2022-06-19 200 浏览
根據非正式調查統計有85%香港人覺得三餐裏邊晚餐係佢哋最重要嘅一餐😋呢間中環西餐廳值得推薦香燒羊扒拼羊T骨伴紅棗泡沫最驚羊扒太羶,好彩呢度嘅羊架唔羶重啖啖肉。羊架下有外脆香口嘅意大利飯餅。羊肉點紅棗泡沫食甜甜地,味道特別。脆煎甘鯛魚配海鮮南瓜汁魚脆卜卜,魚肉嫩滑😋👍🏻。海鮮南瓜汁有鮮甜海鮮味,海鮮南瓜汁為甘鯛魚提鮮。焗蘋果杏仁芝士撻配雲呢拿雪糕內有大大粒蘋果粒,杏仁芝士撻酥脆。熱芝士撻配冰凍雪糕,冰火交融。雪糕夠大,和芝士撻份量搭配。食完幸福又滿足~😊Dinner set奉送餐飲,嗌左熱檸茶,茶香檸檬夠新鮮。
根據非正式調查統計
有85%香港人覺得三餐裏邊晚餐係佢哋最重要嘅一餐😋

呢間中環西餐廳值得推薦

香燒羊扒拼羊T骨伴紅棗泡沫

脆煎甘鯛魚配海鮮南瓜汁

焗蘋果杏仁芝士撻配雲呢拿雪糕

Dinner set奉送餐飲,嗌左熱檸茶,茶香檸檬夠新鮮。
2022-06-17
等候时间
10 分钟 (堂食)
2022-06-19 165 浏览
約左個朋友去中環Amici食晚飯,嗌左兩個dinner set。餐廳播着英文流行歌,配合昏暗的燈光,在優雅的環境下感覺放鬆~🥰推薦大家吃「香煎牛仔柳配瑞士薯餅及黑松露泡沫」👍🏻。未食過瑞士薯餅,有驚喜!瑞士薯餅真係食材實料嘅「薯」餅,這個薯餅是將薯仔切成條狀而成,配上黑松露泡沫,入口好香~青芒果, 蝦他他內有蝦肉食落好有口感,加上青芒果感覺清新。紫薯湯Creamy味道濃郁,加咗啲麵包粒飲落有口感。食物整體質素不錯下次會再來!

青芒果, 蝦他他內有蝦肉食落好有口感,加上青芒果感覺清新。

紫薯湯Creamy味道濃郁,加咗啲麵包粒飲落有口感。

食物整體質素不錯下次會再來!
2022-06-18
等候时间
10 分钟 (堂食)
最近屋企人話想試吓Fine-dine,Budget我又有限,發現上網有人介紹呢間性價比高嘅Amici European Cuisine,就訂枱過嚟試吓。兩位食到5 course,但係價錢都係$1000以內兩位埋單,性價比的確高!仲要食物款式都好有心思添~先送上麵包~前菜2選1,我哋就一人一款 香煎牛仔柳配瑞士薯餅及黑松露泡沫入面有煙肉,口感香脆,而且薯餅裏面有熱辣辣嘅薯仔,加上軟嫩香煎牛仔柳,配搭鹹香嘅黑松露泡沫,成個味道好match。青芒果 , 蝦他他 用咗椰青汁青檸汁,整體味道好清新,配搭獨特,蝦都鮮味十足!羅宋湯裏面有多款雜菜及肉,鹹香濃郁!主菜3選1,選了兩款不同的開心share脆煎甘鯛魚配海鮮南瓜汁連埋個魚鱗,脆卜卜,煎得很有技巧!裏面個魚肉同樣保持嫩滑,同魚鱗口感相當匹配。連同海鮮南瓜汁,可以提升成個鮮味+令味道更加豐富。香燒羊扒拼羊T 骨伴紅棗泡沫得意個位置係除咗基本燒汁之外,仲有紅棗泡沫,甜甜香香也很開胃。羊T骨選了7成熟,顏色同樣粉嫩,口味唔會太so,好香嘅羊清香,大愛了!甜品就有焗蘋果杏仁芝士撻配雲呢拿雪糕,個芝士撻口感酥脆,而且裏面嘅蘋果好香甜,配搭香脆杏仁同芝士

先送上麵包~

前菜2選1,我哋就一人一款
香煎牛仔柳配瑞士薯餅及黑松露泡沫

羅宋湯裏面有多款雜菜及肉,鹹香濃郁!

