2023-11-02 399 浏览
係愉景新城夾完公仔當然要醫下肚,揀左間日本餐廳食🥰間餐廳夠大同空間感高,唔會覺得好迫👍🏽,最重要都係食材夠新鮮!1️⃣ 原條秋刀魚刺身🐟入秋季節🍁,當然要食當造嘅秋刀魚刺身啦!果然當造魚係特別鮮甜🤩,食落去會感受到外層嘅魚香油脂味😋,再咬落去就食到魚肉嘅鮮甜,配埋秋刀魚汁,鮮味更加出哂黎😍!2️⃣ 海鰻壽司 🍣🐟海鰻壽司同平時鰻魚壽司好唔同,佢肉質再滑同無咩骨,重要係佢可以生食😋,配埋店鋪嘅燒汁,超好食!3️⃣ 壽司定食 🍣🍣壽司定食一份有12件!件件都唔同🤩,師傅絕不馬虎!而且每件都好新鮮,仲要有火炙壽司!配埋隨餐附送嘅湯同沙律小食,呢個價錢真心抵呀😚!4️⃣ 串燒紫蘇雞肉丸 🍡一份兩串,出面好少有🥹,成件事覺得好經濟實惠!而且串燒質素唔錯,個雞肉丸看似平平無奇,但一咬入口就陣陣紫蘇味出哂黎5️⃣ 厚燒牛舌 🐮👅呢個不得不讚!牛舌夠厚夠入味😋!咬入口時係食到牛舌嘅油脂味同牛味🥹,唔會乾淨淨,非常彈牙多汁呀!6️⃣ 串燒辛辣雞腿肉 🐔雞脾肉配上辛辣🌶️醬,將雞脾肉嘅味道再昇華👍🏽,而且雞髀肉燒完仲保持嫩滑可口,好味!今次平日夜晚黎叫嘅野食唔算好多,唯有等放假時再黎食餐勁嘅😋
係愉景新城夾完公仔當然要醫下肚,揀左間日本餐廳食🥰

1️⃣ 原條秋刀魚刺身🐟

2️⃣ 海鰻壽司 🍣🐟

3️⃣ 壽司定食 🍣🍣

4️⃣ 串燒紫蘇雞肉丸 🍡

5️⃣ 厚燒牛舌 🐮👅

6️⃣ 串燒辛辣雞腿肉 🐔

今次平日夜晚黎叫嘅野食唔算好多,唯有等放假時再黎食餐勁嘅😋

2023-10-23
  • 壽司定食
  • 厚切牛脷心
  • 原條秋刀魚刺身
2023-10-31 23 浏览
Ooo日式居酒屋ooO位於愉景新城 日式木系裝潢店內坐位空間廣闊 適合朋友聚餐OooooO🔸日本兵庫縣生蠔 $90/3隻料理長推介 日本空運到港不像法國生蠔大隻 細細的但肉厚鮮甜OooooO🔸活帆立貝刺身 $48/隻活帆立貝切片 口感比平常的爽口加少許檸檬汁 刺身帆立貝是我必食的刺身之一OooooO🔸三文魚花之戀飯 $125滿滿的三文魚 中間放滿蟹籽擺盤成花朵的形狀 大大啖入口很滿足OooooO🔸廣島蠔鍋 $148極大隻的牡蠣給手掌心大共6隻 熟左都仲係大大隻尚有大量蔬菜及日本製豆腐 豆味超香濃 內有粉絲、冬菇等配料 蠔鍋湯底的湯都是精華此蠔鍋是必食之選
Ooo日式居酒屋ooO

擺盤成花朵的形狀 大大啖入口很滿足

🔸廣島蠔鍋 $148
極大隻的牡蠣給手掌心大共6隻 熟左都仲係大大隻
尚有大量蔬菜及日本製豆腐 豆味超香濃
內有粉絲、冬菇等配料 蠔鍋湯底的湯都是精華
此蠔鍋是必食之選

