2024-01-20 85 浏览
平日都滿座要等位既日本餐廳,環境同味道都不錯除左有日常餐牌外,每日都有料理長特別推介項目,都係新鮮之選原條島根池魚原條直上,刀功一流,切片好一致,魚肉鮮嫩,口感爽滑,肉質夠緊致,有特調醬汁,更加提升島根池魚既鮮美活帆立貝刺身原粒大帆立貝,肉質鮮甜嫩滑,帶有微微彈性同略帶海水既鹹味廣島蠔鍋有六大隻廣島蠔鍋!!蠔肉鮮嫩多汁,入口後散發出鮮甜既味道。蠔既鮮味同湯汁相融合,令到湯汁濃郁醇香。底層既豆腐質地柔軟滑滑的,口感綿密細膩,有心細甘煎香左小小先加入湯底鰻魚朴葉飯定食鰻魚經過炭火燒烤,肉質鮮嫩,味道濃郁,醬汁既甜味能夠平衡鰻魚的油膩感。朴葉飯既米飯口感軟糯,有淡淡朴葉清香。飯菜搭配上鰻魚醬汁同配菜,味道豐富
平日都滿座要等位既日本餐廳,環境同味道都不錯
除左有日常餐牌外,每日都有料理長特別推介項目,都係新鮮之選

活帆立貝刺身
原粒大帆立貝,肉質鮮甜嫩滑,帶有微微彈性同略帶海水既鹹味

廣島蠔鍋

鰻魚朴葉飯定食

用餐时段
2024-01-18 68 浏览
黎到愉景新城行街,上網見到有間日本餐廳好似幾好,就帶b🐷去食啦。入面除咗有主要用餐區,仲有店外挨住扶手電梯嘅卡位,其實都係商場入邊。講返食物啦,見到佢哋廚師推介,價錢吸引我哋都嗌咗幾樣。北海道海膽手卷,去食日本野,小編一定會食海膽壽司或手卷😋鳥山名既北海道海膽手卷好鮮甜😚一放入口,成個口都鮮甜既海膽味🤩絕對無日式放題梅既味道💯以高質海膽嚟計,手卷上海膽既分量已經好唔錯🙆‍♀️食到手卷既最後一啖,都仲有海膽😳超想叫多一件嚟食👅海鰻壽司賣相一流,燒得啱啱好唔會過老🤤,嫩口同甘香既油脂分布同壽司飯互相平衡。北海道白子壽司,軍艦食材新鮮賣相精緻,估唔到味道似食奶油,軟腍腍口感👍🏻☺️。三文魚腩都夠新鮮肥美,山葵八爪魚夠爽口辛辣😙😙。墨魚鬚串有2條,燒得啱啱好,唔會太乾,汁燒味道一流😍。吉列黑豚豬扒手打烏冬,烏冬煙韌,湯底好夾烏冬,肉質嫩外皮脆💯。地點:愉景新城好大,我哋係入面當失路😂,行幾個圈都未行夠。環境:餐廳裝修木系風格,有壽司吧枱、卡位,寧靜舒適。價錢:性價比高,優質新鮮嘅食材同態度友善嘅店員🥰☺️。

三文魚腩都夠新鮮肥美,山葵八爪魚夠爽口辛辣😙😙。

墨魚鬚串有2條,燒得啱啱好,唔會太乾,汁燒味道一流😍。

地點:

愉景新城好大,我哋係入面當失路😂,行幾個圈都未行夠。

環境:

餐廳裝修木系風格,有壽司吧枱、卡位,寧靜舒適。

價錢:

