2020-10-22 126 浏览
平日的晚上,估不到餐廳內已有好幾枱客人。全程都看著師傅不停手的做千層海膽飯, 齋睇都開心。* 白粟米 - 這道前菜十分清新與清甜, 正好打開了味蕾準備食之後的菜式* 活海膽 - 極之新鮮十分之鮮甜, 我個人比較喜歡活海膽多於板膽, 因為鮮甜的程度是不能相比較, 而板膽就是以量取勝*白子刺身 - 軟綿綿又滑, 加入了小許醋提味* 甲羅燒 - 朋友很喜歡的一道菜, 香濃的蟹膏配多士, 剛剛好一塊一啖* 沙甸魚小卷 - 完全沒有腥味, 小卷內已加入了薑末 * 什錦天婦羅 - 最特別的是當中有一棵用素麵做的樹, 上菜初時藏在中間似是孔雀開屏, 食了面層的炸蝦露出了真身, 應該係一棵樹...... 樹幹、樹枝是由麵條束成, 果實是炸麵衣, 吃起來又香又脆* 秋刀魚刺身 - 這道菜令我有驚喜, 不單止在擺盤精美, 原因本以為紅肉的魚都比較腥, 當食在口裹竟然非常鮮嫩, 就連wasabi都不需要加 * 燒子持香魚 - 表面看來平平無奇, 當吃了表層薄薄的魚肉之後, 露出了滿肚子魚春, 沾上附上的柚子醬油增加鮮味

*白子刺身 - 軟綿綿又滑, 加入了小許醋提味

* 沙甸魚小卷 - 完全沒有腥味, 小卷內已加入了薑末

2020-10-20
1K
2020-10-22 202 浏览
特上十貫目 ($348)壽司款式多樣出色,鯛魚、海膽、赤身、拖羅、牡丹蝦等等,豐盛美味又鮮味十足,加上壽司用的是赤醋飯,味道更具層次,連豉油也不用蘸。沙甸魚小卷 ($138)口感順滑,沙甸魚配合薑蓉和香葱可提升魚香,入口魚味濃郁,油香豐腴。日本甜蝦刺身 ($68)口感軟嫩,肉質帶著淡淡的甜味。日本真蠔 ($68/隻)蠔身肥美大隻,入口有海水味,蠔味突出,鮮甜creamy。味噌煮牛舌 ($68)牛舌相當厚身,入口軟腍彈牙,味噌煮得入味,帶一點咸香,佐酒一流!燒子持香魚 ($98)腹中充滿了魚卵,蘸點酸汁才吃別有一番風味。

特上十貫目 ($348)

沙甸魚小卷 ($138)

日本甜蝦刺身 ($68)
口感軟嫩,肉質帶著淡淡的甜味。

日本真蠔 ($68/隻)
蠔身肥美大隻,入口有海水味,蠔味突出,鮮甜creamy。

味噌煮牛舌 ($68)

燒子持香魚 ($98)

腹中充滿了魚卵,蘸點酸汁才吃別有一番風味。
2020-10-20 198 浏览
鮨一在網上好heat,heat到同一大廈expand 到三層。今日終於book到位啦,坐bar到更好體驗!.真明鰹 $220嘩嘩嘩,靚到不捨得食!鰹魚薄片到透明,好考刀工👍🏻。每片上有金箔及醬汁做點綴,似藝術品般呢。刺身本身好鮮甜,加上特別醬汁,味道層次豐富。.銀鱈魚刺身$148燒銀鱈魚經常食,不過刺身就第一次,仲要超級無敵切厚!口感豐盈,想不到魚肉這麼結實,有少少似食鬆化了的豬肉,好爽口又鮮。.好難得有日本餐廳提供少見的刺身/內臟:白子刺身 $138、安康魚肝 $138食材新鮮,原汁原味。加上柚子醬點綴,更清新可人。.日本真蠔(隻)$68 日本生蠔出名肥美,Creamy有獨特的鮮甜,帶有天然的海水味。咬下去juicy爆發,散發濃濃蠔香,留於齒頰間久久不散,愛蠔的人不得不試!.什錦天婦羅 $92十分豐富,有3條蝦、茄子、蕃薯、青椒,還有一個樹型的炸物。外脆內軟,不錯。.燒子持香魚 $98鹽燒令魚皮好脆,而且十分保溫,上桌久久都keep到燒焗的熱度。熱辣辣令魚肉更香更滑。多春魚真多春,一夾開大半隻魚都是魚籽,脆卜卜口感特別。這條魚是水準之上,好有驚喜。.果然是尖沙咀必食日本餐廳之一,沒有

