2019-09-18
今日約左阿DD,佢上個月生日一直都未有時間同佢食飯,今次來左旺角,呢個中心點永遠都係最方便大家既。呢間麵麵,我上OPENRICE見到好多食COMMENT都唔錯,而且好像幾特別,所以一於來食下新奇野。呢度在著名的726,呢幢好多野食既大廈的一樓就係,所以唔駛排隊等LIFT就可上到來。環境好好,D位好寬鬆坐得好C服,唔駛好似其他MK既餐廳逼逼的。一坐下服務人員奉上一小杯龍蝦湯,可能佢地係想推廣呢個湯既餐,不過我就麻麻地,所以都係對佢地既花膠湯底比較有興趣,我點左極尚灸宴料理奪餐$98,仲可以特價加$13元飲特飲。講番個魚烏冬,真係好特吃,魚麵就食得多,粗粗的烏冬就真係第一次見。質地軟軟的,好棉,見到店內介紹說明魚烏冬的殿粉質好少,所以我估對有糖尿的人而言,係一個好好的食物。湯或真係冇得彈,唔係味精而且不太咸,另外有兩條魚卷,一大只魚餃,魚蛋。配上特別自家辣油,真係好正呀~!!!明白點解有咁多LIKE了!阿DD就喜歡牛,所以呢個安格斯牛肉濃魚湯魚烏冬就O岩曬佢,好多牛肉,湯及烏冬同我的都係一樣,正。呢個魚皮NACHOS ON THE BOAT,我一見到就好想試,呵呵真係好正既廣東+MEXI
呢個魚皮NACHOS ON THE BOAT,我一見到就好想試,呵呵真係好正既廣東+MEXICAN FUSION, 做到好似平時西餐食個D,魚皮都係好脆,是焗出來的,所以好熱咁食就最脆卜卜了。
特別飲料是凍海鹽焦糖咖啡,大大杯又係好抵飲,叫餐就真係抵, 只需$13。
非常滿意今次的新嘗試,証明OPENRICE的係搵食好幫手呢~!