2019-10-08 42 浏览
香烤牛西冷湯漬飯料理小妹覺得今次料理飯食法真的十分特別,首先你要品嚐一小杯濃蝦湯-小妹覺得依個湯底真係好好味,絕對不是味精湯。之後把昆布和豆腐加入飯到再加上蝦湯。一碗熱騰騰又好好味的湯飯就完成飯入面有很多櫻花蝦再加上有好香既茶味。鍾意湯飯的朋友真係十個推薦。牛西冷肉質鬆軟得黎又有咬口,味覺唔錯!西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯烏冬這個完全超出小妹的期待,原本以為係普通烏冬,但一食落完全不同。自家製的魚烏冬真係超級Q彈。配合埋鮮魚湯十分鮮甜。烏冬口感真係好正,加上佢又有得就咁買烏冬反去整,小妹最後再買多左二個番屋企煮🥰煙燻過的味道。宜家豬價咁貴,食依個真係好抵(師奶mode)
香烤牛西冷湯漬飯料理

西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯烏冬

煙燻過的味道。宜家豬價咁貴,食依個真係好抵(師奶mode)
2019-10-08 51 浏览
最近呢排香港發生比較多事大家都冇咩心情出街 今日”行過”經過旺角左搵右搵終於搵到間小店試吓 可能比較早到入到去唔算多人 其實呢排都已經比較少出街食所以食完呢間之後都覺得特別心情好咗算係呢排咁忙碌入邊心靈少少慰藉啦一入到嚟見到佢個九宮格已經覺得好得意好想食原來叫做麵麵圍城 有啲似人哋日本細細舊嘅料理幾得意😂麵麵圍城 $130 連菠蘿橙肉沙冰$20吉列炸蝦湯飯料理$151 連$13泡沫桂花奶茶呢度嘅炸蝦都幾好食但係我哋叫咗兩個魚麵 個人比較鍾意上面九宮格嗰個因為入邊嘅湯有魚味同埋點麻醬既有得大家如果嚟到一定要試吓佢嘅泡沫桂花奶茶! !☕️🍵 跟餐加好少錢但係叫咗少甜之後味道仲好過出邊珍珠奶茶店推介!小食拼盤$98以為食麵嘅鋪頭薯條應該唔好食啦 點知嚟到個小食拼盤又幾多份量 佢個薯條🍟炸得啱啱好最緊要係個黑松露醬超級好食超級好食超級好食就快一個人食晒成兜👍🏻😂總括嚟講覺得呢間鋪頭幾好食價錢亦都唔算貴下次應該都會再嚟!
最近呢排香港發生比較多事大家都冇咩心情出街

麵麵圍城 $130 連菠蘿橙肉沙冰$20

吉列炸蝦湯飯料理$151 連$13泡沫桂花奶茶

小食拼盤$98

總括嚟講覺得呢間鋪頭幾好食價錢亦都唔算貴下次應該都會再嚟!
2019-10-04 48 浏览
今日我係旺角行街行到肚餓,去左呢間餐廳試新野,呢間野新開張,裝修得幾靚。一坐低未嗌野食就一人送左個蝦湯俾我地飲,好濃蝦味,值得一試。餐廳野選擇有好多,有日式定食、意粉等等。我地嗌左個安格斯牛定食,定食好精緻,放左係個日式盒入面,牛肉用日本醬油味醂煮,好有日本風味,中間仲有個魚脆,好特別。我地仲嗌左個番茄蝦肉魚烏冬,個烏冬軟腍腍,伴埋番茄同蝦肉好開胃我地仲嗌左個避風塘雞翼,外脆內軟,炸得岩岩好,加埋避風塘口味,好好食。

