3K
2022-08-14 2074 浏览
H8呢幢大廈有好多野食,是日就同朋友黎左Amitie食lunch。黎到已經兩點幾,過左lunch嘅繁忙時間餐廳唔多人,揀左張窗口邊坐,雖然出面陰天,但店內的彩光不錯,坐得舒服。🥣是日餐湯是日餐湯係蘑菇湯,又香又滑菌味濃郁👍🥗三文魚沙律伴日式洋蔥汁三文魚厚切肥美,沙律菜新鮮爽口,洋蔥汁香口唔過酸,好味~🥐餐包加錢要了一份餐包,原來一份已經有三款包,烘熱過十分香脆,旁邊仲附上士多啤梨果醬同牛油,有誠意!🐟香煎阿拉斯加比目魚柳比目魚煎得香口,皮脆魚肉嫩滑,啖啖肉勁正。旁邊的醬汁係牛油蒜蓉檸檬汁,同魚柳勁夾,太好味了!揀左配薯菜,一啲都唔馬虎,有煎香嘅翠玉瓜,茄子,甜椒同新薯,好睇又好味!🦀辣蕃茄汁軟殼蟹意大利麵軟殼蟹炸得香脆鮮味,意粉爽口彈牙,最有驚喜係意粉嘅醬汁,足料味道濃郁,蕃茄味齒頰留香,仲微微辣非常惹味,perfect😍☕凍榛子咖啡&凍抹茶牛奶朱古力午餐可用優惠價點選特飲,朋友要了榛子咖啡,咖啡味香濃奶滑,榛子味香又不過甜,好好飲!自己杯抹茶都好正,勁濃嘅抹茶味又唔會苦,好正~🍬跟餐甜品原來午餐仲有甜品送,有糯米糍食😋好高質嘅西餐,全餐所有野都好滿意👏

🥣是日餐湯
是日餐湯係蘑菇湯,又香又滑菌味濃郁👍

🥗三文魚沙律伴日式洋蔥汁
三文魚厚切肥美,沙律菜新鮮爽口,洋蔥汁香口唔過酸,好味~

🥐餐包

🐟香煎阿拉斯加比目魚柳

🦀辣蕃茄汁軟殼蟹意大利麵

☕凍榛子咖啡&凍抹茶牛奶朱古力

🍬跟餐甜品
原來午餐仲有甜品送,有糯米糍食😋

好高質嘅西餐,全餐所有野都好滿意👏
2022-08-11
2022-08-13 52 浏览
頭盤 - 麵包盤一坐低侍應就會放低一個麵包盤,入邊有牛角包,麵包同埋餅乾,配埋牛油同草莓醬,麵包微暖,質感鬆軟,份量啱啱好!Dinner set:餐湯 - 粟米湯湯嘅質感非常綿密,猶如粥或者糊仔,啖啖食得出好足料,食得出好有心思沙律 - 大蝦沙律餐廳稍有漏單,但已食飽都無再追主菜 - 炸蠔二重奏意大利麵第一次見到呢一種配搭,意大利麵用蠔汁煮過,上枱時聞到蠔嘅鮮味,食落去濃而不腥,就有啲似蠔仔泡飯飲品 - 凍奶茶正常,仲有好多特別飲品,下次可以試吓加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利粉 名不虛傳嘅海膽真係有手指公咁長,蟹肉部份製成蟹柳,放喺海膽下面,意粉同樣係海鮮味為主,同上一份有啲似,但比上一個意大利麵少了一份蠔味,整體都係好好味!平日都比較多人,想食嘅話就一定要book位,想問即叫即整,等候嘅時間會比較耐,但一切都係值得嘅!
頭盤 - 麵包盤

Dinner set:

