黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
尖沙咀金馬倫道呢間居酒屋真係超熱門🔥,八九點竟然仲要排隊等位📋!一入到去,即刻感覺穿越去日本🇯🇵,樓梯一路行上去,一路有紙傘🌂、紙燈籠🏮同櫻花🌸迎接,氣氛一流~✨薯茄(牛油脆皮薯仔沙律)特價$18 x2雪茄造型沙律 一上枱就吸引晒我目光👀🤯!外層係超脆嘅牛油脆片🧈,入面係香滑嘅薯仔沙律🥔,口感層次勁豐富~又平又好味!👍🍲 請勿打擾熊之壽喜鍋 $399呢鍋係全場焦點!🔥隻啡色熊仔🧸瞓喺鍋面,樣子超治癒😘!入面有蘿蔔🥕、粉絲🍜、金菇🍄、蔬菜🥬等滿滿配菜,仲有A5宮崎和牛100g🐄同爽脆豚肉片150g🐖,隨時加肉慢慢煮慢慢食~A5和牛雪花分佈靚到想影相📸,入口即化,豚肉仲脆嫩鮮甜~簡直係極品壽喜燒!💯🍣 廚師發辨壽司(8貫)$288呢個壽司拼盤可以話係夢幻組合✨,有三文魚壽司🐟、金槍魚壽司🐟、鯛魚壽司🐟、海膽壽司、三文魚卵軍艦壽司🐠、甜蝦壽司🦐、吞拿魚壽司⋯每一貫都係高質之選,鮮甜到不得了!🤤🥤 紫幻檸檬青瓜梳打 $68青瓜味好清新🥒,再配埋夢幻嘅藍紫色調💙💜,影相一流! 🍹 紅火龍佛手柑熊茶 $78火龍果味超香甜❤️,仲有佛手柑嘅獨特香氣🍊,賣相仲有隻熊仔,好打卡able📷!
薯茄(牛油脆皮薯仔沙律)特價$18 x2

🍲 請勿打擾熊之壽喜鍋 $399

🍣 廚師發辨壽司(8貫)$288

🥤 紫幻檸檬青瓜梳打 $68
青瓜味好清新🥒,再配埋夢幻嘅藍紫色調💙💜,影相一流!
🍹 紅火龍佛手柑熊茶 $78
2025-07-06 719 浏览
今晚同朋友慶祝生日, 挑選了這間日式串燒放題, 人均$198, 另外加$98可任飲指定飲品及任食haagen dazs雪糕, 任食90分鐘。本身以為這麼便宜的價錢, 沒有帶什麼期望, 不過來試過之後, 絕對充滿驚喜!!~我們一早已經訂了枱, 雖然今晚是星期四的夜晚, 不過完全爆場, 人氣爆燈!!~服務員安排座位後, 便可以馬上用QR Code下單, 同時亦可以去自助salad bar 自取不同種類的沙律及數款壽司 。值得一讚的是, 自助bar的壽司質素頗高, 有三文魚壽司、油甘魚壽司 、鰻魚壽司、左口魚裙邊壽司等, 全部都非常新鮮, 我們每款試了一兩件, 建議當然要留肚吃串燒啦~串燒有20多款, 有雞翼、雞腿肉、豚肉秋葵卷、豚肉蒜心卷、荔枝豚肉、黑豚五花腩、豬頸肉串、牛肉金菇卷、牛舌、雞軟骨串、雞皮串燒、煙肉牛油燒蠔、黑松露白汁燒蠔、燒粟米、蕃薯、菠蘿、 翠玉瓜、豆腐等等, 全部都燒得好好食, 全部每樣食少少都已經回本!!~另外值得加分的是, 下單之後上菜速度極快, 大約兩至三分鐘便上齊菜式, 而且完全沒有漏單。飲品可以自己出去飲品櫃自取, 是最基本的汽水、果汁、荔枝紅茶、冬瓜茶等等。

飲品可以自己出去飲品櫃自取, 是最基本的汽水、果汁、荔枝紅茶、冬瓜茶等等。最後當然要食haagen dazs雪糕啦~!!