2019-10-04 51 浏览
今日lunch想試下食魚烏冬🐠其實我係好驚食魚嘅不過啲朋友三番四次叫我去食話完全冇魚味仲好瘦所以就去試下睇返介紹 原來魚烏冬碳水化合物非常少啱曬減肥嘅女士☺️.💟咖哩吉列豬扒伴魚烏冬呢個真心勁好食 佢個咖哩仲要撈咗忌廉又滑又香本身魚烏冬已經有少少似魚蛋撈埋就好似食咗一碗咖哩魚蛋麵🥶吉列豬扒炸得啱啱好唔會太熱唔會鞋 肉汁仲keep到 脆卜卜.💟四川麻辣椒牛肉拌魚烏冬麻麻辣辣咁好刺激牛肉好多塊 重整到好嫩撈埋烏冬一齊食好鮮味.💟小食拼盤雞翼四隻不過不失 雞肉都仲keep到唔算過份熟兩隻薯條都幾好味特別蕃薯條 蕃薯味足又脆卜卜最正最正就係有魚春捲比起南記佢嘅魚味更加濃加上南記嗰啲已經冇炸過呢度嘅魚春捲 係又脆又香魚味.比較可惜嘅係呢間餐廳嘅飲品又係普通唔算特別好味第一次食魚烏冬估唔到咁好味又彈牙又香魚味完全唔腥最緊要係唔肥所以自己買咗兩個外賣烏冬返屋企畀阿仔食大家一定要來試.🎀麵麵🎀旺角彌敦道726號1樓
今日lunch想試下食魚烏冬🐠
大家一定要來試
🎀麵麵
🎀旺角彌敦道726號1樓
1K
今日無無聊聊係旺角逛, 逛到過哂lunch hour先肚餓, 想搵個冇咁嘈既地方食下野坐下, 醒起726有間野一直想試, 就係麵麵啦打開門就見到綠油油既草牆同招牌, 幾靚仲有自助充電站添!原來星期日都有下午茶而且價錢仲好抵食, 最平三十幾蚊就有個餐, 放假想tea一tea無問題又未到下午茶咁就散叫啦~安格斯牛肉魚烏冬見到依度主打魚烏冬, 幾特別所以叫黎試下, 有前菜甜薯仔, 麻醬海帶同白蘿蔔, 個麻醬海帶同甜薯我好中意呀食物賣相幾靚, 牛肉堆得高高咁, 而且夾起黎都好大塊! 面頭既係沙律菜~而魚麵既感覺係表面滑嫩咬落都幾彈牙, 而且仲多左陣魚香味, 好味湯底揀左花膠濃魚湯, 清清甜甜咁好夾個魚烏冬另外仲配左佢地自定製既魚辣醬, 我食左一半清湯後就撈左落去食, 成碗野變左香香辣辣咁四川麻辣燒牛肉拌魚烏冬依個係乾撈, 中意食麻辣既人一定中意食!! 因為朋友叫左之後我試左啖忍唔住再食多啖!! 調味好好唔會過咸, 辣度都夠, 好香好惹味👍我下次會揀依個因為我中意重口味桂花啤梨肉花茶好少見有啤梨肉既花茶, 一睇覺得好滋潤咁所以叫左, 一set可以滾住既花茶我最中意, 因為茶係熱飲最好飲, 好清
打開門就見到綠油油既草牆同招牌, 幾靚
仲有自助充電站添!

又未到下午茶咁就散叫啦~
安格斯牛肉魚烏冬
湯底揀左花膠濃魚湯, 清清甜甜咁好夾個魚烏冬

四川麻辣燒牛肉拌魚烏冬

桂花啤梨肉花茶
好少見有啤梨肉既花茶, 一睇覺得好滋潤咁所以叫左, 一set可以滾住既花茶我最中意, 因為茶係熱飲最好飲, 好清香呀

水果紅茶
依杯水果紅茶應該叫一jar先岩, 好抵飲而且好清新, 中意佢有熱情果蓉酸酸甜甜
其實兩個人都夠飲

都幾多優惠, 唔同時段有唔同優惠, 野又幾好食, 下次黎試下魚麵, 睇下同魚烏冬有咩唔同先

2019-10-03 149 浏览
今日男朋友帶我搵好野食,黎到旺角呢間專門食魚麵既人氣店,其實小妹平時打邊爐勁鍾意叫魚麵,不過而家專門店真係好少有~一入到門口就見到好大個招牌,呢間裝修風格都幾文青,環境好舒服坐低無耐侍應就遞上兩杯濃魚湯,味道非常鮮甜!!!而我今次叫左極上蟹匠拌魚烏冬,雖然價錢要百三蚊,但食材豐富,有蟹膏、蟹肉同蟹籽,而味道亦十分出色,撈埋胡麻醬一齊食彈牙既魚烏冬,口感勁豐富,而且超級鮮味,絕對對得起呢個價錢!男朋友叫左呢份西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚麵~先講下黑毛豬,肉質結實,帶有好香既煙燻味,配埋相對淡既魚湯魚烏冬,完全係絕配!我地又叫避風塘雞翼沙律,炸得好香口,難怪男朋友要食埋我果隻晚市套餐加5蚊可以轉熱朱古力,無諗過連朱古力都有得拉花!