性價比高,優質新鮮嘅食材同態度友善嘅店員🥰☺️。
2024-01-16 80 浏览
🏮日式居酒屋🏮系列—▫️餐廳 : 鳥山名▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍此為:荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1025-1026號舖▫️營業時間⏰:星期一至日 ▫️價錢:~$100+—美味:🏮🏮🏮+0.8🏮環境:🥩🥩🥩+0.7🥩價錢:💰💰💰+0.7💰服務:👨‍🍳(服務態度超級差🥺未試過咁嬲)—👧🏻好鐘意食日式野,聽朋友介紹依間抵食就去試吓😁lunch set都抵食—📍 灸燒三文魚腩左口魚背玉子飯拼牛肉手打烏冬價錢:$135分數:🍱🍱🍱+0.9🍱呢個價錢有兩碗,都幾抵食🥳三文魚腩同埋左口魚都幾新鮮😁食埋烏冬都夠飽—📍特價海鰻壽司價錢:$128-4舊分數:🐟🐟🐟+0.7🐟特價咗之後都抵食🐟都夠鰻魚汁,如果再大嚿啲就好—#好西 #打卡 #日本燒肉 #正餐 #夏天美食 #HongKong #銅鑼灣美食 美食 #居酒屋 #iphoneonly#instagood #燒肉 #bestoftheday #amy_in_tw #燒烤 #荃灣 #本陣 #快閃日本 #燒肉套餐 #和牛 #夏祭
🏮日式居酒屋🏮系列

▫️餐廳 : 鳥山名
▫️地點:全香港有1️⃣間分店
▫️營業時間⏰:星期一至日
▫️價錢:~$100+

美味:🏮🏮🏮+0.8🏮
環境:🥩🥩🥩+0.7🥩
價錢:💰💰💰+0.7💰
服務:👨‍🍳(服務態度超級差🥺未試過咁嬲)

📍 灸燒三文魚腩左口魚背玉子飯拼牛肉手打烏冬
價錢:$135
分數:🍱🍱🍱+0.9🍱

📍特價海鰻壽司
價錢:$128-4舊
分數:🐟🐟🐟+0.7🐟
特價咗之後都抵食🐟都夠鰻魚汁,如果再大嚿啲就好

荃灣嘅商場都真係多不勝數,不過每個商場幾乎都有去過,咁啱我要去愉景新城買啲嘢,順便係到食埋飯😌,見到呢一間🌸鳥山名🌸嘅日本餐廳,咁啱佢哋做緊有好多嘢都八折,所以就嚟試吓,裏面嘅裝修都唔錯,第一眼望落去就見到一個大型嘅開放式壽司吧😆,座位方面一覽無遺,另外分咗兩個區域,餐廳嘅出面有一列嘅卡位,都係屬於商場裏面,至於餐牌嘅種類方面,一定會有刺身,壽司,鍋物,定食同埋好多唔同嘅小食等🤤🤤另外佢哋仲有一份料理長特別推介嘅Menu ,我哋都有嗌咗幾款壽司,其中較為最特別嘅係🍣白子壽司 $22 :初初都冇為意就嗌咗,點知嚟到個賣相……….😅原來佢係河豚嘅精囊,可以刺身或者火鍋用,嗌咗點都要試吓😅,佢個感覺好似細生腸咁,滑溜溜,食落個味道似海鮮咁,帶有少少腥🥹,但裏面就冇嗰種好粉同粒粒嘅感覺,都係嗰句,有啲人會好鍾意食,但有啲人就好憎,同食榴槤嘅原理一樣🥹,不過佢都係幾特別嘅,同埋都係高蛋白質,加上唔係間間餐廳都有,係可以試吓嘅😌😌🍣海鰻壽司 $32 :鰻魚切到幾厚身,另外加咗特製醬料,壽司飯煙韌,價錢實惠👍🏻👍🏻🍣北海道海膽手卷 $88 : 海膽份量都幾多,食落好creamy,海膽味超重,超惹味😍
荃灣嘅商場都真係多不勝數,不過每個商場幾乎都有去過,咁啱我要去愉景新城買啲嘢,順便係到食埋飯😌,見到呢一間🌸鳥山名🌸嘅日本餐廳,咁啱佢哋做緊有好多嘢都八折,所以就嚟試吓,裏面嘅裝修都唔錯,第一眼望落去就見到一個大型嘅開放式壽司吧😆,座位方面一覽無遺,另外分咗兩個區域,餐廳嘅出面有一列嘅卡位,都係屬於商場裏面,至於餐牌嘅種類方面,一定會有刺身壽司,鍋物,定食同埋好多唔同嘅小食等🤤🤤

