2023-07-13 29 浏览
舊店個時已經ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ可惜位置對我嚟講唔太方便 一直未有機會去佢哋喺銅鑼灣重新開業 終於有機會試到______________________________ / 炸雞包 / ʜᴋᴅ 168 本身係衝着薯條而黎 意外叫咗呢個炸雞包估唔到佢驚喜程度係甚至大過薯條🤣法式甜包 夾上厚切炸雞 • 酸瓜 • 椰菜炸雞外皮炸得好非常酥脆! 而且中間肉質依然保持鮮嫩多汁加埋酸瓜同椰菜平衡味道同口感 一流💯______________________________ / 大坑薯條 / ʜᴋᴅ 88幼身薯條用砂煲裝住 新鮮炸起 超 級 香 脆 而且每一面拎沾滿味粉孜然 • 高菜 • 乾辣椒 加埋一齊真係好惹味沾埋秘製沾醬 真係一流冇得輸絕對會識唔停口爭食🤣 好彩份量都好多 ______________________________ / 啫啫雞翼煲 / ʜᴋᴅ 38同樣熱辣辣呈上 中式煮法嘅水牛醬特別加左藍芝士 襯熱撈勻喺雞翼表面 勁香呢個ᴄᴏᴍʙɪɴᴀᴛɪᴏɴ真係特別得來 又幾好食______________________________ 另外仲叫咗兩支佢哋嘅招牌少爺啤呢度真係好適合放工約朋

舊店個時已經ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ
可惜位置對我嚟講唔太方便
一直未有機會去
佢哋喺銅鑼灣重新開業 終於有機會試到

/ 炸雞包 / ʜᴋᴅ 168

本身係衝着薯條而黎 意外叫咗呢個炸雞
估唔到佢驚喜程度係甚至大過薯條🤣

法式甜包 夾上厚切炸雞 • 酸瓜 • 椰菜
炸雞外皮炸得好非常酥脆!

而且中間肉質依然保持鮮嫩多汁

另外仲叫咗兩支佢哋嘅招牌少爺啤
呢度真係好適合放工約朋友嚟chill住傾計
除咗啤酒之外 食物質素都好高 讚💯❤️‍🔥🫶🏻
2023-07-13 73 浏览
銅鑼灣好chill 既draft beer restaurant 😌有outdoor area,但夏天都係室內好啲🙈🍴大坑薯條,炸到金黃色、上面啲孜然調味粉少少辣,好惹味🥹🌶️🍴紅油蝦餃,上面鋪咗芫荽,好正😍粒粒都好飽滿,自家水牛醬,幾辣🌶️🌶️🌶️唔食得辣就唔好啦~🍴麻辣牛舌,夠麻唔會太辣😁牛舌都幾腍,口感唔錯👍🌶️🍴暹羅魷麵,粗麵底,掛到汁👍辣椒、乾蔥同青檸,好東南亞風味😙辣度尚可🌶️🌶️啤酒真係唔太識,店員推薦咗兩款🍻分別係PaleAle同埋IPA~前者好爽口,清新~後者就柑橘花香味🍻

🍴麻辣牛舌,夠麻唔會太辣😁牛舌都幾腍,口感唔錯👍🌶️

2023-07-13 38 浏览
今日放咗工之後同男朋友係銅鑼灣覓食,見到銅鑼灣開左second draft,好耐之前係大坑食過,印象中感覺幾chill,食物味道都幾唔錯,於是就帶左男朋友入去食啦😋💫大坑薯條記得第一次食大坑薯條果陳,朋友推介話全香港最好食既薯條🍟雖然食完之後覺得無佢講到咁誇,但薯條口感非常香脆,加上面頭孜然粉同辣椒乾,滋味十足🤤另外薯條仲配有自家製千島醬加高菜,食落酸酸甜甜,十分解膩。💫熱浪炸菇估唔到雞髀菇炸完之後仲十分juicy,上菜既時候仲熱辣辣,佐酒一流。💫腐乳卡邦尼見到呢個combination幾創新,本身都係試伏心態叫黎食,點知味道都幾正常,腐乳味唔會太過濃郁,比想像中好食🤭💫啫啫雞翼煲雞翼十分迷你,但份量慷慨,食極都仲有🫢自家製既水牛醬加上藍芝士,令到雞翼味道非常特別,食落鹹鹹甜甜,十分惹味。最後我地仲叫咗兩杯手工啤酒,分別係Chung king expresso同Peach ceylon IPA Hoppy,前者味道十分特別,真係飲得出咖啡味,而且麥味非常重,令人印象深刻。後者反而唔係話好飲得出個桃味,但味道都幾清新。

