一品質的食材。
烤澳洲牛柳扒
-醬烤全份豬肋骨,豬肋骨燒得焦脆,帶濃郁BBQ 味,醬汁不太heavy入口好惹味,切開一件件拿著吃,一咬輕易骨肉分離,肉香脂香醬香來個大合奏!
醬烤全份豬肋骨
骨肉分離的確做得出色,讓人想一吃再吃,反之薯蓉就無咩味道,對比下失色了,配菜說還好的說。
醬烤全份豬肋骨
💋吃過了主菜,當然來到甜品環節。今日嘅跟餐甜品—奶凍。奶凍都係比想像中高質。最後再另加一收費。
奶凍

店家的烹調手法本來就不錯,加上食材質素是吃得出的好貨色,在做生意買食材成本不便宜的今天,可說是可遇不可求,就算說羊毛出自羊身上,一日客人不上門幫襯或不點菜,那些不便宜的食材也只可乾擺。對嗎?!
喜歡【Amour Corner】環境簡約優雅,偏暗、小裝飾,符合我對西餐廳的想像。Corner既意思係希望可以多一點與客人聯繫,創造一間有歸屬感的餐廳讓每一個客人也能夠笑著離開。這個宗旨樂像不錯喔。
题外话/补充资料: 精選生蠔(六隻) !!!好抵食!
巴馬火腿蜜瓜、青蘋果鵝肝多士
傳統凱撒沙律