2023-11-20 3025 浏览
🔸厚燒玉子壽司   $12看起來厚厚一磚玉子,用一條紫菜綑住,其實玉子唔係厚,是兩件玉子中間夾住一啲壽司飯,玉子的甜蛋味配上壽司米嘅微酸飯味原來好夾,幾好食。$12一件唔夠喉,再要多一件。味道:7/10性價比:7/10🔸壽司三點大盛   $250用長碟盛上三款壽司,每款2件,都喺吞拿魚,像東京築地嗰種大大塊魚片蓋過飯嘅壽司。三點喺指魚嘅三嗰部位,依魚油分佈喺赤身、中拖羅(魚腩)及大拖羅。建議先食赤身(即紅肉),魚背不含油脂嘅瘦肉,喺魚肌裏面含有大量肌紅蛋白,脂量少,肉質實,有咬口。跟住食中拖羅,魚肉呈粉紅色,脂肪較高,魚油脂嘅魚香恰到好處,非常之甘香。最後食件大拖羅,喺魚腹較前方,色偏白,魚脂分佈像雪花和牛,魚油味甘香,入口即溶,味道濃郁,口感肥美。味道:7/10性價比:6/10🔸鹽燒油甘魚頭定食   $193   (餐飲柚子茶)這嗰喺日式標準定食,有飯有湯,燒魚頭特別大件,平時食開三文魚頭沒有這件那麼大,還以為會燒得老魚肉會柴,不過食落魚質仍然鮮嫩多汁,鹽燒控制火喉剛好,表面魚面骨已燒得焦脆,咸咸哋,幾滋味,下次都要燒 油甘魚頭😚味道:8/10性價比:6/10▪️🔹環境:這家日本料理就
🔸厚燒玉子壽司   $12
味道:7/10
性價比:7/10

🔸壽司三點大盛   $250
味道:7/10
性價比:6/10

🔸鹽燒油甘魚頭定食   $193   (餐飲柚子茶)
味道:8/10
性價比:6/10
▪️
🔹環境:這家日本料理就在荃灣愉景新城60萬呎大商場嘅天幕地下,經過天幕行入去,原來裡面都好大好開揚,因為無樓底問題,地方又隱密又寬敞🤪

等候时间
20 分钟 (堂食)
  • 鹽燒油甘魚頭定食
1天前 0 浏览
今日同阿媽補祝母親節,嚟到位於愉景新城嘅呢一間日式餐廳。餐廳嘅面積好大,而且裝修好簡約,所以坐得好舒服佢嘅餐點有好多選擇,感覺似日式居酒屋,而除咗散之外,亦都有套餐可以選擇。我就叫咗一份壽司白品加卷麥嘅套餐,壽司嘅刺身好厚身,而且感覺好新鮮,配上沙律菜麵豉湯同甜品潰物等等,感覺好滿足。而我朋友就叫咗一份三文魚餃定食,佢嘅三文魚餃係啱啱整好出嚟,熱辣辣,相當脆口,而且好厚肉。另外我哋仲叫咗油甘魚刺身同刺身三品,價錢都算合理,而且刺身都真係好新鮮同好厚切。

