2017-10-05 131 浏览
今日公眾假期,約友人比此餐廳吃中午飯,因為看食評都是正面評多。到了餐廳,人流很少,地方寬敞,都很舒服。侍應足夠,但反應略慢。食品選擇少,我們2人各點了1人餐,前菜有沙律和湯,主菜我們點了海南雞飯和金邊粉配沙爹雞串燒。先說海南雞吧,配菜有無骨鳳爪,不要酸辣的呀,為什麼要在面頭淋上泰式雞醬,味道完全不夾,至於飯,食不出有雞油味,雞的肉質也不夠軟。而金邊粉,炒得過淋過濕,又不夠熱,雞串燒難入口,食得出有雪藏味。一句概括,不值一來
2017-10-05
2017-09-20 158 浏览
係apm睇完戲要覓食,一個星期六ga晩上所有商塲都佈滿排隊ga人。唔想等所以上openrice搵下apm以外ga餐廳。想食泰菜即刻打去呢間,點知有位,好一於試下!裝修唔錯有係曼谷泰式有格調餐廳ga感覺!坐得幾舒服! 椰青:消暑良品,好清甜!fusion 菜:pama ham 酸辣肉碎生菜包。另一半好鍾意咁fusion法。我就分開食但係兩樣都好味嘅!雜錦泰式小食拼盆。蝦餅,鳳瓜同雞翼!但春卷同魚餅一般。冬蔭功湯。份量好大但唔足料只有小蝦三幾隻同車厘茄。然後味道好單一,冇冬蔭公應有ga香料混合出黎ga酸辣。不合格grilled安格斯牛+大蝦。牛好得,香同唔嚡口,蝦都唔錯。唯一可改善係可以上飯或法律或薯條instead of蝦片....同塊牛真心唔夾。overall,服務very good,環境very good。野食有啲有創意但有啲最基本ga味都比唔到,性價比一般。泰國菜都係番返泰國之都九龍城!

想食泰菜即刻打去呢間,點知有位,好一於試下!

裝修唔錯有係曼谷泰式有格調餐廳ga感覺!坐得幾舒服!

椰青:消暑良品,好清甜!

雜錦泰式小食拼盆。蝦餅,鳳瓜同雞翼
!但春卷同魚餅一般。

grilled安格斯牛+大蝦。牛好得,香同唔嚡口,蝦都唔錯

2017-09-14 131 浏览
Dropped by and wanted some Thai food and as usual I go explore at the industrial building after work.The deco is quite warm, and the waiters are cordial. The place is really dim though. Perfect for first date I suppose haha.It calls itself thai and western fusionThe portion of the pad thai is quite big and I thought I couldn't finish it myself! But I did... haha. The pad thai has a lot of garlic flavor and the noodle is really soft, flavorful. The shrimp was easy to consume. Precut= no mess

2017-09-02 177 浏览
官塘近年多咗好多工廠 食肆 今次我同女友揀咗喺觀塘地鐵站附近嘅 add some tai。 今日唔係太肚餓所以冇點太多肉。 西班牙風乾火腿伴肉碎生菜包串燒山葵特選牛柳(個人非常推介)豬頸肉炒椰菜苗 莫忘你,有特色的飲品食完之後,覺得好食,但今次實在太飽未能嘗試到其他菜式,所以第二日即刻同朋友再食多次。今次叫咗個拼盤烤魷魚半隻海南雞柚子蝦沙律黑松露薯條整體來說,不管情侶或是一班人,都係個唔錯嘅選擇。除咗環境舒適外,價錢亦非常合理。建議黎之前打去訂位,因為好野當然多人訂,摸門釘就唔好啦~個人推介牛柳同飲品(每款都好有泰國特色)
西班牙風乾火腿伴肉碎生菜包

串燒山葵

特選牛柳(個人非常推介)

