2018-04-18 66 浏览
同一位無辣不歡既朋友一齊搵辣食!一入到去,好快就有位,仲聞到好香既辣香環境方面,燈光偏暗 營造咗一個party既氣氛 有少少以為自己番咗大陸服務員好快就幫我地又斟水又推介,好好態度而且我見到佢名牌有寫著「服務之星」,令人感到餐廳很好客~由於我地怕佢啲野食太辣,話晒佢都係專食辣既餐廳,唔敢太大膽,食得辣既我地都只係叫咗小辣1. 水煮江團一上枱見到佢滿缸紅,食落口唔太辣 但係夠惹味 啲辣唔會攻鼻。啖啖魚肉不突止 佢仲無咩細魚骨,係多咗啲配料 夾起餸上黎就唔係好方面,我同朋友最後都頂唔順 隔晒啲辣椒同大蔥出黎我地仲另外加咗水晶粉同秀珍菇,我地覺得水晶粉都好值得推介2. 口水雞佢個辣好特別 又唔似譚仔啲餸既辣 又唔似辣椒既辣,好難形容,但的確令人食過番尋味,佢有少少重花生,唔食得花生既吃貨就唔好嗌呢個餸喇!!最後我地都食唔晒 仲可以打包,慳番第二日餐晏晝,裝咗一大盒走 好抵食,價錢合宜又大大份餐廳臨尾仲好sweet咁每枱每人都有一客甜品,類似桂花啫喱咁,清清甜甜 好fresh,令我地都帶住fresh既感覺離開有個小提示:你去食呢間既時候一定要記得帶紙巾,尤其係食辣會流鼻水 眼淚既吃貨,因為餐廳
同一位無辣不歡既朋友一齊搵辣食!
一入到去,好快就有位,仲聞到好香既辣香

服務員好快就幫我地又斟水又推介,好好態度
而且我見到佢名牌有寫著「服務之星」,令人感到餐廳很好客~

1. 水煮江團
我地仲另外加咗水晶粉同秀珍菇,我地覺得水晶粉都好值得推介

2. 口水雞

有個小提示:你去食呢間既時候一定要記得帶紙巾,尤其係食辣會流鼻水 眼淚既吃貨,因為餐廳只會提供一包濕紙巾,如果要紙巾係要加錢買架!
2018-04-14 175 浏览
作為愛吃辣的一份子,聽到這間餐廳就想吃了。先來一份水煮魚,一上菜就十分吸晴,有時很怕麻辣菜式一味靠辣,但這碟麻辣肩備,有水準可惜當晚朋友有些病,我們只叫了小辣,如叫中辣應該更惹味第二道菜叫了蔥炒羊肉,喜歡吃味濃朋友可以試下,鍋氣足,如用來送白飯真係一流,啲蔥炒到入哂味,非常香口。最後再叫多杯水果菜來解辣就最正喇,大大杯夠你飲足成晚,入面有檸檬青檸,吃濃味啲都唔怕口渴。另外我地仲叫左個麻辣雞煲,很足料,五個朋友都夠食,雞滑味濃
可惜當晚朋友有些病,我們只叫了小辣,如叫中辣應該更惹味
水煮魚