我就叫咗一份壽司白品加卷麥嘅套餐,壽司刺身好厚身,而且感覺好新鮮,配上沙律菜麵豉湯同甜品潰物等等,感覺好滿足。

另外我哋仲叫咗油甘魚刺身刺身三品,價錢都算合理,而且刺身都真係好新鮮同好厚切。
2天前 0 浏览
荃灣 ·愉景新城 ·日本🇯🇵料理同好友去左位於愉景新城L1嘅「鳥山名」Toriyamana食日本料理,餐廳地方好大,卡位亦好寬敞,流線型設計的水吧,交織著木系的裝潢😍,很有藝術感🥰料理長👨🏻‍🍳推介:壽司🍣✔️海鰻壽司($28)x2✔️真鯛壽司($15)✔️原條手釣池魚($18)壽司好抵食,三款中,鰻魚壽司最好味😋🍢串燒✔️串燒和牛牛𦟌($50/2串)✔️串燒開邊雞中翼($50/2 串)雞翼燒得夠乾身,雞皮夠薄脆,撒上少許鹽及七味粉,更惹味👏🏻和牛牛𦟌串燒,牛香撲鼻,肉質juicy😋刺身飯:✔️🍲三文魚腩赤海老芥辣章魚飯(145)基本上厚切三文魚腩、爽口芥茉章魚🐙同3 大隻赤海蝦🦐等剌身全部都好新鮮,真係食到舔舔脷😋御飯;✔️🍱辛辣肉醬黑豚叉燒石頭鍋飯定食($140)店員端上枱時,已經感到好震憾,大大個石煱,裝滿珍珠飯,鋪上帶點肥肉嘅黑豚叉燒,入口很有油香的焦香味,但又不會油淋淋👍,加埋好友大讃的辛辣肉醬,更加開胃又惹味。另有附送嘅味噌湯、前菜(涼拌辣螺肉)、沙律、漬物(醃蘿蔔)、及甜品,飽肚又抵食😋👍🏮鳥山名📭荃灣青山道398號愉景新城購物商場第一層1025-1026舖☎️2343 8666 @t
荃灣 ·愉景新城 ·日本🇯🇵料理

料理長👨🏻‍🍳推介:
壽司🍣
✔️海鰻壽司($28)x2
✔️真鯛壽司($15)
✔️原條手釣池魚($18)

壽司好抵食,三款中,鰻魚壽司最好味😋

🍢串燒
✔️串燒和牛牛𦟌($50/2串)
✔️串燒開邊雞中翼($50/2 串)

刺身飯:
✔️🍲三文魚腩赤海老芥辣章魚飯(145)

御飯;
✔️🍱辛辣肉醬黑豚叉燒石頭鍋飯定食($140)

🏮鳥山名
☎️2343 8666

@toriyamana.hk

3天前 0 浏览
今日陪媽媽去荃灣愉景新城既玩具反斗城買玩具俾小姪女,見到隔離位有呢一間環境都幾大嘅曰式居酒屋,一於同媽咪入去lunch試吓啦☺️居酒屋內環境闊大舒適,設有卡位坐,更可選擇坐吧枱位置🌀松葉蟹肉蟹膏飯+ 鮭魚漬飯+ 牛肉手打烏冬。套餐$125呢個套餐真係好豐盛,除咗三樣主食之外,重附有,沙律、前菜、茶碗蒸蛋及甜品🤩個松葉蟹肉蟹膏飯超級足料,哇~海量松葉蟹肉鋪滿飯碗面,撈埋面頭嘅蟹膏同蟹籽一齊食真係好滋味好好食呀!啖啖都食到蟹肉🥰鮭魚飯充滿鮭魚油香,味道一流吖😋牛肉手打烏冬,果然好彈牙 ,湯底好清甜🌀極上刺身三點《海膽/生蠔/赤海老》$98有齊3款新鮮海鮮$100都唔使,真係超抵食👍🏻生蠔微微海水鹹味,新鮮甘甜,新鮮海膽鮮甜味美😋赤海老好彈牙,而且蝦頭仲有好多膏添架😍🌀串燒和牛牛展$50烤至5成熟既和牛,肉質粉嫩軟綿綿,而且保留到有肉汁,一啲筋都無,好出色呀👍🏻和牛肉加少少黑胡椒、海鹽,調味亦都恰到好處鳥名山依家重推出咗午市限時優惠,午市消費即可享有全單八折優惠,好抵食呀👏🏻👏🏻
居酒屋內環境闊大舒適,設有卡位坐,更可選擇坐吧枱位置
🌀松葉蟹肉蟹膏飯+ 鮭魚漬飯+ 牛肉手打烏冬。套餐$125
鮭魚飯充滿鮭魚油香,味道一流吖😋
牛肉手打烏冬,果然好彈牙 ,湯底好清甜
🌀極上刺身三點《海膽/生蠔/赤海老》$98
有齊3款新鮮海鮮$100都唔使,真係超抵食👍🏻
🌀串燒和牛牛展$50
【鳥山明|抵食之日式晚餐🍮🦪🍣】🍥料理長推介~法國生蠔🦪🦪🦪超抵食!$88..🍥料理長推介~刺身三點 $58油甘魚、帆立貝、蝦,樣樣都新鮮..🍱牛肉定食牛肉炒得好甜好好食,炸蒜粒粒係面,令到更加香口,加埋溫泉蛋、沙律、前菜,甜品係伯爵茶啫喱,好啱我口味!..🍱吉列黑豚豬扒定食豬扒炸得幾靚,雖然唔係非常之厚,但都有大滿足感覺喎!好開心有有芥末醬!..🍮日式焦糖布甸甜品真係彩蛋,焦糖布甸比想像中好食😋..🍨經典香蕉船甜品繼續讚,經典香蕉船竟然呢度有,伴碟嘅啫喱好好食!餐廳其實仲有串燒,又有啤酒清酒㗎,下次再食過!
【鳥山明|抵食之日式晚餐🍮🦪🍣】