豬頸肉炒椰菜苗

莫忘你,有特色的飲品

今次叫咗個拼盤

烤魷魚

半隻海南雞

柚子蝦沙律

黑松露薯條

個人推介牛柳同飲品(每款都好有泰國特色)
2017-09-02 166 浏览
一開始訂枱就講明10位,7點入座,無限交枱時間。到今日就打黎要求8點15分交枱,話有另一班人訂咗14位。再問可唔可以延長,就俾職員話人地落咗deposit, 我地無落deposit 就人地優先。大佬呀,由頭到尾都無人話要落deposit, 我又唔係去食101 d 高級餐廳。宜家一行10人臨時臨急搵地方食飯...真係bad experience
2017-08-31 148 浏览
今晚同朋友去食泰國菜,係Apm個間食到悶悶地,今次試新野!一入到去已經比個環境吸引左裝修好有心思,同另一半去就更有feel喇同朋友去就稍為暗左小小我地叫左一碟菜,炒金邊粉,雞翼,燒菠蘿同2杯飲料,平均每人$170,都唔算平食物方面,金邊粉無平時食開酸酸甜甜既感覺!隻大蝦唔係好夠新鮮通菜味道唔錯,係食到最後有d油雞翼係最好食的,蝦片脆卜卜燒菠蘿好甜好食,不過配側邊個醬好似怪怪地,就咁食好味d我覺得最失敗係呢杯龍眼冰$38蚊一杯但完全無質素只係加左幾粒龍眼既汽水朋友呢杯都係得汽水味好甜整體黎講飲品好一般食物質素都叫正正常常但係我比like係比佢個服務職員好有禮貌,又會細心換碟同將d餸菜放靚靚,都坐得幾舒服的!而且可以book位,又無比人趕既感覺,如果食物水準可以再提升一下就一定可以再食喇!
今晚同朋友去食泰國菜,
係Apm個間食到悶悶地,今次試新野!

一入到去已經比個環境吸引左

裝修好有心思,同另一半去就更有feel喇
同朋友去就稍為暗左小小

通菜味道唔錯,係食到最後有d油

雞翼係最好食的,蝦片脆卜卜

燒菠蘿好甜好食,不過配側邊個醬好似怪怪地,就咁食好味d

我覺得最失敗係呢杯龍眼冰

但係我比like係比佢個服務
職員好有禮貌,
又會細心換碟
同將d餸菜放靚靚,
都坐得幾舒服的!
而且可以book位,又無比人趕既感覺,
如果食物水準可以再提升一下就一定可以再食喇!
2017-08-30
2017-08-29 136 浏览
好友近期光顧了一間隱秘工廈泰國菜,質素不俗,亦得知小弟喜歡飲飲食食試新菜,特意邀約共聚一起品嚐美食,暢聚一番$45大大個椰青其清爽甜香與涼性亦是今晚解辣解膩的佳品每次去泰菜館都會點這個生菜包來吃,香濃惹味的肉碎,加上各式醬汁的點綴,口感豐富又刺激,是道非常開胃的頭盤但這裡的生菜包竟然有parma ham是一種特別的新嘗試配上泰國啤酒或椰青,整天的煩憂都忘記了泰國小食拼盤@份量大堆頭內含炸蝦餅、炸魚餅、炸春卷、豬頸肉、無骨辣鳳爪沙律及一支骨雞翼聽到都覺得飽炸蝦餅剛炸起,金黃熱脆,又夠彈牙炸魚餅吃的不是那份彈脆感,而是一份香茅香草風味炸春卷夠特別,但相對上味道不算突出豬頸肉口感仍見嫩身,其實已算有交待無骨辣鳳爪沙律清新酸辣口味,比預期不辣一支骨雞翼香脆惹味冬陰公海鮮湯@辣椒、羅望子和香茅、南薑及泰國檸檬葉等香草的份量,炮製出泰菜主要元素即辣味、酸味和鹹味之間配搭和諧的效果。熱辣辣的海鮮湯,魔法般的效果呷一口即留下強烈持久的酸辣餘韻湯頭夠香、酸、辣,海鮮味亦濃,食辣的朋友一定喜歡整體而言,各菜式普遍富水準,用料亦見新鮮,值得一試
$45大大個椰青
其清爽甜香與涼性亦是今晚解辣解膩的佳品
但這裡的生菜包竟然有parma ham
是一種特別的新嘗試
配上泰國啤酒或椰青,整天的煩憂都忘記了
泰國小食拼盤@份量大堆頭
聽到都覺得飽
炸蝦餅剛炸起,金黃熱脆,又夠彈牙

炸魚餅吃的不是那份彈脆感,而是一份香茅香草風味

炸春卷夠特別,但相對上味道不算突出

豬頸肉口感仍見嫩身,其實已算有交待

無骨辣鳳爪沙律清新酸辣口味,比預期不辣

一支骨雞翼香脆惹味
呷一口即留下強烈持久的酸辣餘韻
湯頭夠香、酸、辣,海鮮味亦濃,食辣的朋友一定喜歡

整體而言,各菜式普遍富水準,用料亦見新鮮,值得一試
2017-08-28
2017-08-26 125 浏览
我和女友Jessica 去完曼谷真的瘋狂愛上泰國菜了,好開心被我們發現有一間新的泰菜館叫Add some Thai Reataurant, 係觀塘的工厦9樓,從地鐵站走去也不過五分鍾,好吧,今晚我們就勇創神秘工厦!果然古典古香,好泰國feel, 首先我們來了一個柚子大蝦沙律,特別之用是用兩個小碗剛好戴成2人分量,柚子又香又甜,而且大蝦特別爽口,好有泰feel 呀!  My girl friend feel that salad so fresh and so tasty, she think we really order a good Salad tonight too !冬蔭功海鮮湯用上蝦,磨菇和泰式冬蔭功粉配製,雖然入口有点辣,但再飲下去己停不了口!最後的黃咖喱蛋炒軟殼蟹是今晚的重頭戲,一碟有六小碗裝上香口的咖喱,配上炸得又香又脆的軟殼蟹,真的是舌尖上的誘惑,可以說賣相漂亮的新派泰菜了!  My comment for this Restaurant is so good, because the price is so reasonable and the services a

