本身叫左1.前菜蟹餅2. 肉眼扒3. 意粉4. side dish 薯條5. side dish 沙律6. 可樂同雪碧叫左無幾耐,沙律先到,跟住肉眼扒,再意粉,食到甘上下,就再追個蟹餅同薯條。等左陣,薯條到,同時要求如果蟹餅未到,就取消,店員話整緊。等左20分鐘,都未有,就話唔等,埋單。另外店員又話整緊,問我地要唔要。答左唔要,又換另一個人過黎話:整左架,你地會唔會拎走食。其實由一開始追個蟹餅,已經不斷話整緊,整左,又去番整緊最後我地緊持唔要,要取消埋單,店員取消左,但同我地講:其實唔係漏單,係因為見到我地枱無位放,所以至hold住聽到火都黎,甘多樣嘢你唔hold..你走去hold個前菜呢個價錢可以有更好選擇
本身叫左
1.前菜蟹餅
2. 肉眼扒
3. 意粉
4. side dish 薯條
5. side dish 沙律
6. 可樂同雪碧
聽到火都黎,甘多樣嘢你唔hold..你走去hold個前菜
呢個價錢可以有更好選擇
2021-10-15
2021-10-13 137 浏览
講唔停一直都有留意呢間餐廳 皆因餐廳係由前五星酒店廚師主理👨🏻‍🍳 所以講唔停上次就搵咗個平日去試吓啦 冇諗過平日都滿場😮 所以大家如果有興趣嘅話記住book 位啊~✔️加拿大海膽松業蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵 $198配料實在係超級豐富 有海膽 蟹肉同埋蟹膏🤩 講唔停最鍾意佢個蟹肉 本身見到咁大條仲以為係蟹柳 點知食落係真正嘅蟹肉 鮮甜有彈性🥰 而個忌廉汁十分之creamy 每條意大利麵都掛到 很推薦呢!✔️BBQ蜜糖醬燒美國豬仔骨配炸薯條 $268豬仔骨很大份 滿滿的肉 很滿足👅 調味亦都啱啱好 蜜糖BBQ醬很惹味😋 講唔停仲+$20加咗芝士 芝士分量超多的 還可以拉絲 十分邪惡🧀整體來講 講唔停覺得呢間餐廳質素幾唔錯 黎開尖沙咀嘅朋友不妨可以一試❤️

✔️加拿大海膽松業蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵 $198

✔️BBQ蜜糖醬燒美國豬仔骨配炸薯條 $268

2021-10-13 5421 浏览
厚福街H8成幢都有好多嘢食,今日有係附近做野嘅朋友約食lunch,就揀咗未食過嘅呢一間Lunch Set*烤燒紐西蘭牛扒(6安士) 配薯菜 $148*午餐可以揀湯或者沙律,我揀咗吞拿魚薯仔沙律,吾係好覺入面有吞拿魚,不過蛋黃醬都幾香,作為前菜嘅薯仔🥔份量都好多牛扒要咗5成熟,表面有好靚嘅烤紋,一切開係睇落吸引、粉嫩嘅紅色,有肉汁留出,配嘅汁無咩特別,但係牛扒有好香烤燒嘅焦香味,6安士都有兩大塊,lunch黎講都夠曬飽lunch set仲有個小甜品,一口cheese cake朋友想食漢堡包🍔,唯有叫main menu*芝士牛肉漢堡配炸薯條🍟 $168*漢堡有分單份、雙份同重量級,呢個漢堡咁巨型都只係最細個款,想像唔到重量級會有幾誇張,係咪好似大胃王挑戰個啲咁🤪入面除咗有主角,幾有厚度嘅juicy牛肉漢堡之外,仲有厚切意大利煙肉、大啡菇&睇到都流口水嘅芝士,plus 成碟嘅炸薯條,熱辣辣嘅粗薯條,加上香草嘅調味,最後一條都無淨🤣*朱古力🍫香蕉🍌金寶 跟餐$50*由於lunch set個蛋糕仔實在太迷你喇,我地另外叫多個甜品。金寶表面香脆,充滿牛油香味,香蕉加朱古力嘅配搭基本上無得輸,最衰就