🍥料理長推介~法國生蠔🦪🦪🦪
超抵食!$88

🍥料理長推介~刺身三點 $58
油甘魚、帆立貝、蝦,樣樣都新鮮

🍱牛肉定食

🍱吉列黑豚豬扒定食

🍮日式焦糖布甸
甜品真係彩蛋,焦糖布甸比想像中好食😋

🍨經典香蕉船
甜品繼續讚,經典香蕉船竟然呢度有,伴碟嘅啫喱好好食!

餐廳其實仲有串燒,又有啤酒清酒㗎,下次再食過!
2024-05-02
  • 香蕉船
2024-05-09 0 浏览
位於荃灣愉景新城的鳥山名,地方寬敞,環境雅緻,有吧枱位置及卡位供客人選擇。今晚我和朋友選擇了坐卡座,方便聊天。餐牌內的食物種類多元化,包括鍋物、壽司、卷物、刺身及串燒等,應有盡有。除了主餐牌外,餐廳更有季節推介餐牌,所有時令的食材都會推出以供客人選擇。所謂不時不食,我們當然不會錯過一些時令美食。季節推介💯:🍶真鯛薄切(4切)~真鯛晶瑩剔透,沾上微酸的醬汁,令鮮味更突出。🦪🥢極上刺身三點~三點分別是海膽,生蠔及赤海老。海膽甘甜,赤海老肉質軟滑鮮甜。生蠔充滿海水味,蠔肉雖不大,但肉質飽滿,一啖吃入口就像把整個海洋吃進肚一樣。🦐🥢刺身三點~這款三點包括油甘魚,帆立貝及赤海老。全部均十分新鮮,其中帆立貝更加是肥美鮮甜。🍣真鯛薄切壽司~配壽司飯吃的真鯛同樣鮮味,感覺和刺身又是另一番風味。主餐牌📕:🍲安格斯牛肉火鍋~鍋物份量十足,牛肉肉味濃郁,配搭大葱、豆腐、津白、金菇,冬菇及潺菜,令人滿足。當火鍋差不多滾起時,打隻雞蛋上面,牛肉蘸上蛋汁後,更顯滑溜。🍣火炙芝士熟蝦壽司,火炙蒲燒鰻魚壽司及牛油果軟殼蟹反卷都在水準之上。
季節推介💯:
主餐牌📕:

2024-05-07 0 浏览
之前路過這裡聞到燒烤味,話下次要來試試,終於趁靚女同事生日來聚餐😋😋當天午餐精選有銀鱈魚西京燒定食、九州拉麵定食、刺身壽司定食。我們6個人之中有5個order銀鱈魚西京燒定食🤗;1個order刺身壽司定食,但份量太少唔夠飽😂之後追加1個九州拉麵定食🍜另外,追加了串燒~走地雞頸肉、鮮雞肝、七味燒雞軟骨加州反卷碎蔥芝麻拖羅小卷油甘魚火炙左口魚背壽司總括大家意見:銀鱈魚西京燒定食、串燒味道正常;刺身壽司定食份量少咗D,如果有碗細烏冬或拉麵就剛剛好。