2023-10-24 42 浏览
今日兩個人六點多行到愉景新城第一層肚仔餓,走入去鳥山名日本菜拉麵店食嘢,首先嚟個壽司三點,顏色鮮豔奪目,配上薑片、日本芥辣,先食薑片開胃,壽司三點新鮮好味,魚肉片肉質嫩滑可口。跟著嚟個串燒厚切牛脷心,牛脷夠厚香口多汁好味。再上過串燒鳗魚,鰻魚係我至愛、咬落去多汁新鮮好味、又多營養,口感一流。跟著嚟個北海道海膽手卷,外面包上紫菜,海瞻好嫩滑甘甜好味。跟著嚟個牛油果軟殼蟹反卷、有4件,牛油果有果香,軟殼蟹香又軟又趣、加上些白芝麻份外香口撲鼻、好好食。最後嚟個清湯手打烏冬,烏冬好彈牙、配上清湯好食好飲、差不多飲哂碗湯。餐廳光猛乾淨、坐位寬敞。服務員有質素,服務週到。
2023-10-23 33 浏览
<#🐳肥肥食記🐳>🍚食物 $430安格斯牛肉火鍋 $132火鍋像個壽喜燒一樣 食材包括牛肉、大蔥、豆腐、蒟蒻絲、冬菇等 湯水十分甘甜 可能因為放了大蔥同洋蔥 而擺盤也是奇趣 舖到成個山嘅牛肉 打卡影相一流藍鰭吞拿魚刺身三色丼 $298這餐為期間限本 將時令兩款魚切入碗中 放入醬油與Wasabi 對於想食一碗飯又或者想試時令魚的朋友來說 也是一個不錯的選擇🏠環境餐廳尤如其名 像一個鳥社 以黑紅為主題 店內設有bar 枱 和坐枱
<#🐳肥肥食記🐳>

🍚食物 $430
安格斯牛肉火鍋 $132

藍鰭吞拿魚刺身三色丼 $298

🏠環境

• 安格斯牛肉火鍋
位於愉景新城嘅日本餐,早前都有經過見到呢間日本餐廳,好想試。今日難得有空帶爸媽出街街,就帶佢哋一齊食間坐得舒服又食得健康嘅日本餐,環境非常清幽、以日本木系為主,店員服務態度非常友善。醬油漬牛舌拉麵牛舌淋而爽有彈性,拉麵湯底好濃烈,好有豬骨湯味。拉麵似用東京拉麵,比較粗身,偏黃色好似橡筋。日式蒸蛋幾有蛋香味,仲有三文魚粒去蒸個蛋。平時識開裏面係用白果蟹肉去整,估唔到今次食三文魚版嘅蒸蛋都咁好味。藍鯨吞拿魚刺身三色當超厚切藍鯨吞拿魚,鍾意食吞拿魚嘅人一定要叫。未食見到咁多厚切吞拿魚已經好開心,望落去吞拿魚呈粉而透明嘅色澤,食落去好鮮甜。在撈埋白飯冇得頂。壽司定食(季節壽司8件,卷物4件)有刺身壽司,亦都有熟咗配料嘅壽司。卷物好好食,外面包着爽爆嘅魚子粒。仲有跟餐送迷你沙律、螺肉等小食。

醬油漬牛舌拉麵

日式蒸蛋

藍鯨吞拿魚刺身三色當

壽司定食(季節壽司8件,卷物4件)

2023-10-12
  • 醬油漬牛舌拉麵
  • 藍鯨吞拿魚刺身三色當
2023-10-18 30 浏览
行開荃灣愉景新城都知裡面有好多餐廳,今次就入咗呢間睇落幾靚嘅日本餐廳食嘢,見到環境都好舒服,室內設計好高級,室外感覺就悠閑啲~同埋座位都闊落🤘🏿🍱藍鰭吞拿魚刺身三色丼-火灸拖羅、中拖羅,赤身、碎蔥吞拿魚蓉 ($298各3切) 5/5呢個係季節推介食物~期間限定㗎!🤭佢結合咗火灸拖羅、中拖羅同赤身等唔同部位嘅吞拿魚。每一塊刺身都鮮嫩多汁,重點係完全冇根🥹入口即化💦火灸拖羅帶嚟微微嘅炭燒香味,加埋面頭嘅脆蒜油~香味突出!而赤身就展現出濃郁嘅魚肉風味~碎蔥吞拿魚蓉勁香同份量足😍更加為呢個丼飯增添咗豐富嘅口感同風味~鐘意吞拿魚絕對唔好錯過💕🍣山口- 壽司盛合 ($268) 5/5呢道壽司盛合有加州卷、花之卷、赤蝦壽司、炙燒左口魚壽司、油甘魚壽司、海膽魷魚軍艦、三文魚子軍艦同三文魚腩壽司等多種壽司🍣每一件壽司都精緻細膩,味道鮮美🥰加州卷同花之卷帶嚟豐富嘅海鮮味道同酥脆嘅口感,而赤蝦同油甘魚壽司就有鮮明嘅甜味🦐炙燒左口魚壽司同炙燒三文魚壽司就喺火燒中釋放出濃郁嘅風味🔥鯖魚壽司,墨魚壽司,海膽魷魚軍艦同三文魚子軍艦就帶嚟咗豐富嘅口感同新鮮嘅味道🤤蒲燒鰻魚玉子反卷-4件 ($55) 5/5鰻魚肉質鮮嫩
🍣山口- 壽司盛合 ($268) 5/5