Lunch Set
*烤燒紐西蘭牛扒(6安士) 配薯菜 $148*

lunch set仲有個小甜品,一口cheese cake

朋友想食漢堡包🍔,唯有叫main menu
*芝士牛肉漢堡配炸薯條🍟 $168*

*朱古力🍫香蕉🍌金寶 跟餐$50*

由於lunch set個蛋糕仔實在太迷你喇,我地另外叫多個甜品。金寶表面香脆,充滿牛油香味,香蕉加朱古力嘅配搭基本上無得輸,最衰就係香蕉出水,所以筆到底有啲水,不過整體上味道都係唔錯
2021-10-12 89 浏览
Starter 係三款唔同味道、口感、顏色嘅餐包🥖🥐🍞,最鍾意芝士條,脆脆&咸咸地,好特別,食晒一條都唔會太飽😁。主食[加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉意大利粉]🍝,估唔到會俾咁大舊海膽!厚身、少少結實,淡淡海水味,配埋鮮甜蟹膏,同忌廉意大利粉味道好平衡。忌廉意大利粉都唔揸流灘,有好多料,菇🍄、洋蔥等,口感同顏色都豐富,一大條蟹棒,可以拆成一梳梳蟹肉,真係好滿足!嗌埋甜品,好感動🥺,係真流心嘅心太軟,唔係變咗 brownie 😂,暖粒粒朱古力心太軟,同冰凍雪糕,永遠都係絕配😊。

見到無論openrice or 社交平台 都勁多人都推薦呢間係厚福街嘅fusion西餐黃店and好難Book位就令我想試好耐講真-.-叫左好多野食唔算平真心所有都味道好普通出去大把好食過佢!d餐包都普通到。。其實五太好食order左d signature dishes 橙酒pancake,牛,海膽意粉,薯條,半熟吞拿魚得火炙半熟吞拿魚伴柚子味噌醬有少少印象 肉質幾軟 甜甜地幾不錯最印象深刻都莫過於明明場内都未滿座話咩2 hours用餐時間夠鐘一定要走no problem 但我個fd未食完野就已經黎收走仲有食物係上面ge碟 真係完全不接受兩個人食左800幾900 完全五明點解d人吹奏到甘可能真係我地五好彩試甘多樣野由前菜main and dessert都無樣好出色啦🥴not recommend to visit at all -.-poor services and normal foodnot worth to pay around 300-400 per person.
and好難Book位就令我想試好耐
講真-.-
叫左好多野食
唔算平真心所有都味道好普通
出去大把好食過佢!
d餐包都普通到。。
其實五太好食
話咩2 hours用餐時間夠鐘一定要走
兩個人食左800幾900 完全五明點解d人吹奏到甘
poor services and normal food
2021-10-06 74 浏览
上次叫黑板嘅菜,今次試下實體Menu嘅嘢👹凱撒沙律配煙三文魚 $88 - 呢嗰你會睇得出佢整得好有心機,通常沙律醬都會整係上面就算,有啲沙律菜會變到好咸,但佢係會溝好哂先上碟,完全避哂呢啲情況法式香草牛油焗田螺 $118 - 淡淡香草同牛油味🧈🌿,薯蓉墊底,如果佢整埋芝士面會更加分👻凍水果茶 $46 - 茶包加水果嘅水果茶,味道okay,但略貴菠蘿青檸梳打 $38 - 都一樣,味道okay,但略貴👹冷氣好凍🥶🥶 同店員講關細啲,佢都即刻處理,但真係好凍🥶🥶 佢有餐包俾你食,如果中意點湯嘅記得要叫定😜
上次叫黑板嘅菜,今次試下實體Menu嘅嘢👹