真明鰹 $220

銀鱈魚刺身$148

食材新鮮,原汁原味。加上柚子醬點綴,更清新可人。

日本真蠔(隻)$68

什錦天婦羅 $92

燒子持香魚 $98

果然是尖沙咀必食日本餐廳之一,沒有失滿!
自己好耐冇返過鄉下啦 , 其實喺日本我試咗好多食物、 係日本先有香港好少有 。 今日我應邀朋友嘅邀請, 所以今次就試下呢一間日本餐廳 ,因為都見有咁D地區都有呢一間餐廳,自己又未試過,所以都想試下。 一入到去就已經有好傳統嘅日本餐廳咁樣嘅格局, 我睇餐牌就見到一啲我喺日本食過而香港又未發掘到嘅食品,咁我就梗係order啦。宮崎刺身生粟米: 自己第一次咁大個仔食生粟米,感覺好神奇呀,原來呢個粟米都幾清甜。 當你咬一口嘅時候,佢啲粟米汁吱曬出嚟,講真真係日本嘅粟米先可以有咁嘅效果,所以我都幾鍾意食呢個粟米。白子刺身: 其實之前我都係日本試過呢個白子刺身估唔到香港都有得食 。 當你食落去嗰時你就會feel到細緻以幼滑嘅口感, 在點埋佢嗰啲汁真係好yummy。 未試過嘅朋友可以試下。 因為其實佢個營養價值都幾高嘅。 絕對適合滋補養顏嘅朋友。鰤魚刺身:脂肪平均地分佈在fish body, 肉質甘甜, 口感滑同幼細,日本真蠔: 依個都唔使講乜嘢,大家可以睇下我嗰幅相,其實真實嘅比例都幾大隻, 而且肉質鮮甜你又會感受到去海水嘅味道, 兩個字新鮮!安康魚肝: 其實呢個安康魚乾我覺得真係有啲似鵝肝,同埋

安康魚肝: 其實呢個安康魚乾我覺得真係有啲似鵝肝,同埋係呢一間餐廳嘅最大賣點,因為其實個朋友介紹食安康魚肝,都係嗰句營養價值高之餘而且我覺得都幾鮮美, 另外佢個口感都滑潤。 唔係度度都有得食呢個魚肝所以我誠意推介。

秋刀魚刺身: 平時食三文魚或者吞拿魚嘅刺身就食得多, 有啲surprise可以食到秋刀魚嘅刺身, 食落一啲都唔腥,而且魚味十足,而且揮發住一啲油脂嘅香味。 今次朋友真係冇介紹錯。 食咗返唔到轉頭添!

甲羅燒:用左日本蛋、加小小蔥花 、睇碟野知道師好細心同我哋燒, 因為而家自己燒一定燒唔出咁嘅效果, 日本蛋嘅香味加埋蟹肉嚟食, 感覺食落去特別鮮甜。 我覺得蟹膏其實真係正而且甜。 而且旁邊亦都加咗一啲小多士畀我哋點啲蟹膏食,感覺有D似法式嘅料理。

