黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
57.8K
yuchiro
居酒屋轉身放題店
yuchiro
2025-08-29
12.5K 浏览
关注
黑木亭五周年紀念,轉做A5宮崎和牛拖羅放題,原價$555一位,九點後入坐$361位😋同朋友訂左枱食返餐勁嘅。九點來到全場爆滿十分熱鬧,店內間左個自助區出來,冷盤熱盤都有唔少,當然仲有飲品櫃、甜品櫃、雪糕櫃啦。掃碼落單,食物選擇好多😋大根鮑魚、花膠海參、清酒煮蜆等最快上桌。串燒炸物等陸陸續續都來了,上菜速度快,食物仲熱㗎,個海膽和牛牛角包正喎。刺身!刺身!刺身!黎食日式放題就係為左呢樣🤤呢間款式勁多,好多冷門野都有得叫,全部新鮮勁正,必食拖羅🤤壽司都多元化,正常款、火炙款、軍艦類同創意類😋飯軟綿綿有醋香,唯一不滿就係太大件啦,保持居酒屋size😅仲有西式(?)海鮮桶,仲蒜同橄欖油煮熟的,又香又鮮。食到咁上下去食下水果先,自助區有西瓜、蜜瓜、火龍果等,再落單叫埋榴蓮!榴蓮都任食㗎😍甜品都好多得揀,楊枝甘露、馬卡龍、蛋糕仔、豆腐花等,當然少得雪糕雪條🤤另外飲品都係超誇張,罐裝汽水、紙包茶、咖啡、啤酒、白酒、紅酒、清酒等全部任飲,朋友飲咗幾碗椰子雞湯,佢話好正喎🤤食到last order真係捧住個肚走,太滿足啦😋查看更多
fafa418
😋居酒屋質素放題🤩
fafa418
2025-08-09
21.9K 浏览
关注
之前已經bookmark左呢間居酒屋好耐🤤見人介紹先知原來出左A5宮崎和牛拖羅放題,平時叫個刺身都唔平,出左放題姐係可以一次過試到好多款居酒屋食物🤩睇下係咪keep到居酒屋質素先😏#刺身 已經有成13款咁多😚全部都新鮮😍當中日本直送拖羅🐟好impress到fafafoodie 😋雪花般既脂肪分佈,入口即溶又甘香~叫第二轉都keep到質素😎見隔離枱既一樣咁靚,一次過叫好多排得好靚#壽司 /卷物🍣有試左佢主打既A5宮崎和牛火焰壽司☺️和牛軟嫩,壽司飯好夠醋味令fafafoodie眼前一亮🤩新派薄脆Taco🌮好特別,有4款,但我地只係試左2款鵝肝牛肉同鰻魚配飯包係脆Taco入面幾特別~A5宮崎和牛海膽牛角包🥐牛角包放左一陣先食都仲脆🙂仲有牛油香添😍另外推介磯煮鮑魚、厚切鵝肝多士、脆炸日式九肚魚、椰子雞湯😙諗起都想食#串燒 有6款,牛舌芯、蜜糖雞翼、雞軟骨、免治雞肉棒、黑豚荔枝卷、燒菠蘿🍍全部都好好食🤤大推牛舌芯同免治雞肉棒😙fafafoodie 自己食左3串牛舌🤪甜品呢~鐘意 #榴槤 既朋友有口福喇~有馬來西亞D24榴槤同脆炸貓山王,2款都有濃郁榴槤味😌唔食榴槤都唔驚😛另外仲有haagen-dazs🍦Dreyers🍨雪條、雪糕糯米糍、日式/意大利甜品同水果除左QRcode落單🍤🍢🍡自助區內有前菜、沙律🥗煙三文魚、Pizza🍕蒸炒、熱食🥘熱湯、各式罐裝飲品、清酒🍶梅酒、紅白酒🍷啤酒🍺即磨咖啡☕️都有😲推介梅酒😚整體上菜速度好快,食物夠熱,略嫌2人枱有啲細🙈好快放滿晒🤣不過好彩職員收碟速度都快👍🏻如果想食#放題 ,黑木亭不錯喔😌希望keep到水準💪🏼中午任食4小時12-4pm,$333起晚市限時2小時,$361起加一服務費#黑木亭#fafafoodie_尖沙咀查看更多
免治雞肉棒
牛舌
HK Food Miner
失望嘅放題
HK Food Miner
2025-08-01
10.6K 浏览
关注