💫大坑薯條

💫熱浪炸菇

💫腐乳卡邦尼

💫啫啫雞翼煲

2023-07-12 28 浏览
【香脆薯條。手工啤】呢間一直人氣高企主打Fusion菜既餐酒館,由大坑搬去銅鑼灣Fashion Walk已經一段時間、 地點就係維園對面,相對較方便。餐廳設有室內同室外座位,好適合想係繁忙城市中飲下手工啤chill 下。❈ 大坑薯條Tai Hang Fries HK$88最signature 既大坑薯條,帶點避風塘風味,幼細既薯條灑上孜然香粉,少少辣再點埋個高菜蛋黃醬,非常香脆又惹味。❈ 炸雞包 Fried Chicken Sandwich HK$168脆香炸雞肉質鮮嫩,有彈性,配上帶點咸香既南乳醬,加上用左子薑代替一般漢堡會有既醃黃瓜, 味道獨特仲出奇地融和。❈ 咖央西多 Kaya French Toast HK$88港式西多遇上新加坡咖央多士既甜品,西多炸得酥脆內軟,外層淋上自家製嘅啤酒糖漿同椰絲,夾心係滿滿既椰子吉士,每一啖西多加埋雪糕,令成個配搭豐富左。❈ 高汁 Hi-Juice HK$87 400ml質地輕盈,飲落順暢清爽。❈ Contemporary Pilsner HK$76 400ml口落清爽利落帶點花香。
【香脆薯條。手工啤】

❈ 大坑薯條Tai Hang Fries HK$88

大坑薯條Tai Hang Fries

咖央西多 Kaya French Toast

❈ 高汁 Hi-Juice [Young Master Brewery] HK$87 400ml
質地輕盈,飲落順暢清爽。

❈ Contemporary Pilsner [Young Master Brewery] HK$76 400ml
口落清爽利落帶點花香。

2023-04-29
大坑薯條Tai Hang Fries
咖央西多 Kaya French Toast
  • 大坑薯條
  • 咖央西多
2023-07-10 21 浏览
Tasting menu for two:Snacks (to select 3)1️⃣Hearwave mushroomThe best beer snacks, except the crispy fries but in a healthy way, us definitely the Deep-Fried Oyster Mushroom. This fried mushroom is as crispy as fries with Spicy Seasoning to add on the flavour.2️⃣Jer jer buffalo wingsChicken wings with 2D Buffalo Sauce, Blue Cheese, Chinese Celery, is a few layers of flavors that make the wings less boring.3️⃣Buffalo Dumplings2D Buffalo Sauce House Made Shrimp Dumplings is pretty spicy if it is too hot
Tasting menu for two:

Snacks (to select 3)
1️⃣Hearwave mushroom

2️⃣Jer jer buffalo wings

3️⃣Buffalo Dumplings
2D Buffalo Sauce House Made Shrimp Dumplings is pretty spicy if it is too hot to handle for you.

For main, we ordered Coriander top blade sandwiches. The Sourdough Grilled Top Blade Slices, with Deep Fried Coriander, Burnt Fuyu Paste. Not to mention how flavorful the Thousand Island Dressing is to enrich the whole sandwiches.