燒子持香魚: 其實呢個魚係好似多春魚咁,但係佢比一般嘅多春魚有更多春, 所以 我覺得呢個魚好食, 魚肉亦都滑,而且師傅燒呢一個魚佢個煮同燒法一流,燒到恰到好處 鍾意食燒魚嘅朋友呢一個都係我其中推介之一。

最後我幾推介呢一間餐廳嘅,因為佢啲食物唔係喺一般嘅日本餐廳可以搵到,同埋如果懷念鄉下嘅朋友大家真係可以試一試。
  • 甲羅燒
  • 白子刺身
  • 秋刀魚刺身
2020-10-19 159 浏览
今日朋友請食日本料理,咁梗係揀啲高級嘅餐廳黎食啦!呢間唔止夠多好評,原來仲係好鍾意香港嘅鋪頭,咁就真係要黎試試喇!呢度有張好長嘅吧枱,可以正面對住師傅食野,仲可以睇倒佢地整食物嘅步驟,重點係呢個刺身櫃,我真係好想嗌晒佢地刺身黎食啊師傅對擺盤都好有心思,擺得好靚呢度嘅好處仲係,侍應會好好同詳細咁介紹呢度有咩好食。當然一啲平民同常見嘅魚生都會有,但佢地大大力推介寫起牆上面嘅廚師推介,都係一啲時令而唔係經常有,普通人都好少食嘅菜式。所以今次我都係聽侍應介紹,叫咗一堆我未食過嘅野。呢個係白子刺身,我事後先知原來係魚嘅精囊 真係好獵奇,我本身仲以為係腦部。但食落果陣一啲腥味都冇,口感仲軟棉棉,好creamy,味道好鮮,真係好驚喜!呢個係鮟鱇魚肝,食落好似鵝肝咁樣,但係冇咁膩,好香好濃嘅脂香味呢個就係regular item, 味噌煮和牛腹,超級驚艷!和牛嘅脂肪位一直係香味嘅來源,佢就切到每人舊都有脂肪同埋肉,所以每一啖嘅味道都係好平衡嘅。而佢個汁真係好好好好味,如果用黎送飯就正!呢個就係真正驚喜嘅來源!都係侍應大大力推介。我原本以為,粟米渣嘛。但食落先發現,佢係超juicy超甜,好似高級嘅雪梨咁

師傅對擺盤都好有心思,擺得好靚

呢個係白子刺身,我事後先知原來係魚嘅精囊

呢個就係真正驚喜嘅來源!都係侍應大大力推介。我原本以為,粟米渣嘛。但食落先發現,佢係超juicy超甜,好似高級嘅雪梨咁!

呢個甲羅燒,都係又一必食推介。佢嘅蟹糕好香,配埋隻日本蛋,非常之濃厚。

呢個係秋刀魚刺身。秋刀魚燒嘅就食得多,刺身真係第一次。上碟果吓好驚喜,竟然可以砌到好似兩朵花咁,打卡一流呀!佢嘅油脂唔多,但魚味好重!大開眼界

燒子持香魚,同樣係時令推介。佢入面好多魚春,魚肉都好香。佢以細魚黎講都算容易食,因為啲骨一起就冇晒

呢個係日本真蠔!好霸氣嘅擺碟,令和之怪物!我朋友平時食開蠔,佢話呢隻蠔比較易入口,味道唔會太濃,所以好多人都食倒~

今次真係大開眼界,食時令嘅菜式,令我食咗好多就算去日本旅行都未必食倒嘅野,好推介大家都多多留意吓佢塊廚師推介menu,同埋支持良心店舖!

