黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2021-02-27 337 浏览
最主要服務唔好,員工趕住收工,草草了事,食物質素一般,座位密密麻麻唔舒服,價錢貴而不值。當日係慶祝生日,book枱個日&食飯前兩次confirm booking個陣已提及需要切蛋糕,亦同意切餅收費。當晚同朋友慶祝生日,跟職員講上蛋糕時,等咗好耐都無上,查問後發現只係賣咗單而無上蛋糕(感覺似收錢就快,收完就拜拜)職員查返單再話無收切餅費,然後拎個蛋糕出嚟叫我哋自己搞,整件事不愉快。經過今次不會再光顧,亦不會推介給朋友,有種物不所值感覺。

經過今次不會再光顧,亦不會推介給朋友,有種物不所值感覺。
庆祝纪念
生日
2021-02-15 329 浏览
性價比低,等候時間超耐,限聚令還坐到密,收成500元和牛似$100貨式及size。第一次寫食評,因為新年流流比二千幾蚊食唔飽又唔好味!谷氣!👎🏻👎🏻👎🏻完全唔掂!
2021-02-13 355 浏览
這家「黑門水產」位於尖沙咀棉登徑,第一次來幫襯,知道他們食材新鮮,食材採用日本新鮮空運到港, 價錢實惠,服務友善,坐位舒適,是一家性價比及回頭率高的日式料理餐廳。餐廳嘅環境好有日本特色,天花板都掛滿了不同海鮮嘅貝殼,在疫情下唔可以去旅行,緩解一下冇得去日本嘅壓抑。點餐是直接用手機操作,雖然有餐牌供應,但是一開始點餐嘅時候,太多野想要叫,有點不知所措。黑門令・壽司 - 這個餐我覺得是今天最出色的菜式,各種海鮮都很新鮮,而且食到各自嘅鮮味,再加上少少特色醬油嘅配搭,極之出色。而且蟹膏十分濃郁,配合米飯就就剛剛好,又鮮又好味,一定要叫。海老天婦羅五本 - 炸蝦外面脆卜卜,內裏鮮甜,熱辣辣,非常好味;其他冬菇及豆,都唔會油膩,十分香脆。值得推介午餐-日式安格斯牛肉鍋 - 牛肉鍋都係比較抵食,$100多啲就有成個午餐, 有白飯、前菜,沙律及燉蛋。味噌燒飯團 - 飯團外面飯焦脆卜卜,裏面熱辣辣,味道帶少少鹹味呀,超級正!三文魚牛油炒什菇 - 炒雜菇上到枱還是熱辣辣,味道帶有些少牛油味,剛剛好!

黑門令・壽司
午餐-豚肉湯牛肉到庭烏冬
極上大漁貝燒
枝豆
2021-01-30 316 浏览
週末比較趕,而家堂食只能夠去到下午六點我哋好夜先去到所以Order 咗兩個定食套餐一個刺身定食套餐 ~ 不過其中帶子無咗所以轉左其他刺身比我 ~ 套餐好多嘢食包括前菜~ 沙律~麵豉湯~茶碗蒸刺身~仲有個飯 🍣 刺身 全部都好新鮮 ~ Wasabi 係即磨 👍🏻配菜一啲都唔求其 👍🏻 沙律 🥗 多醬有青瓜仲有蕃茄仔👍🏻 麵豉湯有驚喜 🥣 有紅蘿蔔蒟蒻仲有蜆肉👍🏻 茶碗蒸 仲有魚子同黑魚子 🥰另外仲叫咗一個 鍋物定食套餐 🍲🐂 牛肉麻麻哋,有啲雪味同埋好韌 ☹️不過湯底好味 ~ 配菜都好足 ~ 整體都OK,係個牛主角麻麻地 ☹️ 呢個套餐可以配烏冬或者飯而家下次再嚟食應該都係食壽司刺身比較好 😝🤩 一值得一提,員工幾熱情,服務態度好,好盡責,時刻會睇吓你食完未使唔使加茶,幫你收野!👍🏻👍🏻👍🏻
週末比較趕,而家堂食只能夠去到下午六點
我哋好夜先去到所以Order 咗兩個定食套餐