呢間餐廳最近開始做日式放題,喺網上同電視都有介紹,睇完覺得幾吸引,就試吓佢哋嘅午市放題。首先佢啲座位都幾迫,張枱都幾細,所以叫食物嘅時候都要就住就住,叫多幾款張枱就唔夠位放食物。佢嘅放題主打A5宮崎和牛同拖羅,不過唔知係咪因為我食午市嘅原因,呢兩款食材嘅質素真係麻麻,和牛冇乜油脂味,拖羅亦冇乜鮮味。另外其他魚生水準都好一般,連榴槤亦冇乜香味。比較好嘅有串燒牛舌芯,另外佢嘅薄脆TACO同和牛海膽牛角包都幾特別,味道都唔錯。整體而言食物質素都真係好一般,同預期相差都幾遠,有啲失望,之後選擇要再小心啲先得喇。查看更多
检举
見到佢件海膽壽司,就知道廣告同現實既差別!呢間出哂名呃人,都係食大集團好過
2025-08-12
認同,尤其食刺身,大集團安全啲
好失望
Viann.yip
刺身夠鮮值回票價 🍣✨
Viann.yip
2025-10-04
关注
呢到最近好hit啊!A5宮崎和牛拖羅放題真係殺食🔥,刺身款式多又新鮮,甜品飲品任食任飲,日迷真係唔可以錯過呀!環境滿佈日本壁畫,仲好有和風feel 📸。刺身 刺身係全晚MVP!日本直送嘅拖羅鮮味爆棚,油脂香濃,入口幸福感滿寫🍣。松葉蟹腳、大赤蝦都好正,大赤蝦厚切又juicy;北海道帶子同三文魚超新鮮又厚身,完全大勝出面好多放題店 😋。海鮮桶 海鮮桶有青口同蜆,帶少少海水味🦪,大頭蝦同鮑魚有蒜香味,魷魚圈煎到脆卜卜🦑。壽司軍艦 海膽軍艦鮮甜,配埋醋米飯好夾 🍙。蟹膏+蟹肉+蟹子軍艦味道濃郁,食落層次感十足。串燒 蜜糖燒雞翼好香口,肉質嫩滑 🍗。雞軟骨串啖啖香脆,燒菠蘿又甜又有炭香,食完解膩 🍍。其他熟食 磯煮大根鮑魚同清酒煮蜆都唔錯,湯鮮味濃 🍲。蒜蓉燒蠔、鮑汁花膠海參ok啦~厚切鵝肝多士真心推介,外脆內軟好邪惡;乳鴿皮脆肉滑,實而不華 🥐🐦。自助區 & 飲品 自助區選揀多多,有前菜、沙律同熱食,煙三文魚同pizza特別好食 🍕。甜品方面Haagen-Dazs雪糕同糯米糍最hit,飯後食返幾件超滿足 🍦。飲品一應俱全,清酒、梅酒、紅白酒、啤酒同咖啡都有,飲到超開心 🍶☕。查看更多
or#ta67797935
質素跌Watt,一試就夠,不值encore
or#ta67797935
2025-10-02
关注
上個月第一次試呢間嘢,有驚喜,食物味道都幾好,刺身新鮮,個清酒煮蜆大隻鮮甜冇沙,牛舌串燒好juicy,雞軟骨外脆內軟,整體質素比一般大集團好。於是今日同屋企人encore,質素差咗好多,所謂嘅拖羅多根,唔再入口即溶,三文魚似紅鱒魚,帶子一開二變一開四,烏冬由稻庭轉讚岐,雪糕由Häagen-Dazs轉牛奶公司,羊架裡面凍的應該係未熟,個鵝肝多士係冇多士得塊鵝肝。今日食到有點失望,未食夠鐘就離場走人,咁嘅價錢咁嘅質素都係食返大集團算。🥲查看更多
TobyLau3629
十分失望既放題
TobyLau3629
关注
1. 完全冇秩序,冇安排預約9:00 去到已經排晒,但係店員完全冇安排冇反應冇分類,邊啲係Walk in邊啲係預約完全冇分。有啲人係直接衝入去。跟住問返佢,佢話先登記先入。啲人就戇居居喺度排俾人打尖。亂到不堪。最尾9:20先入到去,但係留意佢係照收11點,因為佢遲令你食少咗時間佢係唔會補返時間俾你完全不知所謂。2. 空間狹窄,人手不足由排隊樓梯,到現場環境行人通道完全逼到阿媽都唔認得,跟住交枱嘅時候根本亂到七彩,行出去嗰啲自助盤完全冇人fill 空既。3. 食物質素普通刺身等左半個鐘先到。跟住食到嘅炸物係微暖嘅,食幾轉先食到啲熱嘅。吞拿魚同埋海膽嘅質素都唔係特別出色係有一啲串燒叫做特別啲。勸大家都係去返大牌子,唔好浪費時間喺呢間嘢度查看更多