Never forget to mention the vibery alfresco dining table, perfect for dating and friends group gathering.
雖然而家已經唔係銅鑼灣番工,但仍然會為左搵食野長途跋涉過黎🙈冇嘢可以阻擋我周圍發掘好食嘅餐廳!😝今次約左朋友黎到Fashion Walk 既Second Draft,主打手工啤😆同港式fusion小食,chill得黎夠本地薑!🔅大坑薯條🍟 • $88即炸幼身薯條用孜然粉調味,配搭乾辣椒🌶️同高菜,仲可以根據自己喜好點高菜千島醬一齊食😆好惹味呀!🔅啫啫雞翼煲🐓 • $138用鐵煲呈上,熱辣辣😎雞翼一開二,加左自家水牛醬同藍芝士🧀️辣得黎芝士又可以中和番🙈估唔到又幾夾🔅紅油蝦餃🦐 • $98最鍾意呢個小食,蝦餃酒樓就食得多,估唔到酒吧都有😆佢哋嘅蝦餃係自己包㗎!皮薄餡靚,蝦肉餡好彈牙😎水牛醬辣辣地,幾五🔅炸茜牛治🐮 • $188爆茜點可以錯過!芫荽經油炸後冇左草青味😆 牛肩肉幾多😎酸種麵包好鬆脆,腐乳千島醬無得彈!令整個牛治變到獨一無二地好食😝🔅GG屈機Triple IPA 🍺 • $59黎到呢到點可以唔叫手工啤!呢杯有10%酒精,好少聽啤酒會有10% alcohol🙈所以叫咗杯試下🙈以為會好近,但係飲落都幾柔順,啤酒花味幾濃😆🔅Classic Pale Ale 🍺 • $48含有5%酒精🤣引

🔅大坑薯條🍟 • $88
🔅啫啫雞翼煲🐓 • $138
🔅紅油蝦餃🦐 • $98
🔅炸茜牛治🐮 • $188
🔅GG屈機Triple IPA 🍺 • $59
🔅Classic Pale Ale 🍺 • $48
含有5%酒精🤣引導幽幽嘅花香味同果香味😝
今晚下班之後跟朋友一起去了銅鑼灣的2nd draft吃晚餐。 😎menu長這樣。 😎我們點了Classic 啤酒、Pilsner 啤酒、大坑薯條、紅油蝦餃、啫啫雞翼煲跟邏羅魷麵。這兩款啤酒都具有獨特的風味和口感。Classic 啤酒帶有濃郁的麥香和微苦的口味,而Pilsner 啤酒則更清爽,帶有些許的麥芽甜味。😙無論您是喜愛濃烈還是清爽的啤酒,總有一款能滿足您的口味。 😍大坑薯條薯條炸得金黃酥脆,內部軟嫩,搭配著醬料,簡直是絕配!! ☺紅油蝦餃餃子皮薄而內餡鮮美多汁,搭配著微辣的紅油,味道更加豐富!! 😋啫啫雞翼煲雞翼煲煮得剛剛好,醬汁入味,肉質鮮嫩多汁。 😍邏羅魷麵魷魚份量超多而且魷魚口感軟嫩,很好吃!! 😁

