「想食炸饅頭」心裡默念左無數次🤪終於有人聽到愛的呼喚而果個人就係諸葛亮💕位於旺角瓊華中心既麻辣風雲🚩主打特式川菜裝潢走濃濃既中式風格 🏮仲有個風雲亭招待各路英雄好漢打卡📸♡ 酸菜魚($268)超大盤的酸菜魚 🐟一黎先飲啖湯 · 酸辣有勁但順口舒服💨唔會有層油係面 · 入口唔會太膩口魚肉嫩滑無骨 · 一啖湯一啖魚💕超滿足 底部仲有吸哂湯汁既寬粉|蘆筍|芽菜|豆卜一大盤絕對夠2-3人食用✨♡ 炸饅頭($58)係三顧茅廬先現身既諸葛亮😎賣相擺盤超吸晴🫶🏻仲要坐住船帶住乾冰現身上面擺住絕對能服眾既炸饅頭外脆內軟配練奶真係無得輸👍🏻♡ 乾煸肥腸($118)一個字 辣得過癮🌶突然想被辣下點左「中辣」香辣惹味到差點學識噴火🤪大腸炸到酥脆而軟腍愛辣人士必試✨♡ 野山椒炒肥牛($148)可能大腸既噴火辣🙈再食野山椒 · 真的~~是小兒科👻牛肉軟腍 · 配埋大蔥一齊食鬼咁惹味

「想食炸饅頭」心裡默念左無數次🤪
終於有人聽到愛的呼喚
而果個人就係諸葛亮💕

位於旺角瓊華中心既麻辣風雲🚩
主打特式川菜
裝潢走濃濃既中式風格 🏮
仲有個風雲亭招待各路英雄好漢打卡📸

♡ 酸菜魚($268)
超大盤的酸菜魚 🐟
一黎先飲啖湯 · 酸辣有勁但順口舒服💨
唔會有層油係面 · 入口唔會太膩口
魚肉嫩滑無骨 · 一啖湯一啖魚💕超滿足
底部仲有吸哂湯汁既寬粉|蘆筍|芽菜|豆卜
一大盤絕對夠2-3人食用✨

♡ 炸饅頭($58)
係三顧茅廬先現身既諸葛亮😎
賣相擺盤超吸晴🫶🏻
仲要坐住船帶住乾冰現身
上面擺住絕對能服眾既炸饅頭
外脆內軟配練奶真係無得輸👍🏻
♡ 乾煸肥腸($118)
一個字 辣得過癮🌶突然想被辣下
點左「中辣」
香辣惹味到差點學識噴火🤪
大腸炸到酥脆而軟腍
愛辣人士必試✨

♡ 野山椒炒肥牛($148)
可能大腸既噴火辣🙈
再食野山椒 · 真的~~是小兒科👻
牛肉軟腍 · 配埋大蔥一齊食鬼咁惹味

2022-06-22 51 浏览
今日同我阿爸一齊嚟到川菜餐廳食飯,點解我哋兩個會揀川菜餐廳,因為我哋兩個都勁食得辣㗎。今日要撇低我阿媽同我阿爸二人世界。哈哈佢有得同前世情人食飯一定好開心啦!今日我同佢就決定叫咗一個水煮魚,因為聽講呢度個水煮魚好好食㗎。我冇諗過二百幾蚊竟然有咁大兜,肉質好嫩,唔會有細骨。下面仲有好多豆卜同埋寬粉。感覺好飽肚而且佢啲寬粉同埋豆卜都好吸味㗎。另外我哋就叫咗秘製麻辣炒薯粉。薯粉煙煙韌韌嘅感覺我係超級鍾意嘅,所以不得不叫。餐廳真係用咗秘製嘅麻辣醬汁去炒薯粉。呢啲薯粉竟然唔會好濕實在太好了。

