2013-05-10 352 浏览
食呢方面一向同男朋友出街都係我話事,因為我太得閒,成日鍾意找d新餐廳去試,佢就變成陪我食飯的白老鼠,哈哈。今日我地一齊4週年,所以由佢話事,佢選了the live house ,見到d食評都係一致向好,當然放心啦。6點半去到,餐廳一個人都冇,心諗唔通去錯,不過應該係冇人好似我地咁早食飯就真。現場環境一流,有點像cafe,有一組band set 係台上,又有電子飛標,電視等,總有一樣滿足到你,你唔會覺得悶的。懶懶閒的我地就選了精選2人晚餐,原價$368,現在優惠價$298,都算抵食。頭盤有4選2 (鴛鴦大蝦卷、豬仔骨配蜜糖雞翼、蟹餅牛肝菇,日式炸雞卷) ,我地就選了中間2選 -- 豬仔骨配蜜糖雞翼、蟹餅牛肝菇。主菜就6選2 (香辣蜆肉意粉、夏威夷薄餅、卡邦尼意粉,香草牛仔骨,蜜糖芥末子烤半雞及香煎龍俐柳配黑松露汁) 我地就選了牛仔骨和夏威夷薄餅。個餐仲包左餐湯+甜品+青蘋果花茶。另加$38可轉酥皮海鮮湯。 或可用半價優惠轉飲餐牌上任何飲品。胃食的我,d野未上枱已經話要加芝士薯條,另外加錢轉了飲品,選了Latin 和Melody。先上枱的是餐湯- 西蘭花忌廉湯,用料充足,每一淡都有西蘭花,

先上枱的是餐湯- 西蘭花忌廉湯,用料充足,每一淡都有西蘭花,忌廉湯亦很滑,味道濃郁,還附送2條芝士餅乾條,都好脆身的。
之後Latin同Melody一齊出現。Latin 其實係橙汁、菠蘿汁、石榴汁加檸檬水混合已成,所以味道酸酸甜甜的,好味。Melody是蔓越莓汁、菠蘿汁、青檸、薑味麥酒,不會覺得有酒味,反而蔓越莓汁和菠蘿汁好特出,2種味道好夾。藉得加錢試下。
芝士薯條上枱,有點失望,因為味道有點燶,而且有點太乾,芝士已經乾到不能拉起,可以不試。

頭盤的蟹餅牛肝菇和豬仔骨配蜜糖雞翼都不錯。蟹餅牛肝菇份量剛好,牛肝菇好大隻,好juicy,正,蟹餅亦啖啖蟹肉。豬仔骨配蜜糖雞翼因為2份量,所以每人一隻蜜糖雞翼及每人一條豬仔骨,雖然眼看覺得有點寒酸,但其實佢的份量剛量剛好,因為還有主菜。蜜糖雞翼算中上的貨色,香甜的。豬仔骨的醬汁野味,而骨肉亦算易分開,肉質軟滑。
主菜夏威夷薄餅真係足夠2人份量,食完都好飽,薄餅係薄身的脆餅底,食落好香口,而用料十足,芝士滿滿的,有菠蘿同火腿做料。
香草牛仔骨可分6份,每人3份骨,還有一份好大的薯蓉,加上少許配菜和蜜桃,中和一下肉的油膩應覺,但這份牛仔骨不是我喜歡的,因為有根,好難切及唔算稔。
最後送上甜品是home made 的杏仁雪糕,超正,整球雪糕滿滿杏仁,好香,有咬口,喜歡果仁的應該都會喜歡此雪糕,但因為男朋友對果仁敏感,所以又加錢轉了酥皮蘋果撻配雪糕,雪糕只得一款,所以又歸我所有,哈哈, 酥皮蘋果撻亦不錯,蘋果好香甜,但酥皮有點稔,不夠乾脆。

