2022-03-29
啲staff又串又無禮貌,以後唔會食!我喺平日下午3:15落單,朋友話5:00嚟,咁我咪邊食邊等,佢又無寫係限時!到差唔多5:00,男staff嚟想幫我收野,我望一望出邊係有一兩個客想入嚟坐,但唔係排哂隊,咁我同佢講朋友就嚟到會再落單。轉個頭有個女staff(較矮+馬尾)經過我隔離然後好串咁講:「等人都唔係等兩個鐘!」,但佢唔係對住我講,只係經過比說話我聽!我即刻著咗!就捉住另一個女staff(較高+馬尾),我問佢係咪有限時?佢:「唔係有冇限時嘅問題,但係呢度唔係休憩處,你唔可以咁樣坐兩個鐘,等人都唔得!」1/ 間餐廳從來冇標明有限時2/ 如果係有,應該有禮貌地講聲,咁都唔識?3/ 我反駁嘅時候,佢哋繼續反駁我,唔好話一句對唔住都冇,態度仲好惡劣!4/ 我阿姨明明回應到有冇限時,但後來個阿叔又話限時,咁即係其實任你講,咁你話半個鐘都得啦!成日幫襯,間唔中落錯單都算,而家態度仲要咁差,以後都唔會嚟食。
1/ 間餐廳從來冇標明有限時
2/ 如果係有,應該有禮貌地講聲,咁都唔識?