2017-12-22
天氣凍凍地就好想打邊爐,但同朋友2個女仔食唔到太多野, 所以揀左食8鍋,可以1人1鍋,自己控制份量加送。Total 有8種鍋揀,朋友揀左芝士牛奶,我揀左沙茶牛肉,夠惹味。每鍋都有有多配料, 而且牛肉份量都好多,唔會太肥或太瘦。加左幾粒蜆,好鮮甜同個湯好夾。另外有個長型花枝丸幾特別,食落都好彈牙。每個鍋配白飯或粉絲,加$12可以轉成鹵肉飯。我見鍋本身會有少量粉絲,所以想試下鹵肉飯。份量好大,而且好足料,本來以為只有面頭有肉,但原來肉量好多,肉汁都去到飯底,好吸引!唔會太咸,飯同肉比例岩岩好!每餐可以配$28 或以下飲品,我揀左檸檬冬瓜茶,想解下油膩同消濟。 味道好清新,最緊要係唔會太多糖太甜,打邊爐飲就最岩。另外有調味料,但我地覺得湯底好夠味好入味,如果唔食辣就唔需要加調味已經夠。整體黎講,呢個價食到咁豐富既邊爐真係超值,性價比夠高。
每鍋都有有多配料, 而且牛肉份量都好多,唔會太肥或太瘦。
整體黎講,呢個價食到咁豐富既邊爐真係超值,性價比夠高。