另外, 餐廳地方都算坐得舒服, 有卡位及大枱供應, 非常適合和朋友聚會, 下次可以再來!!~

庆祝纪念
生日
  • 黑豚荔枝卷
2025-07-05 764 浏览
呢排成日想食串燒,見到呢間有串燒放題即刻好想試😍一入到去感覺環境幾有氣氛,有日本居酒屋既感覺!揀左好多吾同款既串燒: ♥️烤牛舌口感滑嫩,多汁到唔得了,咬下去有種肉香撲面而來,配合少少鹽,簡單又好食!♥️豚肉蒜心卷豚肉鮮嫩,蒜心嘅香味仲係一絕,搭配得宜,口感唔膩,食完仲想再來一串!🥢♥️烤粟米亦都唔可以錯過,外焦內嫩,甜味十足,特別適合做開胃菜!🌽♥️烤雞翼有蜜糖同炎燒兩款口味,我選咗蜜糖,甜甜地剛好,肉質鮮嫩!🔥♥️黑豚荔枝卷這個組合真係新鮮,豚肉配荔枝,甜中帶鹹,味道好有層次!🍑整體來講,呢間串燒店既食材都吾錯,你仲可以問佢拎個爐仔再加熱串燒!
呢排成日想食串燒,見到呢間有串燒放題即刻好想試😍

♥️烤牛舌

♥️豚肉蒜心卷

♥️烤粟米
亦都唔可以錯過,外焦內嫩,甜味十足,特別適合做開胃菜!🌽

♥️烤雞翼
有蜜糖同炎燒兩款口味,我選咗蜜糖,甜甜地剛好,肉質鮮嫩!🔥

♥️黑豚荔枝卷
這個組合真係新鮮,豚肉配荔枝,甜中帶鹹,味道好有層次!🍑

• 黑豚荔枝卷
2025-07-05 1024 浏览
我唔期望佢會好出色,串燒只係微暖,第一次食串燒要叫佢整熱啲,啲肉無味。加左98蚊有野食食返兩杯雪糕先叫無咁蝕,食過咁多間串燒,呢間野都算係極品。食左唔夠一個鐘已經想走。
2025-07-04 571 浏览
🧭 黑木亭居酒屋•尖沙咀🍴尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓最近見居然有間串燒放題,即刻燃燒左我既串燒魂😎因為串燒可以食好多 都唔會飽到好滯😬一入到去上完樓梯,已經見到入面有好多人了。因為有book到枱,所以等幾分鐘就已經有得入座。一坐低就可以scan QR code, 自助落單。入面有20幾款野食,款款都吸引,而且有啲仲有分唔同醬配搭黎燒。串燒🍢🍢~日本產牛油甘薯🍠本身以為係細細粒紫薯果啲,但原來真甘薯,切到細細塊,燒完好淋好香。~薄切牛舌🐮呢個食落唔似牛舌🤣但唔靭所以還可接受!🆗~燒汁牛肉金菇卷🐮超好食!!encore左幾次。佢好入味 而且好香!~豚肉蒜芯卷🐷呢個較為特別,配搭蒜芯係入面。感覺可以解膩 同有啲清爽感!~黑豚荔枝卷🐷呢個一見到已經覺得好特別😍食落又幾正,肉汁加荔枝汁 唔錯🥰~雞腿肉 (鹽燒, 明太子)🍗呢個雞腿肉好juicy, 而且呢2個醬都好夾!~燒蠔 (煙肉粒牛油,黑松露白汁)🦪估唔到仲有燒蠔食,而佢配2隻汁,黑松露醬較佳~明太子飯團🍙開頭仲怕好大粒,點知原來係mini size, 而且佈滿個明太子醬 所以好好食!我哋仲食左以下:~雞軟骨串🐥~黑豚五花腩
🧭 黑木亭居酒屋•尖沙咀🍴
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓

串燒🍢🍢
~日本產牛油甘薯🍠

~薄切牛舌🐮
呢個食落唔似牛舌🤣但唔靭所以還可接受!🆗

~燒汁牛肉金菇卷🐮
超好食!!encore左幾次。佢好入味 而且好香!

~豚肉蒜芯卷🐷
呢個較為特別,配搭蒜芯係入面。感覺可以解膩 同有啲清爽感!

~黑豚荔枝卷🐷
呢個一見到已經覺得好特別😍食落又幾正,肉汁加荔枝汁 唔錯🥰

~雞腿肉 (鹽燒, 明太子)🍗
呢個雞腿肉好juicy, 而且呢2個醬都好夾!