奉送魚湯

坐低無耐侍應就遞上兩杯濃魚湯,味道非常鮮甜!!!

極上蟹匠拌魚烏冬

西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚麵

煙燻黑毛豬

避風塘雞翼沙律

我地又叫避風塘雞翼沙律,炸得好香口,難怪男朋友要食埋我果隻

熱朱古力

晚市套餐加5蚊可以轉熱朱古力,無諗過連朱古力都有得拉花!

2019-10-03
極上蟹匠拌魚烏冬
西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚麵
煙燻黑毛豬
避風塘雞翼沙律
熱朱古力
2019-10-03 25 浏览
上次試過麵麵嘅晚市,環境舒服,又不限時,最仲意係麵麵圍城✨🍱,今次lunch time 過嚟,原來午市好抵食😍😍😍午市有套餐,又可以7折order小食,仲要免加一,好正ar😍😍😍😍平過晚市好多😚😚😚野菜本菇安格斯牛肉定食 魚烏冬非常健康清新,牛肉分量頗多, 壽喜燒味道嘅醬汁非常惹味。西班牙煙燻黑毛豬 濃魚湯魚麵煙燻黑毛豬味道就好似 德國咸豬手, 鹹香味充足, 魚麵彈牙爽口, 魚湯香濃美味。小食拼盤(twins魚卷🐟、 炸雞翼 、炸蕃薯條 、炸薯條🥔🍟)分量比我想像中多😋😋, 蕃薯條炸得非常香脆,內裏番薯肉綿滑香甜。 twins魚卷好好食😍😍。香口脆炸魚皮🐟🔥非常鍾意呢度嘅特飲系列, 份量充足大大杯, 水果新鮮, 茶味香濃。熱桂花啤梨肉花茶🍐🍵🌼凍水果紅茶🍓🍊🥝🍋🍑🍹

今次lunch time 過嚟,原來午市好抵食😍😍😍
午市有套餐,又可以7折order小食,
仲要免加一,好正ar😍😍😍😍
平過晚市好多😚😚😚

野菜本菇安格斯牛肉定食 魚烏冬
非常健康清新,牛肉分量頗多, 壽喜燒味道嘅醬汁非常惹味。

西班牙煙燻黑毛豬 濃魚湯魚麵

小食拼盤
(twins魚卷🐟、 炸雞翼 、炸蕃薯條 、炸薯條🥔🍟)

香口脆炸魚皮🐟🔥

熱桂花啤梨肉花茶🍐🍵🌼
凍水果紅茶🍓🍊🥝🍋🍑🍹

2019-09-29
  • 水果茶
  • 桂花啤梨肉花茶
  • 小食拼盤
2019-10-03 26 浏览
#麵麵仲記得細個仲未興食酸辣米線個時最鐘意食既就係魚湯米線🙈以前覺得魚X家個啲魚湯都唔錯 但而家愈黎愈差😭依排聽聞依間小店主打自家製魚面同埋花膠魚湯😍點可以唔去試下!🐟魚之戀魚湯烏冬 ($72)每個套餐都會附上小食!成碗食落真係勁🐟🐟🐟🐟魚湯一啲都唔腥 好鮮甜同埋飲得出無加味精(我最後飲哂啲湯都唔覺得會口渴🤔)配料黎講最鐘意食佢個魚片同魚肉春卷🥳夠哂真材實料食得出魚肉味!🥳今次簡左魚烏冬 魚肉既比例會比魚面少但食落都依然好有咬口好似食緊一條條既魚肉咁🤣好特別而魚面比魚烏冬更加彈牙 我自己就推介魚面多啲🙋🏻‍♀️🍟漁人樂脆 ($58)有齊哂炸薯條 番薯條 魚肉同墨魚春卷條🥰上黎個時熱辣辣大大碟三個人share都無問題!特別鐘意佢啲炸番薯條😍 好甜好好食
#麵麵
仲記得細個仲未興食酸辣米線個時最鐘意食既就係魚湯米線🙈
以前覺得魚X家個啲魚湯都唔錯 但而家愈黎愈差😭

