2022-02-27
自從上次老公買咗蛋撻返嚟比我食,我就心思思又想食龍城冰室嘅酥皮蛋撻,真係真係非常酥脆同有層次,我諗旺角茶記唔係幾多間做到。其實上次我老公買返嚟我都有寫食評,但係唔知點解唔比出,算啦,唔好講呢樣,講返我今次想寫嘅新嘢,我第一次食就當佢新啦,因為我唔係成日出旺角,所以唔知出咗幾耐我今次介紹「芋頭QQ軟包」睇佢個樣又唔係話好吸引,但芋頭就吸引到我嘅注意,因為我都鍾意芋頭包,但多數都係好甜,所以我通常試一次都唔會再試,想食就唯有去惠康買果隻6個裝$18.9果隻中式芋頭包食,因為佢係我暫時覺得好食嘅芋頭包,講返龍城個芋頭包,初時睇佢個名QQ軟包,心諗個樣一啲都唔Q食落口先發現Q喺邊度🤣原來中間係有麻薯,識落好煙煙銀銀口感都幾好,包身好軟熟,而且仲有淡淡的芋頭香味,芋頭蓉同麻薯係夾味嘅,重點係芋頭蓉係唔太甜,食到芋頭原本嘅味道,呢樣嘢值得讚,包面啲白色粉應該係糖霜,可以做到互補嘅效果,仲點唔會搶咗芋頭本身嘅甜味,所以鍾意食唔太甜嘅芋頭包嘅朋友我極力推介龍城冰室嘅芋頭QQ軟包
我今次介紹「芋頭QQ軟包」