🍣北海道海膽手卷 $88 : 海膽份量都幾多,食落好creamy,海膽味超重,超惹味😍😍,手卷的話,價錢中等,但呢一個質量嚟計算性價比高😋😋

🐮牛肉蒜片薄燒 $96 :薄燒牛有幾種沾法,沙律醬同埋醋又或者乾蒜,任君選擇,牛肉偏瘦,唔大太多油脂,所以食起上嚟唔會好油膩😋,裏面都係加咗香蔥同蒜,肉汁惹味,價格又唔高👍🏻

🍱鹽燒鯖魚定食 $110 :定食方面配料都算多,有沙律,醃蘿蔔,日本螺肉,麵豉湯同埋甜品,麵豉湯相當濃郁🤤,整體份量一人食一定夠飽,鯖魚燒得剛剛好👍🏻,食落一啲都唔會乾爭爭,仲帶點嫩👏🏻,另外配上檸檬同蘿蔔蓉再加珍珠飯,呢個配搭完勝👏🏻👏🏻

🍹荔園 $32 :推介嘅有黑糖鮮奶同埋呢一杯荔園,佢裏面有椰果肉,荔枝味較重,甜度適中,超開胃嘅荔枝梳打👍🏻👍🏻
2024-01-11 71 浏览
晚上和朋友小聚😽,今次就選了一間位於愉景新城的日本餐廳。餐廳裝修走和風🇯🇵⛩️,有假山🗻,金魚缸的裝修,氣氛突休閒安靜🎐🪭,十分適合同朋友聊天聚會!推推推👍🏻料理長推薦-山崎生蠔🥢日本餐廳點可以吾試下海鮮刺身呢,見到料理長架推薦,我就選左生蠔,生蠔來自日本山崎。生蠔入口就鹹鮮,後調小小甜,仲有海口的鹹🏖️,有種置身海洋中的感覺。安格斯牛肉鍋🫕冬天當然要吃個壽喜鍋,安格斯牛🐃果然不負眾望,入口滿口油脂香😋。仲有很多蔬菜一齊在口味甜香的湯底煮,吃之前蘸上無菌蛋液,這個冬天不再怕涷啊!松葉蟹肉海膽海膽炒飯🍲呢個炒十分推!除了滿口炒飯的鑊氣上面堆滿了蟹肉和海膽魚子,鮮甜誘人🤭,影相都十分出色,必點!🤟🏻一口炸走地雞🍗朋友想吃炸雞,就點了這個一口炸雞,炸雞十分酥脆多準,不會炸得太干,適合配酒🥳,閒聊時吃上一口🍸。

料理長推薦-山崎生蠔🥢

安格斯牛肉鍋🫕

松葉蟹肉海膽海膽炒飯🍲

一口炸走地雞🍗
朋友想吃炸雞,就點了這個一口炸雞炸雞十分酥脆多準,不會炸得太干,適合配酒🥳,閒聊時吃上一口🍸。
2024-01-01 68 浏览
約咗朋友去愉景新城食飯,見到裝修環境嘅舒適,所以就揀咗呢間午餐。睇到餐牌,覺得價錢好驚喜,優惠一係買四送一,優惠二係每日有兩個精選,有大約七折優惠,我覺得好貼心,可以同時照顧到人數同埋人數小嘅食客。我哋兩個人,都安排咗一大張四人枱俾我哋坐。咁我就揀咗海七飯,而我個朋友就揀咗列黑豚豬扒手蛋烏冬套餐定食非常豐富,有刺身飯,茶碗蒸,沙律前菜,甜品同埋飲品刺身飯有七種刺身,有海膽,吞拿魚蓉,三文魚等等,超級大滿足😌