菠蘿青檸梳打 $38 - 都一樣,味道okay,但略貴👹

冷氣好凍🥶🥶 同店員講關細啲,佢都即刻處理,但真係好凍🥶🥶

佢有餐包俾你食,如果中意點湯嘅記得要叫定😜
2021-10-05 85 浏览
我見OpenRice好多人都upload黑板嘅Menu上去,去到先發覺原來實體menu係無呢啲架🤨 感覺上係黑板到嘅嘢好似好食啲😂係黑板到就叫咗加拿大海膽松葉蟹蟹膏肉忌廉意大利麵 $198- 呢個我會形容係必叫,我食意粉有嗰習慣就係將上面嗰啲溝埋先食,咁食落就好似每啖都有蟹膏同埋海膽嘅味🤓 火炙半熟吞拿魚伴柚子味噌醬 $88 - 可能因為上菜先後次序嘅問題,呢個係最遲先到😅 擺盤係好靚,但吞那魚就無乜味🥺 嗌完嘢食佢會拎包俾我哋食,提子酥幾好食,其他配湯會更好😊
係黑板到就叫咗加拿大海膽松葉蟹蟹膏肉忌廉意大利麵 $198

嗌完嘢食佢會拎包俾我哋食,提子酥幾好食,其他配湯會更好😊
前菜
2021-10-04 83 浏览
好姊妹生日❤帶左佢黎呢間樓上Cafe慶祝🥰先黎一籃包包,因為小妹係包包發燒友黎,所以對包既要求都好高!牛角包我就冇食到,反而佢長條餅乾非常出色!好香herbs味!竹炭個款就正常水準松葉蟹膏海膽忌廉汁意粉,佢可以揀忌廉汁或龍蝦汁,我地揀左忌廉,好彩揀左忌廉汁,咁仲更加突出到蟹膏個種鮮甜又濃郁既味道,如果龍蝦我驚會有d搶fo,非常match而且d意粉煮到al dente !!!!!係好難得既事!龍蝦汁risotto煮到粒粒都索晒龍蝦汁,又唔會煮到變左糊仔,加上配埋大啡菇,食落一d都唔漏,帶子,蝦同鮑魚都處理得好唔會overcooked!!另外嗌個左蕃薯條,佢個蕃薯條超好食,我每次去到間餐廳如果有蕃薯條我都會嗌黎食,但唔係間間都做得好食,但呢間佢係超水準,我地兩個女仔極速清晒😆😆😆甜品本身想試焙茶cheesecake 但賣完,伯爵又未返貨,唯有嗌左個心太軟,呢個都係一般正常發揮既水準 ,但佢個呍呢嗱雪糕好好食🤣🤣
好姊妹生日❤帶左佢黎呢間樓上Cafe慶祝🥰

• 蕃薯條
  • 餐包
  • 加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵
  • 烤燒大啡菇、焗釀北海道帶子、虎蝦意大利飯伴龍蝦汁
2021-09-30 105 浏览
今日同朋友慶祝佢升職,我哋決定咗去咗尖沙咀嘅厚福街既高質西餐食返餐好嘅。西冷牛扒我哋叫咗medium rare ,入口即溶,味道好好,牛味十分足夠。個牛扒都附帶左幾款配菜,有焗薯仔、西蘭花同埋煎翠玉瓜。一邊食住牛扒一邊試埋佢啲配菜真係好好享受。另一個海膽忌廉意粉賣相十分之好。個意粉少少奶黃色,略帶奶香,海膽嘅份量都十分之飽滿,喺意粉上邊佢哋應該真係落咗好多心機。海膽同埋幾點嘅配搭出奇地好味。我同我朋友都食到好開心。最後甜品我哋叫咗綠茶cheesecake。蛋糕前面仲要用朱古力寫咗一兩句句子,真係為我哋呢餐慶祝飯帶上一個完美嘅句號。依家餐廳都好高好性價比,空住個肚嚟,捧住個肚走,我哋兩個人兩個菜都食得真係好飽。有機會一定會再返嚟。