2022-06-09同朋友約咗旺角食飯😋朋友提議食麻辣風雲🌶自問食開譚仔三小辣🌶🌶🌶🤣我接受朋友嘅食辣飯局🍚平日晚上食,入到餐廳都爆場了🤣一入到餐廳見到有個涼亭,裝修好有心思🤣坐低後睇吓個餐牌,我就比條水煮魚吸引住😌點了水煮魚,268蚊盤,我哋揀咗中辣多麻,試吓佢個辣度先,佢入邊嘅配料都好入味㗎,有粗紅薯粉,芽菜,多量魚,紅薯粉吸哂辣湯非常入味🥰🥰再點了炸饅頭,58蚊碟,見到枱枱都有隻船,仲要識得噴煙,原來就係載住六隻炸饅頭,炸饅頭熱辣辣,皮脆加埋煉奶一流⛵️之後點咗乾煸肥腸,118蚊碟,揀了勁辣,依碟辣得誇張,成碟都係辣椒,肥腸炸到金黃色,口感脆辣,真心超辣🥵🥵🥵最後點了宮爆蝦球,228蚊碟,甜甜酸酸嘅大蝦,非常開胃嘅菜式🍤整體服務正常,環境裝修好特別,食物好味份量多,價錢合理,推介鐘意食辣嘅朋友🥳🌶🌶🌶
2022-06-09
同朋友約咗旺角食飯😋
朋友提議食麻辣風雲🌶
自問食開譚仔三小辣🌶🌶🌶🤣
我接受朋友嘅食辣飯局🍚
平日晚上食,入到餐廳都爆場了🤣
一入到餐廳見到有個涼亭,裝修好有心思🤣
坐低後睇吓個餐牌,我就比條水煮魚吸引住😌

之後點咗乾煸肥腸,118蚊碟,揀了勁辣,

2022-06-22 169 浏览
想食酸菜魚其中一間都會諗起麻辣風雲,酸菜魚當中都算數一數二好食,另外就係最掛住佢排場十足嘅炸饅頭👍🏻👍🏻大約半年前喺銅鑼灣食過一次,今日二訪旺角新開張冇幾耐嘅旺角分店,人氣爆燈,8:30嚟到要等位,這間分店地方大好多,環境同座位都非常寬躺!🥚▪️黑松露煙燻糖心蛋 $ 68好高水準嘅糖心蛋,蛋黃半流心狀態,超級香嘅煙燻味,配上黑松露醬和少少椒鹽,非常好食🐔▪️涼拌雞絲粉皮 $ 68粉皮好滑溜,雞絲份量非常慷慨,配上青瓜是必須的,重點就係佢哋嘅麻醬超級濃郁花生醬味,加上芝麻,撈埋一齊食係最正🐥▪️麻辣雞翼尖 $ 48估唔到呢度都有呢個港式小食,雞翼尖嘅醬汁麻辣中帶少少甜味,而且非常入味,越食越想食,瞬間沽清🐟▪️酸菜魚 $ 268我哋今次點咗中麻中辣,先飲一啖湯,口味全對,夠麻夠酸好香花椒味,魚嘅質素一向保持水準,夠滑溜,除咗魚之外好鍾意食佢哋嘅配菜,有酸菜,香菇,豆腐卜,薯粉,以呢個價錢,份量真係好多,非常抵食🍞▪️炸饅頭 $ 58食過嘅朋友,你都知道呢六個饅頭出場時候有幾有型,坐住條船噴曬煙,大大枝麻辣風雲既旗插喺船頭,型仔到,炸饅頭味道方面炸到外脆內軟,新鮮熱辣炸起點埋煉奶,味道一流🍯▪️菊花蜜