最後亦因為我地用openrice 的table map book 枱,所以又送多一個live house 鐵板冰火朱古力軟餅,好好味,個朱古力軟餅同心太軟有d似。live house 鐵板冰火朱古力軟餅都值$68架,又可以儲分,又有甜品送,可說是一箭雙雕,哈哈。
题外话/补充资料: 8點之後有live band表演, 但我地已經要走了
2013-04-04
纪念日
  • live house 鐵板冰火朱古力軟餅; 蟹餅牛肝菇
2013-03-26 279 浏览
經朋友介紹第一次食既餐廳,係始創對面,因為鋪頭係地庫既關係,所有其實冇諗過會幫襯,因為睇上去有D似PARTY,DRINKING既地方,但係經過長長的樓梯行落去先發現,原來樓下環境好靚,氣氛亦唔錯,仲有LIVE BAND台添!!(不過可惜當晚未有安排LIVE BAND表演,好似係星期一至星期四先有~)我地6個人都點左10幾碟食物,因為...小食及甜品優惠:7點半前落ORDER有7折COCKTAILS優惠:買一送一!!CITIBANK信用卡優惠:套餐價食左好多野都係$1300度!!!!正!!!!意粉係用鼓上既,好特別!!!而鐵板心太軟上枱個陣仲聽到D "JAJA"聲,超興奮!!!洋蔥牛柳批係網友及本人推介之一,值得一試!! 意大利飯有D鹹。焗薯蓉西蘭花有十級好味呀!!!!以上價錢,食環境,抵!!回頭之選!!!

我地6個人都點左10幾碟食物,因為...
小食及甜品優惠:7點半前落ORDER有7折
COCKTAILS優惠:買一送一!!
CITIBANK信用卡優惠:套餐價
食左好多野都係$1300度!!!!正!!!!
意粉係用鼓上既,好特別!!!
而鐵板心太軟上枱個陣仲聽到D "JAJA"聲,超興奮!!!
洋蔥牛柳批係網友及本人推介之一
,值得一試!! 意大利飯有D鹹。
焗薯蓉西蘭花有十級好味呀!!!!

以上價錢,食環境,抵!!回頭之選!!!
2013-03-24
信用卡優惠、其他
  • 芝士乳酪薯條、焗薯蓉西蘭花
2013-03-18 204 浏览
很多時都會和朋友在旺角食飯, 但要找一間環境比較好一點的餐廳, 和朋友坐低飲嘢傾計也不是容易之事. 之前朋友介紹來過餐廳一次, 感覺不錯, 今天便和家人來吃晚飯. 我於tablemap訂了枱, 職員當天亦來電confirm booking. 我們二人點了一個二人晚餐, 包括餐湯, 2客小食, 2客主菜, 甜品及餐飲.餐湯: 一般, 有餅乾條伴.小食: 我們選了焗菌和燒豬肋骨拼雞翼. 前者份量雖少, 但很香; 後者份量和味道均屬一般.主菜: 選了牛仔肉和烤雞(半隻). 牛仔肉很"林", 亦燒得幾香, 不錯. 烤雞份量都ok, 而且肉質不算"鞋". 其實很多西餐廳都不會採用新鮮雞, 所以很多時食雞會有"雪味", 但這裡可能廚師以香草等調味料來處理, 所以不覺有"雪味".甜品: 跟餐會有雪糕, 但我們於tablemap訂枱, 會額外多了一客鐵板心太軟. 這鐵板心太軟算是餐廳一個特色甜品, 又凍又熱, 算是一個新體驗!餐廳環境ok, 有一個台, 台上擺放著不少樂器, 晚市還會有不同業餘音樂人在場演繹不同樂曲, 為一頓平凡的晚飯增添不少氣氛, 娛樂. 此外, 餐廳有不少含/不含酒精成份的飲料供人

餐湯: 一般, 有餅乾條伴.
!

餐廳環境ok, 有一個台, 台上擺放著不少樂器, 晚市還會有不同業餘音樂人在場演繹不同樂曲, 為一頓平凡的晚飯增添不少氣氛, 娛樂. 此外, 餐廳有不少含/不含酒精成份的飲料供人客選擇, 最適合和朋友來傾計飲嘢.
其他
2013-03-06 163 浏览
Live House大大話話都去左3-4次, 難得旺角區的綠洲, 啲野好食又有live band, 推介過好多朋友去~但噚晚果餐真係令人好失望......一行6人, book左枱, 叫左一個4人餐, 一個2人餐環境冇問題, 係食物同服務的小插曲出事了.....2個 餐, 共有5個主菜我地叫左:牛仔脾, 烤半雞, 什錦海鮮pizza, 墨魚麵 同埋煎龍利(黑松露汁)1.當個什錦海鮮pizza來到, 條邊係黑晒, 我地即刻同待應反映,話燶晒, 麻煩換過一個, 唔知係咪我地大有禮貌, 個待應竟然話:"呢個係我地特色, 佢個底易上色, 唔係燶, 你地試下先, 有問題先再提出"我同啲朋友講, 話之前唔係咁, 不過ok, 你叫我地試咪試, 真係燶, 點倉, 佢即刻面黑, 仲叫我地執返齊件數係個碟,好似怕我地呃佢咁, 一早完整時叫你收唔收, 係要人地試, 試完又面黑......之後我地同另一個待應提起, 佢都認係over cook2. 之後牛仔脾到左, 見個樣同之前食唔同, 朋友食左啖"依...好似唔係牛", 冇錯, 係豬, 因為上面的經歷, 我地唔再同啲待應反映, 因為我地只係想好好地食餐飯,
但噚晚果餐真係令人好失望......