銀鱈魚定食

刺身壽司定食

另外,追加了串燒~走地雞頸肉、鮮雞肝、七味燒雞軟骨

加州反卷

庆祝纪念
生日
  • 銀鱈魚西京燒定食
2024-05-04 0 浏览
荃灣日式居酒屋刺身三點 $58入面有油甘魚/帆立貝/赤海老,每樣食材都好新鮮滋味,刺身嘅種類都覆蓋得好全面,令你可以一次過食到你想要嘅日式刺身。極上刺身三點$98呢個係必叫嘅刺身拼盤,佢已經包含晒海膽/生蠔/赤海老,海膽超級鮮甜一啲都唔腥,仲有好Creamy嘅感覺,生蠔超級大隻,啖啖肉海水味超級足夠,完全還原原本嘅鮮味松葉蟹肉海膽炒飯 $188估唔到有驚喜嘅炒飯,所有配料都超級多,包括蟹肉同埋魚子,炒飯本身都夠晒乾身粒粒分明,撈埋松葉蟹肉加埋飛魚子喺口入面嘅口感層次超級豐富,每一種鮮味都好分明好配搭,最後加埋海膽鮮甜嘅口味呢個配搭真係一絕!芝士年糕 $48外脆內軟嘅芝士年糕真係小食,必叫至選!流心嘅芝士加埋香脆外皮好!火灸芝士三文魚腩壽司 $21 / 真鯛壽司$15 / 海鰻壽司 $28另外都叫咗三件壽司去試吓,燒三文魚腩入口即溶配埋芝士嘅鮮香入口更惹味,另外真雕壽司同埋海鰻壽司都好新鮮!加一服務費鳥山名 (荃灣)荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城1樓1025-1026號舖
荃灣日式居酒屋

刺身三點 $58

極上刺身三點$98

松葉蟹肉海膽炒飯 $188

芝士年糕 $48

加一服務費

鳥山名 (荃灣)
今日帶完小朋友係愉景新城玩,終於可以坐低食野~天氣咁熱,見到呢間日本野即刻想入去食吓魚生呀😍🛎 $98 極上刺身三點(海膽/生蠔/赤海老)一百蚊都唔洗就有齊海膽同生蠔🫣邊到搵?日式生蠔鮮味得黎又帶有一點點甜味~同時也有微妙的鹹味🤤食得出非常新鮮~呢度配上少量蔥及醋,非常正🤘🏻有一種清新既酸味,亦令呢一啖好有層次感🥰🛎 $58 刺身三點(油甘魚/帆立貝/赤海老)性價比極高既刺身三點呀!!!油甘魚嘅味道鮮美,肉質鮮嫩滑潤~帆立貝係入口即化😚😚😚赤海老其實就係「赤蝦」🤪有淡淡嘅海洋風味🤤令人回味無窮,好抵食!🛎 $50 串燒和牛牛展呢兩串牛展係優質和牛😍肉質非常細嫩,入口即化~牛展脂肪分佈均勻😋帶黎肉質豐富既口感和濃郁既牛肉風味😚😚😚🛎 $195 拖羅三色飯鋪滿左吞拿魚蓉係飯上面!!!超多超滿足🤩加上新鮮嘅海膽同帶子😋非常刺激味蕾~刺身師傅會將新鮮嘅帶子切成薄片,再將海膽放喺帶子上面🌊佢哋嘅鮮味同質感會完美結合,帶出一種絕妙嘅口感同味道🥰
今日帶完小朋友係愉景新城玩,終於可以坐低食野~
天氣咁熱,見到呢間日本野即刻想入去食吓魚生呀😍

