2019-11-02 74 浏览
其實我係從來都未食過雞煲的,原來係咁爽…點爽法?一個價錢就能食齊雞煲同打邊爐!話說個日有個工作會議係葵涌,開完會無曬精力又已經好肚餓,另外位同事住係柴灣,佢忍唔到要坐成個鐘車先有野食,所以我地係附近睇下有咩食啦,食茶記又怕唔夠食,好彩行行下見到呢間魔芋麻辣雞,呢間餐廳有得叫小菜食飯又有得食雞煲仲可以食完雞煲打邊爐。我地兩個人都決定食麻辣雞煲,老闆娘都好推介,但係就問左句:你怕唔怕辣先?我即刻驚驚地,雖然可以自選辣度,但一旦中途太辣咪無得翻轉頭。所以老闆娘幫我地分開上,自己去控制辣度,十分細心。打邊爐既配菜方面,我們叫左豬大腸、雜丸拼(魚蛋、牛丸特別彈牙好味)、響鈴、唐生菜。

2019-11-01 36 浏览
在小菜館吃雞煲,吃雞煲又嚐小菜。二人同行,也可成行。招牌的,魔芋麻辣雞煲二人吃半隻雞,中辣。配一支老青,人生樂事啊。熱鍋上雞塊已煮好,再加上爐子翻熱,煙霧瀰漫麻辣香。雞煲配料的薑蔥蒜,更是錦上添花,與辣椒在鍋上翻滾,愈食愈有味道。雞塊份量也多,雞肉嫩滑也入味。平日打邊爐吃芋絲,這回吃雞煲配魔芋。魔芋是健康食品,口感像果凍般,營養價值很高,很快便吃光光了。嚐過雞煲,小菜也少不了。點了一份,砵酒煮蠔。已炸得金黃的蠔,蠔沒有縮水也沒變酸,淋上甜甜酸酸的醬汁,惹味,不油膩。
在小菜館吃雞煲
雞煲又嚐小菜。
二人同行,也可成行。

招牌的,魔芋麻辣雞煲
二人吃半隻雞,中辣。
配一支老青,人生樂事啊。

熱鍋上雞塊已煮好,
再加上爐子翻熱,
煙霧瀰漫麻辣香。

雞煲配料的薑蔥蒜,
更是錦上添花,
與辣椒在鍋上翻滾,
愈食愈有味道。

雞塊份量也多,
雞肉嫩滑也入味。
平日打邊爐吃芋絲,
這回吃雞煲配魔芋。

魔芋是健康食品,
口感像果凍般,
營養價值很高,
很快便吃光光了。

嚐過雞煲,小菜也少不了。
點了一份,砵酒煮蠔。
已炸得金黃的蠔,
蠔沒有縮水也沒變酸,
淋上甜甜酸酸的醬汁,
惹味,不油膩。
2019-11-01 27 浏览
間唔中會上大陸食烤魚 但都會係香港試下烤魚。今次去呢間烤魚鋪 雖然佢主打係雞煲 但估唔到佢烤魚亦唔差 好正宗嘅烤魚~.>~< 魔芋香辣烤魚 HKD 198order嘅係皖魚半條🐟 因為驚一條食唔曬 想留d肚打邊爐🍲🤣.魚肉新鮮厚身而且冇乜窿味 烤度啱啱好。d配料係豆卜 腐竹 仲有鮮芋。辣味好正宗嘅四川辣 夠爽~.>~< 牛百葉 HKD 58打邊爐必備牛百葉 超級新鮮冇的彈.>~< 響鈴 HKD 38呢度嘅響鈴係我鍾意嘅size 唔會太大舊 啱啱好 擺落湯中幾秒撈起就食的 唔洗等太耐 ~.>~< 唐生菜🥬 HKD 38同樣火鍋必備 好新鮮 ~.總而言之 今次黎呢度食確實唔錯 老闆娘亦係個nice嘅人。下次會想試下秘制手絲雞🐔 睇個menu都覺得幾吸引~

