2021-08-20
💢銅鑼灣開新分店#酸菜魚🐟😻➡️《麻辣風雲 》好耐冇食酸菜魚喇🥲係時候又要出動喇🤭新分店位置原來好方便👀地鐵站c出口一出就到啦。🧷 <酸菜魚 🐟> $268-有齊酸咸麻辣,頭幾啖辣度唔明顯,之後就愈食愈刺激,麻麻辣辣咁👅。(👁🗨可以另加辣度,不過平時食開小辣既我就冇加喇,咁樣就岩岩好)。酸菜量多到食唔哂!魚塊有大有細,都好嫰啊。配料種類好豐富,豆卜、菇、萵荀、芽菜,薯粉,最中意佢個薯粉索哂啲味又煮到岩岩好既軟硬度,唔會好似咬橡筋咁,清光光啦!但都會想配飯食😆🧷<炸饅頭 > $58 -饅頭識食一定係食炸既!呢度嘅signature 船盤載住6舊脹卜卜金黃色既饅頭😆!外層就算放涼左依然係脆,入面仲好軟熟,唔會實的的!除咗百搭嘅煉奶,仲有朱古力醬,蔥醬同抹茶醬,樣樣都沾啲唔怕悶😋(唔知係咪啲醬太好味,食到番左屋企先知成面都係醬🤦♀️好在冇比人見到🙈)🧷 <涼拌酸辣雲耳 > $58-毫無負擔感既前菜,爽口既雲耳撈左啲蒜蓉粒,(辣味就冇乜)酸酸地幾開胃😌🧷 <泡椒鳳爪> $58-咸咸酸酸既泡椒味,骨肉係爽口個種,好岩慢慢吮黎食
🧷 <酸菜魚 🐟> $268
🧷<炸饅頭 > $58
🧷 <涼拌酸辣雲耳 > $58
🧷 <泡椒鳳爪> $58
-咸咸酸酸既泡椒味,骨肉係爽口個種,好岩慢慢吮黎食,會食到入面啲筋位,好有口感🤡
🧷<四川擔擔麵🍲 > $68
-成日見到擔擔麵都會想叫!呢個冇一般既擔擔麵咁膩,首先食到既係麻辣味,然係會食到麻醬花生香,兩者再一齊夾埋好balance😋。麵質係比較柔軟,記得趁熱食,會比較有咬口架!