2012-12-06 78 浏览
同女朋友出開旺角, 記得朋友提過太子有間 BAR & RESTAURANT 幾好,又有LIVE BAND 又有扒据,於是走去 THE LIVE HOUSE !!去到無 BOOK 位, 原本都幾FULL, RECEIPTION 話不如住BAR 邊食邊等, 無所謂啦, 平時去開 OUTBACK 都係坐 BAR , 無咩問題!!個BARTENDER 哥哥都幾好, 介紹我地食 2 人SET DINNER $298 ,又抵食叫嘢飲又可以半價又有牛扒 !!首先黎 COCKTAIL ,因為平時飲開,所以叫佢介紹杯特別 D, 佢問我驚唔驚酒精重D既,我梗係無問題啦 !! 嘩~ 點知一黎到,真係好特別 !!重有火添 , 叫FLAMING LEMON TREE , 飲落去有D LEMON 味, 有D 蘋果味, 幾好飲 !!女朋友就叫左杯FRUITY D 既, 有芒果味有D桃味, 佢話好好飲 !緊住個2 人餐 :餐湯 : 周打蜆湯 : 夠熱,夠蜆肉,有水準頭盤: 大蝦多士 : 有兩隻味, 蝦肉夠大件, 無COMPLAIN蜜糖雞翼配豬仔骨 : 雞翼好好味,豬仔骨OK LA ~主菜:西冷牛扒 & 烤半雞 :

緊住個2 人餐 :

餐湯 : 周打蜆湯 : 夠熱,夠蜆肉,有水準
蜜糖雞翼配豬仔骨 : 雞翼好好味,豬仔骨OK LA ~
主菜:西冷牛扒 & 烤半雞 :
份量真係好夠, 兩人SHARE 都食到飽飽 ~~
現場有 LIVE BAND 伴奏, 氣氛唔錯, 欣賞一陣, 加 $38 可以轉個甜品.
選左雪糕蘋果撻, 黎到賣相唔錯 !! 但真係飽到 KO 唔到了 !!
题外话/补充资料: 原來 9:30 後, COCKTAIL 仲有買一送一, 下次再黎可以飲多兩ROUND !!
2012-11-29