羊肉

水果茶

另外我地仲叫左個麻辣雞煲,很足料,五個朋友都夠食,雞滑味濃

麻辣雞煲
水煮魚
羊肉
水果茶
2018-04-10 74 浏览
食麻辣派對 覺得野食好正宗!好有川味🌶️今日試中辣水煮魚、酸辣土豆絲和川北涼粉覺得好值得大家一試!Menu有好多選擇最後餐廳送左一細杯冰粉比客人解辣!杯冰粉清甜有桂花在內好特別。
食麻辣派對 覺得野食好正宗!好有川味🌶️
  • 酸辣土豆絲
  • 川北涼粉
  • 水煮魚
2018-04-09 121 浏览
天氣漸熱亦不改對麻辣的熱情,滿心歡喜的餓著肚子等開飯有格調而裝潢新派沒好幾家,而我早有聽過這家的名字,到訪有好幾次呢紅燒牛腩炆津白78點了小辣,牛腩足料,有火喉炆得肉嫩美味,津白脆口如果不想吃酸菜魚可有自選組合水煮5款起我們要了小辣,配料有薯粉芽菜蒟蒻等味道不俗肥牛58一定要下單😋不會太肥,肥瘦適中蓮藕23爽口厚切,口感要好炸豆腐角28索汁滋味而量多,同麻辣好夾金針菇28吸味一流黑木耳23好爽脆,麻辣燙好伙伴川香豬軟骨炆娃娃菜78叫了中辣的豬軟骨細軟入味,娃娃菜的汁帶有微辛,辣不刺鼻,很好送飯贈送的桂花甜點清香,啫喱質地食後感:有禮的店員加有功力的巧手廚藝,食物量好足料大方,令人邊寫食評邊吞口水在回味,價錢也好合理是日生飛滋,所以叫了不太辣,雖然沒那麼刺激,但能吃到食物原汁真味,亦岀奇的👍🏻

天氣漸熱亦不改對麻辣的熱情,滿心歡喜的餓著肚子等開飯

紅燒牛腩炆津白78
點了小辣,牛腩足料,有火喉炆得肉嫩美味,津白脆口

如果不想吃酸菜魚
可有自選組合
水煮5款起
我們要了小辣,配料有薯粉芽菜蒟蒻等味道不俗

肥牛58
一定要下單😋不會太肥,肥瘦適中

蓮藕23
爽口厚切,口感要好

炸豆腐角28
索汁滋味而量多,同麻辣好夾

金針菇28
吸味一流

黑木耳23
好爽脆,麻辣燙好伙伴

川香豬軟骨炆娃娃菜78

贈送的桂花甜點清香,啫喱質地

2018-04-08 97 浏览
大人突然好想食麻辣野,就近搵佐呢間,整體都幾好大人都覺得夠麻辣,夠味道,係豬軟骨比較失色,可能係汁真係太多店內氣氛幾好,燈光偏暗,員工都幾勤快,不過加水方面就比較欠主動,觀察力唔夠食物唔錯,份量都ok,飲品好大杯
大人突然好想食麻辣野,就近搵佐呢間,整體都幾好
食物唔錯,份量都ok,飲品好大杯
生腸
2018-04-02
生腸
炒萵笋
2018-03-30 122 浏览
見個名幾得意,所以叫左個霹靂嬌娃鍋($168)黎試。上到黎先知原來係田雞,好彩我同女朋友食既。佢會好好服務咁幫你點埋火,興住個鍋咁食。咁就唔怕食耐左會凍啦!份量都幾多下,所以兩個人都係岩岩好食得晒d肉。個鍋有好多配料,又指天椒、又辣椒乾、又芫茜、又檸檬咁。因為女朋友唔係得辣,所以叫左小辣。好彩小辣都唔係好辣,所以佢都頂得順。雖然對好鍾意食辣既我都黎講,真係硬係爭少少,不過其實味道唔差。淨係聞都覺得香,而且食落d肉都幾嫩口,田雞肉唔係話好肥,但都ok! 百幾蚊一個鍋係幾抵食!仲有叫左杯冰雪鮮檸C飲($38),好似所有有維他命C嘅生果都掉曬入面,例如菠蘿、檸檬,青檸咁。比較特別嘅係最底有奇亞籽,令到杯飲品更加健康。呢到環境幾舒服,舒適程度與cafe相若!雖然周邊好黑媽媽咁,但其實每張枱有盞燈spotlight住啲食物,等你focus返啲重點嘛!
佢會好好服務咁幫你點埋火,興住個鍋咁食。
咁就唔怕食耐左會凍啦!

份量都幾多下,所以兩個人都係岩岩好食得晒d肉。

個鍋有好多配料,又指天椒、又辣椒乾、又芫茜、又檸檬咁。
因為女朋友唔係得辣,所以叫左小辣。
好彩小辣都唔係好辣,所以佢都頂得順。
淨係聞都覺得香,而且食落d肉都幾嫩口,

田雞肉唔係話好肥,但都ok! 百幾蚊一個鍋係幾抵食!