menu長這樣。 😎

這兩款啤酒都具有獨特的風味和口感。

大坑薯條
薯條炸得金黃酥脆,內部軟嫩,搭配著醬料,簡直是絕配!! ☺

紅油蝦餃

啫啫雞翼煲
雞翼煲煮得剛剛好,醬汁入味,肉質鮮嫩多汁。 😍

邏羅魷麵
魷魚份量超多而且魷魚口感軟嫩,很好吃!! 😁

2023-07-03
$328.9 (晚餐)
  • 大坑薯條
  • 紅油蝦餃
香港打工仔最鍾意收工約埋同事去happy hour✨飲番杯酒食下Snacks 輕鬆chit chat吓又一day~銅鑼灣有一間酒吧餐廳環境氣氛都非常chill☺️啱晒收工想約人happy hour嘅大家🍸Draft beer係呢度嘅一大賣點💡有成20幾種唔同口味同濃度嘅手工啤酒🍻兩杯IPA的啤酒都用上大量的啤酒花, 酒花帶有濃郁及較重苦味, 甘苦之中又帶濃郁果香🍊呢款citrus手工啤一入口就帶清新嘅西柚味, 酒味甜中帶酸味道非常特別, 同一般嘅啤酒好唔同!! 黑啤嘅味道就偏苦, 比較適合男士😀大坑薯條~基本上每一枱都點, 薯條炸到外脆內軟嘅幼薯條🍟薯條加入左孜然粉同辣椒調味, 點埋秘製醬汁好味到停唔到口🥰✨呢間酒吧餐廳嘅大部份菜式都有fusion嘅元素🥢好似呢個啫啫雞翼煲~佢嘅做法有啲啫啫雞煲但又加入咗西式藍芝士🧀️由加入咗大量紅蔥頭🧄味道鹹中帶甜甜中帶辣, 充滿驚喜⭐️雞翼肉質鮮嫩多汁, 中西合璧嘅味道惹味又幾特別👍🏻紅油蝦餃~薄薄嘅雲吞皮包著漲卜卜嘅蝦膠, 食落口感彈牙蝦嘅味道非常鮮美😋椒鹽炒魷麵~新出嘅菜式香口又美味, 中意食魷魚🦑嘅人一定要試! 撈埋莞茜味道超夾!🤤

2023-07-05
2023-07-05 131 浏览
呢間餐廳係大坑時我已經留意住,不過覺得偏遠左啲遲遲都未到訪,後尾執左都覺得好可惜,好彩係銅鑼灣重開返,依家仲更加方便我😌▪️ 麻辣牛舌(7/10)💲58薄切加上慢煮既牛舌,感覺軟嫩得黎不失咬口,浸住係啲凍凍地既麻辣酸汁度,始終係冷盤咁,所以都唔會話係太辣或者嗆喉🌶️▪️ 大坑薯條 (6.5/10)💲88主打之一既薯條,估唔到會係咁大兜,不過就比較幼身,口感偏軟,個人會鍾意再脆啲既🤏🏻面頭灑上左唔少孜然粉,仲有高菜同埋乾辣椒,調味幾香口,配上個開胃既酸瓜千島醬,可以大大降低油膩感🍟▪️ 啫啫雞翼煲(7.5/10)💲138上檯時個煲仲係有滋滋聲噴曬煙咁,雞翼嫩滑入味,有微辣既自製水牛醬,亦食到有藍芝士,辣辣地又鹹鹹地幾惹味,整體會係重口味之選,配少少唐芹同洋蔥😛▪️ 炸雞包(7/10)💲168法式甜包鬆軟,烤烘過有牛油香,厚身既炸三黃雞,外皮微脆,保留到啲肉汁,配上子薑捲心菜同埋南乳醬,子薑味蓋過南乳醬味,調味相比起小食係輕手啲🙈▪️ Citrus Trance(7/10)💲55 (S)黎到少爺啤酒廠旗下既餐飲業副線,又點可以唔飲返杯🤣叫左呢款由西柚釀造而成既,酒精濃度只係4%,所以飲落都易入口,同埋

▪️ 麻辣牛舌(7/10)💲58

▪️ 大坑薯條 (6.5/10)💲88

▪️ 啫啫雞翼煲(7.5/10)💲138

▪️ 炸雞包(7/10)💲168
炸雞包

▪️ Citrus Trance(7/10)💲55 (S)

Citrus Trance + Classic

黎到少爺啤酒廠旗下既餐飲業副線,又點可以唔飲返杯🤣叫左呢款由西柚釀造而成既,酒精濃度只係4%,所以飲落都易入口,同埋重果香味,感覺偏酸幾清爽🍊

▪️ Classic(7.5/10)💲48 (S)