蒲燒鰻魚玉子反卷-4件 ($55) 5/5
鰻魚肉質鮮嫩多汁,蒲燒醬汁令佢散發出一種獨特嘅甜味。玉子就完美咁平衡咗個口感~增添咗柔軟同順滑嘅質感🔥呢個反卷超好食😋啖啖都食到鰻魚完美炙燒嘅香味🤩

💕餐廳除咗食物質素好之外,店員都會不斷幫我哋自動添茶,feel到佢哋都幾細心🤣下次帶多啲fd試下四人套餐先👅
2023-10-17
2023-10-14 19 浏览
最近去左荃灣行街去左呢間日本餐廳試下每款味道都唔錯卡位闊落 坐得好舒服🔸串燒豬頸肉 $52呢款串燒豬頸肉,肉質咬落去嫩滑又多汁,外面略帶焦香,肉質鬆軟!🔸火灸帆立貝壽司 $25帆立貝鮮甜彈牙,火燒過後有微微焦香嘅味道,配上軟綿綿嘅壽司飯同醬汁,好滋味!🔸北海道海膽手卷 $88北海道海膽超鮮甜,手卷內嘅海膽都唔少!,食落好creamy,一解對北海道嘅思念。🔸櫻花蝦海鮮炒飯 $140炒飯粒粒分明,帶有炭燒香氣,櫻花蝦嘅香脆口感加埋鮮美嘅海鮮,食落去絕對係一種口感層次豐富嘅享受!🔸燒赤睦魚干 $48呢款燒赤睦魚干,個外皮燒得香脆,入口有種酥脆嘅口感。一口咬落去,魚嘅鮮味好出!
最近去左荃灣行街

🔸櫻花蝦海鮮炒飯 $140

🔸燒赤睦魚干 $48
2023-09-30
用餐时段
📍荃灣《鳥山名》我哋點左2樣料理長特別推介:北海道海膽壽司 fresh海鰻壽司 唔錯 本身我幾鍾意食海鰻🤭二人套餐🍽️ 真人估佢唔到 份量咁多😱前菜:螺肉 好爽口三文魚壽司🍣x2墨魚壽司x2加州卷x4一口炸走地雞🐔 唔錯三文魚骨 好脆呀鹽燒鯖魚🐟👍🏻😀🔥燒菠蘿🍍好甜😍豆腐雜菜煲 附兩碗珍珠飯🍚紅豆🫘黑芝麻奶凍套餐份量都幾多 我哋兩個人好努力 都真係食唔曬🤣超級豐富🤪🍣🍱🥗🐟🍍環境空曠舒適 空間感大卡位坐得舒服😌 高私隱度 客人暢所欲言傾計待應招呼周到🙂不時為客人加茶🍵
📍荃灣《鳥山名》

卡位坐得舒服😌 高私隱度 客人暢所欲言傾計
待應招呼周到🙂不時為客人加茶🍵
2023-10-11
2023-10-13 25 浏览
其實我好鍾意去愉景新城D Park 度搵食同行街,貪佢又有得泊車又多嘢食,而且唔會太多人太迫,今日想食日本野就去咗食鳥山名~餐廳環境好舒服,好有日本嘅風味,食物種類重好多添😋原條島根池魚🐟池魚刺身好新鮮,入口鮮味十足彈牙而且滑嫩,伴碟又靚又夠精緻,簡直色香味美🥰網燒安格斯西冷牛扒定食🐮店員一拎黎就已經聞到好香嘅燒牛肉味,份量勁多大大塊咁,食落去熱辣辣好香好juicy,牛肉汁配埋白飯真係一流🤩吉列黑豚豬扒定食🐷吉列豬扒好大塊,咬落口好香脆,內裏唔會炸到好乾柴,而且好彈牙,定食配上前菜、麵豉湯同埋甜品,真係好豐富~鳥山名荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1025-1026號舖#天天飲食_荃灣#天天foodies 評分:8/10 @toriyamana.hk #日本料理 #荃灣 #鳥山名 #性價比 #和食便當 #hkfoodie #愉景新城 #Discoverypark #hkig #偽食家 #相機食先 #食好西 #hkfoodblogger #foodblogger #全力食 #日日食 #ilovesharefood #foodphotography #foodphotos #hkf