一行6人, book左枱, 叫左一個4人餐, 一個2人餐
環境冇問題, 係食物同服務的小插曲出事了.....

2個 餐, 共有5個主菜
我地叫左:

話燶晒, 麻煩換過一個, 唔知係咪我地大有禮貌,
真係燶, 點倉, 佢即刻面黑, 仲叫我地執返齊件數係個碟,
之後我地同另一個待應提起, 佢都認係over cook

2. 之後牛仔脾到左, 見個樣同之前食唔同, 朋友食左啖
因為我地只係想好好地食餐飯, 當自己唔好彩,
個"牛"仔脾仲要係似煲湯豬白灼冇味

3. 煎龍利(黑松露汁) 亦變左黑松露海鮮意粉,
呢一刻我已經完全失望, 仲等我推介朋友一齊來.....

live house 前排係其他網做團購, 到底係咪又一間因為做團購而將價就貨的餐廳?
明明之前好好, 難為我地俾正價, 真心想支持好餐廳的
到底我應唔應該再俾機會佢????
一間餐廳基本係啲嘢要好食, 但今次質素真係差左好好好多......
2013-03-05
其他
2013-02-06 122 浏览
當日睇完戲都9 baileys幾又唔太肚餓就記得之前睇openrice 有間餐廳9 點半後飲野同食小食好平就更係去試下喇我地4 個人去 …揾間野果陣都幾尷尬因為間野格離就係d 黃色場所但睇 d 餐牌…d 野飲真係7x 幾蚊買一送一終是我地決定叫4 杯野飲加d 小食…d 野飲好快就到咗…識著火 好特別好好味 好好入口所以叫咗2 杯呢杯係d 朱古力加baileys 不過個人認為比較苦叫咗個小食 牛肝菇 好好味 點果個醬都好正 最鐘意就係食炸菇果類既食物個焗薯角都ok…普普通通食咗同飲咗咁多 都係$300 內所以真係好抵!不過原來唔係晚晚都有live band 係到環境其實唔算大 會成日比後面張凳撞到 不過唔緊要喇(可能咁岩姐)總括黎講 真係幾ok 不過建議book 咗位先如果唔係都要等一陣…要入面食緊野既人走咗先可以入去坐…
當日睇完戲都9 baileys幾又唔太肚餓
就更係去試下喇