🥚▪️黑松露煙燻糖心蛋 $ 68

🐔▪️涼拌雞絲粉皮 $ 68

🐥▪️麻辣雞翼尖 $ 48

🐟▪️酸菜魚 $ 268

🍞▪️炸饅頭 $ 58

🍯▪️菊花蜜 $ 48
盛載菊花蜜嘅樽同埋杯就像古代飲酒一樣,好得意,主角菊花蜜味道清甜,食完酸菜魚解解辣就最啱

• 酸菜魚
  • 炸饅頭
2022-06-21 60 浏览
👏👏👏好開心呀!麻辣風雲係旺角開咗間咁古式古香嘅旗艦店👍👍💯💯地方古色古香不在話下😍而且座位超寬躺👍好舒服👍好大又靚服務仲勁好喎💯💯係呢到緊係叫招牌菜酸菜魚同炸饅頭啦😋嘩 😋兩碟小菜好開胃呀💯Woo好大碗酸菜魚不愧係招牌菜好多料,我地揀左小辣都已經好好味仲越食越酸辣好吸引好開胃呀!魚片好新鮮好滑仲無骨喎👍仲有好多酸菜、豆牙、豆泡同瓜添💯仲有超多寬粉係底“正”呀👍又滑又彈牙💯抵食👏👏嘩!炸饅頭好駕駛架,用一隻充滿煙嘅大木船上枌👍👍好夢幻好靚真係唔捨得食呀😍😍炸饅頭外脆內軟,同埋煉奶一齊食Super Yummy💯呢隻船可以裝到六個饅頭仔😋😋呢個都係佢地嘅招牌菜,一定要食啦👍👍👍再order個小食糖醋排骨,最中意食呢度嘅糖醋排骨細細碟甜甜地好好味💯川味炒大蜆,好大碟喎😍小辣都好辣, 蜆肉好大好大隻仲好鮮甜🥰但又辣又惹味“正”呀!💯花屏蜂蜜綠茶好清甜同津露烏龍茶😋😋麻辣風雲(旺角店)旺角瓊華中心10/F

糖醋排骨

川味炒大蜆

花屏蜂蜜綠茶好清甜同津露烏龍茶😋😋

麻辣風雲(旺角店)
旺角瓊華中心10/F
餐前小食
糖醋排骨
川味炒大蜆
餐前小食
2022-06-21 73 浏览
🌶 尼間餐廳一直都想去食,知道旺角開左分店,鐘意食酸菜魚同辣野既我,緊係要試1️⃣ 炸饅頭 (推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)必點之一,岩哂打卡,炸饅頭配左四隻醬(秘製蔥醬、甜辣醬、芫茜醬、煉奶),個人覺啦點煉奶係最好味同夾,炸饅頭炸到外脆內軟,食落唔覺油膩2️⃣🐟酸菜魚 (推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️)揀左小辣中酸,唔算好辣,配料有寬粉,金菇,萵荀,大豆芽同豆卜,魚肉既份量都幾多,但唔算好滑,可能有少少過熟,酸菜魚溫度唔係好熱,係暖暖地,尼個位有少少扣分3️⃣🍖孜然棒棒骨 (推介指數: ⭐️⭐️⭐️)好大陣孜然粉既香味,唔辣既,肉質唔會乾帶少少肉汁,肉本身無乜咸味有少少淡,係靠面頭既孜然粉既味4️⃣乾煸四季豆 (推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️)四季豆好爽甜,炒得有鑊氣,除左加左肉碎仲有冬菇碎,食落更加野味5️⃣麻辣拼盤(推介指數: ⭐️⭐️⭐️)併盤有5款小食,岩哂選擇困難症既人😆 海蜇 : 爽爽脆脆,好香辣油既味雞腎 : 唔會太厚身,唔會韌容易咬粉皮 : 不過不失,無乜特別手拍青瓜 : 唔辣既,酸酸甜甜,幾開胃夫妻肺片 : 超食超辣,太多辣椒籽,好易咬到🌟本身諗住叫埋黑糖糍粑,但太飽無叫到🙈

1️⃣ 炸饅頭 (推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

炸饅頭

2️⃣🐟酸菜魚 (推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️)

酸菜魚

3️⃣🍖孜然棒棒骨 (推介指數: ⭐️⭐️⭐️)

孜然棒棒骨

4️⃣乾煸四季豆 (推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️)

乾煸四季豆

5️⃣麻辣拼盤(推介指數: ⭐️⭐️⭐️)
併盤有5款小食,岩哂選擇困難症既人😆
海蜇 : 爽爽脆脆,好香辣油既味
雞腎 : 唔會太厚身,唔會韌容易咬
粉皮 : 不過不失,無乜特別
手拍青瓜 : 唔辣既,酸酸甜甜,幾開胃
夫妻肺片 : 超食超辣,太多辣椒籽,好易咬到