2018-03-17
2018-03-29 1022 浏览
嚐辣的老公🍋和我,聞說銅鑼灣有一家裝潢蠻特別的麻辣店🌶,當然不會錯過啦!晚飯時間到達,還好聰明的人妻早就訂了位😎,不用等就馬上可以上座了😁~餐廳裝潢真的有別於一般麻辣店🌶,燈光💡偏暗,整個餐廳以花💐作為主題,由天花板到牆紙、掛畫🖼到擺設、再到了餐牌📜,全都是花花的圖案,感覺有夠浪漫的💖。酸辣土豆絲🥔:土豆絲完全吸收了酸辣汁🌶的味道,口感爽脆,土豆🥔的甜配上醬汁的辣,完美的配合起來💯。紅油火雞腎🦃:火雞腎爽口有嚼頭,麻辣汁配上花生粒🥜,香辣味十足,爽👍🏻!川北涼粉🍝:每一條涼粉上都均勻地沾上了辣油🌶,加上滑溜的口感,作為前菜非常醒胃😋。麻辣雞煲🐔:主角出場了!上菜時已經嗅到多種香料的味道😍,肉眼看到煲中用上了最少3種不同的辣椒🌶,還沒有算上其他的香料,絕對是真材實料👍🏻!雞件肉的份量也很足夠,肉質鮮嫩🐥,半隻已經足夠我們倆吃得超級飽飽的🐷~ 另外其他配料也不遑多讓,完全吸收了醬汁的味道,吃起來特別滋味😍!不得不提的是在枱上有一瓶魔鬼辣椒粉😈,雖然上面寫著警告字句,但大膽的我們當然不怕了😏!個人認為不算太辣🌶,也沒有想像中的那麼魔鬼👿。總結:店家還用心💘的為每位食客準備了桂花蜜甜品🍨解辣,

酸辣土豆絲

紅油火雞腎

麻辣魔鬼粉

總結:店家還用心💘的為每位食客準備了桂花蜜甜品🍨解辣,如此細心的確是值得一讚!
桂花蜜解辣甜品
2018-03-27
酸辣土豆絲
紅油火雞腎
麻辣魔鬼粉
桂花蜜解辣甜品
2018-03-26 120 浏览
因為同朋友都想食辣野,然後見到呢間餐廳都幾多好評,就即刻book左枱!我地一行四人去到見門口都有好多人等緊位,之後都要等多15分鐘左右先有枱!水果茶甜甜的,有西瓜、青檸、火龍果等等嘅果肉喺入面,解暑一流!口水雞叫左中辣,見到啲汁都覺得辣開頭食冇咩感覺,但啲後勁就黎料,好麻好辣夠晒爽!呢個豬腸煲係我朋友叫,本人麻麻地但都幫襯左幾舊,啲醬汁好濃味,但略嫌啲豬腸太大舊!細舊少少會好啲!跟住就係我嘅最愛酸菜魚,我地要左桂花魚同埋加左5款配料,包括豬紅、豆卜、萵荀、水晶粉同娃娃菜!首先個湯好酸辣,好開胃!所以啲配料都好入味,成餐飯我最鐘意呢個煲!店員每個人都派桂花啫喱比我地解下辣,雖然味道一般,但服務態度好!

口水雞叫左中辣,見到啲汁都覺得辣
開頭食冇咩感覺,但啲後勁就黎料,好麻好辣夠晒爽!

呢個豬腸煲係我朋友叫,本人麻麻地

2018-03-23 120 浏览
來到銅鑼灣出名,有名氣的餐廳真是不少,當中出名的其中之一就是麻辣派對,還未到七點,大廈電梯門口已經有很多人排隊,輪候,所以溫馨提示一下,如果想來的話最好預先訂位。這間餐廳的食品、晚餐款式甚多,均有不同的麻辣程度,可以讓食客選擇,按照個人喜好或需要點菜。 這個價錢不算昂貴的,而且賣相也是相當吸引。這裏的水煮魚,烹調方式也是相當特別。另外,餐廳內的燈飾柔和,營造出一種浪漫的氣氛,這裏也有很多情侶來拍拖談情。還有我和朋友到這裏,吃了其中兩度小菜,發覺好好吃,烹調得非常有水準。這到小菜是炒西芹,非常美味,新鮮,非常爽口!這到小菜是雜菜炒羊肉,份量十足,配料亦非常豐富。

這個價錢不算昂貴的,而且賣相也是相當吸引。

這到小菜是炒西芹,非常美味,新鮮,非常爽口!

