2019-09-30 85 浏览
見到啲食評幾好所以特登嚟試一試……首先就食咗個蒜蓉包,本身我勁鍾意食蒜香味的食物,所以我非常之喜歡這個包……蒜蓉味夠香夠濃然後點左個煎蟹餅……份量不算大……不過食果下我終於覺得係值得嘅因為蟹肉嘅份量非常多最後就食咗個pasta。佢就望落去好普通不過食落去呢就好重嘅蒜香味,所以,我非常之鍾意⋯出邊有啲係食蒜香做主題嘅餐廳,食物份量少,而且,沒有任何驚喜。不過呢間就有嘞!下次會帶其他朋友嚟因為我仲有好多嘢食想試
見到啲食評幾好所以特登嚟試一試……

因為蟹肉嘅份量非常多

所以,我非常之鍾意⋯

下次會帶其他朋友嚟因為我仲有好多嘢食想試
2019-09-30
  • 黑炭黑蒜蓉包
2019-09-28 172 浏览
見倒係天后openrice第一名🧐,即管去試下🕺🥖黑炭黑蒜蓉包$70見最多人推薦本身又鍾意食蒜蓉就叫啦,係幾有創意,但就冇講到咁非試不可,蒜蓉味都幾濃幾香但有時又會食倒類似提子乾🍇嘅甜味,個人覺得又鹹又甜有少少奇怪🤭🐚法式田螺$70田螺本身就一般般,口感軟腍,反而係一齊煮嗰啲蒜蓉香草同牛油好香調味好足🤗🍝鮮羅勒白酒汁青口意粉$160呢個真係喜出望外,有驚喜🤩,好夠酒味🥂,意粉煮得岩岩好,有咬口,青口亦新鮮大隻,滿分💯🍰Homemade Tiramisu全晚亮點⭐️,好彩有叫,近年食倒最好食個tiramisu,咖啡味濃☕️,creamy但唔會膩,蛋糕亦好鬆軟,味道有層次感,做得好出色👍🏻
見倒係天后openrice第一名🧐,即管去試下🕺

🥖黑炭黑蒜蓉包$70

Homeade  Tiramisu
鮮羅勒白酒汁青口意粉
Homeade  Tiramisu
2019-07-31 306 浏览
今日下中午選擇了在 16 Shell 食⋯ 其實都去了好幾次,不過䡛左新 Lunch Menu 真係好低食。一個是日餐湯或沙拉,main dish (有海鮮),及餐飲都係$98。選擇了是日飺湯,西蘭花湯,不會太 creamy 而又有粒粒西蘭花。有口感又沒有味精,健康又好飲。辣蒜意粉配大蝦,超大虎蝦兩隻再加香蒜辣意粉。隨咗意粉有點多油外,整體味道、意粉的軟硬程度都啱啱好。不太咸而又有味道⋯飺飲加$10就可以轉 Latte,這裡的咖啡夠香又夠濃,係最好完了一餐豐富午餐的飲品。今日成個 Lunch 都係$108,食物有質素又好味,坐得又舒服⋯ 平丶靚丶正!
Broccoli  Soup

Spicy  Olio  Padta

Latte

2019-07-31
Spicy  Olio  Padta
Latte
2019-07-04 209 浏览
今天我又同朋友去了這間意大利餐廳吃飯,因為兩個都不太餓所以就order左一份黑蒜海鮮意粉share食。好海鮮分別有帶子、青口、蜆、及好大的蝦再配上黑蒜意粉,簡直就是一大驚喜。這一餐雖然簡單但也一試難忘。
Black  Garlic  Pasta  with  Seafood

2019-06-30
One day my friend and I were looking a place for dinner, we unintentionally discovered this cozy nice Italian restaurant. Restaurant with outside seats, warm furnishing inside.W asked the waiter for their signature dishes, and ordered as recommended: Black Garlic Bread, Prawns & Chicken Olio Style Pasta, Crab Cake, Truffle w/ Mixed Mushrooms Risotto, and a Salami Pizza.The garlic butter on charcoal french bread topped with parsley. Ummm... the garlic taste is...Crab Cake filled with crab meat sp

Black  Gallic  Bread

Crab  Cake

Crab Cake filled with crab meat spiced well, and matched wonderfully with the fresh salad aside.
Salami  Pizza
Salami Pizza with puffy pastry has a very special texture that is so different with pizza we usually eat. It’s actually light and refreshing.
Truffle  With  Mixed  Mushroom  Risotto  w/  Chicken