🛎 $98 極上刺身三點(海膽/生蠔/赤海老)
一百蚊都唔洗就有齊海膽同生蠔🫣邊到搵?
日式生蠔鮮味得黎又帶有一點點甜味~同時也有微妙的鹹味🤤
食得出非常新鮮~呢度配上少量蔥及醋,非常正🤘🏻
有一種清新既酸味,亦令呢一啖好有層次感🥰

🛎 $58 刺身三點(油甘魚/帆立貝/赤海老)
性價比極高既刺身三點呀!!!
油甘魚嘅味道鮮美,肉質鮮嫩滑潤~
帆立貝係入口即化😚😚😚

🛎 $50 串燒和牛牛展

🛎 $195 拖羅三色飯
鋪滿左吞拿魚蓉係飯上面!!!超多超滿足🤩

2024-04-27 57 浏览
我哋一家週末最喜愛到愉景新城有嘢食又有嘢玩玩完play Room最好就係食鳥山鳴有兒童餐小朋友最開心見到個火車頭餐盤已經高興到不得了仲有啫喱糖同益力多啱晒小朋友我哋大人就梗係要食刺身串燒款式又夠多我最喜愛厚燒牛舌好有咬口豬腩肉都好正你食埋個銀鱈魚定食非常滿足呢間係我哋嘅首選日式料理餐廳值得推薦
我哋一家週末最喜愛到愉景新城

非常滿足

呢間係我哋嘅首選日式料理餐廳

值得推薦

2024-04-25 64 浏览
🍣.愉景新城這家烏山名已經開業多年,依然屹立不倒,當然有他的原因。魚生非常新鮮,還保留了海水鮮味的味道.🍛 鰻魚炒飯 $125小塊鰻魚外焦內嫩帶有微微焦甜味,濕潤米飯吸收鰻魚醬汁、醬油、味醂等調味,另有一番風味.🍜 帆立貝手打烏冬 $108沾上醬油的燒帆立貝很香口,手打烏冬彈牙,湯底清甜.🐡 燒味淋雞泡魚乾 $70條狀雞泡魚乾外皮酥脆,肉質一絲絲帶有燒香及鹹味.🍣 極上刺身三點 $98海蝦、海膽及生蠔都很鮮味,能吃到海水味.🍮 日式焦糖布甸配時令生果 $45燒焦的布甸面加上糖霜,非常美味,時令生果上亦有可愛的心型竹籤,非常精緻.環境非常日系,彷彿身處日本一樣,餐廳亦善用了商場電梯底位置做雅座,另外食客還可以選擇坐到廚師面前,有種omakase的感覺。⭐️推薦⭐️💰有收加一服務費
🍣
🍛 鰻魚炒飯 $125
🍜 帆立貝手打烏冬 $108
沾上醬油的燒帆立貝很香口,手打烏冬彈牙,湯底清甜
🐡 燒味淋雞泡魚乾 $70
條狀雞泡魚乾外皮酥脆,肉質一絲絲帶有燒香及鹹味
🍣 極上刺身三點 $98
海蝦、海膽及生蠔都很鮮味,能吃到海水味
🍮 日式焦糖布甸配時令生果 $45