主菜3選1,選了兩款不同的開心share

甜品就有焗蘋果杏仁芝士撻配雲呢拿雪糕,個芝士撻口感酥脆,而且裏面嘅蘋果好香甜,配搭香脆杏仁同芝士,一款甜品多款口感,係好完美嘅甜品

咖啡或茶就揀咗基本檸檬茶,檸蜜,已經好飽~

Menu及環境
2022-06-17 156 浏览
喺中環有好多嘅西式餐廳,我哋呢次就揀咗呢間Amici European Cuisine。因為佢哋係樓上鋪,會較為隱蔽,但佢哋有好多人食過都極力推介,所以我哋呢次都算係慕名而來。鮮帶子,吞拿魚他他:賣相好精緻,有分明嘅層次,喺帶子同吞拿魚嘅中間有一層清新嘅牛油果,可以為他他多添一份清新嘅味道之外,仲為口感層次變得更為豐富。西班牙依比利亞風乾火腿,溫泉蛋沙律:沙律上面鋪滿咗嚟自西班牙嘅黑毛豬風乾火腿,呢啲火腿經已36個月,要足36個月火腿嘅風味先夠濃,同埋油香肉味先會更加突出,配埋清新清爽嘅沙律菜,可以互相取得平衡。焗原條多寶魚:好少喺西餐會食到完條嘅焗魚,呢度用嘅魚係無咩骨嘅多寶魚,用咗檸檬、香草一齊焗,所以食落完之後無魚腥味,而魚肉好嫩滑,店員除咗細心解釋之外,仲好好人咁幫我哋將魚拆骨起肉添。虎蝦意大利粉:有一隻大大嘅虎蝦喺意大利粉嘅表面,用炭火香烤過,食到有陣陣炭火嘅香味,口感彈牙爽口,而意大利粉仲用咗豆瓣醬同埋小蝦乾作醬料配料,惹味之餘蝦味變得更加香濃。法式焦糖燉蛋:表面嘅焦糖好香脆,燉蛋好軟滑,而且甜度適中,唔會太膩。