我哋兩個人,都安排咗一大張四人枱俾我哋坐。

咁我就揀咗海七飯,而我個朋友就揀咗列黑豚豬扒手蛋烏冬

套餐定食非常豐富,有刺身飯,茶碗蒸,沙律前菜,甜品同埋飲品

2023-12-29
2023-12-24 41 浏览
日本料理很受香港人歡迎, 這間餐廳位於愉景新城, 地方闊落舒適, 浪花型嘅天花, 擺設突顯東瀛格調。壽司三點特盛大盛包括大拖羅, 中拖羅和赤身各有兩件, 是餐廳料理長嘅特別推介。赤身脂肪較少, 肉質紅色, 口感較結實, 魚味香濃。中拖羅肉色粉紅, 脂肪比例相對較高, 入口充滿油脂甘香。大拖羅淺粉紅色肉質, 雪花般分佈, 油脂比例高, 入口即溶, 油脂甘香濃郁。吉列黑豚豬扒定食豬扒外層炸得香脆, 肉質軟嫩鬆化, 酥香而不油膩。軟殼蟹牛油果反卷賣相精緻, 軟殼蟹嘅香脆和牛油果嘅油滑好配合, 口感有層次。煎餃子餃皮薄而餡料肉汁濕潤, 吃起來不覺油膩。鳥山名荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1025-1026號舖#鳥山名 #日本料理 #荃灣 #愉景新城 #日式地道#相机食先 #手机食先#香港美食 #香港探店 #hkfood #hkrestaurant #hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodies #foodiehk #hkfoodporn #foodblogger

壽司三點特盛大盛

中拖羅肉色粉紅, 脂肪比例相對較高, 入口充滿油脂甘香。

吉列黑豚豬扒定食
豬扒外層炸得香脆, 肉質軟嫩鬆化, 酥香而不油膩。

軟殼蟹牛油果反卷

煎餃子
餃皮薄而餡料肉汁濕潤, 吃起來不覺油膩。

鳥山名

#鳥山名 #日本料理 #荃灣
#愉景新城 #日式地道
#相机食先 #手机食先
#香港美食 #香港探店
#hkfood #hkrestaurant
鳥山名位於愉景新城的一隅~玩具反斗城旁邊,我去了愉景新城那麼多年,竟然從未發現它,它真的很隱蔽!午市有超優惠刺身飯及每日超優惠定食各一,我今次很開心,發掘到它的午市特價刺身飯($102),當日得到的是三文魚海赤蝦芥辣章魚飯(原價 $145),還附沙律,前菜(螺肉)、茶碗蒸蛋,味噌湯及甜品(雪糕大福),真的很豐富!份量都幾足 ,食材新鮮正常,赤海老仲幾多膏Tim,三文魚肥腴,套餐有多款飲品選擇,我選的是熱蜂蜜薑茶,味道偏甜適合冬日 。那天我還點了料理長特別推介的北海道海膽手卷($88),海膽味道正常冇苦澀味👏🏼紫菜夠脆,特別一讚個手卷食到去尾入邊都仲有海膽的!最後我還外帶了一杯特價飲料黑糖奶($12),竟然都幫我做咗掛杯,唔太甜,抵飲。總結吃完覺得這個特價午餐物超所值,可以回頭~午市套餐還不用加一,環境新淨舒適,是一個食豐盛日本菜午餐的好地方,我發現除咗我之外,都仲有幾枱都係一個女人食呢👏🏼PS. 呢度正價午餐四位送一位,一班同事黎食嘅話都抵 。
鳥山名位於愉景新城的一隅~玩具反斗城旁邊,
我去了愉景新城那麼多年,竟然從未發現它,
它真的很隱蔽!

午市有超優惠刺身飯及每日超優惠定食各一,
我今次很開心,發掘到它的午市特價刺身飯($102),
當日得到的是三文魚海赤蝦芥辣章魚飯(原價 $145),
份量都幾足 ,食材新鮮正常,

赤海老仲幾多膏Tim,三文魚肥腴,

套餐有多款飲品選擇,我選的是熱蜂蜜薑茶,
味道偏甜適合冬日 。

特別一讚個手卷食到去尾入邊都仲有海膽的!

最後我還外帶了一杯特價飲料黑糖奶($12),
竟然都幫我做咗掛杯,唔太甜,抵飲。

總結吃完覺得這個特價午餐物超所值,可以回頭~
午市套餐還不用加一,環境新淨舒適,
是一個食豐盛日本菜午餐的好地方,
我發現除咗我之外,都仲有幾枱都係一個女人食呢👏🏼