我地4 個人去 …揾間野果陣都幾尷尬
因為間野格離就係d 黃色場所

但睇 d 餐牌…d 野飲真係7x 幾蚊買一送一
終是我地決定叫4 杯野飲加d 小食…
d 野飲好快就到咗…
識著火 好特別
食咗同飲咗咁多 都係$300 內
所以真係好抵!
不過原來唔係晚晚都有live band 係到
總括黎講 真係幾ok 不過建議book 咗位先
如果唔係都要等一陣…要入面食緊野既人走咗先可以入去坐…
2013-02-01
2013-01-11 115 浏览
平時飲酒落酒吧都唔會諗起旺角,但原來旺角呢度都有間唔多顯眼但質素唔錯既酒吧!係人來人往既彌敦道,好容易錯過呢間係地庫既The Live House,雖然門口有霓虹光管,但唔留意,真係唔知呢度有餐廳!今次黎到正值晚飯時間,所以都係叫主食多,加D小食主食叫左個大蝦pizza同埋法式鵝肝意大利飯配半隻燒雞(豪食!)小食就叫左個芝士焗牛肝菌小食先上,一開錫紙,濃濃既芝士味已經飄緊出黎!上枱後,我地都急不及待咁拎隻叉起勢拮黎食!芝士味係好濃好香,仲有少少煙肉絲,不過芝士味就蓋過左牛肝菌本身既菇味,喜歡食菇既可能會有少少失望,但勝左菇既肉質都好腍,亦保持到菇既水份,有D汁,都算唔錯既之後上左個pizza,係一個小型薄批分九份,餅底好脆,蝦亦好彈牙,個批應該係千島醬底,酸酸甜甜好開胃!法式鵝肝意大利飯配燒雞,好大份!燒雞好香嫩,亦醃得入味,好食!意大利飯硬身左些少,expect佢係會腍D><鵝肝較燶,有少少苦,但好大塊,算係值回票價!如果有時間可以留耐些少,到9:30飲品就有半價,menu上食物亦有7折,waiter哥哥仲話除大時大節外,星期六日都有呢個優惠架! 只可惜當晚要趕回家
今次黎到正值晚飯時間,所以都係叫主食多,加D小食
只可惜當晚要趕回家,如果唔係坐到9點半再order都有優惠!
2013-01-11 112 浏览
有時夜晚想飲下酒食少少野,地方唔係無,但係食物質素就有D參差~呢日旺角既地頭蟲就話帶我地飲下酒兼食好野~朋友帶左我去旺角近太子方向既呢間the live house,平時人多車多既彌敦道,原來有間酒吧係地庫喎! 一人一杯大啤先!朋友話呢度小食好得!所以叫左幾款黎試~因為大家都貪心想試多D,所以叫左個什錦卷拼盤先~有3樣野,滿足大家想試多d新野既慾望!三個卷:芝士香草雞,牛肉露筍同埋煙肉龍脷柳~芝士香草雞好香好嫩,熱食時芝士有少少爆漿感,牛肉露筍D筍好脆,汁料如果多少少更perfect,煙肉龍脷柳都好食,煙肉本身夠味,鱈魚亦夠滑!之外叫左個炸牛肝菌~牛肝菌本身其實係無乜味,但係炸之後加上椒鹽就十分香口,而難得既係菇入面仍有水份,香脆得黎又juicy雖然用甜品送啤酒好似有d怪,但朋友話呢度甜品好得,咁我地又試下囉~叫左酥皮蘋果批,係一個半圓形既酥皮,入面有D肉桂煮過既蘋果同埋有少少提子乾,側邊仲有球曲奇味既雪糕,略嫌料唔夠多,食落去蘋果既咬口唔太夠,亦都食唔到好多既肉桂味,有少少失望. 雪糕如果換左做雲呢拿味會更夾,但曲奇味都唔錯!見到除左小食多之後,佢都有好多扒同主食,下次搵日食飯都要黎
呢日旺角既地頭蟲就話帶我地飲下酒兼食好野~

一人一杯大啤先!朋友話呢度小食好得!所以叫左幾款黎試~
見到除左小食多之後,佢都有好多扒同主食,下次搵日食飯都要黎試試!
2012-12-06 78 浏览
同女朋友出開旺角, 記得朋友提過太子有間 BAR & RESTAURANT 幾好,又有LIVE BAND 又有扒据,於是走去 THE LIVE HOUSE !!去到無 BOOK 位, 原本都幾FULL, RECEIPTION 話不如住BAR 邊食邊等, 無所謂啦, 平時去開 OUTBACK 都係坐 BAR , 無咩問題!!個BARTENDER 哥哥都幾好, 介紹我地食 2 人SET DINNER $298 ,又抵食叫嘢飲又可以半價又有牛扒 !!首先黎 COCKTAIL ,因為平時飲開,所以叫佢介紹杯特別 D, 佢問我驚唔驚酒精重D既,我梗係無問題啦 !! 嘩~ 點知一黎到,真係好特別 !!重有火添 , 叫FLAMING LEMON TREE , 飲落去有D LEMON 味, 有D 蘋果味, 幾好飲 !!女朋友就叫左杯FRUITY D 既, 有芒果味有D桃味, 佢話好好飲 !緊住個2 人餐 :餐湯 : 周打蜆湯 : 夠熱,夠蜆肉,有水準頭盤: 大蝦多士 : 有兩隻味, 蝦肉夠大件, 無COMPLAIN蜜糖雞翼配豬仔骨 : 雞翼好好味,豬仔骨OK LA ~主菜:西冷牛扒 & 烤半雞 :

