2022-11-23 38 浏览
#蝦多士配薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#煎釀三寶 ⭐️⭐️⭐️⭐️#叉燒煎蛋飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️#蔥油雞扒撈丁 ⭐️⭐️⭐️⭐️#菠蘿冰 ⭐️⭐️⭐️⭐️#紅豆冰 ⭐️⭐️⭐️⭐️永年呢個名相信大家一啲都唔陌生,今日突然之間想食個港式下午茶,出開沙田咁就梗係去呢間永年冰廳打個靚卡啦⭕️煎釀三寶嘅魚肉係用真嘅鯪魚肉好香好足料⭕️蝦多士炸得好脆而且啖啖蝦味仲有入口即溶嘅感覺⭕️呢間冰廳嘅裝修好有懷舊風味好多打卡位⭕️食炸嘢當然唔少得配番杯紅豆冰同菠蘿冰爽一爽⭕️叉燒煎蛋飯好足料好大舊叉燒⭕️蔥油撈丁一啲都唔乾仲啖啖蔥油味⭕️價錢平民好抵食⭕️食物款式多,基本上茶餐廳叫得出嘅都有得食
#蝦多士配薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭕️食炸嘢當然唔少得配番杯紅豆冰同菠蘿冰爽一爽
⭕️叉燒煎蛋飯好足料好大舊叉燒
⭕️蔥油撈丁一啲都唔乾仲啖啖蔥油味
⭕️價錢平民好抵食
⭕️食物款式多,基本上茶餐廳叫得出嘅都有得食
外卖自取
2022-11-21 116 浏览
當日影相果個位打卡幾靚!背景有懷舊電話、收音機、磅等等,好似返咗60年代咁!☎️ 仲有以前小朋友玩既波波同零食,幾得意~鐵扒餐跟餐有沙律/餐湯和飲品,餐湯可以揀羅宋湯或者周打蜆肉魚湯,而沙律可以揀牛油果薯仔蝦沙律或者雞扒鹹魚凱撒沙律。鐵板餐嘅配菜係分開碟上,有粟米、西蘭花、椰菜花同菇~招牌港式牛尾羅宋湯羅宋湯好足料,入面有一大舊牛尾同好多蔬菜,味道幾開胃~🥣牛油果薯仔蝦沙律牛油果好熟好食!三隻大蝦彈牙!沙律比羅宋湯較為輕盈健康👍🏻🥗永年雜扒 $208分別有西班牙熟成有骨白毛豬扒、日本名古屋雞扒同美國頂級西冷牛扒~岩哂選擇困難症嘅朋友仔🤣美國極佳級封門柳 $228做到想要五成熟既效果~ 肉質軟腍juicy,唔會鞋口~抹茶紅豆冰同奶茶紅豆冰甜度適中~🧋推介食物:美國極佳級封門柳食物質素:🧸🧸🧸🧸環境:🧸🧸🧸🧸🧸性價比:🧸🧸🧸🧸泊車:新城市廣場

招牌港式牛尾羅宋湯
羅宋湯好足料,入面有一大舊牛尾同好多蔬菜,味道幾開胃~🥣

永年雜扒 $208

美國極佳級封門柳 $228
做到想要五成熟既效果~ 肉質軟腍juicy,唔會鞋口~

抹茶紅豆冰同奶茶紅豆冰甜度適中~🧋

永年雜扒
美國極佳級封門柳
抹茶紅豆冰同奶茶紅豆冰
  • 美國安格斯封門柳
#香港永年車仔麵茶冰廳由元朗食到依家沙田都有分店🤗今日黎到沙田到裝修十分本土復刻情懷回憶又係首間車仔麵mix茶冰廳概念 所以即刻試下☺️美國極佳級封門柳鐵板餐 $228🐮封門柳特徵係肉柔軟、少脂肪同重牛味而且每隻牛都係得一條 估唔到係茶餐廳都食到矜貴既封門柳😌上碟係用熱辣辣嘅鐵板盛載兩大舊封門柳咬落去外層脆口 肉質鬆化 又唔會有筋配埋黑椒汁入面好軟熟 肉汁好豐厚😋鐵板燒可以做到呢個質素係好難得🥰雞扒鹹魚凱撒沙律(跟餐)🥗呢個味道混合得好得意 估唔到沙律菜配落鹹魚係咁好味☺️雖然係前菜 但係雞扒份量都十分多加配兩款小食 $68砵酒燴牛尾🐄味道岩岩好 牛尾炆得夠軟燜焗令所有蘿蔔都充滿了牛尾味🤗黑芝麻西多士配雲呢拿雪糕🍞原來黑芝麻嘅西多士係咁好味 雪糕配落去食又凍又熱 口感好正🥰牛筋腩蝦子撈麵 $83🦐牛筋牛腩燜得口感非常軟腍又豐滿食落實在令人食指大動👍🏻配上彈牙既蝦子麵真係100分😋牛三寶 $38 🐄有牛筋 牛柏葉 牛肚每樣都燜得好軟棉棉好入味永年辣牛腩 $38🐄配上永年特製嘅辣醬 令到牛腩味我更突出😋📍沙田沙田正街18號新城市廣場L1樓113號舖
#香港永年車仔麵茶冰廳
由元朗食到依家沙田都有分店🤗
今日黎到沙田到裝修十分本土復刻情懷回憶
又係首間車仔麵mix茶冰廳概念 所以即刻試下☺️