原條島根池魚🐟

網燒安格斯西冷牛扒定食🐮

吉列黑豚豬扒定食🐷

鳥山名
#天天飲食_荃灣
#天天foodies
評分:8/10

@toriyamana.hk #日本料理 #荃灣 #鳥山名 #性價比 #和食便當 #hkfoodie #愉景新城 #Discoverypark #hkig #偽食家 #相機食先 #食好西 #hkfoodblogger #foodblogger #全力食 #日日食 #ilovesharefood #foodphotography #foodphotos #hkfoodies

位於愉景新城商場內 雖然商場平日人流唔算多係玩具反斗城旁邊有一家日本餐廳佢既格局係有梳化位、有長枱、同埋有包箱地方闊落 完全係滿足唔同需要既顧客👍🏻銀雪魚西京燒定食($189)份量好多有兩塊 魚肉入味好滑定食仲有味噌湯、沙律、飯、小食同甜品🍮壽司三點(大拖羅、中拖羅、赤身)$130經典組合食哂唔同部位 不同油脂分布小妹當然最鍾意食大拖羅啦 入口即溶嘅感覺唔會食到筋☺️加州反卷($38)一點也不會陌生 而且價錢非常合理小妹平時都好喜愛嗌加州卷簡簡單單就食到師傅功架 飯粒唔會握得太實👍🏻鰻魚炒飯($125)分量超多 而且好好味鰻魚嘅份量亦都不吝嗇 唔會好多骨用咗珍珠米嚟炒粒粒分明 但又唔會好油呢個CP值算高😛😛

位於愉景新城商場內 雖然商場平日人流唔算多
係玩具反斗城旁邊有一家日本餐廳
佢既格局係有梳化位、有長枱、同埋有包箱
地方闊落 完全係滿足唔同需要既顧客👍🏻

銀雪魚西京燒定食($189)
份量好多有兩塊 魚肉入味好滑
定食仲有味噌湯、沙律、飯、小食同甜品🍮

壽司三點(大拖羅、中拖羅、赤身)$130
經典組合食哂唔同部位 不同油脂分布
小妹當然最鍾意食大拖羅啦 入口即溶嘅感覺
唔會食到筋☺️

加州反卷($38)
一點也不會陌生 而且價錢非常合理
小妹平時都好喜愛嗌加州卷
簡簡單單就食到師傅功架 飯粒唔會握得太實👍🏻

鰻魚炒飯($125)
分量超多 而且好好味
鰻魚嘅份量亦都不吝嗇 唔會好多骨
用咗珍珠米嚟炒粒粒分明 但又唔會好油
呢個CP值算高😛😛
2023-09-29 1901 浏览
放工約咗朋友去愉景新城行街食飯,啲市集檔好有特色,行得好開心🤣買完嘢之後揾咗間日本餐廳食晚飯。勁多嘢食揀,真係包羅萬有,所以我地壽司🍣串燒🍢鍋物🍲刺身都有點🤣刺身三點(大拖羅、中拖羅、赤身) $170 (各一切)————————————本身都好鍾意食拖羅,再加上係料理長特別推介,所以點咗Set試試。個大拖羅真係勁肥美,一入口啲油脂就標晒出嚟;中拖羅個油脂比例都高,夠肥美;赤身入口較爽彈,魚味較重,食晒三件好滿足呀。串燒厚切牛脷心 $80————————————一份有兩串,每串有兩大件,最緊要係真係燒得好好食呀,燒到剛熟,個芯有少少軟綿綿感覺,勁多肉汁,真係好厚切,非常入味,口感脆彈、有嚼勁,韌度剛剛好!真係好出色嘅燒牛舌。串燒雞皮 $38————————————一份有兩串大大塊雞皮,保持雞皮煙韌嘅燒法,表面有少許脆口,口感勁正,保留到雞皮邪惡到爆嘅油脂,燒得剛剛出,啲雞油味逼晒出嚟。北海道海膽壽司 $68 (件)————————————好Creamy嘅海膽,入口即融😋海膽三文魚花之戀 $48————————————哇依個配搭真係正呀,海膽嘅Creamy口感加上三文魚嘅鮮甜同油脂,好邪惡

刺身三點
(大拖羅、中拖羅、赤身) $170 (各一切)
————————————
刺身三點 (大拖羅、中拖羅、赤身)