餐湯 - 粟米湯

沙律 - 大蝦沙律
餐廳稍有漏單,但已食飽都無再追

主菜 - 炸蠔二重奏意大利麵

飲品 - 凍奶茶
正常,仲有好多特別飲品,下次可以試吓

加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利粉

2022-08-12 1091 浏览
呢日同男朋友去完TST Donki,就響附近搵左間比較多好評既黃店醫肚。撞彩唔洗Book都有位,野食好好味,性價比都幾高!>加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉意粉:海膽大大舊+顏色鮮豔,味道濃厚,口感偏黏稠,而且冇乜腥味,另外仲有一條巨大蟹棒,食落啖啖肉,意粉都幾多,彈牙又掛汁,同香濃既忌廉汁簡直係絕配😋>黑毛豬漢堡配蕃薯條:黑毛豬肉味濃郁,肉質細嫩多汁,切成一片片咁放到漢堡入面,好方便咬,肉味都幾濃的,個漢堡有用牛油煎過,幾香口,特別要讚一讚點蕃薯條個玉桂蘋果醬,中和左蕃薯條既肥膩感之餘,唔太甜,仲有陣陣玉桂香氣。>士多啤梨雪糕窩夫:打卡靚靚既甜品,呢款係列日窩夫,口感紮實,餅面包住一層焦糖,我撳扁左個雪糕撈埋黎食😂會有少少甜,但因為細細件,2個人Share食都唔會膩,食完甜野心情好好😄>熱玫瑰咖啡:面頭有攻瑰花瓣,奶味幾重,口感幼滑。>熱抹茶牛奶朱古力:抹茶味都幾濃,唔太甜,飲完成個人最笠笠。佢地免費送既餐包都幾好味,特別係個牛角包,香脆鬆軟又有牛油香味😙
呢日同男朋友去完TST Donki,
就響附近搵左間比較多好評既黃店醫肚。

撞彩唔洗Book都有位,
野食好好味,性價比都幾高!

>加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉意粉:
海膽大大舊+顏色鮮豔,
味道濃厚,口感偏黏稠,
而且冇乜腥味,
另外仲有一條巨大蟹棒,食落啖啖肉,
意粉都幾多,彈牙又掛汁,
同香濃既忌廉汁簡直係絕配😋

>黑毛豬漢堡配蕃薯條:
黑毛豬肉味濃郁,肉質細嫩多汁,
切成一片片咁放到漢堡入面,
好方便咬,肉味都幾濃的,
個漢堡有用牛油煎過,幾香口,
特別要讚一讚點蕃薯條個玉桂蘋果醬,
中和左蕃薯條既肥膩感之餘,
唔太甜,仲有陣陣玉桂香氣。

>士多啤梨雪糕窩夫:
打卡靚靚既甜品,呢款係列日窩夫,
口感紮實,餅面包住一層焦糖,
我撳扁左個雪糕撈埋黎食😂
會有少少甜,但因為細細件,
2個人Share食都唔會膩,
食完甜野心情好好😄

>熱玫瑰咖啡:面頭有攻瑰花瓣,
奶味幾重,口感幼滑。

>熱抹茶牛奶朱古力:
抹茶味都幾濃,唔太甜,
飲完成個人最笠笠。

佢地免費送既餐包都幾好味,
特別係個牛角包,香脆鬆軟又有牛油香味😙
  • 加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵
  • 麵包拼盤
上星期同朋友去左呢間係尖沙咀H8嘅Amitie Kitchen慶祝生日🎂, 見到呢間好多好評,而且可以一早係openrice book位,好方便😛lunch hour黎到唔算多人,好適合同朋友傾計gathering🤩menu都好多野食😜🔻🍝辣蕃茄汁軟殼蟹意大利麵 $108呢個賣相好吸引,啲麵好入味,充滿蕃茄醬,食落唔會好dry, 軟殼蟹都幾多,食落仲好脆下😜🔻🍔Impossible素牛x雙層芝士漢堡 $178呢個漢堡飽有兩層「肉」同兩層芝士,仲有蕃茄同菜,食完都幾飽🤣塊肉食落就好似食緊真嘅牛咁😂但味道都唔錯👍🏼仲有啲沙律係側邊消下濟😊🔻🍟黑松露薯條 $58一定冇得輸😎薯條好脆,黑松露醬超好味,而且份量好多下🤩🔻🍧日本原個鮮果雪葩 $60原先想揀apple crumble,但因為冇得寫字所以揀左呢個😆好似有幾款味道揀,最後揀左菠蘿,同食雪糕差唔多🥶都好味😋
🍝辣蕃茄汁軟殼蟹意大利麵 $108
🍔Impossible素牛x雙層芝士漢堡 $178
🍟黑松露薯條 $58
一定冇得輸😎薯條好脆,黑松露醬超好味,而且份量好多下🤩
🍧日本原個鮮果雪葩 $60
2022-08-02
午餐
2022-08-09 54 浏览
食晚餐時間🤪🤪我今日又黎Amitie Kitchen~😂😂餐牌加左啲新菜式👍🏻👍🏻落咗order,職員就會上西式麵包全部都熱辣辣~正到冇朋友🤪🤪我叫左個美國牛腹膜柳(5成熟)超淋,充滿住濃郁嘅牛肉味,好juicy🤤🤤🤤配菜都好有水準~特別喜歡嗰個煙肉包住啲蘆筍👍🏻👍🏻👍🏻另外我叫咗呢個有大啡菇墊底嘅意大利飯,上面邊分別係虎蝦,帶子,同鮑魚~一啖意大利飯加大啡菇,好夾❤️❤️❤️仲有上邊啲菜沙律,都加咗少少柚子汁,好開胃👏🏻👏🏻👏🏻成碟好快清晒😂😂😂Tiramisu咖啡~打卡一流!😍😍味道當然都唔錯😬😬另外呢杯係熱情果梳打,唔太甜!讚👍🏻大家記住去開尖沙咀,就上嚟試吓啦!佢平日都好多人㗎 !記住早啲上嚟等位/訂位☺️☺️
食晚餐時間🤪🤪
我今日又黎Amitie Kitchen~😂😂