這到小菜是雜菜炒羊肉,份量十足,配料亦非常豐富。
2018-03-01
2018-03-18 90 浏览
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰。麻辣派對.小辣怡友。✰•*˚ ✿✿Dolce Vita @ 銅鑼灣✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤ ❤ 小朋友想挑戰麻辣的味道 我帶她去吃銅鑼灣的「麻辣派對」 因為有不同級別的辣店,更有小炒 小食與麻辣麵亦一應俱全 店子的設計夠特色,女性大愛的花花系列 吊燈梳化,坐得適服 椒鹽鴨舌 香脆好吃,有適量的辣粉自行調味 入口甚為酥香,小朋友吃得很滿意 乾煸四季豆 BB辣 個人最愛的初級辣菜 四季豆的香甜配上肉碎和大量乾辣椒同製 乾煸得入味,白飯的好朋友也 口水雞 小辣 香滑的雞肉配上小辣風情 是經典的麻辣涼菜,非常開胃 五香牛腩小麵 BB辣 小朋友愛吃五香牛腩 配以小小的辣度,香彈的麵質,更令少吃辣的朋友吃得津津有味 豆花小麵 有大量的炸菜、豆花、花生、肉碎 湯水香濃,配合一流的麵質,好吃的味道 晚餐每位都送一小杯桂花冰粉 既減辣,又香甜,不錯的味道 小評: 味道:★★★★☆ 環境:★★★★☆ 服務:★★★★★ 衛生:★★★★☆ 抵食:★★★★☆

雜感女生 好味日記
˚*•。麻辣派對.小辣怡友。
✿✿Dolce Vita @ 銅鑼灣✿✿
餓底飯聚.食勻全世界

吾係POL - Peggy On LineProof Of Life

小朋友想挑戰麻辣的味道
我帶她去吃銅鑼灣的「麻辣派對」
因為有不同級別的辣店,更有小炒

小食與麻辣麵亦一應俱全

店子的設計夠特色,女性大愛的花花系列
吊燈梳化,坐得適服

椒鹽鴨舌
香脆好吃,有適量的辣粉自行調味

入口甚為酥香,小朋友吃得很滿意

乾煸四季豆 BB
個人最愛的初級辣菜
四季豆的香甜配上肉碎和大量乾辣椒同製

乾煸得入味,白飯的好朋友也

口水雞 小辣
香滑的雞肉配上小辣風情
是經典的麻辣涼菜,非常開胃

五香牛腩小麵 BB
小朋友愛吃五香牛腩

配以小小的辣度,香彈的麵質,更令少吃辣的朋友吃得津津有味

豆花小麵
有大量的炸菜、豆花、花生、肉碎

湯水香濃,配合一流的麵質,好吃的味道

晚餐每位都送一小杯桂花冰粉
既減辣,又香甜,不錯的味道

小評:
味道:★★★★☆
環境:★★★★☆
服務:★★★★★
衛生:★★★★☆
抵食:★★★★☆
2018-03-16 111 浏览
間吾中食麻辣野真係好鬼正😆 呢間麻辣派對地方好大,有好多座位👍🏼 佩服店員炒緊場既服務態度都係咁好😂👏🏻.酸辣泡椒肥腸 $63 酸酸辣辣,送飯食一流!豬大腸真係好肥美!! 食到juicy 感,而且好足料,食極仲有咁😂.水煮鮮牛肉 $78好辣的樣子,好在叫左微辣,食落就岩岩好,牛肉幾入味,肉質如果再腍啲會更好。.孜然蔥爆蒙古羊肉 $78 三個之中,呢個最好食,羊肉好惹味呀!👍🏼 羊肉同孜然係最match的😍五指毛桃燉雞湯 Set lunch 會送上燉湯真係幾有誠意,雞味幾出,清甜的,好飲,想飲多一碗😂.蜜語水果茶+$10大大杯,有好多款水果,甜度剛剛好,好飲😋