>~< 魔芋香辣烤魚 HKD 198

牛百葉

>~< 響鈴 HKD 38
響鈴🔔

>~< 唐生菜🥬 HKD 38
同樣火鍋必備 好新鮮 ~
生菜🥬

2019-10-28
烤魚
牛百葉
響鈴🔔
生菜🥬
  • 魔芋香辣烤魚
2019-10-31 25 浏览
近年來雞煲店真係開到周街都係 想突圍而出 無d特色都搞唔掂 今次我地去既呢間雞煲又真係幾有驚喜 幾有特色😎呢到除左雞煲 其實仲可以叫小菜同食烤魚 不過既然店舖名都叫得麻辣雞 我地當然要試番佢地既雞啦🐥 雞煲方面佢地就分左5隻口味 我地就叫左半隻招牌魔芋麻辣雞煲🤤 唔食得辣既我地就揀左微麻辣🌶 呢到既老闆娘同店員都好好人 不時會過泥幫你炒下個雞煲 又會傾下計 得知原來d魔芋都係老闆娘親自整既家鄉特產😍 一上雞煲就聞到好香麻辣味 等左一陣就食得 除左雞 仲有大量魔芋 果然無介紹錯 魔芋索哂d麻辣汁 勁惹味又q彈👅 雞比想像中辣一點 不過係正宗麻辣既味道 好香辣得過癮👍🏻食到咁上下我地就叫左西洋菜同牛柏葉作為火鍋材料 本來仲想追加一份魔芋試下打邊爐 不過老實既老闆娘話魔芋加左入火鍋味道唔夠濃 會無咁好味所以我地就放棄左無叫啦😆 西洋菜甜甜地 好岩食完麻辣雞煲食👍🏻 牛柏葉足料大件有咬口 加埋支冰凍啤酒🍻 夠哂麻甩好爽丫🌟

雞比想像中辣一點 不過係正宗麻辣既味道 好香辣得過癮👍🏻

加埋支冰凍啤酒🍻 夠哂麻甩好爽丫🌟
招牌魔芋麻辣雞煲
馬上入題。雖然個個嚟呢度,都係主打雞煲,但食完個身都唔會有辣雞味。 (攻略在後面)先看看餐牌,好多選擇,家常小莱,招牌拳頭菜,佐酒香脆類,水煮系列,甚至湯羹,冷盤小吃樣樣齊,當然吾少得主打魔芋辣雞煲啦,由於雞煲內d汁好嘢味,好多食同時食雞煲還可以配一些配料同吃,如响鈴、水晶粉條、時菜等……索埋d汁,正呀!☝🏻餐牌價錢大圍嚟講一般啦,接受嘅。服務員唔多,加埋啤酒小姐,老闆娘和老闆都要親力親為。服務員好有禮貌,好有笑容,問佢有冇好介绍,佢都肯推介比你,又積極介绍主打魔芋雞煲是老闆娘的家鄉、自家製的。係真正的Home made老闆娘好熱情,主動跟我地打招呼,還簡述食魔芋的好,主要材料都是不停的在四川購買回來的。所以真係坐長途車來的! 優質!仲好親切的還聲聲叫我地要食飽D喔。昨晚,我地點了一個魔芋麻辣雞煲(半份)+椒鹽鲜魷。聞名以久的魔芋麻辣雞煲终於出埸啦,同一般食肆不一樣,是用鑊上的雞煲。真功夫真材料! 聽服務員講八成熟,要煮煮先架未食得,佢仲會一陣再過嚟兜兜喎!很專業的Hospitaility! 等等飲住啤酒先!😋嗯……出煙啦,服務員兜了一會,好香呀!食得喇!服務員叫揾d细舊雞件食先,比d

☝🏻餐牌價錢大圍嚟講一般啦,接受嘅。

服務員唔多,加埋啤酒小姐,老闆娘和老闆都要親力親為。

仲好親切的還聲聲叫我地要食飽D喔。

昨晚,我地點了一個魔芋麻辣雞煲(半份)+椒鹽鲜魷。

等等飲住啤酒先!😋

嗯……出煙啦,服務員兜了一會,好香呀!食得喇!服務員叫揾d细舊雞件食先,比d時間大件的慢慢熟透喎。👍🏻 細心 真用心 有經驗!