PS. 呢度正價午餐四位送一位,一班同事黎食嘅話都抵 。
難得喺商場可以食到環境唔錯又抵食嘅日本菜 尤其係呢排做特價鍋物同飲品 仲平過吉邊同埋廢水店 所以一定要同大家分享下😎🥘安格斯牛肉火鍋($66)呢個鍋一定係最震撼價 平過吉邊 平過美心 有大約6-8片牛 超多菜 金菇同埋豆腐等等 牛肉質素亦都好過一般快餐邊爐 仲要有類似冬粉粉絲混合體 飽肚🤓🧋手炒黑糖鮮奶($12)第二震撼價就係$12黑糖鮮奶 奶係好味嘅 仲有啲啫喱喺底 雖然黑糖味唔夠香濃 但已經夠曬物超所值😆🐠鹽燒三文魚頭定食($119)定食有沙律 麵豉湯 漬物 飯同甜品 係爭咁個蒸蛋 不過呢個價黎講都好豐富 而且我都試過唔少地方嘅魚頭 好多都好少肉食 呢度嘅魚頭係最多肉食嘅頭三位 調味亦都剛剛好 大推介🤤🤤🍣壽司三點大盛($250)太想食拖羅 呢個大盛係有大拖 中拖 赤身 每樣2舊除番開一舊大約$40🤭🤭任性之選 但夠曬滿足

🥘安格斯牛肉火鍋($66)

呢個鍋一定係最震撼價 平過吉邊 平過美心 有大約6-8片牛

🧋手炒黑糖鮮奶($12)

🐠鹽燒三文魚頭定食($119)

定食有沙律 麵豉湯 漬物 飯同甜品

🍣壽司三點大盛($250)

太想食拖羅 呢個大盛係有
大拖 中拖 赤身 每樣2舊
除番開一舊大約$40🤭🤭
任性之選 但夠曬滿足
2023-12-05 66 浏览
大家都知愉景新城又大又多食肆, 呢間日本料理就開正喺一樓電梯下面,都算幾易搵🤣原條島根池魚 $198一整條池魚上枱真係夠哂Iɢᴀʙʟᴇ,Sɪᴢᴇ中規中矩,食落肉甜而鮮味,仲帶啲啲爽口,食完仲想叫多條😚北海道海膽壽司 $68唔好睇佢壽司細細,但比嘅海膽份量一啲都唔少,仲要好鮮甜🤩北海道大甜蝦壽司 $33Sɪᴢᴇ的確比坊間嘅大隻少少,食落係好鮮甜,個黏度都相當唔錯😽三文魚腩壽司 $18厚度適中,食落油脂味都幾香濃,三文魚味都幾香,最正係飯嘅Sɪᴢᴇ比較細🫶🏻芝士吉列蝦反卷 $38個吉烈蝦炸到脆卜卜,蝦味都唔錯嘅,佢哋再用上櫻花蝦,令到食個卷更重蝦味之外,仲有櫻花蝦本身嘅香味,非常好味❤️厚切牛脷心 $80呢個真係必點!首先個𠝹花已經贏咗,牛舌好厚身,咬落彈牙又有肉汁🤤因為擺得係愉景新城嘅日本料理都屬中高價位,而佢嘅價錢相對親民,而且味道唔錯,係一個幾好性價比嘅選擇👍🏻

原條島根池魚 $198

北海道海膽壽司 $68
唔好睇佢壽司細細,但比嘅海膽份量一啲都唔少,仲要好鮮甜🤩

北海道大甜蝦壽司 $33

2023-11-29
用餐时段
厚切牛脷心
2023-11-29 55 浏览
聽朋友推薦大讚呢間居酒屋CP值好高😋今日晚市黎仲見到做緊限時優惠,超級抵玩!可惜肚仔裝唔到咁多野,下次先再黎食過🙈❥海七色一碗丼飯就可以滿足七個願望✨集合七款時令食材,刺身每塊好厚切,啖啖鮮味啖啖肉😋尤其係中間嘅海膽刺身好甘香,配軟綿吞拿魚蓉撈飯超開心😳識食嘅加葱仲正!❥串燒美國牛肉粒牛肉粒外層掃上薄薄燒汁,入口口腔瀰漫炭燒嘅氣味,配芥末籽醬亦都幾特別🐮❥壽司三點 大盛 呢款係料理長特別推介📝可以試齊三款滋味口感嘅藍鰭吞拿魚🍣呈鮮紅色嘅赤身肉質結實,魚味最為濃烈。中腹粉紅粉紅💓魚油比例平均且帶甘香。大拖羅最為肥美🙈入口即化❥水蜜桃乳酪沙冰沙冰打得好細膩,飲落係水蜜桃嘅蜜甜夾雜乳酪嘅奶香🍑❥牛油果軟殼蟹反卷牛油果軟潤溫和🥑軟殼蟹炸得香脆,兩物製成卷卷,層次豐富而且一D都唔膩