2020-10-15 127 浏览
朋友生日當然要食好西啦!鰭一聽過好多次,而且成日full booking!今日終於book到啦~前菜吃點輕鬆的,日本白粟米!無諗過可以生食粟米,這款粟米真的超甜,但該甜是好天然的甜,不會吃到膩,必食!另外點了份日本蘋果沙律,不過不失,日本蘋果較軟身,不是好爽的一款,但加上蟹籽等等都好有口感。甲羅燒相信好多人都聽過啦,這款是配脆多士,蟹膏多,夠濃郁,不錯喔~這款辣味噌和牛腹超好食!牛腹非常非常軟身,肉同油脂分佈平均,入口即融,好食到難以形容!必食!魚生方面當然是必點啦,這款是沙甸魚和超大生蠔。兩款食落都覺得好新鮮~另外是鮑魚,不是魚生的,是煮熟的。當然加點醬汁會更好食,但不點醬汁就可以食到原汁原味啦~而沙甸魚裡面加了薑蓉同壽司飯,所以不點醬油都好夠味~串燒就點了白鱔和牛小排,小編覺得白鱔好好食,肉質好滑又香口~這款原燒香魚好抵食,份量都不少,價錢好平喔~白蝦壽司都是必點的呀!口感非常豐富,不加醬油食更好,食到蝦肉的鮮味喔~牛舌唐揚原來是天婦羅~不過不失~

這款原燒香魚好抵食,份量都不少,價錢好平喔~

牛舌唐揚原來是天婦羅~不過不失~
2020-10-13 5362 浏览
今日星期日同男朋友食午餐,我們去了尖沙咀取相,取相前就食了一個良心午餐。日本料理:鮨一,好似唔錯,我們2點左右到,佢要去20樓。我們坐bar枱,睇住師傅手藝;環境乾淨又簡約設計,燈光幾型;午市後師傅會清理乾淨👍🏻👍🏻星期日都有午餐選擇,我們點了2份加2個小食1. 芥末八爪魚我們唔食生嘢,男朋友唔知,點了才發覺;八爪魚口感彈牙,但口感不是我們喜歡的,芥末味好濃郁2. 燒牛舌男朋友點了牛舌,有咬口有點硬,但黑椒鹽味濃,牛味都濃3. 蒲燒鰻魚飯定食套餐每份包括了:健康清新麻醬沙律、好滑好多料茶碗蒸(有冬菇、蟹柳)及唔會好咸的麵鼓湯(有豆腐粒、海帶)大大碗的蒲燒鰻魚飯,蛋絲、黃蘿蔔片及酸漬青瓜,鰻魚厚身軟香,都唔錯的口感4. 吉列豬扒配手打烏冬吉列豬扒外皮脆卜卜,熱辣辣即點即製,但豬扒無咬口比較粉;烏冬軟腍,大碗湯清,配有粟米粒、海帶、日本魚蛋男朋友加了去甜凍檸茶,開胃消滯

日本料理:鮨一,好似唔錯,我們2點左右到,佢要去20樓。

星期日都有午餐選擇,我們點了2份加2個小食

1. 芥末八爪魚
芥末八爪魚

2. 燒牛舌
燒牛舌

男朋友點了牛舌,有咬口有點硬,但黑椒鹽味濃,牛味都濃

3. 蒲燒鰻魚飯定食
套餐

4. 吉列豬扒配手打烏冬
吉列豬扒配手打烏冬
吉列豬扒配手打烏冬

凍檸檬茶

男朋友加了去甜凍檸茶,開胃消滯
2020-10-11
燒牛舌
套餐
凍檸檬茶
生日梗係要食黃店💛講左服務方面先,需要改善嘅位係用餐時間1.5小時,但完全冇通知過last order 到左最後15分鐘 先提我地要交枱,同埋野食都未到齊😰如果係揸車嘅朋友就要留意返附近停車場都有啲遠,要預返時間行過去,同埋等𨋢都需時,遲左去未必食到/食足時間🥺食物方面,野食黎講都算係新鮮,食日本野最緊要新鮮!!!😆 我特別推薦海膽杯係必叫❤️❤️熟食都做得好好,特別係個清酒煮蜆,佢唔會話有陣雪味嘅蜆👍🏻👍🏻👍🏻另外佢燒物同炸物都唔會話炸到同燒到好乾柴,值得一讚嘅👍🏻最後希望會改善一下用餐時間問題🥺
生日梗係要食黃店💛