麻辣拼盤

🌟本身諗住叫埋黑糖糍粑,但太飽無叫到🙈
2022-05-26
乾煸四季豆
2022-06-21 42 浏览
Oh my gosh!!!!🙀招牌酸菜魚爆好食,仲有會噴煙既炸饅頭!? #酸菜魚 #旺角美食 今日同fd飯聚,雖然三缺一爭隻腳,但發掘到好餐廳當然要同班八婆閨蜜些牙啦🫶🏻咁啱好大家都好鐘意食辣食川菜😼旺角近近地新開既餐廳🍴探店trytry佢!必點招牌 #酸菜魚 食過好多間連鎖店,呢間真係數一數二好味,酸麻辣3種層次分別係口腔出現,啲魚夠滑,真心推介😻小菜 #涼拌萵筍 係麻辣界中既清泉,整得好爽脆,食得重口味搭條菜好fresh之外,葷素搭配都好重要🤡 仲有個甜品 #黑糖糍粑 上碟即食好脆,煙煙韌韌,但唔知點解我哋咸甜一齊食😹最有特色既 #炸饅頭 本來諗住都係啲普通野,結果上碟會噴煙,打卡一流,仲要個饅頭炸到外脆內軟,食落唔會油到漏口,點埋個邪惡煉奶,真係媽媽咪呀😈野飲就👌啦,三條女份量啱啱好,全清,又係開心既一晚🫶🏻
Oh my gosh!!!!🙀

野飲就👌啦,三條女份量啱啱好,全清,又係開心既一晚🫶🏻
2022-06-20 756 浏览
二訪麻辣風雲💛佢哋旺角新店喺瓊華中心,座位更多更寬敞👍🏻 好適合同屋企人或者成班朋友嚟食飯🥰 今次同爸爸嚟提早食父親節飯 👨🏻 爸爸都好滿意😍 前菜開胃小食$9/碟 酸菜魚 $268佢哋嘅酸菜魚其實真係抵食真係超大碟😂賣相非常吸引,熱辣辣上枱👍🏻 都係揀咗小辣🌶魚肉滑溜🤓今次無食到魚有細骨啦好感動🥹 湯底酸同辣味好平均唔會嗆喉🤓 寬粉煙韌彈牙食唔停口😝炸饅頭 $58霸氣嘅饅頭船⛵️點可以唔叫🥳 炸饅頭表面炸到金黃色,咬落去外面脆卜卜但完全不油膩🥰 必食之選❣️ 花雕醉雞 $98花雕醉雞嫩滑唔嚡,酒味突出好開胃🐔黑糖脆炸糍粑 $58甜品推薦黑糖糍粑🥰 即叫即炸👍🏻配上黃豆粉同黑糖漿,食落香脆又煙韌😛鮮芒椰果玉露 $38 |冰涼椰汁冰 $38飲品揀左2杯特飲,椰汁冰夠哂透心涼🥥鮮芒椰果玉露偏甜味道偏淡🙈Menu 好靚

酸菜魚 $268
佢哋嘅酸菜魚其實真係抵食真係超大碟😂
賣相非常吸引,熱辣辣上枱👍🏻

炸饅頭 $58
霸氣嘅饅頭船⛵️點可以唔叫🥳

花雕醉雞 $98
花雕醉雞嫩滑唔嚡,酒味突出好開胃🐔

黑糖脆炸糍粑 $58

鮮芒椰果玉露 $38 |冰涼椰汁冰 $38

Menu 好靚

2022-06-13
  • 酸菜魚
  • 炸饅頭
  • 黑糖脆炸糍粑
  • 花雕醉雞
❣️靚裝潢川菜推薦 新開張嘅麻辣風雲旺角店走古色古香路缐 坐得非常舒服 而且乾淨企理 食物大份 而店員服務都幾好👍🏻 係有笑容有親切感嘅🤣屋企人今餐好滿意🐠酸菜魚 $268屋企人唔食得辣 叫咗小辣 辣度啱啱好我廢唔識得食骨同怕腥嘅 呢款就啱晒我 啖啖肉冇骨唔腥 而且豐富嘅酸菜魚入面仲有好多配料 寬粉 雞髀菇 豆卜 芽菜 等等仲另外加咗碗白飯 送飯一流上次食過銅鑼灣店其實覺得鹹咗少少 今次味道很好 酸度鹹度調味剛剛好👍🏻👍🏻🍞炸饅頭 $58賣相一流 用氣派十足既乾冰船上菜超好食 酥脆唔油膩❣️❣️ 脆卜卜嘅外層 內裡鬆軟 加上無敵嘅煉奶 必點 一個人食三粒都唔過分😊🐓花雕醉雞 $98酒香濃郁 味道帶甜甜地 肉質嫩滑彈牙 無骨啖啖肉 食完酸菜魚 需要食少少清涼嘅嘢🤣麻辣風雲💰人均$180✔️加一📍旺角彌敦道628號瓊華中心10樓銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場5樓荃灣海壩街108-114號荃碧大廈1樓