串燒厚切牛脷心 $80
串燒厚切牛脷心

串燒雞皮 $38
串燒雞皮

北海道海膽壽司 $68 (件)
北海道海膽壽司

好Creamy嘅海膽,入口即融😋

海膽三文魚花之戀 $48
海膽三文魚花之戀

哇依個配搭真係正呀,海膽嘅Creamy口感加上三文魚嘅鮮甜同油脂,好邪惡呀🤣

安格斯牛肉火鍋 $132
安格斯牛肉火鍋

牛肉份量都好多,本身已經有皇帝菜、金菇、京蔥心、燒豆腐、冬菇等等嘅配料,仲有好多配料可以追加,我地追加咗個手打烏冬($45),食到好飽呀🤣
2023-09-27
  • 串燒厚切牛脷心
  • 串燒雞皮
荃灣愉景新城呢個商場都幾多日本菜餐廳,今次就黎試下呢間都開業左好耐既日本菜餐廳《鳥山名》啦~‣ 鰻魚朴葉飯定食 ($132)呢份定食幾豐富,除左鰻魚飯之外仲有幾款漬物、麵豉湯、抹茶蕨餅鰻魚味道都OK幾大塊‣ 炙燒三文魚左口魚背玉子飯配牛肉手打烏冬 ($135)左口魚好好味呀😍手打烏冬都唔錯,火候煮得岩岩好其他食物就正常發揮‣ 日本厚岸真蠔3隻 ($210)呢隻生蠔真係幾好食😙入口好creamy而且幾大隻海水味略淡,容易入口👍🏻💰Total: $525 ($262.5pp 已包括10%服務費)📍鳥山名|@toriyamana.hk荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1025-1026號舖🚩更多同類餐廳 #foodstep_日本菜 🚩更多同區餐廳 #foodstep_荃灣 📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_ 🙏🏻謝謝你的支持,成為我努力分享的動力💪🏻
荃灣愉景新城呢個商場都幾多日本菜餐廳,
今次就黎試下呢間都開業左好耐既日本菜餐廳《鳥山名》啦~

‣ 鰻魚朴葉飯定食 ($132)
呢份定食幾豐富,
除左鰻魚飯之外
仲有幾款漬物、麵豉湯、抹茶蕨餅
鰻魚味道都OK幾大塊

‣ 炙燒三文魚左口魚背玉子飯配牛肉手打烏冬 ($135)
左口魚好好味呀😍
手打烏冬都唔錯,火候煮得岩岩好
其他食物就正常發揮

‣ 日本厚岸真蠔3隻 ($210)
呢隻生蠔真係幾好食😙
入口好creamy而且幾大隻
海水味略淡,容易入口👍🏻

📍鳥山名|@toriyamana.hk

🚩更多同類餐廳 #foodstep_日本菜
🚩更多同區餐廳 #foodstep_荃灣

🙏🏻謝謝你的支持,成為我努力分享的動力💪🏻
餐廳地點方便就位於愉景新城 環境裝修好簡潔舒適 今次被安排坐卡位 另一邊也有吧枱可以看著師傅製作壽司☺️餐廳提供食物飲品款式種類好多 價錢相宜👍🏻以QR code下單方便 上菜好有效率✨刺身三點 $170有大拖羅、中拖羅、赤身3款刺身🐟料理長推介果然有保證💯每塊都厚切新鮮 能食得出3款各有不同味道不同特色👍🏻大拖羅油脂豐富帶甘香 入口即溶🤤赤身脂肪比例較少 肉質鮮嫩結實但好鮮甜 可以配上紫蘇葉一起食🥰✨炸池魚仔 $48池魚仔分量好多🐟炸粉夠薄 炸得香脆不油膩 擠上少許檸檬汁🍋更能提升鮮味😋作為下酒菜一流🍻✨一口炸走地雞 $48雞塊帶皮一起炸的🐔大大塊啖啖肉 粉漿不厚但好酥脆😬雞肉夠嫩滑保留肉汁 沾上美乃滋一起吃好搭👍🏻✨辛辣肉醬黑豚叉燒石頭鍋飯定食 $140每份定食會附上沙律|前菜|漬物|味噌湯|珍珠飯|甜品 性價比好高😍黑豚叉燒厚切 肥瘦相間肉質鬆軟🐷石頭鍋飯熱辣辣分量十足🍚鍋底有好多飯焦好焦香 配上微辣的肉醬好惹味🥤加配抹茶雪糕紅豆冰 大大杯好滿足🥰✨抹茶紅豆拿破崙 $45🍰甜品款色好多都好吸引🤩拿破崙兩層薄脆鬆化的酥皮夾上的甘香幼滑的抹茶奶油💚和香甜的紅豆蓉🫘層次豐富有驚喜📍鳥山名