另外佢燒物同炸物都唔會話炸到同燒到好乾柴,值得一讚嘅👍🏻

最後希望會改善一下用餐時間問題🥺

2020-10-09 979 浏览
// Top-Notch Japanese Cuisines 🇯🇵🦪 //.Whenever I visit a top-rated Japanese restaurant, it’s always about their quality and delicate cuisines, as well as their cozy dining area.💯🙌🏻.▪️日本真蠔(2隻) Japan Awaji-Shi Oysters(2 pcs)▪️As a huge fan of freshly shucked oysters, there’s no reason for me not to order this!🦪These two large Awaji-Shi oysters were incredibly huge; and had a delectable springy texture along with sweetness and fresh flavor!😋 Literally a mouthful of satisfaction for an oyster lover!🤟🏻
▪️日本真蠔(2隻) Japan Awaji-Shi Oysters(2 pcs)▪️[HK$196]
▪️秋刀魚刺身 Pacific Saury Sashimi ▪️[HK$220]
This pacific saury sashimi was perfectly presented as a charming blossom.👐🏻 The flesh was oily and dense; and with a decent fishy taste. Dipping it into some garlic soy sauce could bring out the flavor even more!👌🏻
▪️鰤魚剌身 Japanese Amberjack Sashimi▪️[HK$198]
You must give this amberjack sashimi a shot if you haven’t tried it before!💯 It was an impressive sashimi that involves both firm texture and a balanced amount of fat for its luscious buttery taste!🤩
▪️磯煮鮑魚(2隻) Conger Boiled Abalone(2 pcs)▪️[HK$88]
This is certainly my personal fav when it comes to abalone!💦 They were flawlessly simmered in savory soy sauce and kelp for its dainty flavor and tender texture.🥢
▪️甲羅燒 Japanese Miso Crab Meat▪️[HK$98]
Nothing beats this toothsome and authentic cuisine!🙌🏻 It was an awesome combination of brown crab meat and shredded crab meat; topped off with a runny egg yolk and chopped scallions!🦀 Extremely palatable to savor on a piece of crispy toast for its greasy and delicately tasty flavor!💯
▪️辣味噌煮和牛腹 Braised Wagyu Beef Belly in Spicy Miso▪️[HK$98]
Soft and tender wagyu beef belly that has a moderate amount of greasy but tasty fat; braised in spicy miso sauce for a pleasant and tangy kick!🥰
▪️日本蘋果沙律 Japanese Apple Salad▪️[HK$98]
A delectable appetizer composed of mixed greens, sliced crunchy Japanese apple, shredded crab sticks, and tobiko! Undoubtedly tempting and appetizing!🥗
▪️日本白粟米 Japanese White Corn▪️[HK$98]
The kernels were tenderly crisp in texture, and incredibly sweet and juicy! It could definitely be a dessert to top off the whole satisfying meal!😛
// 10% Service Charge 💞 //
秋刀魚刺身 Pacific Saury Sashimi
鰤魚剌身 Japanese Amberjack Sashimi  磯煮鮑魚(2隻) Conger Boiled Abalone(2 pcs)
甲羅燒 Japanese Miso Crab Meat
  • 秋刀魚刺身
  • Pacific Saury Sashimi
  • 鰤魚剌身
  • Japanese Amberjack Sashimi
  • 磯煮鮑魚(2隻)
  • Conger Boiled Abalone(2 pcs)
  • 甲羅燒
  • Japanese Miso Crab Meat
  • 辣味噌煮和牛腹
  • Braised Wagyu Beef Belly in Spicy Miso
  • 日本蘋果沙律
  • Japanese Apple Salad
  • 日本白粟米
  • Japanese White Corn
2020-10-06 143 浏览
環境氣氛不錯的日本居酒屋, 有格調, 幾適合和朋友來聚餐, 吃串燒! 推薦* 鹽燒牛小排串燒 - 牛小排的調味剛剛好, 肉質鮮嫩, 有肉汁。推薦*日本白粟米🌽 - 甜度相當高! 粟米粒粒飽滿, 一口咬落去, 爆汁之餘帶有淡淡忌廉味道, 白粟米是生吃的, 又爽又鮮甜多汁呢💦! 鹽燒牛舌 - 有微微彈牙的口感, 爽嫩又有肉汁, 有油花。自家製免治雞肉串 - 是日式居酒屋的常備小菜之一, 會伴上生雞蛋黃。啖啖肉, 雞肉軟嫩, 充滿醬油味。把雞肉串沾滿生蛋黃, 可以提升整個味道層次!甲羅燒 - 蟹蓋內放了蟹膏, 中間再放上香蔥及生鵪鶉蛋。滿滿的蟹膏, 味道鮮甜, 把多士沾上蟹膏吃, 別有一番風味😋~辣酒煮蜆 - 幾乎每一枱也有點這個菜式呢! 湯汁辣辣地, 令人開胃, 蜆充分吸收到湯汁的鮮味。鹽燒白鱔 - 魚皮有脆口的口感, 魚肉外面結實, 內裡軟嫩。燒子持香魚 - 燒至金黃色, 魚肉香口, 可以唧少少檸檬汁以提味。