🐟魚之戀魚湯烏冬 ($72)
每個套餐都會附上小食!
成碗食落真係勁🐟🐟🐟🐟
魚湯一啲都唔腥 好鮮甜
同埋飲得出無加味精
(我最後飲哂啲湯都唔覺得會口渴🤔)
配料黎講最鐘意食佢個魚片同魚肉春卷🥳
夠哂真材實料食得出魚肉味!🥳

今次簡左魚烏冬 魚肉既比例會比魚面少
但食落都依然好有咬口
好似食緊一條條既魚肉咁🤣好特別
而魚面比魚烏冬更加彈牙
我自己就推介魚面多啲🙋🏻‍♀️

🍟漁人樂脆 ($58)
有齊哂炸薯條 番薯條 魚肉同墨魚春卷條🥰
上黎個時熱辣辣大大碟
三個人share都無問題!
特別鐘意佢啲炸番薯條😍 好甜好好食
  • 魚之戀
  • 漁人樂脆
2019-10-02 37 浏览
約左大家都想食好耐既魚面 不得不講 環境很有格調 但上樓的店差點找不到 🤣———————————🥘TWINS魚之脆卷濃魚湯麵 68HKD脆卷是真的香脆 而且不算太油膩 但是實在太香了 弄得魚湯的味道完全被蓋過 一開始還覺得很清甜 但後來就沒什麼味道了😩我選了70%的魚面 魚面很Q彈 吃起來真的沒什麼罪惡感 感覺在吃魚膠 還有他家的配菜好好吃!從小番茄到木耳到海苔土豆泥 都超開胃🤣是配菜搶戲系列———————————🔗每個套餐都配四季茶🔗還會配一杯飲料🔗巧克力好好喝🤭底下還有巧克力———————————聽說撈麵會濃味很多 但看都是50%的魚麵 等下次再來嘗嘗看好了🤤
🥘TWINS魚之脆卷濃魚湯麵 68HKD
🔗每個套餐都配四季茶
🔗還會配一杯飲料
🔗巧克力好好喝🤭底下還有巧克力
2019-10-01 29 浏览
餐廳地方寬敞明亮, 無論係兩個人嚟定一大班朋友食飯都好適合, 餐廳標榜健康魚麵同埋魚烏冬, 魚湯底亦係另一亮點一坐底侍應就送上兩小杯龍蝦湯底, 話係餐廳新出嘅湯底俾我哋試飲一下😁湯雖然份量好小, 但非常鮮甜濃郁👍🏻一向鍾意相機食先嘅我, 揀咗餐廳主打嘅套餐麵麵圍城, 另外加咗流心芝士墨魚波同芝士炸脆雞, 飲品就揀咗鮮果紅茶😋真係冇揀錯, 麵麵圍城除咗有必食嘅魚麵, 仲有九宮格裝住九樣唔同嘅小食, 相當豐富, 魚麵果然名不虛傳, 爽口彈牙, 魚味豐富又不帶有一絲腥味😋另外必須推薦嘅係流心芝士墨魚波, 香口彈牙, 加上濃郁嘅芝士流心, 令人停唔到口👍🏻
  • 麵麵圍城
  • 流心芝士墨魚波
2019-09-30 883 浏览
前排去西歐旅行,唔知係咪餐餐都大塊肉有啲食滯左,返到香港之後都想食返清淡少少👉🏻👈🏻呢日去左間比較港式既粉麵店食,午餐時份好多單點既或者有套餐都包熱飲,仲要跟餐小食七折,最後就係唔駛加一,感覺都可以一戰🤭▪️ 野菜本菇安格斯牛肉定食(7/10)💲80前菜有芝麻醬海帶條、日本甜蕃薯仔、柚子味蘿蔔條,而個定食可以揀要飯或者魚烏冬,呢度始終係魚既野出名,所以就要左魚烏冬,出到黎原來係另上既🙈賣相比較似係米線咁,但係入口無咁煙韌😳牛肉大薄片,入口都軟腍既,加上菇菌同埋豆腐等,牛肉汁會有少少略鹹,用黎撈魚烏冬岩好▪️ 魚之戀 + 溏心蛋(7/10)💲72 + 10話明係魚之戀,所以呢碗有魚皮餃、魚蛋、魚片頭、魚腐、魚肉春卷、墨魚春卷,每樣各一質素平均🤔可以揀魚麵或者魚烏冬,呢次就要左前者,魚麵食落比魚烏冬更為有驚喜,質感彈牙有咬口,不過個人覺得麵既份量比較少🍜基本湯底亦有兩款,個魚湯頗鮮甜可以全碗飲曬,額外加既溏心蛋同日式既有些分別,外層係無滷到既但係入面都帶點流心🥚▪️ TWINS 魚之脆卷(7/10)💲38 (午市套餐小食七折)其實都係魚肉春卷、墨魚春卷,但係無浸係湯既關係,外皮會相對地脆身,可以