放工相約朋友喺中環食晚餐,我哋想食西餐🍽,所以挑選咗位於士丹利街嘅「Amici」。一到步,男店員有禮接待,用餐過程中佢亦好有耐性,逐一介紹菜式。餐廳設有晚市套餐以及單點菜式,四道菜晚餐定價每位$428,另外仲有龍蝦餐同生蠔餐🦞,價錢就再貴啲。一般而言,我認為都會嗌至少一份套餐,然後再散嗌吧,因為套餐點都抵食啲同多嘢食啲。餐包為意大利軟包,質感鬆軟,屬正常水平🍞。香煎牛仔柳配瑞士薯餅及黑松露泡沫,未食都已經聞到超香黑松露味🍄。佢唔係用現成嘅松露醬或者磨松露片,而係提煉牛肝菌汁打成泡沫,再加松露粉,所以香味份外濃郁。喺咁出色嘅調味下,牛仔肉都變咗配角。🥔瑞士薯餅亦好鬼正,薯仔切成片疊起,類似千層蛋糕,口感一層層,兼且好脆。青芒果蝦他他,原本以為佢會淡味過牛仔肉,但並唔係,因為當中加咗蒜頭調味。呢份小食帶點東南亞風情,食落開胃。🦐蝦他他選用阿根廷紅蝦,肉身較大之外,肉質亦都幾彈牙,而且味道鮮甜。🥥以椰子水同青檸汁所混合而成嘅醬汁清新,並能襯托出蝦嘅鮮味。俄羅斯羅宋湯,羅宋湯口味正宗🇷🇺,店員表示落咗紅菜頭一齊煲,所以偏紅色,但由於煲到溶晒,所以就咁係飲唔出紅菜頭嘅味道。同時,湯品中亦加入咗酸
意大利軟包
餐包為意大利軟包,質感鬆軟,屬正常水平🍞。
俄羅斯羅宋湯
俄羅斯羅宋湯,羅宋湯口味正宗🇷🇺,店員表示落咗紅菜頭一齊煲,所以偏紅色,但由於煲到溶晒,所以就咁係飲唔出紅菜頭嘅味道。同時,湯品中亦加入咗酸忌廉作點綴。羅宋湯真材實料煲成,濃而不酸,飲落舒服。
煙肉牛柳卷配牛肝菌汁
煙肉牛柳卷配牛肝菌汁,🥩牛柳並唔單調,唔係得嚿牛。牛柳以煙肉包住,以添鹹香🥓。牛柳本身質素唔錯,而且廚師控制火候得宜,肉身呈粉紅色,肉質嫩滑,啱啱好五成熟。其實牛柳咁厚身,要處理得好一啲都唔容易。牛肝菌汁香濃,同牛柳好夾,但又唔會搶味。👨🏻‍🍳餐廳識得點樣善用食材,店員話將牛肝菌同時用於前菜同主菜,不過出到嚟味道並唔重複,各具特色。
香燒羊扒拼羊T骨伴紅棗泡沫
香燒羊扒拼羊T骨伴紅棗泡沫,🍗一碟肉有齊羊架同羊T骨,後者比較少見。本身驚羊會羶,所以想嗌七成熟,但店員建議食五成,肉質會好啲、無咁嚡。羊扒出到嚟生熟度剛好,食落完全唔羶喎。T骨嘅肉味比起羊架突出,但肉感就相對冇咁嫩。廚師特意搭配紅棗蓉🍓,因為甜甜哋可僻羶味。伴菜有一件類似蘿蔔糕嘅物體,佢其實係將意大利飯焗乾製成,非常有心思又好味。
焗蘋果杏仁芝士撻配雲呢拿雪糕
焗蘋果杏仁芝士撻配雲呢拿雪糕,晚餐甜品得一款選擇。🥧芝士撻新鮮焗製,酥皮層幾脆,蘋果蓉唔酸,暖笠笠嘅撻遇上冰涼雪糕,相映成趣,但對比鹹食來講就無咁驚艷。
飲品方面🥤,我哋要咗凍檸茶凍咖啡,為晚餐畫上句號。
餐廳樓層面積唔大,座位唔多,環境燈光偏暗🕯,氣氛幾好,能夠讓人放鬆。
總括嚟講,Aimci係一間有水準嘅西餐廳,廚師用心烹調每一道菜式,令人留下深刻印象👍。佢定價唔平,不過物有所值,再配合埋同店員嘅互動,整個用餐體驗良好!
2022-06-06
俄羅斯羅宋湯
2022-06-12 253 浏览
最近生日慶祝時在中環品嚐了高質法國🇫🇷菜,Dinner set值得推介,性價比好好👍由前菜開始都吸引到不得了,主菜更是滋味,尤其煎香到香噴噴的魚腩,肥美魚腩沾上滿滿龍蝦醬,外層煎到十分脆口,切開之後肉質鮮嫩 !另外煙肉牛柳的草飼牛肉嫩多汁,牛味特別濃郁!最後仲有甜點送上🍮~芝士達配上牛奶蜜糖脆脆雪糕,再加上伴碟的琥珀腰果,一脆一軟,令口感更豐富呢!Amici European Cuisine地址:中環士丹利街11號Stanley 11, 8樓

另外煙肉牛柳的草飼牛肉嫩多汁,牛味特別濃郁!