緊住個2 人餐 :

餐湯 : 周打蜆湯 : 夠熱,夠蜆肉,有水準
蜜糖雞翼配豬仔骨 : 雞翼好好味,豬仔骨OK LA ~
主菜:西冷牛扒 & 烤半雞 :
份量真係好夠, 兩人SHARE 都食到飽飽 ~~
現場有 LIVE BAND 伴奏, 氣氛唔錯, 欣賞一陣, 加 $38 可以轉個甜品.
選左雪糕蘋果撻, 黎到賣相唔錯 !! 但真係飽到 KO 唔到了 !!
题外话/补充资料: 原來 9:30 後, COCKTAIL 仲有買一送一, 下次再黎可以飲多兩ROUND !!
2012-11-29
  • 大蝦多士
2012-11-19 108 浏览
今次又去旺角另一間餐廳食反喇...由於小弟上網睇到lei 間餐廳d comment 都唔錯就去試下啦~~依家經open rice book 位仲有個甜品送返tim^^中意食芝士嘅實好滿意另外有個pizza同埋安格斯肉眼 都好好食...不過無位擺相lu~~~~食完反本身諗住走嘅時候...有個令仔哥哥上台話今晚原來有個function有兩隊台灣嚟ga band 會系度表演~~>o<噤就梗系唔走住啦....去bar 問個bartender 有咩好飲啦叫左兩杯野飲佢話系新野嚟ga wow所以名都未有~~到走果時聽d staff 講話下個月有新菜色~~值得再嚟試下!!!ps~~book 左位先會好d~~^^
今次又去旺角另一間餐廳食反喇...

芝士乳酪薯條
中意食芝士嘅實好滿意
洋蔥牛柳批~~^^
醬燒豬肋骨!!!超正...必食^^
蘋果酥

食完反本身諗住走嘅時候...
有個令仔哥哥上台話今晚原來有個function
有兩隊台灣嚟ga band 會系度表演~~>o<
band~~
噤就梗系唔走住啦....
去bar 問個bartender 有咩好飲啦
叫左兩杯野飲
佢話系新野嚟ga wow
所以名都未有~~
有青蘋果味嘅cocktail
不知名cocktail
到走果時聽d staff 講話下個月有新菜色~~
值得再嚟試下!!!

ps~~book 左位先會好d~~^^
不知名cocktail
芝士乳酪薯條
  • 德州醬烤豬肋骨
2012-11-19 110 浏览
同fd第一次o係哩度食飯我地四個女仔叫左個四人餐包三個前菜,三個主菜,四個甜品同埋四杯花茶(其他野飲半價)預早book台,有個甜品送仲可以o係碟上面寫字,咁岩又有live band唱生日歌哄到我果fd好開心同好surprise青口可能因為用啤酒煮,所以隻味怪怪地,但d芝士乳酪薯條焗得好香,而且仲係拉拉芝士 yummy !塊扒唔會再叫,雖然係七成熟,但仍然好生... 同埋太厚又大''un'',我用刀切都切到手軟,唔係講笑=.=pizza 底太脆喇, but over all 都ok ge..酥皮入面係牛肉條,都算好味hoegaaden.. 不錯一定要搞勻先好飲!唔係既話頂層冇味,底層超甜
同fd第一次o係哩度食飯
我地四個女仔叫左個四人餐
包三個前菜,三個主菜,四個甜品同埋四杯花茶(其他野飲半價)
預早book台,有個甜品
仲可以o係碟上面寫字,咁岩又有live band唱生日歌
哄到我果fd好開心同好surprise
青口唔好食,但薯條就好好味
青口可能因為用啤酒煮,所以隻味怪怪地
,但d芝士乳酪薯條焗得好香,而且仲係拉拉芝士
yummy !
西冷牛扒太''un''
酥皮入面係牛肉條,都算好味
hoegaaden.. 不錯
熱朱古力太甜
一定要搞勻先好飲!唔係既話頂層冇味,底層超甜
2012-11-15
青口唔好食,但薯條就好好味
  • 芝士乳酪薯條
2012-10-29 61 浏览
萬聖節到喇 !除左可以扮鬼扮馬去蘭桂芳同一眾嘩鬼共慶歡騰之外,我最鍾意就係去唔同既餐廳試下佢地既萬聖節套餐!還記得上年去Mr. Steak Café,令女朋友十分滿意。今次去的是live house restaurant! 係旺角既,係我做左好多資料搜集先搵到架。女朋友就一去到俾門口識叫既公仔嚇親,哈哈頭盤好勁,叫猛鬼三文魚他他配蜘蛛血池蕃茄湯,個湯上面擺左只用墨魚面整成既蜘蛛,整得都幾真架!而個蕃茄就界左個鬼樣主菜有3款㨂2款牛魔王西冷配鮮血紅酒汁地獄火烤豬肋骨嘩鬼龍俐柳配腦漿忌廉汁我依個牛魔王當然選牛,女友就選魚我食既牛扒,賣相就唔錯啦,食落就ok la,同我係ruth chris食開既爭d架啦,不過都算對得住依個價錢~女友就十分喜歡佢個龍俐柳啦,煎得香之餘都算好滑~伴菜既黃椒都係十分精緻架另外仲有一個巫婆蟹肉焗意粉,依個我反而幾鍾意,d汁唔會張住之餘,意粉都幾彈牙....唔記得影相仲有不得不提既係套餐既飲品叫紅眼沙冰樂 ,個眼球係用荔枝做的,十分有創意,好野另外依款可以㨂有或者冇酒,都幾體貼,因為女朋友唔飲酒架最後既蜘蛛朱古力軟餅,上既時候女友已經飽到食唔到,唯有我一人ko佢 哈