餐牌加左啲新菜式👍🏻👍🏻

落咗order,職員就會上西式麵包

全部都熱辣辣~正到冇朋友🤪🤪

我叫左個美國牛腹膜柳(5成熟)

超淋,充滿住濃郁嘅牛肉味,好juicy🤤🤤🤤

配菜都好有水準~特別喜歡嗰個煙肉包住啲蘆筍👍🏻👍🏻👍🏻

另外我叫咗呢個

有大啡菇墊底嘅意大利飯,上面邊分別係虎蝦,帶子,同鮑魚~

一啖意大利飯加大啡菇,好夾❤️❤️❤️
仲有上邊啲菜沙律,都加咗少少柚子汁,好開胃👏🏻👏🏻👏🏻

成碟好快清晒😂😂😂

Tiramisu咖啡~打卡一流!😍😍味道當然都唔錯😬😬

另外呢杯係熱情果梳打,唔太甜!讚👍🏻

2022-08-08 47 浏览
裝橫簡潔舒服,牆上掛上是日餐食優惠!入店一座,店員好快送上餐牌!是日餐包:上檯時暖暖的,包軟軟的,加上牛油,好正另外叫左一份法式香草焗田螺香草味好濃郁,帶點牛油香味,香草汁沾滿整個田螺,非常滋味!下面系香滑既薯蓉。主菜叫左一烤燒大啡菇、焗釀鮑魚、北海道帶子、虎蝦意大利飯伴龍蝦汁!賣相十分吸引!三個大啡菇上面塞滿左risotto仲分別放左鮑魚虎蝦同帶子喺上邊,risotto龍蝦味道好濃,虎蝦同帶子都好新鮮
裝橫簡潔舒服,牆上掛上是日餐食優惠!

入店一座,店員好快送上餐牌!

是日餐包:
上檯時暖暖的,包軟軟的,加上牛油,好正

另外叫左一份法式香草焗田螺

賣相十分吸引!三個大啡菇上面塞滿左risotto
2022-07-28
2022-08-08 46 浏览
今晚朋友約了到尖沙咀吃西餐,來到尖沙咀H8也頗多選擇,朋友說想試試這家頗多人試的西餐廳,於是便訂了位。雖然我地進餐廳時間尚早,但見餐廳已幾乎坐滿了,餐廳佈置簡約,餐廳內冷氣挺大的,我和友人不約而同都覺得冷氣風口很大。餐廳選擇也不少,我們點了兩個主菜試試,等待主菜上之前,職員端上暖暖的面包拼盤,搽上果醬,味道很不錯👍🏻《咸蛋黃醬汁煙肉蘑菇意大利麵》這個意粉很邪惡,咸蛋黃醬汁不會死咸,每條意粉都給濃濃醬汁包著,口裡充滿醬汁,非常creamy。因這道意粉沒有太多肉類,所以我們另一道主菜便點了扒類。《加拿大豬鞍扒》這塊扒約10安士,扒下鋪滿薯蓉,肉質不會很韌,吃上口帶點咸香,伴著薯蓉吃中和了咸味,沾上旁邊的醬汁,整體味道也不錯。