Amici European Cuisine
地址:中環士丹利街11號Stanley 11, 8樓
位於中環呢間上樓食Fine dining嘅Amici,因為被它新推出的Oyster套餐而吸引了!餐廳感覺好岩情侶食飯,燈光幾有情調。座位亦十分舒適,空間感充足。價格比起一般Fine Dining更能負擔,地鐵站出黎行3分鐘就到,一於好好享受一下!我地揀咗Oyster套餐,另外我哋就試咗個自選dinner set落完單好快就有麵包,麵包暖暖地,點醋汁食唔錯。Seaweed Jelly, White Balsamic with Salmon Roe & Chef Special Flavour三式生蠔 (海草啫哩,白醋三文魚子,廚師精選) 廚師精選係青蘋果絲,味道配合得相當好,中和左生蠔嘅油膩感。海草啫哩鹹香十足,白醋三文魚子微酸,多左一種唔同既口感。日本生蠔飽滿且口感JUICY~Dinner Set—Appetizer Prawn Tartar with Green Mango & Coconut Water 青芒果他他呢個真係可以推!青芒果加生蝦仔個味好正,椰子水亦可減肥膩感, 變得清爽,愈吃愈過癮,加埋一齊有意想不到的絶配美味! Oyster Chowder 鮮蠔周打忌廉湯:濃稠嘅餐

落完單好快就有麵包,麵包暖暖地,點醋汁食唔錯。

三式生蠔 (海草啫哩,白醋三文魚子,廚師精選)

Oyster Chowder 鮮蠔周打忌廉湯:濃稠嘅餐湯好Creamy而且好濃郁湯,入面重有原隻蠔係到,鮮味好飲 。

Soup of the day 精選餐湯:俄羅斯雜菜湯
用料滿滿,料比湯還要多,味道唔錯微酸,而且好夠熱。入面有好多蔬菜粒粒,口感豐富。

Main Course—Lobster Rockefeller and Deep-Fried Squid Ink Oyster煙肉菠菜牛油焗龍蝦配酥炸墨魚汁生蠔
半隻互相分享也剛好。一上枱見到個龍蝦咁大條已經嘩左出黎,賣相超吸引!龍蝦食落肉唔算好韌,幾彈牙架,除咗好肉,仲有龍蝦膏,配上青草醬一齊食味道更惹味,吃完會非常滿足!墨魚汁生蠔經酥炸,超香口~

Main Course—Crispy Scales of the Amadai Fish with Seafood Pumpkin Sauce 脆煎甘鯛魚配海鮮南瓜汁,甘鯛魚嘅肉質口感非常特別,鮮嫩得來帶點紮實,一啲都唔老唔柴,底下的米餅好好食。

Baked Apple Almond Cheese Tart with Vanilla Ice-Cream
焗蘋果杏仁芝士撻配雲呢拿雪糕,面頭鋪左熱辣辣既蘋果,蘋果酸酸甜甜,相當消滯。酥皮好鬆化,層層分明,配埋帶雲呢拿籽香滑的雲呢拿雪糕,口感食落去啱啱好。

最後再慢慢嘆埋一杯飲品,好休閒咁渡過左一個晚上,食得好豐富滿足。
老闆招呼殷勤,店員服務態度仲要好好,侍應見我地個碟一污糟又即刻幫我地,換值得一讚!
2022-06-10 281 浏览
amici幾有feel,環境暗暗地幾浪漫!menu都幾多幾吸引既食物。藍水晶蝦薄片,好fine dining, 賣相靚靚,蝦膠型式上碟,味道好鮮甜!on top有白酒啫喱,黑魚籽,三文魚籽,更增鮮甜感覺,但有唔會搶左蝦既甜香!美式焗蟹餅,蟹肉感滿滿!外層夠香脆,內層蟹足料,配上沙律醬汁好正!馬賽海鮮湯,非常非常足料既海鮮湯,真材實料, 沙巴魚非常厚切,啖啖肉好厚肉唔乾身,蝦爽口彈牙,蝦頭好香蝦既鮮味,帶子亦厚切!綿滑細緻,海鮮湯after taste餘額夠強,帶點點蕃茄香,還有 貝殼粉增強咬口,非常不錯。龍蝦意大利粉,賣相靚靚吸引!龍蝦夠大隻,肉厚,三文魚籽爆汁帶出龍蝦既甜,龍蝦汁既意粉好濃香, 羅勒香好突出!意大利粉夠質感又吸味。份量亦好夠,好味!綠茶芝士蛋糕,好香芝士味!唔會太甜,陣陣綠茶餘韻滲出,幾正。