The truffle mixed mushrooms 🍄 risotto with chicken has a perfect balance of all ingredients. Surprisingly, it’s not creamy and heavy at all.
Prawns  and  Chicken  Olio  Style  Pasta

The olio style prawns and chicken smell awesome. Extremely strong garlic taste matched nicely with the huge fried prawns and the al dente texture of the pasta.
We tried a little of everything that night, and my friend’s and my overall comment were good. We enjoyed the overall dinner along with the friendly service.
2019-06-22
Crab  Cake
Salami  Pizza
  • 香煎蟹餅
  • Black  garlic  Bread
2019-06-11 210 浏览
呢排返工比較多野要煩, 收工要食啲好野慰勞吓自己, 所以黎到咗呢間16 Shell餐廳試下,位置都易穩,環境優美,裝修精緻,座位也比較寬敞。前菜叫佐個蒜蓉包,可能好多人會認為蒜蓉包唔係一個好特別嘅菜式但係呢一間餐廳蒜蓉包烤到成舊炭咁就真係幾特別食落油好香濃都幾特別。蒜蓉香椒白酒牛油汁煮蜆,賣相非常精緻,白酒牛油汁十分鹹香惹味,味道猶如洪流,衝擊著你的味覺。醬汁口感滑溜,能吃到頗濃的白酒味。蜆肉的尺寸也頗大隻,肉質鮮美飽滿很新鮮,吃落很過癮。黑蒜意粉配雞髀肉:黑蒜好香!意粉有少少硬,這個一般般。總括來說,價格適中,我同朋友都覺得還可以。

黑蒜意粉配雞髀肉:黑蒜好香!意粉有少少硬,這個一般般。

總括來說,價格適中,我同朋友都覺得還可以。
2019-06-10
用餐优惠
信用卡優惠
上網見到16shell 係由謝霆峰設計餐單😈😈男朋友係霆峰fans 表示好想試就算過海都要食到😚咁就約好weekend 嚟食🤗嚟到點幾兩點keep 住爆場我估食物都有啲保證😚果然冇令我失望🤩🤩🤩竹炭黑蒜麵包真心出色!!麵包熱烘烘☀️一咬落去超級鬆軟💓黑蒜嘅蒜味帶少少酸味好開胃男朋友一口氣食咗四個🤗之後上咗芝士焗草菇💛芝士份量適中啱啱好覆蓋到草菇草菇好多汁💓又冇乜菇嘅腥味👧🏻芝士味道略嫌唔夠味但係入面仲有燈籠椒多個口感👌加返分之後再食酥皮pizza🦖Pizza 有芝士菇同燈籠椒感覺同草菇大同小異令人驚喜嘅係酥皮酥皮好脆💁‍♀️薄薄地唔會好滯🤗絕對係comfort food🦋最後叫多個pasta😈全日亮點🤩海鮮極足料🤩好多好多料Pasta 控表示麵質好彈牙!!!一啲都唔淋😚仲有醬汁好特別😭😭😭未食過呢個味道一試難忘本身話好飽好飽但係都忍唔住食多半碟總結餐廳氣氛好好😚環境好靚廁所好乾淨🦄店員服務態度好好😉👌用餐體驗好滿意意粉真係好好食😂😂😂
上網見到16shell 係由謝霆峰設計餐單😈😈
男朋友係霆峰fans 表示好想試
就算過海都要食到😚
咁就約好weekend 嚟食🤗