呢塊就是老闆娘所講,四川獨有,傳聞的摩芋啦!出場了!

鑊內除了雞件,都還有好多魔芋呢!

雞件聽聞是用走地雞,比較有雞味,半隻份量都好足。肉地都比較彈牙!

魔芋索了野味麻辣汁,咬落爽口兼好味,好夾好味。 辣辣魔芋邊個食, 我要食! 唔比你食!

隨後,又送上佐酒之選~椒盐鮮魷,配上喼汁,粉漿吾厚,啖啖爽口鮮魷,很好。

初時,以為7点都是2,3枱客😢,原來d客越夜越精彩,有三五知己,有一家幾口,有一班同事等,還有1對對情侶光顅呢咁!😁 任何客路都歡迎, 只怕你唔叫辣!

食飽飽啦!跟老闆娘說聲謝謝先啦!老闆娘真誠地說好忙,佢話招呼吾到,請我地如果好食就再番頭!😆

總括:
環境、装修、整潔0K的。合格有餘!
服務員態度良好、老闆两公婆好客氣好熱情。很有人情味! 市區小見!
餐牌價錢接受,真材實料的確超值抵食!

後記:

魔芋麻辣雞,位處於葵涌道,面對大馬路,門口對正巴士站,後面光輝圍,食肆林立。
見隔離枱叫d水煮鱼,冰鎮朱仔腳片(薰蹄)都好吸引。

题外话/补充资料: 你可以叫個鳼煲,食到咁上下加汤,放d响鈴,水晶粉或者菜打边炉咁,就夠哂飽啦。 可麻辣、香辣、奇味選擇。 亦可叫佢小麻小辣,或加麻加辣的,任君選擇,自我挑戰!我揀小麻小辣,都感辣的,但我接受到的 雞煲+先鱿=好飽。 雞煲份量足,如果我地吾叫鲜鱿呢,就可以叫响铃,莱,水晶粉等食埋火鍋。 見隔離枱叫d水煮鱼,冰鎮朱仔腳片(薰蹄)都好吸引。
2019-10-29
  • 魔芋麻辣雞
  • 椒鹽鲜魷
2019-10-28 15 浏览
今天晚上相約了一位好友到她工作附近的一所餐廳相聚,這餐廳她介紹過幾次,今天難得收早所以便決定跟他飽吃一頓,我們大約七時左右到達餐廳這裏已差不多座無虛席,在餐廳門口已香氣撲鼻,這裏出名的是雞煲餐廳名字叫魔芋麻辣雞!當然要品嚐一吓!雞煲上桌時很驚喜,用一個小鑊盛上,雞煲內有很多配料有魔芋洋蔥之類,原來這裏的魔芋是四川特產是一種植物,是有益的鹼性食品,對食用動物性酸性食品過多的人,搭配吃魔芋,可以達到食品酸、鹼平衡。此外,魔芋還具有水平降血糖、降血脂、降壓、散毒、養顏、通脈、減肥、通便、開胃等多功能。因此是非常健康的食物!而雞汁而非常美味!配飯佳品!雞肉香嫰!吃完了雞,留下的雞煲可作打邊爐,店內的火鍋配料選擇很多!可惜今天只偕一位友人前來!因此吃完了雞煲已非常飽肚!吃過肉類也想吃點蔬菜清一下腸胃,選取了一碟蒜蓉炒西洋菜,西洋菜很新鮮和乾淨,如果胃子還有空間,用來打邊爐很適合!結帳時發現原來店子內還有私人房間,內有卡拉ok和電動麻雀枱!地方很寬敞!下次可約一班朋友來個火鍋派對!

