2019-04-09
放假同男朋友book咗間一直想試嘅餐廳,位於天后嘅16 shell,據說謝霆鋒有份參與菜式設計,可以俾我地一嚐鋒味。⭐️黑炭黑蒜蓉包我同男朋友都好鐘意食蒜蓉包,但黑色蒜蓉包真係第一次試!黑蒜蓉包烘得啱啱好!外皮香脆,包身軟綿綿有彈性,黑蒜蒜味香濃,比白蒜少咗刺激嘅辣味,仲帶上一陣甘甜味。⭐️Caprese Salad沙律菜新鮮爽甜,配上黑醋酸甜開胃🤤水牛芝士口感柔軟,滲透住淡淡嘅奶香,配埋香甜新鮮蕃茄,滋味無窮。⭐️酥皮黑松露pizzaPizza嘅麵包餅底換上酥皮,另有一番風味😋一嚟餅底冇咁厚實飽肚,二嚟更加鬆化可口。而面層有厚厚芝士同黑松露,黑松露嘅獨突香味混入溶芝,每一啖都係味覺嘅享受👍🏻⭐️黑蒜海鮮意粉擺盤精美吸睛,海鮮有青口,蜆,大蝦,帶子,海鮮鮮甜而且份量仲好多😍黑蒜意粉煙韌有嚼勁,配埋黑蒜粒,甜甜地又好惹味👍🏻
⭐️黑炭黑蒜蓉包
我同男朋友都好鐘意食蒜蓉包,但黑色蒜蓉包真係第一次試!
⭐️Caprese Salad
沙律菜新鮮爽甜,配上黑醋酸甜開胃🤤
⭐️酥皮黑松露pizza
⭐️黑蒜海鮮意粉