• 加拿大豬鞍扒
2022-08-07 730 浏览
今日做完運動 又想食好野同時想搵間健康啲既餐廳去食 朋友早前有推介過呢間 amitie kitchen 據說大廚在米之蓮餐廳做過 於是跟家人去試下佢🏃‍♂️💨一入到餐廳就覺得好溫暖柔和舒服既感覺😎且都幾多人食 幾有人氣除了餐牌外 見到牆上都仲有幾個餐牌 都幾多選擇餐前麵包就包左一人一個牛角包🥐 +香草包 以及黑脆餅 我特別喜歡佢個牛角包🥐 又夠熱 又鬆軟 ☺️家人揀左 西班牙黑毛豬漢堡🍔配蕃薯條🍠 ($228) 先講個burger 都幾大幾厚 餡就包括 2塊厚切黑毛豬🐽 青瓜🥒 蕃茄🍅 同埋沙律菜 由於佢冇醬既 所以非常健康☺️ 但兩塊豬都唔會柴唔會乾 就算冇醬都好味道! ☺️特別大推佢既黑毛豬😆 煎得好香 肉汁有點結實但又會夠嫩 富有嚼勁 😬食得出好新鮮 是頂級享受☺️蕃薯條🍟都是健康嘅小食 甜甜地 點埋個黑松露醬 的確令人垂涎欲滴!😙我就叫左鱈魚鮮果沙律沙律伴青果柑油汁($128) 鱈魚煎都好香脆👏 食落口好重魚既鮮甜味😋 且沙律🥗配上不同種類既鮮果 e.g. 蘋果 青蘋果 🍏桃 藍莓 🫐 火龍果全部都勁鮮甜 好refreshing 😉呢到既野食好高質!好健康既感覺 但味道都好吸引😍 會

今日做完運動 又想食好野同時想搵間健康啲既餐廳去食

除了餐牌外 見到牆上都仲有幾個餐牌 都幾多選擇

全部都勁鮮甜 好refreshing 😉

呢到既野食好高質!好健康既感覺 但味道都好吸引😍 會再嚟食😙

2022-08-06 51 浏览
今日同朋友去厚褔街食正野,呢間一直都想食,但平時太多人都要早啲book,終於食到!我地叫左炸蠔二重奏意大利麵嘅晚市套餐同低温慢煮法國雞胸日式年糕伴黑松露蕃茄汁。好快就攞左兩款麵包同餅乾出黎,分別係牛角包,香草包同黑炭餅乾條而且配有牛油同果醬,上枱嘅時候仲係暖暖地添。好少餐包咁有特色,唔單止好食,而且賣相都好睇~仲有餐湯係粟米南瓜湯,好甜,而且似係將粟米南瓜打蓉,味道好出!之後就黎左炸蠔二重奏意大利麵,炸蠔係啱啱炸起的所以又脆又熱,幾乎無腥味。意大利麵嘅醬汁又幾特別,有鹹帶有少少開胃嘅酸味,聽落好似好奇怪,但食落又幾夾,可以試下,整得一啲都唔求奇。另外低温慢煮法國雞胸日式年糕伴黑松露蕃茄汁,我覺得更惹味。雞脆煮得夠嫩,唔會好老,而且仲會微微地煎一煎,鎖住肉汁,令雞胸更香更惹味!而年糕配蕃茄汁絕對係幾合襯,成個菜式我都覺得好滿意!最後,配左杯抹茶紅豆特飲,好欣賞佢有唔同特飲嘅選擇,調味份量都好適中~今次食完一次,真係好想再黎,無諗過細細嘅樓上食店,竟然係一間如此好食嘅餐廳,而且menu選擇多,人流又多,睇到食物嘅流轉,唔多唔少反映到食物嘅新鮮

2022-08-04 63 浏览
早一晚去做完運動後就無食飯,今日都幾肚餓,所以同同事去了Amitie Kitchen食個豐富的午餐,午市套餐由$88起,包餐湯或沙律,而且款式都幾多,實有一款啱你食。粟米忌廉湯香濃粟米味,味道清甜且濃稠。羽衣甘藍、蘋果、紅菜頭、藍芝士沙律伴乾果乳酪汁羽衣甘藍用了最嫩部份,配上濃郁的藍芝士及酸甜乳酪汁,沙律清新爽脆。冬陰功大蝦意大利麵微微的冬陰功辣香,加上忌廉汁正好中和辣味感,意大利麵爽口又帶泰式風味。美國牛肉漢堡包配薯條漢堡扒非常厚身,煎至表面焦香,中間juicy,漢堡包略烘至微脆,份量十足,加上炸幼薯,十分飽肚。最後飲返杯檸茶消滯。