友人同樣係叫左少爺啤既出品,呢款係5%既酒精濃度,幾鍾意陣麥香,甘而不澀😚

🔎 整體評分(7/10)
Citrus Trance + Classic
Fashion Walk後街既bar 大窗透入陽光☀️weekend係呢度食brunch 真係好寫意😎呢間係少爺啤旗下嘅餐廳 就梗係要叫返兩杯啤酒試吓啦1️⃣Pilsner 🍺 $48聽職員介紹之後 我就揀咗杯清清地嘅入口好清新 冇咩苦澀味2️⃣CITRUS 🍺 $55帶一般啤酒的苦香 有少少酸味配埋比較重口味嘅食物 after taste感覺好似飲緊白酒3️⃣啫啫雞翼煲 $138上枱嘅時候熱辣辣 真係好香 雞翼切開細舊上 好滋味4️⃣ 紅油蝦餃 $98呢道菜好特別 好似蝦餃 似蝦餃上面淋上紅油同乾蔥 惹味👍🏻5️⃣大坑薯條-$88大大碟薯條 有孜然粉 配酒一流6️⃣ 炸茜牛治$188入面爆滿 芫茜 牛肉 南乳醬麵包焦脆 好好食😍😍▪️位置: 8/10▫️環境: 9/10▪️衛生: 9/10▫️服務: 8/10▪️食物: 9/10📍Second Draft銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖
Fashion Walk後街既bar 大窗透入陽光☀️

📍Second Draft
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖
午餐
  • 啫啫雞翼煲
到了銅鑼灣,同個friend熱熱地,就去咗一間有手工啤嘅餐廳吹吓水,難得地呢間「吧」嘅小食都相當唔錯!先講講呢間餐廳嘅主角- 手工啤,各適其適包羅萬有,我哋叫咗Citrus Trance, 有西柚嘅酸味,容易入口;GG屈機,質感較厚身,好有麥香嘅味道。而小食方面,熱浪炸菇顧名思義,係脆炸雞髀菇和熱浪薯片調味粉製作而成,雞髀菇金黃酥脆,外酥內嫩,再配上非常特別有熟悉嘅熱浪調味粉味道,配搭得出奇地好吃,讓人回味無窮。接下來是他們的啫啫雞翼煲,這道菜是用自家水牛醬、藍芝士和唐芹烹調而成。雞翼非常入味,醬汁濃郁,藍芝士的加入讓這道菜更加豐富多樣,唐芹也增添了一份清新的味道,再加埋係熱煲上枱,焫著得嚟又惹味。紅油蝦餃:自家包製的蝦餃為主要材料,加上特製的紅油醬汁,口感非常豐富。紅油醬汁是用自家水牛醬製作而成,香辣味道十分濃郁。醬汁與餃子的搭配非常完美,讓人垂涎欲滴。最後是他們的酸菜魚堡,這道菜是用法式甜包、酸菜他他醬和炸魚柳做成的。酸菜他他醬的酸甜口感很適合用來搭配炸魚柳,而且包子皮非常軟糯,吃起來非常有嚼勁。

• 熱浪炸菇
  • 紅油蝦餃
👍🏻 熱浪炸菇炸菇外脆內嫩 上檯時仲係熱辣辣 加上炸菇表層用上熱浪嘅調味 辣辣嘅味道最適合飲返啖啤酒🍻👍🏻 啫啫雞翼煲啫啫雞翼煲熱辣辣出爐 鐵煲內茲茲嘅聲音好吸引 香味十足 每隻啫啫雞翼都食到水牛芝士嘅味道 而且雞翼係一口size 不過要注意仲有雞翼骨😉👍🏻 麻辣牛舌麻辣牛舌係一個涼菜 一片片薄薄牛舌煮得非常淋 配埋麻辣嘅調味 送啤酒一流👍🏻 炸茜牛治超巨型嘅炸茜牛治 牛肉一層一層夾在中間 加上芫荽嘅調味 非常足料 絕對係兩個人嘅份量 炸茜牛治味道好正 值得一試😎👍🏻 少爺啤(精釀手工啤)✅ Hong Kong Black店員嘅推介 黑啤味道味道醇厚 麥味重 飲落都幾順口✅ Citrus Trance感覺女士會很喜歡🙋🏻‍♀️味道微酸 好適合夏天 飲完即刻覺得爽呀!注意事項⚠️- 餐廳提供bar檯、卡位、戶外檯 環境舒適 同朋友飲下酒 傾吓偈都幾正
👍🏻 熱浪炸菇