🐠酸菜魚 $268

旺角彌敦道628號瓊華中心10樓
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場5樓
荃灣海壩街108-114號荃碧大廈1樓
2022-06-17 87 浏览
旺角新開麻辣風雲旗艦店大部份座位都係卡位地方夠大坐得幾舒服.炸饅頭 $𝟱𝟴用諸葛亮火燒連環船架船黎上菜嗌嚟打卡都抵6隻炸饅頭熱辣辣裏面超級軟熟點煉奶好好食就算食食下攤凍左個皮都keep住脆.🍲酸菜魚 $𝟮𝟲𝟴呢度啲餐具都幾特別幾靚魚片口感幾嫩滑同埋起碼有十幾塊食到底仲有粗紅薯粉/酸菜/芽菜豆卜又可以索下汁正常辣度都不算太辣好惹味.🥚黑松露煙燻溏心蛋 $𝟲𝟴溏心蛋非常流心除左煙燻同黑松露味之外食得出隻蛋用酒醃咗好耐夠晒入味.🍭黑糖脆炸糍粑 $𝟱𝟴黃豆粉淋上面令糍粑多個層次入面啲糯米軟林林好好味又係攤凍咗個外皮都個脆唯一係覺得唔夠黑糖醬
旺角新開麻辣風雲旗艦店

黑糖脆炸糍粑

煙燻黑松露溏心蛋
黑糖脆炸糍粑
2022-06-15 78 浏览
同朋友仔剛好想食酸菜魚🐟🐟上OpenRice搜尋到〔麻辣風雲〕🍺🍺所以決定一試,亦無失望😋😋餐廳環境👍👍👍👍👍食物味道👍👍👍👍服務👍👍👍👍上菜速度👍👍👍👍👍食物份量👍👍👍👍👍酸菜魚滑溜,上枱時霸氣十足,個盤超大🤩魚肉下面有金菇🍄萵筍🥬紅薯寬粉🍠$268(份)份量十足😋😋😋試埋炸饅頭,上枱又係吸引眼球😏😏因為係用一隻類似刺身船去盛住🚢🚢船下仲有乾冰飄煙嘅效果🌀🌀🌀炒饅頭加煉奶真係令人又愛又恨嘅組合💖💖$58(6件)鎮江骨係唯一有啲失望呢個餸味道ok,不如啲肉太硬⬅️如果屋企有老人家同小朋友就唔贊成叫❌$68(份)最後叫左杯椰汁冰,無椰子味🥥價錢就唔係好記得了❓因為食完三日物確定我有出席訂座😑😑所以遲咗post食評☝🏻
同朋友仔剛好想食酸菜魚🐟🐟

上OpenRice搜尋到〔麻辣風雲〕🍺🍺

所以決定一試,亦無失望😋😋

餐廳環境👍👍👍👍👍

食物味道👍👍👍👍

服務👍👍👍👍

上菜速度👍👍👍👍👍

食物份量👍👍👍👍👍

酸菜魚滑溜,上枱時霸氣十足,個盤超大🤩

魚肉下面有金菇🍄萵筍🥬紅薯寬粉🍠

$268(份)

份量十足😋😋😋

試埋炸饅頭,上枱又係吸引眼球😏😏

因為係用一隻類似刺身船去盛住🚢🚢

船下仲有乾冰飄煙嘅效果🌀🌀🌀

炒饅頭加煉奶真係令人又愛又恨嘅組合💖💖

$58(6件)

鎮江骨
係唯一有啲失望

呢個餸味道ok,不如啲肉太硬⬅️

如果屋企有老人家同小朋友就唔贊成叫❌

$68(份)