粟米忌廉湯
香濃粟米味,味道清甜且濃稠。

羽衣甘藍、蘋果、紅菜頭、藍芝士沙律伴乾果乳酪汁

冬陰功大蝦意大利麵

美國牛肉漢堡包配薯條

最後飲返杯檸茶消滯。

2022-08-02 56 浏览
慕名而黎嘅西餐廳🤤海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉意粉 擺盤精致 食落好重蟹鮮味🥹配上新鮮嘅海膽 多重享受💕意大利雲吞芝士味濃郁❤️最尾食埋香蕉朱古力金寶為呢餐劃上完美嘅句號❤️
慕名而黎嘅西餐廳🤤
意大利雲吞芝士味濃郁❤️
最尾食埋香蕉朱古力金寶為呢餐劃上完美嘅句號❤️
  • 加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵
  • 朱古力香蕉金寶
2022-08-01 54 浏览
尖沙咀餐廳多到試唔哂, 厚福街一帶仲特別多野食~~早前見到有報道介紹係尖沙咀厚福街8號H8 9樓既Amitie Kitchen, 今日就同男朋友兩個去試下餐廳場上掛左三個黑板, 上面寫左D餐牌冇既特別菜式~我同男朋友兩個最喜歡試新野, 於是叫左個佛羅倫斯蕃茄燉牛肚﹑牛腹膜排同埋一個墨魚仔辣肉腸沙律XD係主菜前, 餐廳首先上左面包, 作為前菜既面包都有牛角包同綠茶紅豆包, 喱方面就感覺到餐廳好有誠意面包軟熟唔會太硬, 咬落仲有股面粉香味~不過我地都好期待一陣既主菜, 唔敢盡情食面包呀 haha首先黎到既係墨魚仔辣肉腸沙律, 有別於一般既沙律, 有辣肉腸同墨魚仔既沙律有陣咸香味, 沙律菜亦都新鮮好食!值得一提既係作為沙律份量亦都唔小家, 幾乎每一啖都可以食到墨魚仔同辣肉腸,讚!跟住係牛腹膜排, 由於男友唔鐘意食太熟既牛排, 唯有就佢叫5成熟既牛排啦~不過心裡都有少少擔心會唔會勁生好多血架~~Amitie Kitchen既牛排熟度控制得極好, 上菜時牛排表面既烤紋一格格,超吸引, 外面睇係焦香全熟, 但切開又係另一個層面, 肉質保持嫩口粉色而又唔係太生~~啖啖牛肉香味加上餐廳配搭既煙肉露荀同

面包軟熟唔會太硬, 咬落仲有股面粉香味~
不過我地都好期待一陣既主菜, 唔敢盡情食面包呀 haha

跟住係牛腹膜排, 由於男友唔鐘意食太熟既牛排, 唯有就佢叫5成熟既牛排啦~不過心裡都有少少擔心會唔會勁生好多血架~~Amitie Kitchen既牛排熟度控制得極好, 上菜時牛排表面既烤紋一格格,超吸引, 外面睇係焦香全熟, 但切開又係另一個層面, 肉質保持嫩口粉色而又唔係太生~~啖啖牛肉香味加上餐廳配搭既煙肉露荀同薯蓉,勁好味道!一定要推薦~~

另一樣比較少係餐廳見到既係佛羅倫斯蕃茄燉牛肚, 其實去過意大利就知道喱個係當地傳統特色菜, 味道好似蕃茄肉醬, 將牛肚放係蕃茄同埋蔬菜入面燉, 入味之餘牛肚既口感保持爽口, 喱個菜無論用黎食飯﹑意粉同埋面包都會好夾好出色!! 餐廳配左兩塊法式面包, 好正呀~~如果有多兩塊就好啦XD
埋單只係$500, 抵到叮一聲~~下次經過都一定會記得喱間餐廳

2022-07-31
2022-07-29 63 浏览
朋友生日去了一間性價比高的西餐廳,位於尖沙咀厚福街人氣食廈,排隊上去時間比較耐,所以要預早啲時間去。餐前麵包拼盤🥖🥐🍞熱辣辣奉上,款式有三款:牛角包🥐、竹炭麵包、香草脆條,麵包好鬆軟同香滑凱撒沙律🥗羅馬生菜新鮮爽脆法式香草焗田螺香草味濃郁,帶點牛油香,香草汁沾滿整個田螺,非常滋味黑毛豬扒肉質鮮嫩,咬落好有咬口同juicy,帶有橡木果香味松葉蟹味㬝蟹膏鵪鶉蛋意大利麵伴龍蝦汁🍝豐富松葉蟹味㬝蟹汁伴着鵪鶉蛋,蛋汁混入蟹膏,非常濃烈及惹味,意粉伴着龍蝦汁好彈牙及掛汁,好creamy 值得推介朱古力心太軟伴芒果雪糕蛋糕略嫌不夠鬆軟,朱古力未夠流心,但朱古力味都頗濃芒果沙冰🥭🍹新鮮芒果打成,啱晒盛夏飲品水果茶用紅茶底做base,有不同新鮮水果🍓🍉🫐🍊
朋友生日去了一間性價比高的西餐廳,

