2017-12-12
終於有冬天既感覺,一定同朋友要食雞煲!大鴻輝出名多野食,們次我地食雞煲。任食任食只係百零蚊一位咋!等笠要排長龍,終於上到去,全層都係間餐廳,地方大唔會焗。食物方面,好有驚喜,選擇比想像中多,而且質素高,物超所值。最估唔到有新鮮海蝦大大隻都係任食,menu中有一款叫"是日海鮮",應該係每日不同的,我地食當日係沙白,估唔到都大粒同有鮮味!水餃有兩款,都係寫住自家製,我地兩款都試下,粟米餃,入面有粟米同豬肉,另一款九菜餃,兩款味道都好好,但係餃皮太厚。內藏亦有多款,粉腸,大腸,鵝腸,豬潤等等竟然都有,內藏控朋友就最開心。牛肉有兩款,一款雪花一款特級,前者就口感軟滑,後者就牛味濃,兩款都唔差呢。魚最好食係鱔,啖啖肉,又爽口!脆口野有炸魚皮同響鈴,響鈴亦係自家製,好香好脆!另外有一個叫做麻辣雞粒,真係要試下,原來係好似平時食果d香香雞,炸到脆卜卜,非常之香口,但就唔太辣。丸類比較特別既有櫻花蝦餅,芝士豆腐,各款手打丸,魚滑都好味!d料同平時雞煲放題唔同,款式多之餘d料真係靚d。最後仲有雪糕,係自助形式 ,自己出去唧,乳酪味好食!
大鴻輝出名多野食,們次我地食雞煲。
任食任食只係百零蚊一位咋!
等笠要排長龍,終於上到去,全層都係間餐廳,地方大唔會焗。
食物方面,好有驚喜,選擇比想像中多,而且質素高,物超所值。
魚最好食係鱔,啖啖肉,又爽口!
最後仲有雪糕,係自助形式 ,自己出去唧,乳酪味好食!