▪️ 野菜本菇安格斯牛肉定食(7/10)💲80
野菜本菇安格斯牛肉定食

▪️ 魚之戀 + 溏心蛋(7/10)💲72 + 10

溏心蛋

TWINS 魚之脆卷

其實都係魚肉春卷、墨魚春卷,但係無浸係湯既關係,外皮會相對地脆身,可以自行蘸上蕃茄粒芝麻醬

▪️ 明太子雞翼(7/10)💲45 (午市套餐小食七折)

明太子雞翼

呢個雞翼係拆左骨既,所以入面啖啖肉可以放心食🐥至於明太子味就同預期中有些少出入,裡面大概係好微辣既泡菜醬

▪️ 蜜桃椰果綠茶(7/10)💲+22 (跟餐) / 40

蜜桃椰果綠茶

蜜桃味稍微薄弱,主要係甜既綠茶味🙃

🔎 整體評分(7/10)
溏心蛋
TWINS 魚之脆卷
2019-09-30 31 浏览
位於旺角嘅呢間魚麵之家的確特別一嚟到已經比佢嘅logo吸引,裝修及環境舒適魚麵都分咗兩類,分別有魚烏冬系列同魚麵系列聽講兩個系列嘅魚成份比例會有分別,很有營養餐牌上有湯麵及撈麵選擇平時鍾意食魚嘅我,對呢d魚麵係心心眼揀咗兩款撈麵系列*燒安格斯牛肉拌魚烏冬-魚烏冬配芝麻醬,清新而且好彈牙,粗幼適中,安格斯牛肉肉質嫩,濃濃牛肉味*卡邦尼烤雞拌魚烏冬-以西式卡邦尼醬mix魚烏冬,呢個配搭幾特別,跳出卡邦尼醬只可配意粉的框框,creamy醬配彈牙魚烏冬,好飽肚*魚皮餃子拌柚子汁-呢個餃子十分推介!魚皮餃嘅皮用魚肉製成,非常彈牙,配以菜肉餡料,再加柚子汁,清新又新穎的配搭*桂圓杞子小黃菊花茶-超養生之選,啱哂呢啲乾燥天氣,可以清清肝火,花茶清甜解渴👍🏻
位於旺角嘅呢間魚麵之家的確特別
一嚟到已經比佢嘅logo吸引,裝修及環境舒適

魚麵都分咗兩類,分別有魚烏冬系列同魚麵系列
聽講兩個系列嘅魚成份比例會有分別,很有營養

餐牌上有湯麵及撈麵選擇

平時鍾意食魚嘅我,對呢d魚麵係心心眼

揀咗兩款撈麵系列

2019-09-28
2019-09-29 128 浏览
呢日同老婆阿仔黎到旺角,試下我地比較少食嘅魚麵及魚烏冬。...我叫左魚湯魚烏冬。魚湯好正,真魚湯的鮮味,清澈不混濁,要一飲到底。魚烏冬帶點像魚旦的味道,夾上來彈下彈下的,幾得意。配料全部都好高質素除左魚旦,魚旦比較一般。.前菜都好正,蕃薯仔甜甜地,蘿蔔酸酸地,麻醬海苔鹹鹹地...魚烏冬蘸上麻醬也夾味得很。...阿仔跟我一樣,點了魚湯魚烏冬。佢已經追加一個麵了,但食完之後又再問我攞麵食,簡直係一個無底深淵....不過說實在呢度啲份量,的確係偏迷你的......老婆叫左呢個魚之戀魚麵,有魚春卷的。我試左啲魚麵,覺得魚麵比魚烏冬的口感好得多,好爽又好滑!老婆好喜歡呢度啲魚辣醬,大讚好惹味,有點像蝦醬的那種鹹香味,拌入魚湯裡面又好夾,令人食慾大增。我地臨走買左兩樽返屋企,但總覺得堂食提供的魚辣醬好味啲。
呢日同老婆阿仔黎到旺角,
試下我地比較少食嘅魚麵及魚烏冬。
我叫左魚湯魚烏冬。
魚湯好正,真魚湯的鮮味,
清澈不混濁,要一飲到底。
魚烏冬帶點像魚旦的味道,
夾上來彈下彈下的,幾得意。
配料全部都好高質素除左魚旦,
魚旦比較一般。
前菜都好正,
蕃薯仔甜甜地,
蘿蔔酸酸地,
麻醬海苔鹹鹹地...
魚烏冬蘸上麻醬也夾味得很。
城寨回憶魚烏冬