餐前麵包拼盤🥖🥐🍞

凱撒沙律🥗
羅馬生菜新鮮爽脆

法式香草焗田螺
香草味濃郁,帶點牛油香,香草汁沾滿整個田螺,非常滋味

黑毛豬扒
肉質鮮嫩,咬落好有咬口同juicy,帶有橡木果香味

松葉蟹味㬝蟹膏鵪鶉蛋意大利麵伴龍蝦汁🍝

朱古力心太軟伴芒果雪糕
蛋糕略嫌不夠鬆軟,朱古力未夠流心,但朱古力味都頗濃

芒果沙冰🥭🍹
新鮮芒果打成,啱晒盛夏飲品

水果茶
用紅茶底做base,有不同新鮮水果🍓🍉🫐🍊
位於尖沙咀食街-厚福街盡頭H8美食大廈9樓嘅Amitie Kitchen,又有良心又好味,點解無人架~~~晚市都坐唔滿😭大家一定要幫吓手入面唔算大,裝修簡簡單單但食物一啲都唔馬虎!!!一坐底就送咗個人頭份麵包頭盤麵包熱辣辣係最好食😋牛角包好鬆軟,再加埋個提子麵包同番茄味餅乾,好想encore 啊👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻泰式青木瓜大蝦軟殼蟹沙律👍🏻👍🏻個泰式辣汁酸酸辣辣好開胃,大蝦同大大隻軟殻蟹,仲有滿滿嘅蟹膏😍美國牛隔膜柳👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻份量啱啱好,調味都唔錯,成份除咗條番茄梗之外都俾我清哂😋叫咗7成熟,入面仲有小小粉紅色,入口好淋無根好正😋😋😋鹹蛋黃卡邦尼意粉👍🏻👍🏻👍🏻濃濃嘅卡邦尼汁加上淡淡鹹蛋黃香,真係停唔到口😋個汁比較傑身但一啲都唔膩,食晒冇難度😋本身仲想試吓個辣椒朱古力不過兩個人都食到好飽了~下次繼續👍🏻

晚市都坐唔滿😭大家一定要幫吓手

入面唔算大,裝修簡簡單單

但食物一啲都唔馬虎!!!

一坐底就送咗個人頭份麵包頭盤

泰式青木瓜大蝦軟殼蟹沙律👍🏻👍🏻

美國牛隔膜柳👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

份量啱啱好,調味都唔錯,成份除咗條番茄梗之外都俾我清哂😋

叫咗7成熟,入面仲有小小粉紅色,入口好淋無根好正😋😋😋

鹹蛋黃卡邦尼意粉👍🏻👍🏻👍🏻

濃濃嘅卡邦尼汁加上淡淡鹹蛋黃香,真係停唔到口😋

個汁比較傑身但一啲都唔膩,食晒冇難度😋

本身仲想試吓個辣椒朱古力
不過兩個人都食到好飽了~下次繼續👍🏻
2022-07-28
2022-07-28 66 浏览
同事介紹尖沙咀H8這間性價比高西餐廳食晚飯,我們早兩日已經訂咗枱,所以來到唔使等位,晚餐建議大家要訂位啊一坐低先送上熱辣辣麵包我最喜愛食牛角包🥐一定要配牛油🧈黑松露薯條,松露醬好惹味,薯條炸得好脆銀鱈魚沙律,好新鮮底下有苹果/水蜜桃/火龍果鹹蛋黃卡邦尼意粉呢個配搭好Match最後送上留心朱古力心太軟蛋糕雲呢拿雪糕心太軟熱辣辣中間滿滿嘅朱古力醬食完好滿足整體來講水準不錯價錢合理而且很便宜性價比高,下個月朋友生日會再來慶祝
一坐低先送上熱辣辣麵包
我最喜愛食牛角包🥐
一定要配牛油🧈

黑松露薯條,松露醬好惹味,薯條炸得好脆

銀鱈魚沙律,好新鮮

心太軟熱辣辣中間滿滿嘅朱古力醬
食完好滿足

整體來講水準不錯
價錢合理而且很便宜
性價比高,下個月朋友生日會再來慶祝