最後的黃咖喱蛋炒軟殼蟹是今晚的重頭戲,一碟有六小碗裝上香口的咖喱,配上炸得又香又脆的軟殼蟹,真的是舌尖上的誘惑,可以說賣相漂亮的新派泰菜了!  My comment for this Restaurant is so good, because the price is so reasonable and the services altitude is warm too !
2017-08-24
2017-08-26 173 浏览
今天小美生日,我知道她最愛泰国菜,剛好公司樓下最近發現了一間平靚正的泰国菜館,名字也頗特別的叫add some thai, 我今晚也特意訂枱吧!  We have already reservation the table on 7 p.m.  Already saw a lot of customers already there too.小美和我最愛喝椰青,這裏的椰青真好味,真的又大又多汁,今天36度真的剛剛好,又消暑又解喝!另外我的致愛是酸辣鳳爪雜菜沙律,無骨鳳爪很新鮮,而且酸酸辣辣的,真的很開胃!今晚我們叫了一客碳燒越南虎蝦牛柳,熱辣辣送上,而且特別之處有很多蝦片伴碟,炸得又脆又香口!主角牛柳7成熟很厚但內裏很軟而且用上炭燒手法,肉汁都扣住,加上大蝦很新燒,這味菜真的很有水準!小美說今晚的生日飯很開心,真的是值回票價了!

小美說今晚的生日飯很開心,真的是值回票價了!
2017-08-26
2017-08-26 114 浏览
會計師呀莊今天下午帶我吃好東西,原來公司樓下觀塘的駱駝漆一期開了一間新派泰菜館叫Add Some Thai, 午飯時候己人山人海,幸好等了一會,就有一個好位了,待應小姐態度真好,感覺真的很親切!我們2個人都不約而同的叫了泰式凍奶茶,這杯奶茶真的很夠茶香而且入口很甘香,有一陣陣濃郁的香味,很不俗!我們大家叫了兩個海南雞飯,再加了一個炒秋葵,首先泰式無骨海南雞盛盒,用上一個和式的盛合裝着,有泰式鳳爪沙律及夏日鮮果,海南雞飯又香又軟,而且雞味十足,齒夾留香,回味無窮,而且没想到才80元,真的很化算,而且凍飲加5元,也有升級特飲,選擇蠻多,午飯又多一個好去處了1.

2017-08-25
2017-08-23 2963 浏览
小編除咗日本菜之外 最鍾意食泰國菜今次就覓食嚟到觀塘嘅工廈 尋找呢一間穩世嘅泰國菜其實餐廳嘅位置都唔難搵因為同一間工廈入邊都有好多食肆一入到餐廳為我哋帶位嘅係一位泰國嘅女士完全切合返餐廳係食泰國菜嘅風格泰•椰青$42夏日炎炎首先就梗係叫一個椰青解下渴曼谷蝦餅$62食泰菜又點少得必叫嘅炸蝦餅雖然餐牌上面標示着呢一個曼谷蝦餅只係得三件但上菜嘅時候職員好細心咁將蝦餅一分為二有三件變成左六件 變成左一口蝦餅嘅size呢個大小啱啱好餐廳嘅炸蝦餅唔係用冰鮮嗰種而係用人手打成蝦膠 之後加入麵包糠再放落油炸呢個悉心嘅製作工序令到蝦餅嘅口感更加彈牙蝦味可以鎖住左係蝦餅入面 全因油炸嘅時間適中此外更加可以造成外脆內較嘅效果招牌蟹肉蛋白菠蘿炒飯 $98由於小編個朋友無飯不歡所以我哋就決定試吓呢一個招牌蟹肉蛋白菠蘿炒飯睇下佢究竟有幾招牌係價錢上面係$98可以食到蟹肉同蛋白嘅菠蘿炒飯實在係唔貴呢個蟹肉蛋白菠蘿炒飯個外表同一般嘅菠蘿炒飯無異而當中嘅分別只係係菠蘿炒飯嘅上邊鋪左一餐蛋白 個樣有啲似賽螃蟹蛋白加入左蟹肉去炒有少量嘅蟹味之餘 蛋白嘅口感好滑溜蛋白嘅旁邊有肉鬆 肉鬆嘅作用除咗去增強口感之外仲可以為炒飯調味

