2020-11-15
想試呢間好耐啦,見同事同網上都有報道,但只係做外賣,所以真係要揀過出開銅鑼灣做嘢嘅日子先嚟幫襯。 今日出開銅鑼灣開會就預計喺開完會前半個鐘頭打電話去落單,開完會啱啱送到Perfect Timing。因為外賣返屋企同老公食,所以可以叫多啲。首先就係必食嘅酸菜魚,有大中小辣選擇,我今次就揀咗個中辣。另外叫咗個水煮肥牛都係要中辣。睇佢地menu先知原來都仲有好多小食揀,成日一心諗住食酸菜魚😆 為食嘅我仲要咗個涼拌皮蛋,口水雞同鴨血。 個個餸嘅味道都唔錯,而且唔會話款款都係同一個味,每一個都有自己嘅特色。酸菜魚同水煮肥牛之間,我就覺得酸菜魚好食啲啦,酸酸辣辣而且魚又嫩滑無骨,雖然唔係好多片,但個底仲有大量娃娃菜,芽菜,海帶,蓮藕,well balanced。另外估唔到個口水雞都幾出色,雞肉都幾嫩滑。不過個鴨血就略為失色,唔夠麻辣味淡咗啲。鍾意食皮蛋嘅我覺得個涼拌皮蛋都唔錯。🥰
酸菜魚,水煮牛,涼拌皮蛋,口水雞,鴨血