鹽燒牛舌 - 有微微彈牙的口感, 爽嫩又有肉汁, 有油花。

2020-10-05
2020-10-05 136 浏览
—刺身丼日本A5和牛($198) 佢而家有半價優惠原價$396所以真係幾抵食🥰平時出去閑閑哋食幾快都300+ 🤭 成兜飯上面都鋪滿A5和牛👍🏻一啲都唔孤寒😚啲牛肉好滑😘牛脂味香😆但係食得多都幾樓🤓撈埋啲飯同蛋食係正嘅😋CP直高‼️但係小編就覺得啲飯可以熱啲🤦🏻‍♀️食落肚會有感覺d😇—鮨一丼定食($148) 呢個係lunch set🙆🏻‍♀️個飯有赤蝦,海膽,帶子,三文魚,三文魚子同白身魚👍🏻呢個價錢來講真係唔錯💛佢係即叫即切😆見到啲師傅一塊一塊將d魚生鋪係個飯上面😋食落去都幾新鮮ga😚同埋好大塊🥰前菜有沙律同埋茶碗蒸都幾抵食😌lunch hour去嘅時候最好就訂位啦‼️—價錢: 💋💋💋💋味道:💋💋💋💋💋抵食:💋💋💋💋💋環境:💋💋💋💋. ——地點:鮨一日本料理 (尖沙咀)地址:尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈18樓營業時間:12:00-23:00