主菜有3款㨂2款

牛魔王西冷配鮮血紅酒汁
地獄火烤豬肋骨
嘩鬼龍俐柳配腦漿忌廉汁

我依個牛魔王當然選牛,
著火的
女友就選魚
餘都算好滑~
伴菜既黃椒都係十分精緻架

仲有不得不提既係套餐既飲品叫紅眼沙冰樂
,個眼球係用荔枝做的,十分有創意,好野
另外依款可以㨂有或者冇酒,都幾體貼,因為女朋友唔飲酒架
最後既蜘蛛朱古力軟餅,上既時候女友已經飽到食唔到,唯有我一人ko佢 哈哈朱古力汁吱成蜘蛛網樣,睇黎大廚師傅既手工都唔錯,幾靓既,味道都唔錯,不會我不愛甜的就食1次夠啦

埋單每人二百有找,都ok啦,最緊要女友覺得好食,比上年更滿意,我就交到功課啦~~~
2012-10-26
著火的
2012-10-25 59 浏览
朋友明知我唔飲酒都帶左我去酒吧~仲話唔飲酒都去得~咁我又睇下點呢間係旺角既the live house係地庫,成日經過都唔會留意到!朋友叫左啤酒,而我就飲下D無酒精既Mocktail算啦~叫左杯Lazy in the afternoon,粉紅粉紅咁,真係唔係好襯我呢D大男人~但係味道就唔錯! 送(無酒精的)酒小食叫左個炸牛肝菌同埋炸薯條牛肝菌送酒一流,外脆內軟!仲有汁~正!!炸薯條就一定要趁熱,如果唔係面D芝士會結,同埋薯條會淋~ 星期六日晚都依然有特價優惠,對於唔飲酒既人,happy hour又多個落腳點!

朋友叫左啤酒,而我就飲下D無酒精既Mocktail算啦~

送(無酒精的)酒小食叫左個炸牛肝菌同埋炸薯條

• 德州醬烤豬肋骨
2012-10-24 77 浏览
今次是第2次來到這兒了,來的都是忘不了這樣的朱古力甜品,常常覺得1間餐廳的甜品好吃的話,總是會令人加分同食過番尋味! ;) 我地2口子只點了1個意粉,1個魚,加1個小食,經理推介我地既黑松露海鮮意粉海鮮有好多,有青口、蝦、尤魚... 都爽口,很新鮮!意粉的咬口也不俗,最怕港式意粉那種淋支支的!pasta最重點係佢既sauce,要咸度,粘度取一個平衡,這家的算做得不錯吧,再來的是龍俐露荀千層配黑松露忌廉汁,這菜式將忌廉汁混入了黑松露菌,須知道必定不是什麼順價的黑松露,但獨特香氣實在令人垂延三尺,配上滑溜的龍俐魚柳,入口即溶~以$108的價錢,實在是平民首選!看到話加$38蚊可以追加小食,岩哂我地d女仔,想試多d又唔想食咁多~~我地點左炸蟹肉蘑菇,以為係細細粒的炸蘑菇,點知好大粒,成個乒乓波咁大,入面仲有蟹肉,good!!!最後當然不得不叫既鐵板冰火朱古力,未送到已經一陣香氣撲鼻,仲有冰凍既杏仁雪糕,一冷一熱,是心太軟的進化版,必2食之選!