~燒蠔 (煙肉粒牛油,黑松露白汁)🦪
估唔到仲有燒蠔食,而佢配2隻汁,黑松露醬較佳

~雞皮串🐤
~沖繩黑糖燒菠蘿🍍
~鴛鴦翠肉瓜🥒
2025-07-03 928 浏览
黑木亭而家有$198串燒任食,加$98 就可以有埋飲品放題,同太太兩個慢慢燒,慢慢飲,滿足感勁爆!✨ 最愛串燒推介榜 ✨•黑豚荔枝卷:甜甜哋荔枝肉同咸香黑豚出奇地match,咬開有果香爆汁,超驚喜。•燒汁牛肉金菇卷:燒汁帶少少焦香,牛肉包住啲金菇絲絲入扣,鹹香啖啖都唔會膩。•雞軟骨串:爽脆得嚟唔會太硬,鍾意啲咬口位一定中意!•黑松露白汁燒蠔:口感 creamy,松露香滲入蠔肉。🍢 其他串燒兵團:雞皮香脆唔油膩、雞腿肉嫩滑、五花腩油花平均,燒到剛剛好;脆燒豆腐外脆內滑。🍠 小食:牛油蕃薯香甜綿滑,燒完更突出本身甜味;黑糖燒菠蘿就係甜品咁嘅存在,甜中帶炭香。🥤 飲品放題:配住串燒,任飲真係正!有啤酒、有茶、有汽水等等。總結:黑木亭無論選材定味道都做得唔錯,價格合理,服務又親切,我地去果晚都爆場。推薦比大家!
✨ 最愛串燒推介榜 ✨
•雞軟骨串:爽脆得嚟唔會太硬,鍾意啲咬口位一定中意!
•黑松露白汁燒蠔:口感 creamy,松露香滲入蠔肉。

2025-06-19
用餐优惠
試食活動
2025-06-30 207 浏览
這間串燒放題的體驗極差!首先,環境非常狹窄,座位擠逼,枱與枱之間幾乎沒有空間,令人坐得不舒服,而且通風不佳,油煙味濃烈。食物質素低劣,串燒選擇少得可憐,來來去去只有幾款基本肉類,而且燒得過乾,部分甚至帶有雪藏味,完全唔新鮮。海鮮類更是令人失望,蝦和蜆肉質霉爛,明顯不新鮮。 最離譜的是價錢,人均接近$300,但質素連街邊$50串燒都不如,完全唔值!服務也馬虎,漏單頻頻,補菜速度慢。整體而言,絕不會再來,亦不推薦!

2025-06-30
2025-06-30 913 浏览
在open rice 訂座, lunch hour按時到店 講明係openrice 訂座 同時表示要食198 任食 店員無講任何野 就安排入座用結脹時就係198+10%過左幾日 發現openrice 話 無出席訂座 提供番supporting, 到最後都係 rejectWhatsapp 聯絡左店家 店家show 條款話198 任食不設openrice 訂位好 係睇漏左 但到店安排入座完全無提及過問店家 點解職員唔當場講店家就沒有回應 已讀不回 置之不理 條款上 我們吃虧但店家處理事件做法及回應的態度太差以已讀不回作回應另外關於用餐體驗任食198 +10% 價格ok 但食物lunch 會有幾款無貨食物好鹹 大家要預比多98元 +任飲會好啲但由於店家處事態度問題不敢恭維
在open rice 訂座, lunch hour
店員無講任何野 就安排入座用

但由於店家處事態度問題
不敢恭維

2025-06-24
2025-06-30 1605 浏览
早幾日book定今晚約埋fd去挑戰下食到幾多串燒+飲到幾多啤酒先可以回到本好彩預早幾日book定位,因為一邊食一邊有人等位愈等愈多人,如果walkin就真係要等位等一段時間90分鐘一人串燒放題,串燒都多款可以食,上菜嘅速度都幾快,基本唔洗等太耐就有得食。我幾鍾意食厚燒牛舌,夠厚又夠嫩,燒得好香好好食,我諗淨牛吞都食左5,6串。任飲啤酒汽水另外加左錢任飲,飲左幾罐asahi,同fd齊齊飲最有氣氛,如果鍾意飲酒嘅絕對可以邊食邊飲實回到本