小編除咗日本菜之外 最鍾意食泰國菜

呢個泰式串燒拼盤可以話係三個人嘅份量
兩個人食真係食到好飽
拼盤入邊包含咗泰式豬 牛 雞串燒各兩串
仲有全消秋葵同燒菠蘿
呢個組合有齊晒肉類同埋蔬菜 可以話係餐廳為食客悉心設計嘅一個拼盤
燒烤嘅火候十足 令到串燒相當美味
食得太多肉可以食返一口超甜嘅燒菠蘿去解下濟
旁邊仲有泰式嘅沙嗲醬可以用嚟襯托串燒

今次呢一餐飯可以話係滿載而歸
2017-06-29
  • 泰式串燒拼盤
  • 招牌蛋白蟹肉菠蘿炒飯
2017-08-12 152 浏览
觀塘工業區呢邊真係越黎越多樓上餐廳 前排約左個fd食飯就揀左呢間泰國野試下 😊餐廳地點一啲都唔難搵 食完飯仲可以行埋駱駝漆啲樓上鋪 正👍🏻泰國小食拼盤👍🏻 一次過食齊豬頸肉 蝦餅 春卷 鳳爪 雞翼 魚餅😋 豬頸肉最香最好味!冬陰公意大利飯釀魷魚🦑 飯唔算好多 不過有埋薯條已經好夠飽🤣 因爲係冬陰公所以個飯都偏重口味🙈 由於小食拼盤已經有好多野食 加埋個飯同埋啲薯條其實已經好夠兩個女仔食☺️ 重點係餐廳都幾大 幾多位 所以唔會俾人趕走 可以傾耐啲計😃

重點係餐廳都幾大 幾多位 所以唔會俾人趕走 可以傾耐啲計😃

2017-08-11 186 浏览
離譜 野食勁耐先到7點22分落單 半個鐘先黎一道菜 同埋手抓餅手抓餅都催都好耐(起碼三次) 上到枱都係凍 等咁耐既野食都係凍既8點20分 仲有一個飯同埋小食拼盤都未到因為趕時間所以就要埋單(8點半) 仲要無野食到肚 唔飽同埋同有個侍應催單 話有張幾千蚊既外賣單做緊 所以廚房做唔切 一個唔好意思既態度都無 我眼見仲接幾間既外賣分銷商既單?我唔明點解咁耐啲野食都做唔到 啲外賣單就急住做 堂食客就唔駛理同埋隔離枱遲過我地黎都黎左小食拼盤 個下先嬲。
離譜 野食勁耐先到
7點22分落單 半個鐘先黎一道菜 同埋手抓餅
8點20分 仲有一個飯同埋小食拼盤都未到
因為趕時間所以就要埋單(8點半) 仲要無野食到肚 唔飽

我唔明點解咁耐啲野食都做唔到 啲外賣單就急住做
堂食客就唔駛理
同埋隔離枱遲過我地黎都黎左小食拼盤 個下先嬲。
2017-08-11
2017-08-02 274 浏览
男朋友同我都鍾意食泰國菜,所以平時都周圍搵好味既泰國餐廳。呢間餐廳都唔錯,無論係食物質素,環境同服務都幾好。餐廳燈光昏黃,幾有氣氛泰國小食拼盤 $128呢個小食拼盤是必食之選,有齊唔同款式既小食俾你試,每款都有四塊,點住兩款唔同醬汁食,味道一流!馬沙文咖哩加燒豬頸肉 配手抓餅 $108咖哩又香又甜,配手抓餅一流,我地食完仲想追加多d手抓餅或白飯配咖哩,但可惜太飽。胡椒雞湯河配海南雞 $78見個名胡椒雞湯好似幾特別,於是叫黎試下。但發現味道一般,唔係好食到胡椒味, 河粉有點太林,個雞正常,唔太差,但都唔係特別好味。A.S.T. 泰式特飲 $38酸酸甜甜,幾好飲總括而言,呢間餐廳唔錯,值得一試。
男朋友同我都鍾意食泰國菜,所以平時都周圍搵好味既泰國餐廳。

呢間餐廳都唔錯,無論係食物質素,環境同服務都幾好。

餐廳燈光昏黃,幾有氣氛

泰國小食拼盤

胡椒雞湯河配海南雞 $78

A.S.T.  泰式特飲

A.S.T. 泰式特飲 $38
酸酸甜甜,幾好飲

總括而言,呢間餐廳唔錯,值得一試。
泰國小食拼盤
馬沙文咖哩加燒豬頸肉  配手抓餅
A.S.T.  泰式特飲
2017-08-01 131 浏览
今晚朋友聚會諗住食泰式串燒,起初決定去9龍城,後來行過發覺左有間新開無耐既工廈泰式fusion菜就一於試下,除咗有傳統泰菜既菜式之外,呢度有唔少有西餐元素既菜式。推介泰式串燒拼盤”乜都有!岩晒乜都想試下既你!
2017-07-13