❥海七色

❥串燒美國牛肉粒

壽司三點 大盛

❥水蜜桃乳酪沙冰
沙冰打得好細膩,飲落係水蜜桃嘅蜜甜夾雜乳酪嘅奶香🍑

❥牛油果軟殼蟹反卷

今日同男朋友慶祝生日,男朋友好鍾意食日本菜,上網搵過喺愉景新城有一間評價好高嘅餐廳,於是就去試吓。餐廳比想像之中更加寬敞,除咗有板前位置,仲有幾間包廂房間,下次可以約成班朋友過嚟食。估唔到呢間餐廳有長崎縣藍鰭吞拿魚可以食,以前喺日本食過,真係一試難忘。我哋點左藍鰭吞拿魚壽司三點 大盛 $250分別有大拖羅、中拖羅、赤身,壽司三點(大拖羅、中拖羅、赤身)大拖羅油分充足、筋位比較多,所以相對地有咬口同埋食到魚油香,而中拖羅油分適中無筋,入口即溶而魚味濃郁,赤身即係瘦肉部份,油分相對比較少,可以真正食到魚香,同我喺日本食味道嘅一模一樣👍🏻另外餐廳做緊晚市大放送優惠,指定刺身有半價優惠,所以我哋點咗三文魚、帆立貝、北寄貝4切、赤海老2只) 日本直運嘅食材,食得出好新鮮,完全無急凍雪藏味,而且刺身都係厚切,一啲都唔吝嗇。除咗刺身壽司之外,仲有鍋物可以點我哋揀咗安格斯牛肉火鍋,湯底係壽喜燒汁,呢個鍋物一啲都唔可以睇小,餸菜多到幾乎滿瀉,裏面有各式各樣嘅蔬菜,例如金菇、粉絲、娃娃菜等等,外面鋪咗好多塊頂級安格斯牛肉,牛肉既味道好香,咬落去牛肉既奶香出晒嚟,非常正,大推。

我哋點左藍鰭吞拿魚壽司三點 大盛 $250
分別有大拖羅、中拖羅、赤身,

壽司三點(大拖羅、中拖羅、赤身)

除咗刺身壽司之外,仲有鍋物可以點

2023-11-20 3052 浏览
🔸厚燒玉子壽司   $12看起來厚厚一磚玉子,用一條紫菜綑住,其實玉子唔係厚,是兩件玉子中間夾住一啲壽司飯,玉子的甜蛋味配上壽司米嘅微酸飯味原來好夾,幾好食。$12一件唔夠喉,再要多一件。味道:7/10性價比:7/10🔸壽司三點大盛   $250用長碟盛上三款壽司,每款2件,都喺吞拿魚,像東京築地嗰種大大塊魚片蓋過飯嘅壽司。三點喺指魚嘅三嗰部位,依魚油分佈喺赤身、中拖羅(魚腩)及大拖羅。建議先食赤身(即紅肉),魚背不含油脂嘅瘦肉,喺魚肌裏面含有大量肌紅蛋白,脂量少,肉質實,有咬口。跟住食中拖羅,魚肉呈粉紅色,脂肪較高,魚油脂嘅魚香恰到好處,非常之甘香。最後食件大拖羅,喺魚腹較前方,色偏白,魚脂分佈像雪花和牛,魚油味甘香,入口即溶,味道濃郁,口感肥美。味道:7/10性價比:6/10🔸鹽燒油甘魚頭定食   $193   (餐飲柚子茶)這嗰喺日式標準定食,有飯有湯,燒魚頭特別大件,平時食開三文魚頭沒有這件那麼大,還以為會燒得老魚肉會柴,不過食落魚質仍然鮮嫩多汁,鹽燒控制火喉剛好,表面魚面骨已燒得焦脆,咸咸哋,幾滋味,下次都要燒 油甘魚頭😚味道:8/10性價比:6/10▪️🔹環境:這家日本料理就
🔸厚燒玉子壽司   $12
味道:7/10
性價比:7/10