套餐好多嘢食包括前菜~ 沙律~麵豉湯~茶碗蒸刺身~仲有個飯

🍣 刺身 全部都好新鮮 ~ Wasabi 係即磨 👍🏻

配菜一啲都唔求其

👍🏻 沙律 🥗 多醬有青瓜仲有蕃茄仔

👍🏻 麵豉湯有驚喜 🥣 有紅蘿蔔蒟蒻仲有蜆肉

👍🏻 茶碗蒸 仲有魚子同黑魚子 🥰

另外仲叫咗一個 鍋物定食套餐 🍲

🐂 牛肉麻麻哋,有啲雪味同埋好韌 ☹️

而家下次再嚟食應該都係食壽司刺身比較好 😝

2021-01-30
  • 刺身定食套餐
2021-01-24 215 浏览
生日就梗係要食好D!但因為晚市禁堂食既關係,唯有食個Lunch吧!揀左依間黑門水產既原因係好想食燒海鮮,一入門口感覺個環境咁熟口面既,再望倒個Corner位先發現之前又係紀念日食過哈哈!即時都知道今餐實係lum lum脷!今餐嗌左:1) 黑門令蟹味噌甲羅燒2) 海膽蟹味噌甲羅燒3) 日式安格斯牛肉鍋定食4) 蟹油蒜燒帆立貝5) 極上赤子壽司盛6) 清酒一壺黑門既環境就真係絕對冇得輸嫁啦,而食物質素都非常好。個人覺得黑門令蟹味噌甲羅燒比海膽蟹味噌甲羅燒好食,因為後者燒完會水汪汪左少少。壽司盛就更加唔洗講啦,拖羅都有驚喜。唯一不足地方就係清酒例牌選酒味道不是太好,依家限聚飲唔倒一枝,遲下人多嗌成枝相信會開心好多。埋單900幾食倒咁既質素已經係好OK。
即時都知道今餐實係lum lum脷!

今餐嗌左:
1) 黑門令蟹味噌甲羅燒
2) 海膽蟹味噌甲羅燒
3) 日式安格斯牛肉鍋定食
4) 蟹油蒜燒帆立貝
5) 極上赤子壽司
6) 清酒一壺

黑門既環境就真係絕對冇得輸嫁啦,
而食物質素都非常好。

個人覺得黑門令蟹味噌甲羅燒比海膽蟹味噌甲羅燒好食,
因為後者燒完會水汪汪左少少。
壽司盛就更加唔洗講啦,拖羅都有驚喜。
遲下人多嗌成枝相信會開心好多。

埋單900幾食倒咁既質素已經係好OK。
2021-01-09
庆祝纪念
生日
2021-01-11 176 浏览
今日響應OpenRice 訂座黑門水產,食個lunch 仲可以得到 asiamiles. 比訂位時間12:30早了30分鐘入座,時間尚早暫時只有我包場。入門一刻已經令我恍如到了黑門市場。坐下見到午市menu,大多壽司、丼定食都有我的寶貝海膽哦,太吸引了❤️好難選擇,最後ordered 刺身定食。當定食到來,真係難以置信$168可食到呢個水準,海鮮新鮮甜美係必然啦⋯⋯更為欣賞蒸蛋,嫩滑蒸蛋配上魚子醬及三文魚籽,好味極了❤️❤️❤️結帳時再次查詢店員幫我確認OpenRice 的出席,他們有禮的回答會幫我確認的,謝謝您們的服務😃 滿足❤️

滿足❤️
2021-01-08
2021-01-05 223 浏览
Given the raving reviews, I specially looked forward to trying this restaurant when I had a chance to go to TST to meet a friend. It was a disappointment. The place was a tacky and a poor imitation of a Japanese restaurant and the quality of food was very poor. I should have known as the price of dishes was on the low side so it would not be likely to be of high quality and we were disappointedly correct. The minced toro don was tasteless and the texture of the fish indicated that it was frozen fish. The rest of the set came lukewarm and did not taste good.

Service was excellent but the overall experience to me was more Chinese than Japanese.