任飲啤酒汽水
2025-06-16
2025-06-27 936 浏览
野食不停錯一係就唔上野食,一係就重覆又重覆。食物一係冇味,一係好咸,再唔係就配埋d奇怪味道既汁。侍應成日跌野,d汁彈到周圍都係。個衫袖掃晒落d食物度。 衛生情況欠佳。本來最多係冇下次。最嬲係我用openrice訂位,我有出席,冇啦啦收到短訊話我缺席,問返餐廳話放題唔計。(係掉兩張cap圖比你睇,字都冇隻回應) ,咁我去到你哋又唔講。問返先知,聯絡餐廳處理又唔理。呢啲垃圾餐廳,一定要講出嚟,以免大家中伏。
野食不停錯
一係就唔上野食,一係就重覆又重覆。
食物一係冇味,一係好咸,再唔係就配埋d奇怪味道既汁。
侍應成日跌野,d汁彈到周圍都係。
個衫袖掃晒落d食物度。 衛生情況欠佳。
本來最多係冇下次。
呢啲垃圾餐廳,一定要講出嚟,以免大家中伏。
2025-06-23
2025-06-27 1301 浏览
同朋友三五知己去食,見到各大平台都推薦呢間串燒放題就走去試吓。點知首先佢哋員工都唔知個價錢包啲咩,同我講話包出邊小食bar同埋Menu上面嘅串燒,出去夾嗰陣時候又比另一個員工截停咗話冇加錢,唔包小食bar。上菜嘅速度慢到唔可以再慢,其實放題嘅食飯時段淨係上咗三轉。催單咗半個鐘都未上唒第一張單嘅串燒 叻。然後叫串燒豆腐係凍嘅員工服務態度又差 淨係係咁同我哋講幾時last order 趕住交枱但係所有單都甩晒。又要賺到盡 但係又做唔好 不如唔好做放題 no
上菜嘅速度慢到唔可以再慢,其實放題嘅食飯時段淨係上咗三轉。
催單咗半個鐘都未上唒第一張單嘅串燒 叻。
然後叫串燒豆腐係凍嘅
但係所有單都甩晒。
又要賺到盡 但係又做唔好 不如唔好做放題
no
2025-06-20
2025-06-24 1240 浏览
放題串燒啲食物,勁難食 同個價錢完全不合理,仲要係凍嘅真係又貴,又唔好食 絕對唔可以再去簡直貼錢買難受啲串燒HKTVmall買返嚟自己屋企氣炸鍋都冇咁嬲種類非常之少,全部都係可以網上面買嗰啲急凍串燒
放題串燒啲食物,勁難食
同個價錢完全不合理,仲要係凍嘅
真係又貴,又唔好食 絕對唔可以再去
簡直貼錢買難受
啲串燒HKTVmall買返嚟自己屋企氣炸鍋都冇咁嬲
種類非常之少,全部都係可以網上面買嗰啲急凍串燒
2025-06-23 940 浏览
值得一試既尖沙咀居酒屋👌🏻睇番上次黎已經係一年前,對黑木亭既印象依然好深刻 今次帶埋朋友黎聚一聚,質素算保持得到見到推介菜單有款造型特別既沙律外觀似係雪茄,點估到係薯仔沙律✨雖則只係普通既沙律,但呢個造型絕對值得加分主食方面 叫咗份廚師發辦嘅壽司 三文魚、吞拿魚、海膽蝦等 正常發揮今日嘅重頭戲 一定係壽喜鍋 話明係熊仔鍋中間有個熊仔造型嘅湯底 和牛都唔錯 夠肥美以150g+100g肉量 女仔既話都算岩岩好 如果男士既話 可能就會細份咗少少 另外再叫咗兩杯飲品 檸檬青瓜梳打 同 佛手甘茶
值得一試既尖沙咀居酒屋👌🏻

見到推介菜單有款造型特別既沙律
外觀似係雪茄,點估到係薯仔沙律✨
雖則只係普通既沙律,但呢個造型絕對值得加分

主食方面 叫咗份廚師發辦嘅壽司
三文魚、吞拿魚、海膽蝦等 正常發揮

今日嘅重頭戲 一定係壽喜鍋 話明係熊仔鍋
中間有個熊仔造型嘅湯底 和牛都唔錯 夠肥美

另外再叫咗兩杯飲品 檸檬青瓜梳打 同 佛手甘茶

2025-06-23 1506 浏览
之前原來去過呢間餐廳食過,水準唔錯過時未有串燒放題,但咁次見社交平台 foodie 講到好抵食,好正,就去下,點知上到去侍應帶入我地坐卡位,仲同我地講加$98蚊有小食同飲品,跟住行去睇下d預食,完全好唔吸引😲壽司又唔新鮮,見到都唔想食,串燒又唔係好多款色,黎到D串燒又唔係好熱,仲話唔熱有個爐可以整返熱佢,嘩😰,一聽到呢句野姐係整定晒出黎,完全唔係新鮮整,真係唔會再去食呢間野,侍應又唔係好服務,真係可一不可再😤我真係第一次俾劣評既餐廳
黑木亭真係唔止日式料理咁簡單,今次專登試咗佢哋既串燒放題:🥬 鴛鴦翠玉瓜 — 一次過食到兩種做法嘅翠玉瓜,解膩又清新。🥓 黑豚五花腩串 油香澎湃,表面焦香帶微脆,入口油脂即溶,肉味濃郁得嚟又帶少少甘甜。🍍 沖繩黑糖燒菠蘿 — 濃郁黑糖香氣包住多汁菠蘿,一燒即升級,甜中帶酸。🦪 煙肉粒牛油汁燒蠔 —滑得嚟有肉感,配煙肉粒鹹香中帶少少奶油味,好邪惡,不斷encall!野食黎講係OK, 我地大概7點左右入座,90分鐘放題,去到最尾30分鐘一人多就不斷miss order,要三催四請先有野食黎,同埋黎到錯晒,呢樣就真係麻麻地!
黑木亭真係唔止日式料理咁簡單,今次專登試咗佢哋既串燒放題