黑豚荔枝卷
MandyLam7253
中晒伏😮‍💨😮‍💨😮‍💨
MandyLam7253
关注
見到網上有人介紹講到好正好正,兼且呢度評分咁高就即管試吓!點知… 中伏到一個點😮‍💨😮‍💨魚生刺身尚算新鮮燒雞翼、雞軟骨、鮑魚蟹粥味道ok鵝肝多士冇多士同埋太油磯煮鮑魚冇乜味,似罐頭開出嚟蟹甲羅太咸黑豚荔枝卷冇味自家制嘅茶完全冇茶味其他食物一係冇味,一係太咸未試過食放題食咁少嘢😅相信呢間餐廳marketing做得唔錯,有好多人walk in嚟都冇位,我哋同隔離2枱食客都一樣感到中伏,其中一枱食客唔夠30分鐘就走咗😆😆 查看更多
gloria62
尖沙咀240分鐘放題任食
gloria62
关注
尖沙咀240分鐘放題任食 ⭐️「A5宮崎和牛拖羅放題」⭐️低至6折成人$333起餐廳裝修走日式木系風格,環境舒服仲有打卡位,lunch time 任食4小時,座位唔舒適點得🤣佢地既拖羅刺身入口即溶無乜筋,油脂分布超級 靚,好有層次感,仲有三文魚、油甘魚、帆立貝、北寄貝、吞拿魚🍣、大赤蝦同松葉蟹腳🦀全部厚切鮮甜‼️‼️‼️🫶🏻呢個放題套餐超過100+款食物推薦A5宮崎和牛火焰壽司、海膽魚子軍艦、新加坡d24榴槤、海鮮筒、 各款刺身 Taco壽司🍣 火焰 A5宮崎和牛真係入口即溶,油脂香濃串物🍡牛舌、燒菠蘿、黑豚荔枝卷、雞軟骨、薄脆Taco燒得香脆可口‼️一D都唔油膩薄脆Taco有四款口味,分別係鵝肝牛肉、餵魚、吞拿魚蓉同海膽魚籽好特別呀呢個Taco~我一次過都試哂4款甜品🍧Haagen-Dazs 雪糕、抹茶麻糬、各款蛋糕糖水,水果都好多款式~飲品汽水、茶、啤酒、紅白酒、清酒、梅酒任飲‼️‼️總括嚟講呢間放題店除咗可以慢慢食,同朋友聚會之外,食材質素好高,勁易回本回本‼️‼️‼️查看更多
+ 4
hkgary786
高質A5宮崎和牛拖羅放題👍
hkgary786
关注
黑木亭居酒屋(尖沙咀)金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓==============================✨A5宮崎和牛拖羅放題✨240分鐘放題 呢間居酒屋想試佢好耐,最近才知推出了「A5宮崎和牛拖羅放題」,平時食刺身都已經唔平,有多達13款新鮮刺身,依家做埋放題性價比超高!可以一次過試到好多款居酒屋食物。 刺身盛宴:日本直送拖羅🐟油脂豐厚,入口溶化,絕對對得起客人既需要,北海道鮮帶子同象拔蚌都夠鮮甜,大赤蝦🍤真係好大隻爽彈! 壽司/卷物:試左佢主打既A5宮崎和牛🥩火焰壽司🍣,用新派薄脆Taco盛上好特別。 💠重點推介:磯煮鮑魚🥟:大大隻很入味,諗起都想食。西京燒比目魚:份量多肉質嫩滑,不錯。蒜蓉燒鮮蠔:蠔肉🦪飽滿,蒜香濃郁。鮑汁花膠海參:矜貴養顏,煮得入味。帶子蟹中寶:帶子鮮嫩,蟹肉🦀鮮甜,惹味。厚切鵝肝多士:鵝肝香濃油潤,多士🧇脆口。燒香草羊鞍:無羶味🍗,香草調味恰到好處。甜品🍨方面:鐘意食榴槤既朋友有口福啦,有來自馬來西亞D24榴槤任食,雪糕仲有haagen-dazs、雪米糍、甜品同水果。 自助區內有前菜、沙律🥗、煙三文魚、Pizza🍕、蒸炒、熱食熱湯、罐裝飲品🥫、清酒梅酒🍶、紅白酒🍷啤酒🍺同即磨咖啡☕️。 總結來說,餐廳環境充滿和風氛圍,燈光柔和,座位寬敞,適合朋友聚餐或者慶祝活動,上菜速度好快,食物質素高質新鮮,如果想食放題,來試試質素很不錯喔。💯👍查看更多
apvkqfwphqw2
垃圾級別
apvkqfwphqw2
关注