2021-01-02
2021-01-03 202 浏览
職員熱情推薦我地呢個聖誕新年二人餐因為計落又真係抵食過單點好多不過呢個份量兩個人(一男一女)係會食唔曬既回憶番呢餐飯 我最深既體會就係「咸上腦」甲羅燒蟹膏咸係正常 但配埋三文魚子就更加重口味 送左兩塊餅都食唔掂以我個人口味妮講 我就唔太鐘意食但其他燒物 包括燒蠔同帆立貝既調味都好重手而職員都前妮問我地個味道如果 因為佢用左新調味方式 我地都表達左自己既意見因為個重咸法真係會搞到食唔出食材既鮮甜未整體妮講 黑門水產我試一次就夠
職員熱情推薦我地呢個聖誕新年二人餐
因為計落又真係抵食過單點好多
不過呢個份量兩個人(一男一女)係會食唔曬既
回憶番呢餐飯 我最深既體會就係「咸上腦」
以我個人口味妮講 我就唔太鐘意食
但其他燒物 包括燒蠔同帆立貝既調味都好重手
因為個重咸法真係會搞到食唔出食材既鮮甜未
整體妮講 黑門水產我試一次就夠
海膽甲羅燒
2021-01-02
2020-12-28 125 浏览
星期日好天氣諗住食個hea嘅午餐 最好有大玻璃望到外面太陽 可是想去嗰幾間西餐廳都冇得訂位 朋友突然間話呢間 睇到呢度評語都係讚 費事諗就嚟試下。 可是除咗蟹甲羅燒好食 其他全部唔好食,最想食海膽竟然話冇 我估佢哋返貨都唔係第一手, 應該係行內嘅二買手 等人畀貨。 開頭落咗個鮑魚同埋赤貝刺身 鮑魚切到咁薄實在奇怪 而且超細隻 赤貝日係好細隻 味道唔算新鮮。 食慣廚師發板 係咪最新鮮一食就知 😎。 跟住其他嘢都唔會特別嗌貴嘢lu,食熟嘢穩陣啲, 叫咗個$158炸蝦三文魚子卷 唔好食 飯冇香味 炸蝦唔脆 仲要濕濕地 🙈。 $180嘅天婦羅 隻蝦瘦掹掹 炸粉唔脆 個蘿蔔蓉汁 蓉多過汁 一pat pat. 最後嗌咗個墨魚丸 面頭叫做合格都算燒得香 但係入面乜料都冇我, 墨魚粒又細 醬汁一樣係冇味。求其食咗900蚊 真係完全唔好味 午餐廚師發板都係三四百蚊一位 嚟呢度食錯曬

公司有同事生日,借機捉緊最後4人限聚係尾巴 😛 我地一行11人黎到尖沙咀棉登徑嘅「黑門水產」,一入到黎就俾餐廳裝修吸引到,木牆身加上牆上海報,彷如去咗 🇯🇵 嘅黑門市場,濃濃日本風☺️ 入內見到天花掛滿不同種類嘅貝殼同水泡,好有海洋氣息 🏄🏼‍♀️  餐牌嘅選擇豐富,有刺身壽司類嘅定食,亦有鍋物同便當類既定食 🍱 有選擇困難症嘅我花左唔少時間先揀到心水食物。雖然呢幾日天氣開始轉涼,我仍然揀左刺身定食! ===========================刺身定食 $168刺身嘅擺盤好有心思,定食有吞拿魚、油甘魚、三文魚、帶子、海膽、甜蝦六種刺身。雖然擺盤唔錯,但見到刺身嘅色澤就大約估到新鮮程度 ☹️ 吞拿魚嘅色澤暗啞,唔知係咪因為疫情關係,輪轉少咗令刺身唔新鮮。甜蝦同飯用左醬油漬,蓋過甜蝦本身嘅鮮味 😕 飯嚟到果陣已經凍咗,加上乾身同硬,口感一般 😔 除咗刺身之外,配菜有千島醬沙律、茶碗蒸、中華沙律同麵豉湯。 總括嚟講,餐廳嘅環境同裝修非常日本風 🇯🇵 可惜刺身質素一般,唔夠新鮮,可能刺身唔係「十八番」嘅強項啦 😕 見到其他同事食鍋物反而津津有味,有緣再嚟一戰~==============

===========================
刺身定食 $168
刺身定食

=========================
十八番
📍棉登徑8號地下3-4號鋪
2020-11-30 161 浏览
黑門水產其實就係一蘭拉麵附近,夜晚好多人排,建議去嘅時候訂位先,唔使喺出面等咁耐,不畢天氣涼咗咁多~呢個海膽甲羅燒一定要叫!記得燒熟咗先好食呢個丼飯價錢都比較經濟,有好多款魚生,魚生雖然比較薄,但係下面有好多飯,相信女仔食一定夠飽貝燒仲叫左呢個整上貝燒,主角唔係有兩隻蝦,而係海膽生蠔帶子,夾埋清酒同牛油好夾,個汁都比較有海鮮味。Addressss黑門水產すいさん (尖沙咀)尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖

呢個海膽甲羅燒一定要叫!記得燒熟咗先好食

Addressss
黑門水產すいさん (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖
1K
這家「黑門水產」位於尖沙咀棉登徑,我已經二度來幫襯,因為很喜歡他們的食材新鮮,全部食材採用日本新鮮空運到港。價錢實惠,服務友善,坐位舒適,是一家性價比及回頭率高的日式料理餐廳。必食推薦「黑門令蟹味噌甲羅燒」$72 職員會即場燒,未食已聞到香。蟹膏超甘香,配上梳打餅加上辛辣味重的炸蒜,更提升滋味及層次感。「黑松露白汁燒帆立貝」$78 這個也很不錯,帆立貝爽口,黑松露配上白汁後超creamy,很美味。「極上大漁貝燒」$88 蝦肉及大漁貝鮮甜,非常新鮮。「刺身6盛」$298油甘魚、三文魚、吞拿魚 、鯛魚及海膽每件魚生很有厚度,入口吃到滿滿油脂的香,超新鮮。我很喜歡吃海膽,味道甘甜,質地細膩,入口即溶,好好味。「黑門帆立貝伴魚籽醬」$68帆立貝超新鮮,配上魚籽醬、魚子及海膽,鮮上加鮮, 配上香脆紫菜, 讓人回味無窮。「黑門令大漁魚子醬脆脆包」$78這個脆脆包上鋪滿了的蟹肉、甜蝦、魚籽、蟹籽、海膽及魚子醬, 簡直是一個迷你海鮮盤,吃到滿口鮮甜香,正!!「黑門大漁稻庭烏冬」$138稻庭烏冬煙韌彈牙, 混合魚籽、蟹籽、海膽及魚子醬後一起入口, 提升了口感,令味道更豐富。「柚子檸檬梳打」$68柚子與檸

必食推薦「黑門令蟹味噌甲羅燒」$72

「黑松露白汁燒帆立貝」$78

「極上大漁貝燒」$88
蝦肉及大漁貝鮮甜,非常新鮮。

刺身6盛」$298
油甘魚、三文魚、吞拿魚 、鯛魚及海膽

「黑門帆立貝伴魚籽醬」$68

「黑門令大漁魚子醬脆脆包」$78

「黑門大漁稻庭烏冬」$138

「柚子檸檬梳打」$68
柚子與檸檬味道很夾,入口很清爽。

「奇異果梳打」$68
奇異果很香甜,沒想過配上梳打後,帶出fresh新鮮感。

• 黑門令大漁魚子醬脆脆包
  • 黑松露白汁燒帆立貝
  • 黑門令蟹味噌甲羅燒
  • 刺身六盛
2020-11-23 98 浏览
假日中午,一眼就被黑門水產的裝修吸引,門面十分日本風,我便停下來看看它們的menu。Set Lunch 除了新鮮的壽司,還有我最喜愛的鰻魚飯。天氣開始轉涼,這種天氣食鰻魚飯就最好不過。可能我比較早,所以沒有太多顧客,坐得十分舒服。裡面的裝修和外面的設計連貫,是我喜歡的地道居酒屋設計,猶如置身於日本。這個套餐十分有誠意,配有日式沙拉、中華沙拉、茶碗蒸和味增湯。而主角—鰻魚飯的鰻魚十分足料,咬下去啖啖都是肥美而不膩的鰻魚肉,而且幾乎沒有骨,十分好味,而鰻魚和米飯的分量比例剛剛好,食完十分滿足!

Covid-19下, 大家都不能飛, 真的很掛念日本的美食呀…..是日今日跟客戶在綿登徑揀了間很日式的餐廳食 Business Lunch, 好好回味一番門面已有一種去了大阪黑門市場的感覺, 日式的店面令人很想入內和式設計的室內掛滿富有海洋氣息的貝殼, 令人忍不住想聯想到美味的浜燒, 如其招牌的名字黑門令大漁魚子醬脆脆包 $78如同一件宏偉的軍艦,盛載了滿滿的吞拿魚蓉、海膽、蝦、黑魚子、魚籽、蟹籽及蟹膏,食材配搭已經很有色彩,而且口感豐富及鮮味十足,很浮跨的前菜哦!黑門帆立貝伴魚籽醬 $68超大的帆立貝用火灸帶出鮮味, 上面鋪上了三種備受推崇的高檔食材, 高級黑魚子、魚籽、海膽, 顏色也配搭得如藝術品, 一口品嚐下去, 感到大滿足, 食材真的超鮮! 飽滿豐富的魚子風味, 口感出眾, 三種味道互相融合, 味道鮮甜回甘黑門令龍蝦湯煮海鮮 $88有點驚喜的是, 想不到我們叫了一道 “黑門令龍蝦湯煮海鮮”, 餐廳會以浜燒的方式, 在我們面前用爐直接湯煮, 小小的一煲都是海鮮的精華, 有新鮮的海螺, 大大條的甜蝦, 魷魚, 金菇, 芋絲, 加以龍蝦湯底煮成, 湯底超鮮甜明太子牛油焗薯蓉 $58這