🔸壽司三點大盛   $250
味道:7/10
性價比:6/10

🔸鹽燒油甘魚頭定食   $193   (餐飲柚子茶)
味道:8/10
性價比:6/10
▪️
🔹環境:這家日本料理就在荃灣愉景新城60萬呎大商場嘅天幕地下,經過天幕行入去,原來裡面都好大好開揚,因為無樓底問題,地方又隱密又寬敞🤪

等候时间
20 分钟 (堂食)
  • 鹽燒油甘魚頭定食
2023-11-18 58 浏览
近排去愉景新城Namco夾完公園,見到有間類似居酒居嘅餐廳,就試下呢間☺️呢度都幾闊落,好啱同朋友食野傾偈🥰凱撒十五 $90/3隻角落評分:🌕🌕🌕🌕🌑呢款法國生蠔海水味幾重,幾有肉感🥳而且$90/3隻好抵,不過呢款係季節限定,所以每次去未必一樣款㗎!漣川 $90/3隻角落評分:🌕🌕🌕🌕🌑估唔到幾大嚿,不過食落唔太Creamy☺️反而加埋個柚子汁食落幾好味,令度生蠔鮮味突出啲🥰牛油果軟殼蟹反卷(4件) $55角落評分:🌕🌕🌕🌕🌑軟殼蟹喺啱啱炸出嚟,配埋淋淋嘅牛油果一齊食真係好味👍🏻同埋份量都幾大嚿,一啖都食唔晒😆安格斯牛肉火鍋 $132角落評分:🌕🌕🌕🌕🌑呢個好似吉邊咁,係牛肉高質啲同埋係日式嘅shabushabu🤩鍋入面包埋粉絲同估唔到嚿豆腐好好食~牛肉就剛剛好,好啱依家呢啲天氣食😆吉列黑豚豬扒定食 $92角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗呢個定食好抵食,豬扒份量都算大塊而且炸得剛好,所以食落係唔錯🥰定食有齊沙律、前菜、漬物、湯同甜品,一個人食就啱晒🤩水蜜桃乳酪沙冰 $32角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗呢杯係季節限定,飲落水蜜桃味好香,配埋乳酪一齊真係好好飲😋

凱撒十五 $90/3隻

漣川 $90/3隻

牛油果軟殼蟹反卷(4件) $55

安格斯牛肉火鍋 $132

吉列黑豚豬扒定食 $92
角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗

水蜜桃乳酪沙冰 $32
角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗
呢杯係季節限定,飲落水蜜桃味好香,配埋乳酪一齊真係好好飲😋
  • 水蜜桃乳酪沙冰
  • 安格斯牛肉火鍋
  • 吉列黑豚豬扒定食
2023-11-17 47 浏览
今日同個frd去左荃灣ikea度行下 行完見愉景新城有間好似幾靚嘅日本野 我哋就入咗去啦🤪我地就叫左4樣野料理長特別推介壽司三點(大拖羅,中拖羅,赤身) 大盛壽司好新鮮 魚生夠厚身 大拖羅入口即溶 正 中拖羅嘅油脂比例都好好 赤身食落肉質都好滑 又冇筋 舊飯都唔會話好大舊 唔會食飯就已經食濟左🤣芝士吉列蝦反卷哩個係我今次覺得最好食嘅嘢😍再加上飯卷同入面嘅炸蝦再加芝士個味道已經好夾 再加埋啲rolls上面嘅toppings夠曬脆口 食落層次好豐富 下次去可以再叫🤪安格斯牛肉火鍋壽喜燒有驚喜 個湯底好鮮味 又唔會太鹹 入面都有勁多料 仲有食到平時好少有嘅皇帝菜 啱哂鐘意食濃味菜嘅人🤣明太子芝士焗薯面嗰層芝士焗得啱啱好 唔會太乾 入面嘅焗薯口感 加埋明太子 唔腥不特止 都唔會太鹹夾埋仲好香添🤩

我地就叫左4樣野
料理長特別推介
壽司三點(大拖羅,中拖羅,赤身) 大盛

安格斯牛肉火鍋

明太子芝士焗薯