2021-09-30 65 浏览
The location is convenient while food for lunch is really cheap. They have good seafood, even abalone, and also juicy steak. The drink was normal, but the shrimp and scallop risotto was a signature. For lunch, the New Zealand beef steak can be reduced to $128 instead of $218 for dinner. Hence, it’s more worthy to go at lunch time, but food is good anyways just more pricy for dinner.
🍽法國鴨肝凍批配焦糖梨 (4/5) 💰158作為頭盤,鴨肝凍批真係又邪惡又正既存在鴨肝凍批份量幾多下,會配上幾片麵包口感細滑,溫度岩岩好入口即溶就咁食會太膩?加埋凍批上既焦糖梨甜甜酸酸就解決曬焦糖梨真係希望可以多兩件添建議將餐前麵包留多一兩件方便食🍽西班牙紅蝦他他魚子醬配芒果油醋汁 (4.5/5) 💰198用上西班牙紅蝦,肉質鮮甜爽彈,有點微微咸香配上份量十足既魚子醬,同紅蝦意外地夾!沾埋芒果油醋汁,整體又會fresh啲唔同既配搭係同一碟上呈現出各種有趣食法,值得推薦🍽加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉意大利麵  (4.2/5) 💰198材料有超大蟹柳同靚靚海膽佢地都比得幾慷慨,一般係出面食帶海膽既意炒都冇咁大件添海膽creamy幾甜幾新鮮,蟹柳微微煎香過意粉掛汁,醬汁由忌廉加試蟹膏香,非常惹味配菜係菇菌類為主,全部都係我中意既野食啊餐廳由前五星級酒店主廚經營,平民既價錢食出五星級既擺盤同質素仲係夠黃,係咪好應該去懲罰一下先
🍽法國鴨肝凍批配焦糖梨 (4/5) 💰158
作為頭盤,鴨肝凍批真係又邪惡又正既存在
鴨肝凍批份量幾多下,會配上幾片麵包
口感細滑,溫度岩岩好入口即溶
就咁食會太膩?加埋凍批上既焦糖梨甜甜酸酸就解決曬
焦糖梨真係希望可以多兩件添
建議將餐前麵包留多一兩件方便食
用上西班牙紅蝦,肉質鮮甜爽彈,有點微微咸香
配上份量十足既魚子醬,同紅蝦意外地夾!
沾埋芒果油醋汁,整體又會fresh啲
唔同既配搭係同一碟上呈現出各種有趣食法,值得推薦
材料有超大蟹柳同靚靚海膽
佢地都比得幾慷慨,一般係出面食帶海膽既意炒都冇咁大件添
海膽creamy幾甜幾新鮮,蟹柳微微煎香過
意粉掛汁,醬汁由忌廉加試蟹膏香,非常惹味
配菜係菇菌類為主,全部都係我中意既野食啊
仲係夠黃,係咪好應該去懲罰一下先
2021-09-28
2021-09-28 69 浏览
去咗尖沙咀搵食,喺厚福街嗰頭見到呢間西餐廳~樓上鋪,都好多人捧場😳叫咗一個漢堡餐同埋雞髀意大利飯😌😌😌😌••牛油果玄學軟殼蟹漢堡首先,先黎左一個牛角包🥐~賣相吸引,一陣就清晒~之後,再上一份大大的牛油果🥑軟殼蟹漢堡~~~配上蕃薯條!!!!份量真係夠晒大,軟殼蟹好好味,同埋都幾鍾意佢蕃薯條嘅香口,所以好快已經食晒呢個餐😛😛••慢煮雞髀意大利飯一上菜就見到好大隻雞脾,雞肉食落好嫩滑~~~
去咗尖沙咀搵食,喺厚福街嗰頭見到呢間西餐廳~
樓上鋪,都好多人捧場😳
叫咗一個漢堡餐同埋雞髀意大利飯😌😌😌😌