刺身三點 $170

✨辛辣肉醬黑豚叉燒石頭鍋飯定食 $140
辛辣肉醬黑豚叉燒石頭鍋飯定食

✨抹茶紅豆拿破崙 $45
抹茶紅豆拿破崙

📍鳥山名 (荃灣)
荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1025-1026號鋪
用餐时段
炸池魚仔
一口炸走地雞
辛辣肉醬黑豚叉燒石頭鍋飯定食
抹茶紅豆拿破崙
2023-09-22 35 浏览
去咗荃灣愉景新城行街,夜晚想食日本野就去咗呢間餐廳🍴見佢食物種類都好多,有串燒、壽司、刺身、火鍋等等~我同屋企人叫咗火鍋、吉列豬扒定食、海鰻壽司、炸豆腐~•火鍋比我想像中份量多,揀咗牛肉,但係原來本身火鍋入面都有好多菜、菇、豆腐~!•另外就係海鰻壽司好食🤤佢嘅賣相好吸引~不過我最最最鍾意食嘅就係炸豆腐,應該話食咗咁多間日本嘢我未試過有一間嘅炸豆腐佢嘅面係炸得咁脆🥹🥹🥹呢個成為我下次嚟必叫嘅小食
去咗荃灣愉景新城行街,夜晚想食日本野就去咗呢間餐廳🍴見佢食物種類都好多,有串燒、壽司刺身火鍋等等~我同屋企人叫咗火鍋、吉列豬扒定食、海鰻壽司、炸豆腐~

另外就係海鰻壽司好食🤤佢嘅賣相好吸引~
2023-09-03 706 浏览
在炎熱的季節,有時會想吃清一點涼一點,日本菜總會是其中一個選項。來到愉景新城,選擇了鳥山名,因為食物選擇多,而且裝潢雅致,座位寬敞。先點選了一些壽司:帆立貝壽司 $28 (上行左1)帆立貝大片厚實,味道鮮甜,有一定的質素。深海池魚壽司 $29 (上行左2)肉質鮮嫰,沒有腥味,鮮味突出。紋甲魷魚壽司 $13@ (上行右1、2)向來都喜歡魷魚,因為喜歡它的口感。這裏的紋甲魷魚也不錯,爽口彈牙。真鯛壽司 $18@ (下行左1、2)鯛魚魚味較濃,肉質爽脆,和沾上少許芥辣的壽司飯一起吃,鮮甜可口。油甘魚腩壽司 $25@ (下行右1、2)油甘魚腩肉厚滑嫰,和壽司飯一起吃,肥美而不膩。北海道海膽手卷$88@季節推介食品,海膽份量不少,新鮮清甜,紫菜還脆,可見即叫即做豆腐什菜鍋 $98含豆腐、冬菇、金菇、皇帝菜等,以鰹魚湯烹煮。豆腐豆味香濃,口感順滑,冬菇厚實,蔬菜新鮮,湯底清甜,我們把整鍋連湯掃清了。水蜜桃乳酪沙冰 $32水蜜桃味濃香甜,混合微酸的乳酪佢食,清新開胃,感覺有助消化,適合夏天飲用,名副其實季節推介飲品,為這餐劃上完美句號。服務也值得一讚,侍應不斷為客人添茶,食物也不會等太久才有,貼心又

先點選了一些壽司

帆立貝壽司 $28 (上行左1)
帆立貝大片厚實,味道鮮甜,有一定的質素。

深海池魚壽司 $29 (上行左2)
肉質鮮嫰,沒有腥味,鮮味突出。

紋甲魷魚壽司 $13@ (上行右1、2)

真鯛壽司 $18@ (下行左1、2)

油甘魚腩壽司 $25@ (下行右1、2)
油甘魚腩肉厚滑嫰,和壽司飯一起吃,肥美而不膩。

北海道海膽手卷$88@

豆腐什菜鍋 $98
豆腐什菜鍋

水蜜桃乳酪沙冰 $32
水蜜桃乳酪沙冰

服務也值得一讚,侍應不斷為客人添茶,食物也不會等太久才有,貼心又有效率。

以上價格需另加一服務費
豆腐什菜鍋