嚟到點幾兩點keep 住爆場

我估食物都有啲保證😚
果然冇令我失望🤩🤩🤩

竹炭黑蒜麵包真心出色!!
麵包熱烘烘☀️一咬落去超級鬆軟💓

2019-05-11
午餐
  • 海鮮意大利麵
2019-05-06 241 浏览
放工行行下行到去天后蜆殼街搵嘢食,搵吓搵吓就見到一間以蒜蓉菜式為主嘅餐廳,入到餐廳就見到有好多chef nic 既相,作為佢既粉絲就知道我無入錯餐廳,坐底之後我地就聽店員既推介叫左幾個必食既菜式等一個前菜就係蒜蓉包,可能好多人會認為蒜蓉包唔係一個好特別嘅菜式但係呢一間餐廳蒜蓉包烤到成舊炭咁就真係幾特別食落油好香濃嘅蒜蓉味之外甜甜地嘅黑糖味原來係咁夾嘅蒜蓉蜆,佢嘅做法令到蒜蓉味唔會咁個錢肉嘅鮮味之外亦都會帶出蜆肉嘅鮮味,大大粒嘅蜆肉食落唔會淨係食到一啲蜆殼,就連個湯汁亦都好鮮甜之後就係一個焗爐魚,最快亦都好特別先將牛油紙包住鱸魚再加埋其他一啲嘅配菜然後出面再包住錫紙令到鱸魚焗完之後鮮味仍然會喺個錫紙裹面,可以保持到鮮味之外鱸魚食落亦都係好鮮甜魚皮亦都好好食Pizza大家喺出邊亦都食得好多但係佢哋既做法好唔同佢哋用一個酥皮嘅底,配合埋黑松露醬再加新鮮雜菌仲有一啲青椒燈籠椒,落黑松露味非常突出鮮味亦都好重再配合埋酥皮嘅餅底唔會覺得食完之後有一種好樓好油嘅感覺

2019-05-04 2519 浏览
位於炮台山蜆殼街16號的16 Shell,主打意大利菜。餐廳以黑色為主色,感覺舒適,可以選擇坐梳化的位置,和三兩知己來用膳。黑板上寫著餐廳的招牌菜和午膳精選,還有四款甜品。黑炭黑蒜蓉包 (Black Garlic Bread)來到了,麵包的厚薄適中,吃起上來有口感之餘又不會太大件,面頭的蒜蓉醬十分惹味,蒜蓉味豐富而濃郁。麵包外圍脆脆的,裡面質感軟熟。蒜蓉香椒白酒牛油汁煮蜆 (Paprika Style - Garlic, Spicy Cayenne & Paprika with Wine Butter Sauce) 來到了。白酒牛油汁十分鹹香惹味,味道猶如洪流,衝擊著你的味覺。醬汁口感滑溜,能吃到頗濃的白酒味。蜆肉的尺寸也頗大隻,肉質鮮美飽滿又爽口,一點也不霉,吃落很過癮。🙆‍♀️侍應端上了 酥皮黑松露比薩批 (8 inches Truffle Style with Mushroom, Cheese and Bell Pepper)。這餐廳選用了酥皮作為批底,頗有驚喜,批邊焗得漲鼓鼓、脆卜卜的。朋友吃比薩批時,通常會剩下又乾又硬的批邊,但這款酥皮比薩便不會有這情況發生了。比薩上的餡料主要

黑板上寫著餐廳的招牌菜和午膳精選,還有四款甜品

🙆‍♀️

比薩上的餡料主要有黑松露醬、蘑菇片、芝士和燈籠椒絲,面頭配搭少許沙津菜。黑松露醬香氣濃郁,吃一口,香氣充斥著整個口腔。芝士口感軟綿綿,配搭著清新甘甜的燈籠椒絲,整體味道十分豐富,層次十足。

海鹽焗鱸魚來到了,魚肉肉質濕潤,水分充足,不會乾爭爭。醬汁味道不會過濃,淹蓋了魚肉和海鮮的原味,表面還撒了少許黑椒去吊味。鱸魚選材新鮮,肉質爽口彈牙。

旁邊還有大蝦和帶子作配菜,質感彈牙,能吃到本身的鮮甜味。輕輕咬開車厘茄的表皮,微燙的蕃茄汁在口腔內爆發,頗為過癮。

點了一客 Lemon Meringue Tart 檸檬蛋白撻,甜品賣相精緻,令人垂涎欲滴。面頭的蛋白微甜,質感輕盈,好像正在品嚐白雲一樣。中間的檸檬餡味道酸酸的,十分開胃,和甜甜的蛋白十分夾。