⭐️推薦⭐️

💰有收加一服務費
2024-04-22
2024-04-19 44 浏览
海鰻壽司非常新鮮,由蒸煮過的鰻魚肉搭配醬汁和飯食用,肉質有彈性,唔會好似一般軟綿綿嘅口感,口感絕佳。灸燒三文魚腩左口魚背玉子飯拼牛肉手打烏冬,三文魚腩和左口魚背都是高級刺身食材,左口魚油脂香氣十足,經過灸燒後更加美味。再加上玉子飯,飯量唔多,想搵輕食嘅話,呢道料理應該是一個絕佳的選擇。配上熱食湯烏冬,濃郁的日式烏冬麵,搭配嫩滑的牛肉。手打的烏冬麵應該更有嚼勁,讓人回味無窮。幾適合。生蠔海水味極重,咸度滿分,未食過嘅味道。係呢間日式餐廳,估唔到最驚喜嘅會係甜品,綠茶忌廉同紅豆蓉一如既往嘅相配,綠茶忌廉唔會太甜,仲keep到綠茶嘅苦甘香。酥皮烤得香脆,有牛油香,但唔會滿手油膩油膩。
灸燒三文魚腩左口魚背玉子飯拼牛肉手打烏冬,
生蠔海水味極重,咸度滿分,未食過嘅味道。
係呢間日式餐廳,估唔到最驚喜嘅會係甜品
酥皮烤得香脆,有牛油香,但唔會滿手油膩油膩。
2024-01-10
絕佳性價比!荃灣居酒屋美食推薦!喺荃灣愉景新城1樓嘅「鳥山名」居酒屋裏,日本風情濃厚,地方寬敞,充滿咗空間感。【北海道海膽手卷 】首先,讓我哋嚟試下佢哋嘅北海道海膽手卷開開胃。呢款料理以海膽為主,每一口都散發住濃郁嘅海洋風味,海膽份量不少,加上紫菜,入口絲滑帶薄脆感.【水蜜桃乳酪沙冰】跟住,Order左一杯季節推薦嘅水蜜桃乳酪沙冰。呢款飲品結合咗清新嘅水蜜桃同濃郁嘅乳酪,清涼爽口,絕對係夏日消暑嘅最佳選擇。.【吉列廣島生蠔】由於我地中意食香口野,呢款吉列廣島生蠔真係岩哂我地啦~每一口生蠔都帶著海洋嘅鮮甜,質地鮮嫩多汁,帶有微妙嘅海水清香,口感酥脆,再沾上沙律醬,添加一分creamy 感。.【吉列黑豚猪扒手打烏冬(轉辛辣湯)】再可以試埋佢哋嘅吉列黑豚豬扒手打烏冬。豬扒肉質鮮嫩,配搭辛辣湯嘅獨特風味,別具一格。豬扒肉質細嫩多汁,厚度不俗,每一口都充滿咗肉汁嘅鮮美,而辛辣湯湯汁濃郁醇厚,加左日式油豆腐同香辣肉碎,令人胃口大開。.【芝士吉列蝦反卷】最後係芝士吉列蝦反卷,外軟內脆嘅口感,配搭上芝士同天婦羅蝦,香味四溢,絕對係居酒屋必點之選。米飯中夾著即叫即炸的吉列炸蝦,每口都帶有香脆嘅口感,再加

絕佳性價比!荃灣居酒屋美食推薦!

【北海道海膽手卷 】

【水蜜桃乳酪沙冰】

【吉列廣島生蠔】

【吉列黑豚猪扒手打烏冬(轉辛辣湯)】

【芝士吉列蝦反卷】
最後係芝士吉列蝦反卷,外軟內脆嘅口感,配搭上芝士同天婦羅蝦,香味四溢,絕對係居酒屋必點之選。米飯中夾著即叫即炸的吉列炸蝦,每口都帶有香脆嘅口感,再加上米飯上灑上嘅香口飯素,增添咗一絲絲嘅香氣同口感。

2024-04-14 42 浏览
~🍽: 鳥山名 (荃灣)=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【走地雞頸肉串燒🐔🍢】 ($48)🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑佢用咗燒汁嚟調味🤎🤎 酸酸甜甜咁配埋雞頸肉都算唔錯👍🏻👍🏻 肉質爽口彈牙🦷🦷 另外咬嗰吓會有少少油脂咇出嚟❤️‍🔥❤️‍🔥 感覺幾特別, 可以一試~—————————【豬頸肉串燒🐷🍢】 ($52)🐹: 🌕🌕🌗🌑🌑佢係鹽燒豬頸肉串嚟嘅🧂🧂 肉質都算爽脆🐷🐷 外面燒到香香脆脆加埋鹹鹹地咁幾好食👍🏻👍🏻 不過唯一美中不足嘅係食到入面會冇乜味🥲🥲—————————【芝士吉列蝦反卷🍤🍙】 ($38)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗反卷出邊嘅櫻花蝦粒粒分明🦐🦐 食落好脆⚡️⚡️ 調味鹹鹹地咁配埋個反卷幾好食❣️❣️ 反卷入邊嘅材料有芝士🧀、 吉列蝦🍤、青瓜🥒等等 值得一讚嘅係吉列蝦炸得幾脆👍🏻👍🏻 cream cheese 軟滑細膩🧀🧀 食落口感幾豐富🥰🥰 推薦推薦💖💖—————————【北海道海膽壽司🖤🍣】 ($68)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌕佢嘅海膽質素幾高🖤🖤 好厚肉 👍🏻👍🏻 食落甜甜地咁, 完全唔會苦🍬🍬 另外唔知點解會有花生醬味🥜🥜 不過影響唔大😂😂 反而仲幾得意tim~ 極度推薦‼️‼️