價錢: 💋💋💋💋
味道:💋💋💋💋💋
抵食:💋💋💋💋💋
環境:💋💋💋💋
. ——
地點:鮨一日本料理 (尖沙咀)
地址:尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈18樓
營業時間:12:00-23:00
  • 日本A5和牛刺身丼
2020-10-01 614 浏览
一日一黃店-尖沙咀呃like好去處今日講呢間係尖沙咀厚福街是日星期日午市 3層樓都差唔多滿坐見到有文宣 代賣手足口罩入坐衛生有做足 探熱 消毒雙手 紙袋放口罩最重要係 午市飯餐夠平 都係$50-$60但我見到有bar台位 可以望住師傅整感覺質素唔錯所以試試壽司.👍🏻先講講前菜 包沙律 小食 茶碗蒸 麵豉湯 餐飲叫$60平既飯餐都包(食完都小飽)‼️加$6有三片三文魚刺身(必加 呢個好抵).⭐️特上八貫目配細烏冬$128👍🏻壽司好評 三個固定 其他睇師傅發板👍🏻再加碗 好大碗既(細烏冬)what?.👍🏻小食係八爪魚粒蘿蔔粒青瓜粒之類 爽口幾好咬🤔茶碗蒸差唔多食完 追問先記得上👌🏻煮得比較老身 唔夠滑 ok啦.整體好抵食 好飽 好評題外話落餐果時有講明 海膽要加$30但餐牌見到張圖係有海膽嘅應該係疫情問題冇貨 但用高級海膽要加$30店員有講明 會轉某壽司 但最後黎左三文魚子軍艦感覺樓面可以同廚房交流多啲服務可以做得好啲. #鮨一日本料理 (尖沙咀)地址尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈18樓.⭐️評分:味道:4.5/5 茶碗蒸3分環境:4/5服務:3/5抵食:4.5/5
一日一黃店-尖沙咀呃like好去處
最重要係 午市飯餐夠平 都係$50-$60
但我見到有bar台位 可以望住師傅整
感覺質素唔錯所以試試壽司
👍🏻先講講前菜 包沙律 小食 茶碗蒸 麵豉湯 餐飲
叫$60平既飯餐都包(食完都小飽)
‼️加$6有三片三文魚刺身(必加 呢個好抵)
⭐️特上八貫目配細烏冬$128
👍🏻壽司好評 三個固定 其他睇師傅發板
👍🏻再加碗 好大碗既(細烏冬)what?
👍🏻小食係八爪魚粒蘿蔔粒青瓜粒之類 爽口幾好咬
應該係疫情問題冇貨 但用高級海膽要加$30
店員有講明 會轉某壽司 但最後黎左三文魚子軍艦
感覺樓面可以同廚房交流多啲
服務可以做得好啲
#鮨一日本料理 (尖沙咀)
地址尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈18樓
⭐️評分:
味道:4.5/5 茶碗蒸3分
環境:4/5
服務:3/5
抵食:4.5/5
2020-09-30 195 浏览
出來尖沙咀要做Body check, 順便係附近搵野食,見到多人推介就試下。上左20樓登記先,約1點左右,都算多人,檯與檯之間坐得好密,感覺不是太舒服。叫左兩個定食,老公的魚生魚子好新鮮,我自己試過都覺得好食! 另外我叫左六貫目定食,可能冇食早餐,食完都未夠飽,定我大食左! XDXD沙律、茶碗蒸同湯不過不失,茶碗蒸味道偏淡。個飯唔係平時既白色飯,但棕色既用珍珠米,粒粒分別都好食!

沙律、茶碗蒸同湯不過不失,茶碗蒸味道偏淡。

個飯唔係平時既白色飯,但棕色既用珍珠米,粒粒分別都好食!
前菜
三文魚親子魚生定食
六貫目配細烏冬
2020-09-28
前菜
三文魚親子魚生定食
2020-09-29 409 浏览
若不是有咁多好評,怕是一直都唔會上來試一下。午餐需要直上20樓,點左一個148定食,海膽出乎意料的美味,白身魚唔係我嘅菜,腥味重。➕多6蚊有三片三文魚,薄切嘅,個人覺得唔➕都可以。
2020-09-28
午餐
2020-09-26 290 浏览
有次去食德美,可惜就唔岩時間,等成個鐘食tea我肯定唔OK~ 咁即刻check app,發現左附近嘅鮨一。真係好肚餓,好感恩呢間店雖然有點逼,但係佢都可以即刻畀到位我~坐得唔係太舒服,咁就要睇睇佢嘅野食正唔正啦!
果日叫左個六貫目配細烏冬,三文魚親子魚生飯定食。叫完等飯嘅時候,朋友忽然大叫,因為佢發現可以加$12配多三件三文魚刺身,佢話都算抵咁咪加份囉~點鮮上枱嘅時候,我地其中一個定食有配三件三文魚刺身,所以一口氣有六件刺身,加埋定食嘅魚生料,我地果日係食左好多靚魚生,埋單只需$182,。大力推薦呢間餐廳,待應生態度好,野食又好味,價錢合理!