2019-04-13
  • 黑炭黑蒜蓉包
  • 蒜蓉香椒白酒牛油汁煮蜆
  • 酥皮黑松露pizza
2019-05-02 270 浏览
最近工作甚忙,食到很不錯的餐廳也沒有時間上文分享,經過一番爭扎後決定驣出時間分享這一頓美食。16 shell略有聽聞,我本身沒有任何崇拜的偶像,對於名人旗下的餐廳店鋪沒有特別留意,有一日有一位潮人朋友特意給我發短訊說,知道我喜歡尋找及分享美食,於是向我了解16 shell這餐廳,我從未去過未能告知其質素如何,謝霆鋒是她偶像之一,於是我們相約在天后,在google map的協助下來到期待的餐廳,因為身旁的友人抱著巧遇偶像的心情並一直說他變成一個會煮的男人更為有魅力,很想品嚐他旗下的餐廳,也讓我莫名其妙的期待起來。推門入內,餐廳屬於中高檔次,雖然面積不大,但空間感相當充足,餐廳裝潢簡約,深啡色為主調配襯不同的深淺啡色,牆壁上掛滿明星藝人的照片,啡色相框下令整個感覺更高冷甚具格調,餐廳的其中一面是落地玻璃,添休閒感更享有無遮擋的街頭景緻,採集天然日照!顧客亦可選擇在室外用餐,別有一番峰味!黑炭蒜蓉包************這個黑炭蒜蓉包是熱選之一,平凡的外表沒有精緻伴碟,入囗出乎預料的驚喜!黑蒜蓉滲出輕輕的甜味,沒有一般蒜蓉包濃烈味道,蒜香甜味層次分明,食後也不會引致大口氣。黑炭包外脆內軟,

************
這個黑炭蒜蓉包是熱選之一,平凡的外表沒有精緻伴碟,入囗出乎預料的驚喜!黑蒜蓉滲出輕輕的甜味,沒有一般蒜蓉包濃烈味道,蒜香甜味層次分明,食後也不會引致大口氣。黑炭包外脆內軟,焗得香噴噴,頭盤先蒜奪人,這六個小小的黑炭頭是必吃之選!

*********************
另一道前菜是白洒橄欖牛油煮蜆,上碟簡單利落,蜆的肉質有咬勁味道鮮甜,蜆汁由蒜蓉、橄欖、牛油而成。蒜蓉及牛油的味道盡在其中加上廚師火候控制得宜,橄欖更特顯蜆中鮮上加鮮,美中不足是我吃到兩隻頑皮的小蜆帶沙,總結吃落仍然豐盈多汁!

************
蟹餅也是餐廳signature之後一,自家製的絕不欺場。簡單兩件大size 蟹餅,金黃焦香的外層非常脆口不油膩,切開香氣飄散而且蟹肉份量爆滿,啖啖蟹肉清甜鮮味,鮮味爆棚,香脆加鮮甜的充斥,讓層次分明的滋味刺激著味蕾,令人難以忘懷這份與蟹橫行的幸福感覺!

************************
黑色格調中有陣陣黑松露幽香,令人垂涎!意大利飯煮得合時,煙韌有嚼勁,緊緊掛上忌廉醬汁,味道份量剛剛好,爽口的野菌充滿菇香偷偷滲入飯堆之中,讓每一口飯增添不少味道的色彩,老虎大蝦同樣出色,概有份量而且煎得金黃,靚仔小鮮肉!肉質鮮甜且彈牙,與香噴噴黑松露小姐的配撘確是相得益彰,太銷魂了!

Pink lemonade
***************
粉紅檸檬水最早出現在18世紀中的美國,漂亮的玫瑰色飲料從檸檬汁,糖,水和不同的新鮮莓加紅莓汁而成,夢幻的顏色
,各種紅莓中帶出微酸開胃感,果香輕輕略過是完美的夏季飲料!
Pink  lemonade
Pink  lemonade
2019-05-02 1982 浏览
這天中午和母親到天后找吃的。剛好看見這炮台山附近的小巷裏頭有一家文青味道的小店。門口的小桌非常適合下午時分和朋友們過來小喝一杯聊聊天。不過時值中午,我和媽媽還是走進館內吹吹冷氣吃個飯吧。原來館內是小酒吧的模樣,位置不多卻坐著舒服。它有午餐套餐,不過我和媽媽難得過來一趟,當然要嘗嘗主餐牌吧。黑炭黑蒜蓉包(⭐⭐⭐⭐💢)賣相黑黑的好像沒甚麼特別,想不到吃下外脆內軟,而且面頭塗上了蒜香調味,非常可口!一盤六塊雖然挺多,但我們都吃得停不了口,讚不絕口!白酒牛油煮蜆(⭐⭐⭐⭐💢)一上桌就聞到濃濃的牛油味,吃下原來是酸酸的味道,很開胃!不過蜆有少少沙。它的醬汁我們都不浪費地用來沾著麵包吃呢!香煎鱸魚(⭐⭐⭐⭐⭐)這鱸魚是稍微煎一下後再去焗的,魚肉非常厚身,夠彈牙又鮮嫩!它是用牛油紙先包一層,然後再用錫紙包著去焗的。裏面還有薯仔、蘆筍、車厘茄、帶子、虎蝦、橄欖等,海鮮配上酸酸的醬汁非常夾。連媽媽平時對魚這麼有要求的人都對這道菜大加稱讚。酥皮黑松露pizza(⭐⭐⭐⭐⭐)Pizza吃得多,但酥皮還是第一次吃,真有創意。酥皮吃下更鬆脆,而且不膩,可以有胃口吃更多其他的東西。pizza上有很多三色椒、蘑菇和