我地2口子只點了1個意粉,1個魚,加1個小食,

經理推介我地既黑松露海鮮意粉
黑松露海鮮意粉

龍俐露荀千層配黑松露忌廉汁
BAND
题外话/补充资料: Live band的兩個男仔,玩得好正好有feel! 雖然我地係為左食而唔係聽band而來,不過聽住歌食野又幾好氣氛既~
2012-10-18
信用卡優惠
黑松露海鮮意粉
龍俐露荀千層配黑松露忌廉汁
BAND
2012-09-11 51 浏览
自從用左OR既網上訂位服務真係覺得好方便, 有時仲亭有額外優惠今次就用左這個服務送左甜品一客, 而這一客甜品絕不馬虎落足誠意既鐵板心太軟雪糕, 一上枱令其他食客目光証明這個甜品既賣樣已經極之吸引.原來此店星期二-四先有LIVE BAND,所以我地當晚就沒有機會聽到啦, 不過環境都唔錯服務又NICE又細心.食物方面都唔錯, 我地3個人叫左個2人套餐另加一個PIZZA.套餐方面既主菜就叫左牛扒及羊架, 講真牛扒就完全唔得, 煎得太過熟, 反而羊架就做得相當好, 生熟度岩岩好肉質嫩又唔鞋口好好味.至於PIZZA都唔錯屬於薄底配料又多又豐富.整體上食物都唔錯,服務又好, 下次有機會都選擇有LIVE BAND既日子來感受下.

反而羊架就做得相當好, 生熟度岩岩好肉質嫩又唔鞋口好好味.

至於PIZZA都唔錯屬於薄底配料又多又豐富.

2012-09-10
2012-08-22 29 浏览
有時候一班女仔唔係咁鍾意去酒吧,唔係因為唔飲酒或者怕比人搏懵,而係太雜,同埋傾唔到計…有朋友介紹我去旺角既the live house,話有酒飲有歌聽仲有得玩飛鏢!咁我梗係去玩下架啦~反正大家咁耐無見!位於地庫既The live house,平時真係經過左都唔知…仲比我發現門口就有巴士返屋企…原來咁方便架!!入到去放人一碗忌廉湯~個樣好似好稀咁,但係飲落都幾厚身~唔錯! 之後要左個雞翼拼盤~純粹因為在場既朋友個個都係勁鍾意食雞翼既雞翼怪!!哈哈!雞翼拼盤有3隻唔同味既雞翼,有水牛城,蜜糖同埋柚子蜜 柚子蜜最好食!!新奇得黎又唔怪~水牛城辣辣地,有朋友唔食得辣覺得辣得滯…但係我又覺得OK喎~之後又叫左個鱈魚蘆荀千層~D鱈魚都幾大塊幾厚,但係仲好juicy,蘆筍好脆,幾好食~~ 唔夠飽,叫多2個主食~先黎個卡邦尼意粉~好creamy~~正!!D料都幾多,同埋D意粉唔會太淋!!好好食! 之後叫左個燒香雞鵝肝意大利飯~鵝肝燶左少少,隻雞都幾滑~飯都幾入味!但如果再淋多少少就更perfect! 呢度音樂都幾大聲下,但係氣氛好好~如果一大班人黎既話都幾好!下次成班女仔既gathering都帶返佢地

雞翼拼盤有3隻唔同味既雞翼,有水牛城,蜜糖同埋柚子蜜
之後又叫左個鱈魚蘆荀千層~

唔夠飽,叫多2個主食~
下次成班女仔既gathering都帶返佢地黎呢度先!
题外话/补充资料: 9:30pm後cocktail半價,餐牌食品都有7折~連星期日都有! 不過餐廳星期一休息的,唔好咁傻豬星期一去摸門釘啦~