👍🏻 啫啫雞翼煲

👍🏻 麻辣牛舌

👍🏻 炸茜牛治

👍🏻 少爺啤(精釀手工啤)
✅ Hong Kong Black
店員嘅推介 黑啤味道味道醇厚 麥味重 飲落都幾順口

✅ Citrus Trance

注意事項⚠️

飲啤酒較喜愛飲手工啤,飲到心機、創意、獨特性,佐酒小食看似簡單,原來都可以做出風格,由少爺啤酒廠開的酒吧就做到獨特的啤酒及小食,有創意又好食,做到唯一的味道,這是我唯一會回頭的原因!著名本地手工啤由大坑搬到銅鑼於公路旁神秘的小巷中,設有室內室外座位,近日下雨天,戶外木枱濕透,只能稍移玉步至室內。內裡有著酒吧與cafe的裝潢,將兩者的慵懶感結合,加上香港樓宇特色的小瓷磚,西方設計中不失香港風情。麵包有煎過帶微脆加分!厚身雞扒選用三黃雞連皮雞味非常香濃,而且鎖著雞油及肉汁,咬落好juicy 絕不輸身,捲心菜增加口感又吸油,少許南乳醬鹹香惹味度提升,重點加入少許子薑令整個漢堡變得輕盈不油膩,中西配搭得好完美!外表與茶餐廳相約的啫啫雞煲於酒吧見到,還要送啤酒確實好衝擊!雞翼1分為2用水牛城方法製好惹味,少許唐芹作點綴,不過送酒小食要去骨也是第1次。脆直薯條雖然較波浪紋薯條少薯偏乾,正正熱烘烘爽脆口感不飽肚又好岩配啤酒,加上少辣梅菜乾及孜然粉愈食愈上癮。牛舌慢煮後肉超嫩滑,薄片亦顯得口感脆口,麻麻酸酸味道如米線湯底,是日常熟悉感覺😂Hi juice:聞到有水果味,味道清新易入口帶微果香.Fume

Hi juice+ Fume Fizz 飄零煙

Hi juice:
聞到有水果味,味道清新易入口帶微果香
Fume Fizz 飄零煙:
聞到有煙燻味道,同樣都係易入口啤酒帶小小煙燻味
兩者也是易入口level 1 之佳選~

2023-05-17
Hi juice+ Fume Fizz 飄零煙
2023-07-03 9 浏览
Second Draft 🍻咁大件事無人講 我講😍大坑超出名既Second Draft 搬左去銅鑼灣!仲要係維園隔離果到靜中帶旺 旺中帶靜~裝修風格都係咁Chill🍲啫啫牛筋煲 $118好香既牛筋煲呀🤤🤤上菜嘅時候店員仲會係個瓦煲仔炒多兩下個香味出曬黎牛筋全部都勁腍 好正🍲啫啫雞翼煲 $138呢個真係好正😍 將一隻雞翼一分為二本身諗住 下 咁咪有碎骨囉點知佢地唔知整左啲咩步驟封住左個斷面斷開既雞骨位係唔會有碎骨出現換言之 一咬落去已經係好易食到啲肉仲唔洗吮黎吮去外層帶有少少既辣味內層雞肉又好滑🍗炸雞塊 $128大大件三黃炸雞塊即叫即炸 食落熱辣辣外層好有咬口 內層雞肉嫩滑又Juicy仲要點埋南乳醬咁食🤤好正🍝腐乳卡邦尼 $158整體味道都唔錯 份量都算大 仲要用左清甜又爽口既意大利青瓜同火箭菜對於一個重口味既人黎講如果個腐乳味再勁啲就好啦~🥞咖央西多 $88呢個真係有驚喜既好食西多西多中間係椰子吉士上面再加左啲椰絲令到成個西多靚得黎 仲都好香椰味配埋一球香濃雲呢拿味雪糕最特別係落左Beer Syrup感覺有啲似焦糖 但又唔會好甜🍻黎到梗係要撐本土品牌少爺啤啦Ink 少爺墨啤 $55口感
Second Draft 🍻