2019-10-26 19 浏览
今日嚟到葵興搵一個舊朋友所以上網搵就搵到呢間餐廳由於朋友唔想食小菜所以我哋就叫左打邊爐啦雞煲都有好多款嘅最後我哋揀咗花雕雞煲啲花雕酒味真係好重而且半隻雞嘅份量都唔少啲雞肉仲幾滑添唔錯唔錯!配菜方面我哋叫咗長洲魚蛋同埋唐生菜雲吞同埋出前一丁唐生菜吸晒花雕酒嘅味道真係好正啊而且魚蛋都好彈口不過雲吞食落就比較失色喇雖然有好多隻蝦係入邊但食落就冇鮮蝦嘅味道而且口感都比較硬食到最尾出前一丁都仲好有花雕酒味道不過食到最後覺得有少少苦但呢個湯底總括嚟講都幾好店內有電視所以都好啱大家睇住電視打邊爐好輕鬆!不錯不錯!
今日嚟到葵興搵一個舊朋友

所以都好啱大家睇住電視打邊爐
好輕鬆!

不錯不錯!
2019-10-26 25 浏览
雞煲幾時都咁岩食,呢間舖頭既雞煲仲有魔芋一齊煮,吸晒啲醬汁既味道,我地兩個人叫左半隻小辣,一上枱好大窩,份量好似好多,同埋好多配料,我最鍾意連埋芹菜香菜一齊食,超正!仲有啲蒜頭都入晒味,雞肉都新鮮,非常滿意。之後我地仲加左雜丸併,雜菜餅同埋韭菜餃併雲吞,呢啲份量最適合兩個人,咩都有啲,咁就可以食多幾款,仲有芝心同包心丸,同埋特大魚蛋,啲雲吞似係自己包,味道唔錯,雜菜併都四五款菜,仲有粟米當中西洋菜真係幾正!食咁多野都係每人百幾,真係好抵,而且員工同老闆婆十分有禮貌同招呼周到

當中西洋菜真係幾正!

2019-10-24 511 浏览
朋友係呢邊番工,放工想食雞煲,上網見到呢間有個特色魔芋雞煲,所以黎呢度試下。我地係葵興站行過黎大慨10分鐘,一路直行就到,都容易搵。7:15pm黎到都有8成入座率,見到大部份人都係食雞煲我地先叫左半隻雞既魔芋麻辣雞煲(小辣),好快就上枱,一放低就有一陣好香嘅辣味,雖然話就話半隻但係份量睇落都幾多,加咗魔芋嘅雞煲食落冇咁悶,多咗一種口感,而且魔芋食落感覺幾清新,解咗嗰陣油膩感。雞煲嘅麻辣做得幾好,好香,雞件都好滑食到咁上下我哋叫咗小菜,分別係咕嚕肉,炸蠔餅,同埋乾扁四季豆。首先上枱嘅係菠蘿咕嚕肉,咕嚕肉既脆粉唔會好厚,有鑊氣而且分量都幾多。至於第二碟上檯就係乾扁四季豆,呢碟嘅份量仲更加多,好多好多豬肉碎,唔單止個碟大份量都好大。跟住就係炸蠔餅,蠔餅嘅粉漿有少少厚,但係裏面嘅蠔仔就好新鮮,無腥味,無蠔碎,大小適中。食食下全場都坐滿曬人,會有少少嘈,但係食呢啲小菜雞煲就係嘈先有風味原來呢度仲有一間房可以包房,大概容納到22人,下次可以叫埋同事朋友一齊過嚟都得。我地食左咁多嘢個價錢都幾抵,埋單都係$426!今晚咁多款唔同嘅嘢食,最推介就係個雞煲,味道真係幾好幾惹味,其次就係咕嚕肉。值得一讚嘅係
原來呢度仲有一間房可以包房,大概容納到22人,下次可以叫埋同事朋友一齊過嚟都得。我地食左咁多嘢個價錢都幾抵,埋單都係$426!今晚咁多款唔同嘅嘢食,最推介就係個雞煲,味道真係幾好幾惹味,其次就係咕嚕肉。值得一讚嘅係呢度嘅staff,好nice,見到佢地會走去每一檯客度幫手炒雞,我哋食食下又會問我哋覺得好唔好食,同埋主動嚟同我哋介紹