🍽: 鳥山名 (荃灣)

=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【走地雞頸肉串燒🐔🍢】 ($48)

—————————
【豬頸肉串燒🐷🍢】 ($52)

🐹: 🌕🌕🌗🌑🌑

—————————
【芝士吉列蝦反卷🍤🍙】 ($38)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗

—————————
【北海道海膽壽司🖤🍣】 ($68)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌕

—————————
【特價海鰻壽司🤎🍣】 ($32)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑

鰻魚會比想像中薄咗少少🫣🫣 肉質算係ok爽口同實肉🤎🤎 發揮算係正正常常~😂

—————————
【三文魚花之戀飯🍣🍱】 ($125)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑

賣相幾精神✨✨ 三文魚同蟹籽都好新鮮🐟🦀 值得一讚嘅係蟹籽食落去脆卜卜🫧🫧 而且會有一絲絲清甜🍬🍬 另外醋飯嘅質感軟硬適中🍚🍚 亦都唔會過酸 👍🏻👍🏻 唔錯唔錯❣️❣️

—————————
【手炒黑糖鮮奶🧋🧋】 ($12)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑

賣上嚟講算係唔錯👍🏻👍🏻 佢種奶係屬於口感比較薄嗰隻嚟嘅🥛🥛 不過勝在黑糖味夠濃🧋🧋 珍珠煙煙韌韌唔會太硬🖤🖤 呢個價錢嚟講性價比算係幾高💰💰

—————————
【巨峰乳酸梳打🍇🧊】 ($20)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑

佢其實同普通出面嘅巨峰乳酸梳打差唔多😂😂 不過乳酸味會偏濃少少🥛🥛 整體嚟講都算唔錯👍🏻👍🏻

=========================
🌟性價比:6/10
💖回頭指數:7/10

加1️⃣服務費:⭕️
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : 鳥山名 (荃灣)
📍地址 : 荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城1樓1025-1026號舖
2024-02-08 284 浏览
荃灣嘅愉景新城鳥山名,非常好食嘅日本料理!佢主打串燒同鍋物,這間餐廳地方闊落舒適,,浪花型嘅天花,擺設有格調。我特別喜歡飲佢地既梅酒,個梅酒杯好特別😍安格斯牛肉火鍋,湯底濃郁,牛肉好嫩,火鍋比我想像中份量多烏冬煙韌壽司新鮮即做,賣相好靚,很鮮味,很滿足帶子鮮甜,最鍾意火炙壽司,所以點了不少,鮮魚肉入口即溶整體餐點好吃又精緻,用料新鮮店員服務態度很好大家可以試試這家餐廳!👍🏻鳥山名荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1025-1026號舖

我特別喜歡飲佢地既梅酒,個梅酒杯好特別😍

安格斯牛肉火鍋,湯底濃郁,牛肉好嫩,火鍋比我想像中份量多

烏冬煙韌

壽司新鮮即做,賣相好靚,很鮮味,很滿足
帶子鮮甜,最鍾意火炙壽司,所以點了不少,鮮魚肉入口即溶

整體餐點好吃又精緻,用料新鮮
店員服務態度很好
大家可以試試這家餐廳!👍🏻