又系时候收工系观塘揾食!今日决定食泰国菜!Add Some Thai Restaurant 好评如潮,一于试一试佢。门面不大,不过行入去先知内里空间极大,环境宽阔。装潢非常有气氛,实在完全唔似工厦,梳化非常好坐,又有枕头俾你垫背,可以轻松愉悦倾计食饭。先叫左个椰青解渴,清甜冰冻,而且大大个,抵饮。Add Some Thai Restaurant 生菜包比较有特色,可以拣几款例如西班牙火腿、凤爪、菠萝车厘茄,我就试左火腿,对比起平时配蜜瓜,捞生菜同肉碎咁食都几特别,层次鲜明。亦叫左半只海南鸡,鸡唔算超级嫩滑同好多果冻,不过唔鞋口、无雪味,配酸辣汁食都食下一旧食下又一旧咁好快2个人食晒。冬荫公汤本身都估算系例牌质素,反而有意外惊喜,个味道有酸辣感但唔霸道唔呛喉,饮落真系有海鲜汤鲜甜味道,大大刺激食欲!串烧黎讲Add Some Thai Restaurant 我个人认为非常出色,一来鸡肉唔系长条形、细细粒、呃鬼果种货色,而系大大旧鸡球,超正!二来好多串烧会烧到干晒又柴皮,但依度就仍然香脆Juicy热辣辣,价钱又唔算贵,CP值好高!炒蚬一上碟就好香,起初以为会好浓味重口味,点知又唔系,香辣而不
又系时候收工系观塘揾食!

门面不大,不过行入去先知内里空间极大,环境宽阔。

椰青

先叫左个椰青解渴,清甜冰冻,而且大大个,抵饮。
生菜包

去骨海南鸡(半只)

海虾冬荫公汤

沙爹鸡肉串(2串)

泰式辣椒膏炒蚬

炒蚬一上碟就好香,起初以为会好浓味重口味,点知又唔系,香辣而不伤喉,食落仍然食到蚬肉鲜味。
蒜蓉炒豆苗

豆苗唔洗多讲,都系鲜嫩无渣。食左咁多肉,食返个菜先感觉平衡一下!

2个人最后食到举住个肚走!食物相当唔错!同埋Add Some Thai Restaurant 职员都好主动同有礼貌,好勤快上菜同换碟,绝对值得下次回头!
2018-10-18
椰青
生菜包
去骨海南鸡(半只)
海虾冬荫公汤
沙爹鸡肉串(2串)
泰式辣椒膏炒蚬
蒜蓉炒豆苗