2019-10-23
2019-10-22 73 浏览
同個朋友都係住附近 成日搭車番屋企經過都會見到哩間魔芋麻辣雞 夜晚經過仲要特別多人 終於今日我地兩個都放假 就搵左個應該無咁多人既時間6點去食 去到果然無咁多人 老闆娘仲好熱情係咁推介有咩好食🤤🤤我地兩個女仔都叫左唔少野 有香煎剁椒黃花魚同咕嚕肉 當然唔少得佢地既招牌魔芋麻辣雞煲 我地就叫左半隻 另外仲加左油麥菜先講下個招牌魔芋麻辣雞煲(半隻小辣) 本人本身對魔芋無乜興趣 仲諗住雞煲加魔芋會好奇怪 點知竟然有驚喜 個魔芋食落爽口又彈牙 仲要吸晒湯汁 好夠味👍👍 不過d雞先至係主角 舊舊都咁滑同好多肉 就算叫左半隻份量都唔少 食譚仔食開3小辣既我叫小辣就岩岩好 我地仲加左個$38油麥菜 $38竟然有咁多 CP值好高🤤再黎就係老闆娘推介既香煎剁椒黃花魚 果然無介紹錯👍 條黃花魚仲滑過豆腐花 個皮煎得勁脆 脆到連個魚頭都可以食埋 唔講仲以為係炸唔係煎 而且無乜骨 岩晒好怕魚骨既朋友 d剁椒酸酸辣辣好過癮 不過得半條唔係好夠食 我同個朋友都爭住食😂😂最後仲有個咕嚕肉 一食落口竟然有陣鹹蛋味 唔知係未炸粉加左鹹蛋 食落好香口 而且係咕嚕肉唔係咕嚕排骨 所以咬落啖啖肉 d肉都好嫩滑 岩晒食肉獸 個

最後仲有個咕嚕肉 一食落口竟然有陣鹹蛋味 唔知係未炸粉加左鹹蛋 食落好香口 而且係咕嚕肉唔係咕嚕排骨 所以咬落啖啖肉 d肉都好嫩滑 岩晒食肉獸 個汁酸酸甜甜好解膩👍👍👍

我個朋友平時係雀仔胃 去爭鮮食3 4碟就飽既人 但係最後竟然只係食淨左少少咕嚕肉要打包 其他都清晒 證明有幾咁好食啦🤤🤤🤤 埋單都係$399 每人$200食到捧住個肚走 一定有下次呀!!!
2019-10-21 50 浏览
話說住咗喺葵涌區咁多年都唔知道有間咁優秀嘅餐廳🤭呢間位於光輝圍嘅餐廳主打嘅食物有幾方面: 雞煲、烤魚、水煮xx...甚至家常小菜都有。由於今晚係同媽媽去食,所以我哋今晚係點左家常小菜但係眼見好多在場嘅食客都係點左雞煲或者烤魚睇嚟呢度嘅四川菜都唔錯啵😍🤤家常小菜方面我地點左手撕包菜,毛血旺同埋胡辣椒炒豆乾鮮魷...手撕包菜來講,分量多之餘味道亦都啱啱好唔會太咸又唔會太辣!而且有少少酸酸辣辣嘅感覺,零舍開胃!再加上佢用咗少少芹菜調味令到呢個菜式更加香👍🏻毛血旺真係不得不讚,係老闆娘嘅推介下,我哋試咗呢個,因為平時食家常小菜好少會食到呢啲咁特別嘅菜式!唔好比d紅油呃感但係其實吾係好辣,入邊有豆卜豆芽牛柏葉豬紅粉腸豬大腸等等好多配料😍而且啲配料唔會過分熟而導致縮水👍🏻單憑佢個汁都可以食一碗飯😆推介!!胡辣椒炒豆乾鮮魷都係世界級特別嘅菜式,首先餐廳嘅食材非常新鮮,睇得出鮮魷唔係雪藏,呢隻胡辣椒味道特別,用嚟炒餸出嚟嘅味道唔錯!而且佢嘅環境非常寬敞,坐得好舒服,餐廳來講服務員嘅態度都算好好👍🏻可能因為我哋用餐時間比較早嘅關係,當時餐廳都比較寧靜,唔會話好嘈,感覺好舒服