阿仔跟我一樣,點了魚湯魚烏冬。
佢已經追加一個麵了,
但食完之後又再問我攞麵食,
簡直係一個無底深淵....
不過說實在呢度啲份量,
的確係偏迷你的...
城寨回憶魚烏冬

老婆叫左呢個魚之戀魚麵,有魚春卷的。
我試左啲魚麵,
覺得魚麵比魚烏冬的口感好得多,
好爽又好滑!
老婆好喜歡呢度啲魚辣醬,
大讚好惹味,有點像蝦醬的那種鹹香味,
拌入魚湯裡面又好夾,
令人食慾大增。
我地臨走買左兩樽返屋企,
但總覺得堂食提供的魚辣醬好味啲。

2019-09-21
2019-09-28 54 浏览
星期六見到呢間啲麵好似幾靚 坐嘅環境又唔錯 咁就黎試吓啦🙂 旺角地鐵站B3出口 行幾分鐘就已經到 晏晝大概四點幾去到 見到好多空位 本身諗住坐喺窗口側邊 跟住唔知點解係咁叫我地要坐到人多個邊 問咗佢幾次可唔可以坐窗口位都唔得 但係我哋食完嗰陣都未見有人坐嗰邊見到佢有下午茶套餐都幾抵嘅 但係我哋都係諗住試吓大餐牌啲嘢 最後叫咗兩個麵一個小食同埋兩杯野飲黑毛豬魚麵 魚麵幾爽口彈牙 啲湯都好好味 但係啲黑毛豬就一般般 感覺味道唔係好夠同埋凍左 雞扒魚麵 正正常常冇咩評價 叫咗呢個桂花雪梨茶同埋柚子蜜 頭一杯味道都幾濃 有水果味 不過加咗水之後就真係淡左好多... 柚子蜜咁個喺屋企沖可能仲好飲啲....其實我哋仲叫咗個小食 個侍應其實同我地confirm左兩次叫咗啲咩 點知都係漏咗... anyway.. 唔會再幫襯了
星期六見到呢間啲麵好似幾靚 坐嘅環境又唔錯 咁就黎試吓啦🙂

旺角地鐵站B3出口 行幾分鐘就已經到

雞扒魚麵 正正常常冇咩評價

柚子蜜咁個喺屋企沖可能仲好飲啲....

2019-09-27 488 浏览
呢間餐廳唔知係咪新開嘅呢,經朋友介紹黎到試吓,佢哋個環境裝修得好特別,氣氛好好,一坐低之後店員就俾咗杯細細杯嘅嘢飲我哋,我哋以為係茶嘅時候,店員就同我地講話係櫻花龍蝦濃湯,叫我地試一試,一嚟到嘅時候已經聞到好香龍蝦味,飲落口有非常之濃郁嘅海鮮味,本人覺得非常之好飲,但原來佢唔係就咁飲嘅,佢係俾你叫咗一個茶漬飯嘅時候而去淋落個飯度食,從而令到個飯更香更可口,首先我就叫咗吉列豬扒忌廉咖喱伴魚麵,本身以為係烏冬,但其實原來係佢哋自家手打嘅魚肉面,入口煙煙銀銀,好食個烏冬,而吉列豬扒炸得外脆內軟,好juicy,而朋友就叫咗香烤牛西冷湯漬飯料理定食,黎到見到碗飯唔係普通白飯咁簡單,係類似一啲五穀米之類嘅白飯,然後就係配以佢哋嘅櫻花龍蝦濃湯去食嘅,所以令到個飯好香口,而西蘭扒笑得剛剛好入口溶化,好香燒牛味,而你見到有個茶壺嘅就係個龍蝦湯,份量都好多唔會少,然後再配以一啲開胃小食,整體來講都幾滿意,都幾特別最後就係飲品,叫咗一個玫瑰奶茶同埋一杯薄荷朱古力咖啡,飲品衝得好好飲唔會太甜亦都唔會太淡而無味,呢間餐廳值得推介。
2019-09-11