一入到門口要求客人比左錢先🤣好似驚收唔切你錢咁,刺身唔新鮮、天婦羅凍既,各種各樣食物都怪怪地;用餐掃碼程式仲會有前一日客人落過既order留底,詢問相關店員而獲得不耐煩地表示:「一陣幫你地搞翻」。尖沙咀咁多食肆,希望名位師主三思查看更多
or#Tm66319984
有啲失望
or#Tm66319984
关注
壽司飯又大件又難食,正選食物非常少,配菜非常多整包人。雖然食物質素好,但少。1/4正選3/4是配菜。🤣🤣🤣配菜都食飽晒…..如浪費食物$200/100G拖羅又唔係點乜有乜,叫拖羅只有其中少部份係中拖羅,其他是吞拿魚。由店內自己決定俾乜。查看更多
suncf6233
比錢先
suncf6233
2025-09-28
关注
睇完成棚youTuber,TVB介绍,滿心欢喜去lunch啦,首先,佢要用腳行約40級楼梯上?一大班長者居然毛怨毛悔,but,上到去首先会有人要你排隊比錢先,然后安排你屈得就屈旣座位,食物質素一般,佢叻在有兼覓,配搭就改到你毛限想象,刀想網友指教,人均近4百旣日式放提,邊間係收錢先,見倒前面一家老幼成2千銀,比左先?就係有人吾介E!查看更多
Woody0808
高質居酒屋放題店
Woody0808
2025-09-27
关注
今日去左食間好正既黑木亭居酒屋,原來而家仲搞埋放題tim,午市4小時任食都係3百幾蚊有海膽同拖羅既放題真係唔多,佢既刺身款式好多又好新鮮,拖羅,三文魚、赤蝦等等都好出色👍🏻👍🏻特色海鮮都好多有磯煮鮑魚、蒜蓉燒鮮蠔、海膽軍艦都好正👍🏻👍🏻熱食仲有乳鴿、椒鹽九肚魚、海參等等 各有特色串燒款式都唔小,牛舌同雞軟骨真心高質👍🏻👍🏻仲有好多小食同飲品可以選擇,性價比超高👍🏻👍🏻查看更多
Ck0929
高質放題料理
Ck0929
2025-09-22
关注
黑木亭的午餐4小時放題料理,真的是一場美食的饗宴!一走進店裡,濃厚的日式氛圍立刻讓人放鬆。菜單上選擇非常多樣,從新鮮的生魚片到香脆的炸物,每一道都讓人垂涎欲滴。我特別喜歡他們的壽司,米飯粒粒分明,魚片新鮮滑嫩,配上少許醬油,口感絕佳。而且,無限量供應,讓人吃得心滿意足!另外,鍋物也很棒,湯底鮮美,搭配各種新鮮蔬菜和肉類,煮出來的味道令人難以抗拒。服務方面,店員熱情、專業,隨時關心我們的需求。這段4小時的用餐時間過得飛快,根本不會感到無聊,因為每一道菜都讓人驚喜。總的來說,黑木亭的午餐不僅美味,還非常划算,絕對值得一試!查看更多
fishtailjai
我幾鍾意嘅日本餐廳轉型放題
fishtailjai
2025-09-21
2K 浏览
关注
放題黎講佢真係好高質難怪9點都仲咁多人等啦我地book9點 門口仲係佈滿晒人流以前被轉型做放題嘅時候,我已經覺得去嘢食唔貴而且好食轉型之後其實有啲擔心佢會唔會質素下降?但佢冇令我失望,依然係高質食物款式都特別同埋多,令我最有印象深刻,一定係佢啲蟹腳同埋拖羅刺身款式都多,而且每一種都大片又厚切,最緊要係新鮮,唔會過凍又唔會好似放咗好耐嘅感覺平時唔鍾意食蟹腳,佢嘅蟹腳真係超新鮮,冇雪藏味一拉就出黎,拖羅仲要好肥美好靚入口即溶嘅感覺仲有我平時唔食嘅榴槤,佢嘅榴槤真係好似食雪糕咁而且好香唔臭,佢嘅嘢食真係好高質仲有鵝肝大大件,嚟到熱辣辣即食超好食A5和牛又係必推介,雖然每份份量都唔多,但係因為佢靚嘅超牛,食落口感滑嫩菠蘿眼睇好似乾身,點知原來係爆汁,一口氣食咗幾件除咗點嘅嘢食之外,出面仲有各式各樣嘅小食前菜水果甜品雪糕同清酒梅酒啤酒飲品就連榴槤蓉都同其他放題店一樣任食查看更多
+ 6
黑豚荔枝卷