2019-10-21 102 浏览
之前聽中學同學推介過,話呢間餐廳嘅小菜唔錯,今日趁住星期五,同先生行過嚟試一試。餐廳就係正光輝圍馬路旁,門面乾淨整潔,招牌光猛,好容易搵到。小菜選擇好多,而且好多比較刁鑽嘅小菜都可以喺到搵到。除咗小菜之外,仲有雞煲火鍋同烤魚食,價錢相宜,同先生商量咗一陣,決定食雞煲加打邊爐😉本來想叫一隻雞,老闆娘聽到之後勸我哋唔好,話雞煲好足料,叫一隻可能兩個人食唔晒,所以我哋最後聽佢講叫咗半隻。雞煲用隻大大隻鑊裝住,果然係好足料,份量超多,感覺好似同出邊食一隻雞差唔多🤩加上有好多魔芋,感覺好豐富!我哋揀咗小辣,感覺偏辣少少,但我哋兩個都好食得辣,所以覺得辣度剛剛好,醬汁味道濃郁,加上雞件同魔芋去炒,非常入味👍🏻老闆娘好細心,隔一陣就過嚟幫我哋炒一炒,提醒我哋幾時可以食,又問我哋夠唔夠味,好友善☺️老闆娘話魔芋係佢家鄉特產,高纖維低卡好有營養,以前打邊爐都食過魔芋,本身冇乜味道唔太吸引,但呢度嘅魔芋好特別,食落去嘅質感有啲似蒟蒻咁,但又再水潤一啲,又有啲似啫喱,但口感又比較彈牙,加上濃郁嘅麻辣湯汁,好惹味!滑牛肉都幾新鮮,而且唔會話切得好薄,保留口感,牛肉味頗濃👍🏻重點係份量超多,好抵食🤩墨魚滑亦係一大

小菜選擇好多,而且好多比較刁鑽嘅小菜都可以喺到搵到。

招牌魔芋麻辣雞煲(半隻)

鮮滑牛肉

手打墨魚滑

墨魚滑亦係一大碟,呢個價錢出邊食恐怕只有半碟嘅份量🙈墨魚滑味道鮮美,口感彈牙,而且間中可以咬到墨魚碎,好有層次感😋
響鈴

響鈴好新鮮,用筷子夾起仲感覺到好脆,放入湯到浸兩三秒,索哂香濃嘅湯汁😋無論味道同口感都一流😛
唐生菜

唐生菜亦好鮮嫩翠綠👍🏻
左:  椰子水  $15      右:  可樂   $12
不得不讚好少火鍋店有冰凍椰子水揀,感覺解渴又健康,罪惡感都少啲😛
食飯期間見到鋪頭都有唔少長期捧場客,同老闆娘有傾有講,好似老朋友咁。有兩公婆帶住小朋友嚟食,同老闆娘講今晚要早啲返去,因為小朋友聽日都要返學;又有兩父子去撐枱腳,老闆娘問點解唔帶媽咪嚟,兩父子話呢度係佢哋嘅秘密基地,唔可以俾媽咪發現😛一邊食一邊聽住佢哋嘅互動,覺得好窩心☺️
用心而且有良心嘅小店真係買少見少,一定會繼續支持❤️

