2021-05-07
一直以為中環蘇豪區得貴夾唔飽既餐廳、酒吧,直至我發現左 Acquasala 依間性價比極高既意日fusion酒吧餐廳😍 除左環境勁chill,食物仲好高質👍Roast Beef Topped Japanese Rice $150估唔到係意大利餐廳都食到咁高質既燒牛肉蓋飯🍚 每片燒牛肉都好嫩滑,同埋份量都算多,鋪滿曬個碗😎 Apple ginger sauce同燒到半熟既牛肉好夾,配上口感煙韌既珍珠米,仲有蛋汁🥚每一啖都係享受🥺Spaghetti Carbonara $140絕對係正宗卡邦尼意粉既完美示範😎 就係唔會加忌廉或奶,味道亦都同我係意大利食過既一模一樣,真係好懷念🥲 無加忌廉或奶,口感係會無咁creamy,但相對無咁滯同heavy👍 芝士同煙肉既香味都會更加突出,意粉軟硬適中,真心係💯既水準😎Tiramisu $88份量比我想像中少🙈 所謂重質不重量,依杯Tiramisu係好食👍 雖然唔知Michele’s secret recipe係咩,但整體口感好幼滑,咖啡酒好香濃😋 下次一定要試埋另外2款甜品‼️Happy Hour時段飲品都幾平,係一個咁chill既環境,依個價錢、依個質
Spaghetti Carbonara $140
Tiramisu $88
Happy Hour時段飲品都幾平,係一個咁chill既環境,依個價錢、依個質素,真係超值呀😎
House Red $55
Orange Lemonade $55