最後叫左杯椰汁冰,無椰子味🥥

價錢就唔係好記得了❓

因為食完三日物確定我有出席訂座😑😑

所以遲咗post食評☝🏻

鐘意食酸菜魚嘅你一定要試試麻辣風雲🤪 平日收工夜晚去食都好Full,就知有幾受歡迎啦,大家去之前記得Book位! 💰酸菜魚 $268無論你係食得好辣,定好似我咁只係食到小小辣都一定會鐘意🌶️ 因為酸菜魚有唔同辣度同酸度選擇,適合唔同人口味!大大盆嘅酸菜魚湯底夠濃,本身都有少少薯粉喺入面,但實在太正我哋再+$30 追加多份薯粉🤪 而且魚係無骨嘅,份量極多,根本4個人Share都夠分,好抵食! 💰炸饅頭 $58 睇個擺盤就知佢咩料啦😆 本身都好鐘意食炸饅頭嘅我真係要大讚!影咗一陣相佢都仲脆仲熱,配埋煉奶無得輸!💰黃金蝦 $188勁香咸蛋黃味,夠香脆,而且又夠多,惹味到停唔到口💞飲品方面都幾多選擇,普通飲品、酒、特飲都有提供🥂 覺得呢到好適合同朋友齊齊嚟食,而且坐得好舒服,店員服務態度都幾好,絕對可以再回頭🫶🏻 📍麻辣風雲 地址︰旺角彌敦道628號瓊華中心10樓

💰酸菜魚 $268

💰炸饅頭 $58

💰黃金蝦 $188
勁香咸蛋黃味,夠香脆,而且又夠多,惹味到停唔到口💞

📍麻辣風雲
地址︰旺角彌敦道628號瓊華中心10樓
2022-06-15 40 浏览
✨菊花蜜一埕酒咁上枱 賣相打卡一流菊花蜜 好夠凍 味道好清甜最估佢唔到係份量都唔少 兩個人分享 每人都分到好多杯✨炸饅頭擺盤有趣 乘風破浪咁黎到我張枱😂炸饅頭 熱辣辣 炸得外脆內軟點埋煉奶食 香甜好味✨酸菜魚一大盤 份量十足 足夠幾個人分享酸菜魚 揀左少辣 味道酸中帶麻 微辣 魚片鮮嫩 酸菜鹹酸 寬粉煙韌另外仲有金菇 芽菜 豆卜等配料豆卜索晒啲湯好惹味✨花雕醉雞醉雞 多入味 花雕酒味香濃皮爽略厚 肉質軟腍 啖啖肉✨糖醋排骨糖醋味道酸甜排骨好入味肉質偏乾 有啲咬口食物可以 份量足環境唔錯 卡位闊落舒適服務唔錯 價錢合理
✨菊花蜜

食物可以 份量足
環境唔錯 卡位闊落舒適
服務唔錯 價錢合理
2022-06-14 33 浏览
我同男朋友今日去咗麻辣風雲嗰度食晚餐,我哋決定叫多啲嘢食因為我哋真係好肚餓呀。我同佢一人叫咗一樣主菜仲要叫多咗碟薯粉添。首先為大家介紹吓呢份秘製麻辣炒薯粉!薯粉會吵到好濕,我鍾意偏乾身好適合我。餐廳真係用咗秘製嘅麻辣醬汁去炒制,因為個味道好唔同㗎。麻而不苦,verygood!我自己呢就叫咗一兜酸菜魚,因為我見到OpenRice好多人介紹呢個酸菜魚。我試過之後真係覺得好好食呀,因為佢嘅肉質真係好厚實,份量多好多性價比超高。最緊要佢嘅鮮味真係好正!我男朋友就叫咗水煮牛,佢上枱嘅時候都嚇咗一下,因為係用咗牛肩肉去製成,而唔係好似其他餐廳咁Hea用咗肥牛。佢話已經值得加分,除此之外下面仲有一對寬粉同埋豆卜,佢話都勁入味佢好鍾意呀!

2022-06-14 35 浏览
🈵今日同屋企人一齊食午餐,我哋揀咗一間朋友介紹嘅川菜餐廳。因為唔講唔知我哋全家都係四川人。我哋已經好耐無返過去探婆婆啦。好掛住婆婆嘅拿手小菜。🈵我最記得我阿婆以前都會攞酸菜嚟炒豬大腸㗎,好掛住佢啊所以今日見到Menu嘅時候我已經即刻叫咗呢度塞。因為好難得有地方可以食到用酸菜炒嘅豬大腸。佢啲大腸好肥美㗎,我好鍾意食口感非常好!🈵媽咪同爸爸就叫咗一份水煮魚我哋一齊食,呢份水煮魚超級大份㗎唔好睇小佢。我哋揀咗超級辣,三個人食到背脊出晒汗哈哈好爽呀!佢入邊嘅配料都好入味㗎我哋仲用咗佢啲湯嚟送飯。