黑炭黑蒜蓉包(⭐⭐⭐⭐💢)
黑炭黑蒜蓉包

白酒牛油煮蜆(⭐⭐⭐⭐💢)
白酒牛油煮蜆

香煎鱸魚(⭐⭐⭐⭐⭐)
香煎鱸魚

酥皮黑松露pizza(⭐⭐⭐⭐⭐)
Pizza吃得多,但酥皮還是第一次吃,真有創意。酥皮吃下更鬆脆,而且不膩,可以有胃口吃更多其他的東西。pizza上有很多三色椒、蘑菇和芝士,吃下清淡又健康。
酥皮黑松露pizza

果汁(⭐⭐⭐⭐💢)
我們一人點了一杯果汁喝,味道淡淡的,用來解膩還不錯。
果汁

總括而言,這間餐廳食物質素高,而且價錢不算太貴。下次有機會也會再來。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
16 Shell 天后炮台山蜆殼街6-16號寶榮大廈地下B舖

推介菜式: 香煎鱸魚、酥皮黑松露pizza

👍🏻地點方便
👍🏻價錢合理
2019-04-27
白酒牛油煮蜆
果汁
2019-04-30 137 浏览
朋友話食過一間有好多名星幫襯過嘅餐廳,話好多食物都唔錯,而且部分菜式係由謝霆鋒設計,我又未試過喎,於是佢就約我呢晚放工一齊去開餐。黑炭黑蒜蓉包,呢款包食落外層香脆得嚟,裡面又保持濕潤,加上蒜蓉去焗,好開胃! 白酒橄欖牛油煮蜆,蜆肉肥美嫩滑,汁醬好鮮味,加埋檸檬汁,食落更清新。檸檬牛油焗海爐魚,爐魚肉又嫩又鮮,上面鋪咗啲醃料,香得嚟酸酸哋,令整體味道更有層次,帶子爽滑,蝦肉彈牙,露筍清甜,薯條剛好更吸晒所有鮮味,好食! 大蝦燴意大利飯嘅大蝦結實彈牙,意大利飯煮得剛剛好,唔會太軟或太硬,醬汁剛好包住啲飯粒,濕濕哋食到芝士味,好正! 朋友叫了朱古力,味道香濃,而我就點了檸檬茶,可以消膩,為呢餐畫上完美句號。

2019-04-29
2019-04-14 165 浏览
放假了,又是周圍吃喝玩樂既時候。今天來到炮台山尋找鋒味。在地鐵A出口,過對面馬路後向左方前行數分鐘便到。餐廳12:00時才開門,我們12時到達,是第一枱食客。餐廳不算很大,不過很有格調。餐廳以深木色為主調,播放著音樂,坐得很舒適。黑板上用螢光粉筆寫上signature dishes ,和desserts,色彩很奪目。另一邊,貼滿了照片,照片全都是名星,實在是星光熠熠吧!假日也有午餐供應,九十多元起,不過今天我們前來是要吃十分聞名的烽味pizza和黑蒜蓉包,所以沒有點到set lunch 呢! 黑炭黑蒜蓉包 $70第一次吃黑炭法包,而且用了黑蒜,真的是烏卒卒呢!黑炭包厚度適中,而且焗得很香脆,入口除了蒜味外,還帶少少甜,這就是黑蒜的味道啊!必吃推介焗釀磨菇 $70磨菇釀入三色椒及加入芝士,十分juicy,加入香草橄欖油的沙律菜,健康又美味!必吃推介鋒味8吋酥皮黑松露pizza $160第一次吃酥皮pizza, 配料只是三色椒, 火箭菜及芝士,但估不到的好味道。入口有濃濃的黑松露幽香,實在是驚喜之作!必吃推介檸檬牛油焗海鱸魚十分奪目的焗sea bass,除了主角海鱸魚外,還有大蝦,帶子及薯
放假了,又是周圍吃喝玩樂既時候。今天來到炮台山尋找鋒味。

黑炭黑蒜蓉包 $70

焗釀磨菇 $70

鋒味8吋酥皮黑松露pizza $160

檸檬牛油焗海鱸魚
十分奪目的焗sea bass,除了主角海鱸魚外,還有大蝦,帶子及薯仔。sea bass 上是鋪滿露筍 和酸豆,海鱸魚肉質很軟滑,用檸檬牛油來焗,加入酸豆來吃,味道特別之餘,酸酸的,也開胃。

Lemonade$45 和芒果汁$45
芒果汁大大瓶的,而Lemonade 夠曬酸味,很解喝!