牛油果玄學軟殼蟹漢堡

慢煮雞髀意大利飯
一上菜就見到好大隻雞脾,雞肉食落好嫩滑~~~
2021-09-27 65 浏览
上網見<Amitie Kitchen>好評如潮,趁lunch time時間黎試下!嘩。。真係好多人幫襯😲!有set lunch之外,牆上有廚師👨‍🍳推介!今日係Happy Friday !對自己好d食好d是必須的🥰!🥢加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵🤩賣相非常吸引!海膽一啖放入口,鮮味十足!蟹柳大大條,輕輕炙過,多咗份惹味😋!蟹膏被海膽遮蓋咗🤣!每條意大利麵掛滿醬汁!鍾意多汁嘅朋友一定鍾意❤️!玫瑰🌹花茶嘆杯花茶relax下🥳!
🥢加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵
每條意大利麵掛滿醬汁!鍾意多汁嘅朋友一定鍾意❤️!
玫瑰🌹花茶
嘆杯花茶relax下🥳!
  • 加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵
⿻⿻ 𝘈𝘮𝘪𝘵𝘪𝘦 𝘒𝘪𝘵𝘤𝘩𝘦𝘯𓏲𓏱𓏭𓏭今次去嘅呢間餐廳係尖沙咀厚福街棟H8 之前成日見人推介今次終於去試下 ٩( ´ᆺ`)۶鋪頭嘅菜式選擇超級多 有加拿大海膽系列同西班牙紅蝦系列 仲有各種pasta、沙律同扒餐主菜試咗個低溫慢煮雞胸日式年糕同煎帶子無花果辣肉腸沙律 好少係呢啲西餐廳見到年糕 煙煙韌韌咁同個番茄汁意外地夾 個雞胸慢煮得啱啱好 軟熟到唔覺得係雞胸肉嘅程度 沙律個三隻帶子都係煎得好完美 超級Q彈 沙律菜伴黑松露油醋汁好fresh 同無花果辣肉腸一齊食好夠味 個龍蝦味嘅薯蓉都幾特別 食到龍蝦嘅鮮味 上面仲有啲龍蝦肉絲~ 𓏲𓏱𓏭𓏭低溫慢煮法國雞胸日式年糕伴黑松露番茄汁 $168香煎帶子配無花果辣肉腸沙律配黑松露油醋汁 $138龍蝦味薯蓉 $68
⿻⿻

低溫慢煮法國雞胸日式年糕伴黑松露番茄汁 $168
香煎帶子配無花果辣肉腸沙律配黑松露油醋汁 $138
龍蝦味薯蓉 $68
2021-09-26 56 浏览
2021年9月9日 星期四重新返左工幾日仍然有好多地方唔適應,每日都差不多做到6點先走,完全無時間買餸返屋企煮飯,所以唯有呢晚又要同老婆出去尖沙咀食,最後搵左呢間西式餐廳餐廳位於H8上面,一出lift就見到,位置都算方便好彩一去到仲有位置,遲少少已經坐滿晒人,睇返餐牌,有好多食物可以選擇,其中海膽系列同紅蝦系列好似好吸引,不過由於老婆有BB嘅關係,所以最後冇選擇海鮮,主要揀咗一款牛柳同burger,再加小食點完餐之後,店員就送上餐包,分別有三款唔同既味道,全部都熱辣辣,當中我覺得最驚喜嘅係牛角包,因為咬落去食得到一層層酥皮,牛油味好重,完全唔需要點果醬都夠味至於麵包條都好脆口,好似食緊百力支咁,一咬就斷開之後主菜就陸續登場,有美國牛腹膜柳,冇諗過都幾厚身,而且雖然我哋點左七成熟,不過咬落去一啲都唔韌,一切啲肉汁已經流晒出嚟,肉味好濃郁,仲唔見有血水添,感覺唔錯另一款主菜就係脆炸軟殼蟹、牛油果漢堡配番薯條,軟殼蟹好大舊,炸得好香口,而牛油果正好中和左軟殼蟹嘅油膩感,所以味道平衡得啱啱好至於番薯條好有咬口,每一啖都食到濃郁嘅番薯味,加埋上面灑上嘅香草,味道更加豐富呢一個係焗藍芝士煙肉風琴馬
2021年9月9日 星期四
餐廳位於H8上面,一出lift就見到,位置都算方便

至於麵包條都好脆口,好似食緊百力支咁,一咬就斷開

呢一個係焗藍芝士煙肉風琴馬鈴薯,師傅將薯仔切成風琴嘅形狀,再加入煙肉同藍芝士烤焗,芝士嘅味道滲透入去薯仔裏面,味道好特別,再加埋煙肉嘅鹹香,令到整體嘅味道更加提升,食完已經好飽

不過最後當然唔少得有甜品,我哋分別點左覆盆子開心果慕絲蛋糕同熱情果芝士蛋糕,兩款蛋糕都酸酸甜甜,可以幫助消化,而且好少餐廳會提供開心果蛋糕,食落去質地好幼滑,充滿開心果嘅味道

埋單每人$300有找,可以食到咁豐富嘅晚餐,感覺唔錯
2021-09-09