藍水晶蝦薄片,

馬賽海鮮湯,非常非常足料既海鮮湯,

真材實料,

2022-06-09 223 浏览
🥂dinner set $428 per person/🥂香煎牛仔柳配瑞士薯餅及黑松露泡沫呢個前菜簡直可以當主菜咁食,無論心思定味道都係一流,煎到啱啱好嘅牛柳加埋薯餅絲、忌廉同埋煙肉整成嘅薯餅,配上炸到脆卜卜嘅煙肉,再加埋黑松露泡沫一齊放入口,每一啖都令你想食更多,各樣食材都唔會搶咗其他食材嘅味道,特別係黑松露泡沫,只係食到淡淡嘅松露味。/🥂俄羅斯羅宋湯第一次試,本身以為紅菜頭會怪怪地,點知又唔會,清清甜甜,比起番茄湯更加Refreshing,牛肉湯底亦都好濃鮮/🥂香燒羊扒拼羊T骨伴紅棗泡沫叫左medium, 肉質岩岩好,切落去五成熟,肉質鮮嫩,食到羊特有蘇味,但唔係討厭嗰隻,鍾意食羊嘅人就明。紅棗泡沫甜甜地,配合埋就最適合,可以解膩/🥂焗蘋果杏仁芝士撻配雲呢拿雪糕雲呢拿雪糕入面見到雲呢拿籽,真係食到雲呢拿真正嘅香味,酥皮芝士撻酥脆香口,蘋果大粒,杏仁烤過都好香。
🥂dinner set $428 per person
🥂香煎牛仔柳配瑞士薯餅及黑松露泡沫

🥂俄羅斯羅宋湯

🥂香燒羊扒拼羊T骨伴紅棗泡沫

🥂焗蘋果杏仁芝士撻配雲呢拿雪糕
2022-06-09 155 浏览
#中環美食 #小蓮星呑食中環🔻 Amici (中環)中環士丹利街11號Stanley 11 8樓/💓Dinner set $428/人/🧃青芒果,蝦他他非常清新嘅前菜,用咗青檸教個汁,淡淡地嘅酸味,非常開胃,食到清甜嘅青芒果粒同埋非常脆口嘅椰子片,味道都好有層次, 蝦肉爽口彈牙。/🧃精選餐湯係俄羅斯羅宋湯,真正嘅羅宋湯其實係用紅菜頭而唔係用蕃茄,個湯有好豐富嘅牛肉味,非常濃郁/🧃脆煎甘鯛魚配海鮮南瓜汁呢個真係超級大推,第一次食個皮咁脆嘅魚,原來將有皮嗰面首先炸過,然後先去煎焗,酥脆得來唔油膩,魚肉就非常嫩滑,必點好濃郁嘅南瓜海鮮汁,鮮甜嘅龍蝦味將魚肉帶到另一個層次。/🧃焗蘋果杏仁芝士撻配雲呢拿雪糕烘過嘅杏仁非常香口,焗蘋果配雲呢拿雪糕更加冇得輸/💓日本生蠔 Shu $199/6隻大廚推介嘅時令日本生蠔,唔好睇佢細細隻,味道真係好有驚喜,有層次嘅鹹香,肉質都非常Creamy//#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotogr
#中環美食 #小蓮星呑食中環
🔻 Amici (中環)
中環士丹利街11號Stanley 11 8樓
💓Dinner set $428/人
🧃青芒果,蝦他他

