2019-10-03
一直都好似幾人氣高企的一間cafe 最出名一定係個麻糬pancake!😋 今次揀左花生醬味因爲私心好中意花生醬🙈 pancake比較厚身 吾系空氣感個隻 而系似厚蛋糕咁 所以食落會有飽腹感🤔 面頭塗上一層薄薄花生醬 令到成個pancake好香🥰 再配上個面的海鹽忌廉系小小鹹得來但甜😂 多種味溝埋一齊 好彩都算match! 麻糬pancake其實就得一部份有mochi 起碼食到中間先有舊好煙韌的抹茶麻糬 如果可以多返小小就好啦 咁口感就會更豐富👍🏻 pancake吾系好甜 所以當每一啖再加埋雪糕食就啱啱好 北海道牛奶雪糕比較甜 但好濃牛奶味 好滑🤤仲有小小士多啤梨同提子可以會降低成個pancake的甜膩感😉 整體成碟雖然由好多部分組成 但加埋一齊食好夾!另外仲叫左個意粉 但呢個就吾值得一嗌了 因為真系太細碟 我同個朋友一人可能三啖到都吾知有冇就冇晒😖 三文魚的份量都偏小又薄🤢 慢煮我就食吾出啦 但個意粉我整系覺得比較有咬口 吾系好軟身個d 但吾覺系有蛋香個d手工意粉🤭 好彩杯梳打都幾好飲幾fresh 要搞混先好飲 如果吾系會好甜😂 菠蘿係新鮮個d既 再加埋有d菠蘿jam咁! 所以大家來就
另外仲叫左個意粉 但呢個就吾值得一嗌了 因為真系太細碟 我同個朋友一人可能三啖到都吾知有冇就冇晒😖 三文魚的份量都偏小又薄🤢 慢煮我就食吾出啦 但個意粉我整系覺得比較有咬口 吾系好軟身個d 但吾覺系有蛋香個d手工意粉🤭 好彩杯梳打都幾好飲幾fresh 要搞混先好飲 如果吾系會好甜😂 菠蘿係新鮮個d既 再加埋有d菠蘿jam咁! 所以大家來就食pancake同飲野好啦🤣