間吾中食麻辣野真係好鬼正😆

酸辣泡椒肥腸 $63

水煮鮮牛肉 $78

孜然蔥爆蒙古羊肉 $78

五指毛桃燉雞湯

蜜語水果茶+$10

大大杯,有好多款水果,甜度剛剛好,好飲😋
2018-03-15 101 浏览
同老公好鍾意食辣,經過銅鑼灣見到麻辣派對,一於食下,見到圖片好吸引;一共叫左3個菜,清炒萵筍,酸菜魚及香辣小龍蝦;清炒萵筍ok,無問題酸菜魚簡直嚇親,人地食魚吐魚骨,好正常,我地個盤魚,要吐魚鱗香辣小龍蝦最差😓上菜即刻發現距比錯左(蒜香小龍蝦);於是距問我地食唔食,我地唔要,距就拎走換比我地;點知,發現距將啱啱個盤蒜香小龍蝦洗過再炒d香辣落去😑😑😑因為一食就食得出,超級難食!兩個人540$埋單,唔值得
一共叫左3個菜,清炒萵筍,酸菜魚及香辣小龍蝦;
清炒萵筍ok,無問題

兩個人540$埋單,唔值得
2018-03-15
2018-03-15 74 浏览
金佰利楼上好吃的店实在太多,交通便利,打车走几步就到,地铁更是从铜锣湾E出口出来就是。这家川菜感觉上好几家分店(或者是名字相似?)工作日下班时间过来就已经坐的满满当当的,在香港也算是不多见。整个店的装修风格有点夜店风的样子,比较受到年轻人的喜爱吧。店里的菜单一目了然,点了香辣蟹,烤鱼,酸辣土豆丝,麻婆豆腐,干煸四季豆,辣子鸡等菜,口味要的大辣,那辣椒粉撒的跟不要钱一样。。除了辣就还是辣了,辣度相当可怕,口味比较清淡的人不要轻易尝试。感觉上在香港只有只有以前在铜锣湾吃的一家鸡煲有这么辣。服务态度很好的,服务员都很热情,效率也高。值得一来的一家店,特别是喜欢吃辣的朋友。

2018-03-15
  • 酸辣土豆丝
  • 酸辣水晶粉
2018-03-15 90 浏览
香港一般過情人節都係食西餐,日本餐,意大利餐等等嘅美食,年年都係咁樣有啲悶,突然諗諗下不如約埋屋企人去食辣嘢,今年特別起碼叫特別啲咁過。但原來都好多人嚟食,好在我都book定枱。等一道菜係涼盤,凍生腸,生腸好爽口,一啲都唔梅,咁覺好新鮮,如果唔介意食內臟,可以叫,我覺得好食!第二道菜係辣子雞,雞肉份量都可以,算唔少,我地叫中辣,感覺剛剛好。第三道菜係土豆絲好食,唔算太油。然後就係辣子炒豬肉,好好食,必叫!
但原來都好多人嚟食,好在我都book定枱。
第三道菜係土豆絲好食,唔算太油。
然後就係辣子炒豬肉,好好食,必叫!
2018-02-14
2018-03-11 60 浏览
這幾天天氣突然轉冷,吃辣就最適合不過了!今天跟朋友來到銅鑼灣金百利四樓的麻辣派對,一進門就覺得裝修有別於其他川菜的餐廳,燈光與佈置都非常有格調。菜色的選擇有很多,我們挑了一個酸菜魚(黑魚),再配上一個水晶粉,小吃叫了酸辣土豆絲,還有一杯冰雪鮮檸C飲。先來的是酸辣土豆絲,一絲絲的土豆絲爽脆可口,配合四川的辣椒,又麻又辣又香,簡直是perfect match。到主菜酸菜魚+水晶粉,湯底十分濃郁,酸中帶辣,魚塊嫩滑彈牙,水晶粉吸盡酸辣湯,非常入味。冰雪鮮檸C飲清甜可口,甜中帶酸,非常解渴。無論是餐廳的裝潢,還是食物的質素,我們都是十分的滿意!誠意推薦!

冰雪鮮檸C飲清甜可口,甜中帶酸,非常解渴。

2018-03-11