🧃精選餐湯

🧃脆煎甘鯛魚配海鮮南瓜汁

🧃焗蘋果杏仁芝士撻配雲呢拿雪糕
烘過嘅杏仁非常香口,焗蘋果配雲呢拿雪糕更加冇得輸

💓日本生蠔 Shu $199/6隻

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
2022-06-01 348 浏览
今日去左中環食晚飯,位置都幾方便,地鐵站出黎行2-3分鐘就到。今次叫左兩個唔同既set dinner, 一個係主打食生蠔,一個就可以隨心D自己揀。 首先前菜就即刻黎3左蠔,上面配左唔同既sauce,分別係海草啫喱,白醋三文魚子同埋香草忌廉。 3隻都好好食,同就咁食單食生蠔最大既分別就係多左一種唔同既口感,例如海草啫喱,除左食到生蠔本身好JUICY既感覺之外重會食到一個食日本野既感覺係度,真係好特別。而另一個前菜就係香煎牛仔柳配黑松露泡沫,一黎到就聞到黑松露既味,配埋外皮煎香左但肉身重係好嫩既牛仔柳一齊食都真係幾唔錯。餐湯就係鮮蠔周打忌廉湯同磨菇湯,平時多數係飲周打蜆湯,今次變左做蠔之後個湯重解甜左,湯入面重有原隻蠔係到。到主菜菠菜焗龍蝦配酥炸墨魚汁蠔。龍蝦焗得岩岩好,食得出龍蝦肉好嫩同好彈,蠔亦都炸得外面好脆但係入面又唔會亁。另一個主菜係脆煎甘鯛魚配南瓜汁。個魚皮炸得好脆,脆到真係好似薯片咁脆,但係神奇既係魚肉重可以好嫩。兩樣一齊食既口感真係好好。到最後甜品係焗蘋果芝士撻配雪糕。個撻皮好酥脆好好食,就算舊雪糕放係上面都無影響到佢好脆既口感,做得幾好。

2022-05-25
用餐时段
2022-05-30 297 浏览
Amici 係我其中一個最鐘意ge 餐廳,不論環境同食物質素都好高質。知道佢哋出咗張新餐牌,當然要來試試😆樣樣都想食,睇到都流口水🤤 所以我同我老婆各叫一份,前菜我揀咗香煎牛仔柳,主菜就係香燒羊扒。而我老婆就揀咗青芒果蝦他他,主菜就揀咗脆煎甘鯛魚。首先,會有一份餐包俾你醫醫肚😀之後就會上前菜。香煎牛仔柳配瑞士薯餅及黑松露泡沫:一上菜就已經聞到好香嘅黑松露味。牛仔柳好厚身,肉質嫩滑,再配上黑松露,口感一絕。瑞士薯餅,令我好驚喜,好有薯香味之餘,外層好鬆脆,內層一絲絲薯絲保持濕潤。青芒果蝦他他:青芒果蝦他他最主要係將青芒粒同埋生蝦混合,四周再灌上椰青水。青芒口感爽脆,生蝦肉質鮮甜彈牙,再配上好清甜嘅椰青水,感覺好清新。係一道好有泰式風味ge前菜。🥰之後有黑松露湯,暖一暖個肚皮。好香黑松露味😍到上主菜!脆煎甘鯛魚配海鮮南瓜汁:聽店長講做法有啲似”立鱗燒”,先將魚鱗一面,煎香,煎至鱗片香脆,之後再攞去焗,鎖住肉汁,令到魚皮爽脆,但肉質仍然可以保持嫩滑。而魚下面有塊好似蘿蔔糕咁嘅物體,原來係飯餅😲做法亦都好特別,係將risotto加芝士,再攞去煎制而成。外層有飯焦嘅香味,內裏都保持到risott

樣樣都想食,睇到都流口水🤤

首先,會有一份餐包俾你醫醫肚😀

之後就會上前菜。
香煎牛仔柳配瑞士薯餅及黑松露泡沫:

一上菜就已經聞到好香嘅黑松露味。
牛仔柳好厚身,肉質嫩滑,再配上黑松露,口感一絕。

青芒果蝦他他:

之後有黑松露湯,暖一暖個肚皮。好香黑松露味😍

到上主菜!
脆煎甘鯛魚配海鮮南瓜汁:
而魚下面有塊好似蘿蔔糕咁嘅物體,原來係飯餅😲做法亦都好特別,係將risotto加芝士,再攞去煎制而成。外層有飯焦嘅香味,內裏都保持到risotto ge 濕潤口感😍