咁大件事無人講 我講😍
大坑超出名既Second Draft 搬左去銅鑼灣!
仲要係維園隔離果到
靜中帶旺 旺中帶靜~
裝修風格都係咁Chill

🍝腐乳卡邦尼 $158
整體味道都唔錯 份量都算大
仲要用左清甜又爽口既意大利青瓜同火箭菜
對於一個重口味既人黎講
如果個腐乳味再勁啲就好啦~

🥞咖央西多 $88
最特別係落左Beer Syrup
感覺有啲似焦糖 但又唔會好甜

🍻黎到梗係要撐本土品牌少爺啤啦
Ink 少爺墨啤 $55
口感非常清爽嘅黑啤 味道除左飲出豐富黑朱古力味同埋咖啡味之外
仲飲得出少許焦香麥味 值得一試呀👍

1842 Island $59
其實係睇中左佢8%酒精所以先叫
飲落個花味好香
一邊食炸嘢一邊吹水一邊飲啤酒
堅係人生一大樂事呀
2023-07-03 11 浏览
發現fashion walk地下一排都幾多嘢食🤓🤓second draft係屬於一直都聽過但未有機會食嘅餐廳。.🍟🍟 大坑薯條 $88超出名嘅薯條,我諗大家都係因為佢個薯條而認識佢!?!?😳😳所以我都直接order咗!🤣 即叫即炸,超新鮮滾熱辣,炸得好透好乾身,一啲都唔油👍🏻味道勁惹味,因為佢落咗好多嘅孜然粉同埋有啲乾辣椒,配啤酒一流!!!!🐣🐣 啫啫雞翼煲 $138雞翼包咗一層薄薄嘅炸粉,然後再溝埋啲水牛醬汁。相比其他菜色,依款就冇咁特別。不過想食雞翼的都可以一試!🤣🤣🌶️🦐 紅油蝦餃 $98佢地自家包嘅蝦餃,餡料好足,啖啖蝦肉,一啲都冇偷工減料!👍🏻不過個皮有啲厚。面頭淋咗都係佢地自家嘅水牛醬,會有啲辣呀🌶️🌶️🐮🥪 炸茜牛治 $188有啲驚喜! 佢個賣相已經好靚仔,個牛治勁豐富,影相個畫面都好靚,哈哈! 其實我唔食芫茜的,不過佢炸完,好脆口又有啲鹽調味,我又接受到,芫茜味唔算好勁,隱隱約約咁🫢🫢牛肉佢用咗牛翼板肉,有好多片,牛味幾濃又腍😋中間重有啲腐乳同千島醬,比啲心理大家,係重口味之選呀😜😎🍺🍺 Hi-Juice $55🍺🍺 Citrus Trance $55佢地有好多款手工啤,黑

🍟🍟 大坑薯條 $88

🐣🐣 啫啫雞翼煲 $138

🌶️🦐 紅油蝦餃 $98

🐮🥪 炸茜牛治 $188

🍺🍺 Hi-Juice $55
🍺🍺 Citrus Trance $55
佢地有好多款手工啤,黑板上會曬口味、酒精濃度等等,一定有款岩你!😚😚