招牌魔芋麻辣雞煲(半隻)
鮮滑牛肉
手打墨魚滑
響鈴
唐生菜
2019-10-17 89 浏览
近牌天氣轉涼,秋高氣爽,凍凍地,又到左食雞煲既好季節啦!今次嚴選葵興呢間雞煲店,遠遠都可以聞到雞煲既麻香味. 以特色的魔芋雞煲作為招牌菜,其他的地方試唔到架. 魔芋雞煲有辣有唔辣,任君選擇,仲有麻辣味添. 順帶一提, 如果辣味唔夠, 慢慢加辣, 又得; 上菜時勁辣, 亦得; 得左! 魔芋雞煲零舍不同👍🏻熱情店長推介: 雞煲一般會煮到八成熟上菜,再係大家面前明火加熱. 等到濃香既辣汁都完全煮入到新鮮既芫茜以及鮮嫩既雞件既時候, 就食得啦. 大家可以先試較細塊的雞肉,之後再試大件的雞肉,等每一件雞肉都充分吸收濃湯既精華!仲可以加埋水晶粉,響鈴等吸汁力特強既配料,將雞煲既靈魂帶入其中,讓在座既每位盡情享受辣味帶黎既快感.美味的雞煲,獨特的魔芋,已經將我既舌頭溶化啦😋
近牌天氣轉涼,秋高氣爽,凍凍地,又到左食雞煲既好季節啦!

熱情店長推介:

美味的雞煲,獨特的魔芋,已經將我既舌頭溶化啦😋
  • 魔芋麻辣雞煲
2019-10-17 43 浏览
今日去接朋友放工,跟手就跟她去吃雞煲😈😈朋友說這家雞煲門口就是巴士站,可直接去大圍那邊返家,很方便,所以就擇這家吃😑😑好吧,我就聽話乖乖進去🤔🤔一坐下看看周圍,每枱也有點魔芋麻辣雞煲,那我們就當然也不執輸啦~😈當雞煲上枱時,我們都傻眼看著,半隻雞都那麼大?很抵食啊🙈🙈到服務員幫抄完雞後進食,第一口吃下去,覺得超惹味及麻辣,開始擔心能否吃下去~但當擔心了10秒左右,發覺又開始ok不辣了🤩🤩只是吃時麻辣香,太正了🙈🙈再加上滑薯粉及響鈴索晒d汁,真係成晚掛住食都唔得閒吹水🤣🤣🤣價錢平民,但比酒樓大份,服務仲好好,好抵食🙈🙈

價錢平民,但比酒樓大份,服務仲好好,好抵食🙈🙈
2019-10-16 49 浏览
今日攰攰地唔想出太遠,就行咗去屋企附近嘅一間新開嘅雞煲,諗住試吓🤤🤤今次因為同男朋友都幾肚餓,就叫咗半隻雞煲,同埋三樣小菜,再叫多一支啤酒,同埋兩碗白飯,加埋六百幾蚊🤑🤑又豐富又抵食🤑🤑首先我哋叫咗個魔芋奇味雞煲半隻大家可能好奇怪究竟魔芋係咩嚟嘅其實魔芋就係蒟蒻,係植物嘅一種,老闆娘介紹對身體好好👍🏻👍🏻呢一間雞煲就專門推介食魔芋嘅👍🏻👍🏻呢一個都係呢一間雞煲嘅特色😎😎係雞煲入面加入魔芋,雞煲本身嘅汁已經好嘢味,配埋蒟蒻食,口感幾得意🙆🏻佢嘅汁都幾濃郁,配埋白飯食簡直一流😋😋之後就叫左一個腐乳炒通菜,正正常常幾有鑊氣👍🏻👍🏻再叫咗一個呠酒煮蠔😋😋一上菜真係嚇親姐姐😨😨好多好大隻😨😨😨食落炸粉唔會好厚,保留到蠔嘅鮮味🙆🏻🙆🏻最後就叫咗一個炸豬手,佢嘅炸豬手同打冷一樣咁有鑊氣👍🏻👍🏻簡直就係外脆內軟,而且份量好多,我哋兩個人都真係食唔晒😂😂配埋啤酒真係越食越過癮🤤🤤好食過喺德國餐廳食過一啲🙆🏻🙆🏻

首先我哋叫咗個魔芋奇味雞煲半隻

大家可能好奇怪究竟魔芋係咩嚟嘅
佢嘅汁都幾濃郁,配埋白飯食簡直一流😋😋

之後就叫左一個腐乳炒通菜,正正常常幾有鑊氣👍🏻👍🏻

2019-10-15