香燒羊扒配羊T骨伴紅棗泡沫
牛T骨就食得多,羊T骨真係第一次食!
店長同我哋講原來去羶味,除咗平時用開嗰隻薄荷醬之外,其實用啲比較甜身ge醬都一樣可以去到羶味。佢哋就用咗紅棗容,紅棗比較清甜,同時亦都可以去到羊羶味,一個好特別嘅配搭。羊肉本身肉質都好柔嫩

最後當然唔少得有甜品。係焗蘋果杏仁芝士撻配雲呢拿雪糕,為今餐晚畫上完美嘅句號

2022-05-28
用餐时段
2022-01-15 1586 浏览
幾decent 嘅地方同同事食餐飯雖然無好靚嘅景睇 不過野食同服務整體都算幾好 西餐質素算普通 同中餐比就好太多 算正常中環價錢要注意係Lunch 只有lunch set 似乎無其他野食
幾decent 嘅地方同同事食餐飯

算正常中環價錢

要注意係Lunch 只有lunch set 似乎無其他野食
2021-12-23 975 浏览
ғɪɴᴇ ᴅɪɴɪɴɢ ɪɴ ᴄᴇɴᴛʀᴀʟ 🎈Visited this nice little fine dining french restaurant in Central, loved their vibes!! You can choose their dinner set or go for their a la carte menu 🍝 Highly recommend these dishes! ▫️ Sᴇᴀ Sᴄᴀʟʟᴏᴘs ᴀɴᴅ ᴛᴜɴᴀ ᴛᴀʀᴛᴀʀᴇ - really fresh combo of scallops, tuna and avocado in layers◾️ Sᴇᴀғᴏᴏᴅ ʙᴏᴜɪʟʟᴀʙᴀɪssᴇ - a really rich seafood soup! ▫️ ᴛɪɢᴇʀ ᴘʀᴀᴡɴ Sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪɴɪ - loved that extra minced pork that they added in the pasta 🍝 ◾️ ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴀᴜsᴛʀᴀʟɪᴀɴ ᴋᴏʙᴇ ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴇᴇғ ʀɪʙ ᴇʏᴇ ₈ᴏᴢ - had it
ғɪɴᴇ ᴅɪɴɪɴɢ ɪɴ ᴄᴇɴᴛʀᴀʟ 🎈

◾️ ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴀᴜsᴛʀᴀʟɪᴀɴ ᴋᴏʙᴇ ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴇᴇғ ʀɪʙ ᴇʏᴇ ₈ᴏᴢ - had it cooked medium 🥩 Very tender beef😋
▫️ ᴄʀᴇᴍᴇ ʙʀᴜʟᴇᴇ - A nice little dessert for the sweet tooth 🍮
Sea  Scallops  and  Tuna  Tartare
Lobster  Bouillabaisse
Tiger  Prawn Spaghettini
Kobe  Wagyu Beef  Ribeye
Creme  Brulee

Definitely a 💯 place for a cosy dinner 🥳 Service was really good and staff were all friendly! 👍 Would love to come visit again!
Lobster  Bouillabaisse
Tiger  Prawn Spaghettini
Kobe  Wagyu Beef  Ribeye
Creme  Brulee
  • Seafood  Bouillabaisse
  • Tiger  Prawn  Spaghettini
2021-12-22 743 浏览
去左拎外賣,待應仲好好人咁同我講係栗子湯👍🏼👍🏼個湯好飲!佢個味道係好味嘅忌廉湯味☺️☺️但係個飯係完全唔得🤢🤢🤢,個燉牛完全係湯渣嘅味道,同埋我想講,其實成個餸都係啲湯渣🥲🥲🥲姐係淡而無味的😵😵唔會再食呢個,乎係我食過最難食既飯,好難過!😭😭我一定唔再食呢個呀!救命!!🆘但係同事都唔喜歡呢一間,同我話味精好重,食完好口渴🥲🥲所以,總括而言,我係唔會推介呢間餐廳。
去左拎外賣,待應仲好好人咁同我講係栗子湯👍🏼👍🏼
個湯好飲!佢個味道係好味嘅忌廉湯味☺️☺️

但係同事都唔喜歡呢一間,同我話味精好重,食完好口渴🥲🥲

所以,總括而言,我係唔會推介呢間餐廳。

外卖自取