下次要帶一班好姊妹前來呢!

2019-04-13 143 浏览
在家附近發現一家小小的西餐廳,看到餐牌上很多菜式都有我最愛的galic! 餐廳的一邊牆上貼了很多老闆和明星的合照,查看之下才知道原來這是由謝霆鋒助手開設的西餐廳,並請來謝霆鋒參與菜式設計。試了他們的幾款signature,包括黑炭蒜蓉包、松露酥皮薄餅等。另外還有蒜蓉香椒汁煮蜆和 鱸魚!特別喜歡他們的薄餅,外面很少吃到酥皮的pizza,還有第一次吃到的黑蒜麵包!另外煮蜆的蒜十分入味,鱸魚魚肉嫩滑,非常值得一試!
2019-04-11 138 浏览
睇完「十二道鋒味」就會被謝霆鋒嘅創意所吸引🙆‍♀️咁岩閨蜜👭話我聽呢間「16 Shell」係由謝霆鋒助手開嘅餐廳,仲有部分菜式係由謝霆鋒所設計,我當然急不及待地拉埋男朋友一齊黎「朝聖」,順便睇下會吾會撞到謝霆鋒添🤣.門面以黑色為主調,配上「16 Shell」嘅紅藍霓紅燈牌,低調得黎又散發著型格氣息😎室內環境舒服寬敞,裝修以木為主,梳化椅配上木桌,形成懷舊既氣氛✨.餐牌款式亦好多樣化,上至頭盤,下至酒水,樣樣都齊👍黑板上仲會寫住當日嘅是日Menu 添~.頭盤 - 黑炭黑蒜蓉包 ($70)其實我好中意食蒜蓉包,即使食完口會有蒜味都無冇怕😎 蒜蓉包我就食得多,但黑炭黑蒜包又真係第一次見❗️外層脆而內層鬆軟,法包擦上滿滿嘅蒜粒,食落啖啖黑蒜香仲帶點果醬香甜,再灑上香草作為點綴,好有心思嘅頭盤呀🥰.頭盤 - 白酒橄欖牛油煮蜆 ($130)蜆肉肥美,肉質鮮嫩,好有口感,重點係冇沙❗️淡淡嘅白酒帶出蜆肉嘅鮮甜,以橄欖同牛油熬製而成嘅湯汁滲入每粒蜆肉中,再放入辣椒粒同埋胡椒碎,每啖都帶點微辣,真係連湯底都可以直接飲下去😍.Pizza - 酥皮黑松露Pizza ($180)對於Pizza,真係有細食到大😂無論

頭盤 - 黑炭黑蒜蓉包 ($70)

頭盤 - 白酒橄欖牛油煮蜆 ($130)

Pizza - 酥皮黑松露Pizza ($180)
對於Pizza,真係有細食到大😂無論係厚批,薄批定手拉批都食過哂,就係未食過酥皮批🙆‍♀️不同於傳統Pizza 嘅形狀,以創新獨特嘅方形作賣點, 中間嘅餡料有黑松露,紅黃椒,蘑菇,水牛芝士,火箭菜等等,再將酥皮焗至黃金香脆,形成外脆內軟嘅口感,每啖既有黑松露香,更帶有酥皮奶香,集創意同口感於一身😍

Alla Griglia - 香煎鱸魚 ($220)
鱸魚輕輕煎香後,用海鹽, 檸檬汁同胡椒作簡單嘅調味,再放上酸豆焗出湯汁,鱸魚肉質嫩滑,鮮甜香口帶點微酸,令胃口大開🥰裡面仲有鮮蝦,帶子,蘆筍同小薯仔,增添口感☺️

Beverages - Pink Guava ($45)
最鍾意係甜到恰到好處,唔會好甜👍
Tea - English Breakfast ($40)
用咗Twinings嘅茶包,茶味香濃💕

2019-04-09