和式設計的室內掛滿富有海洋氣息的貝殼
, 令人忍不住想聯想到美味的浜燒, 如其招牌的名字

黑門令大漁魚子醬脆脆包 $78
黑門令大漁魚子醬脆脆包

黑門帆立貝伴魚籽醬 $68
黑門帆立貝伴魚籽醬

黑門令龍蝦湯煮海鮮 $88

明太子牛油焗薯蓉 $58
這是我第一次如此吃薯蓉, 帶鹹香的明太子, 原來跟牛油焗薯蓉這個中日合壁的煮法很夾, 有點似carbonara 的食法, 但轉了薯蓉的烹調方法, 很濃郁鮮味
明太子牛油焗薯蓉

平目魚薄切刺身 $168
肉質鮮嫩, 清甜富魚油香! 旁邊配上日本空運回來, 非常新鮮而不帶腥的海藻伴吃, 爽身清脆
平目魚薄切刺身

極上壽司盛合 $378
吃了幾道菜, 看得出餐廳的品質控制很高水準, 叫了極上壽司盛合做主菜
三文魚, 油甘魚, 帆立貝, 三文魚籽, 海膽, 金目鋼, 大拖羅, 赤貝, 深海池魚, 松葉蟹膏, 松葉蟹肉, 牡丹海老
極上壽司盛合

- 松葉蟹膏軍艦真的很誇張, 厚厚的蟹膏真的吃完味道仍會齒頰留香
- 大拖羅入口即溶,
- 充滿魔性脂肪的金目鋼用了少許炙烤迫出魚油, 味道濃郁厚實, 海苔又香又脆, 也是很講究
極上壽司盛合

吃了那麼多海上鮮, 其實真的很適合配酒, 可惜待會仍要開會, 只見了特飲
這裡的特飲也有驚喜, 是用上新鮮的果汁濃濃配製

奇異果梳打 $68
完全不酸, 濃香的奇異果味跟梳打水拌勻, 很配海鮮
奇異果梳打

巨峰梳打 $58
巨峰梳打

整體而言, 這間餐廳真的很滿意, 完全一解我對日本思念之情
2020-10-18
黑門帆立貝伴魚籽醬
明太子牛油焗薯蓉
平目魚薄切刺身
奇異果梳打
巨峰梳打
  • 黑門令大漁魚子醬脆脆包
2020-11-13 147 浏览
黎到一間裝修好有日本味既餐廳黑門水產一定要試下佢啲出名海鮮啦😙問左職員有咩好推介~即刻推介左招牌同熱門菜比我仲有幾樣都幾特別~🥰👉🏿黑門令大漁魚子醬脆脆包好小係日本菜見到有麵包既配搭食落完全無違和感 好特別😙最重要係夠新鮮!👉🏿黑門令龍蝦湯煮海鮮呢個龍蝦湯個味夠哂濃🥰啲海洋又夠鮮 都好入味!份量又唔會太多 岩哂2個人食👉🏿黑門令蟹味甲羅燒食落咸咸地又辣辣地 好過引😙仲可以夾住餅乾食 口感一流~全部野食都好有鮮味😍下次可以再黎食過!
黎到一間裝修好有日本味既餐廳
黑門水產一定要試下佢啲出名海鮮啦😙
問左職員有咩好推介~
即刻推介左招牌同熱門菜比我

仲有幾樣都幾特別~🥰
👉🏿黑門令大漁魚子醬脆脆包
好小係日本菜見到有麵包既配搭
食落完全無違和感 好特別😙
最重要係夠新鮮!

👉🏿黑門令龍蝦湯煮海鮮
呢個龍蝦湯個味夠哂濃🥰
啲海洋又夠鮮 都好入味!
份量又唔會太多 岩哂2個人食

👉🏿黑門令蟹味甲羅燒
食落咸咸地又辣辣地 好過引😙
仲可以夾住餅乾食 口感一流~

全部野食都好有鮮味😍
下次可以再黎食過!