美國極佳級封門柳鐵板餐 $228🐮
封門柳特徵係肉柔軟、少脂肪同重牛味
而且每隻牛都係得一條 估唔到係茶餐廳都食到矜貴既封門柳😌

配上永年特製嘅辣醬
令到牛腩味我更突出😋

📍沙田沙田正街18號新城市廣場L1樓113號舖
2022-11-19 36 浏览
📍 香港永年車仔麵茶冰廳 (沙田)永年車仔麵係元朗既老字號餐廳👍🏻而沙田呢一間係全新概念店💫餐廳裝修充滿香港懷舊風📠有個幾特別既舊式士多仔嘅位置⚖️食物方邊🍽除左車仔麵之外🍜 仲有港式慢煮鐵板套餐😍懷舊風枱布加環境下据扒別有一番味道☺️今次黎食晚餐, 叫左兩個港式慢煮鐵板套餐😋份量好足👍🏻🍴港式慢煮鐵板套餐:沙律/餐湯+主菜+飲品✨ 牛油果薯仔蝦沙律🥗好豐富嘅沙律🥗牛油果熟度岩岩好,好滑😋份量都幾多🥑目測有差唔多半個👍🏻仲有三隻蝦🦐仲有薯仔沙律&新鮮菜加上沙律醬好食✨ 招牌港式牛尾羅宋湯🥣(+$15 升級至酥皮湯)同平時飲開嘅羅宋湯不一樣🤣係有少少似平時食港式牛尾通粉嘅味道😆幾好飲😋入邊仲有好大舊牛肉同埋都幾多菜😋加埋酥皮好香好食💫到主菜, 鐵板熱辣辣🔥 配有既扒蕃茄時令雜菜好新鮮, 唔會太油👍🏻食完咁大塊扒食返多啲菜感覺都幾好🤣✨ 美國安格斯封門柳(10oz)🥩 $228呢一個配蒜蓉汁🧅叫左7成熟🍴封門柳好鬆軟👍🏻易咬,蒜蓉汁香✨ 美國頂級肉眼扒 (10oz)🥩 $208呢一個配黑椒汁🫑 叫左7成熟🍴 肉眼扒咬落唔韌👍🏻肉汁香😋我比較鍾意黑椒汁,比較香😆✨紅豆冰🫘🍹紅豆冰有好多紅豆🫘😍甜
📍 香港永年車仔麵茶冰廳 (沙田)

🍴港式慢煮鐵板套餐:沙律/餐湯+主菜+飲品

✨ 牛油果薯仔蝦沙律🥗

✨ 招牌港式牛尾羅宋湯🥣(+$15 升級至酥皮湯)

✨ 美國安格斯封門柳(10oz)🥩 $228
呢一個配蒜蓉汁🧅叫左7成熟🍴封門柳好鬆軟👍🏻易咬,蒜蓉汁香

✨ 美國頂級肉眼扒 (10oz)🥩 $208

✨紅豆冰🫘🍹
紅豆冰有好多紅豆🫘😍甜度適中👍🏻

📍 香港永年車仔麵茶冰廳 (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場L1樓113號舖
2022-11-18 901 浏览
估唔到以車仔麵聞名嘅「香港永年」嘅鐵板餐同樣惦😋👍🏻今晚嚟到新城市廣場L1 樓食肆集中地,晚餐首選坐低鋸扒🥩😍地方好闊落,一邊落地大玻璃望到中央圖書館對出景觀亦十分開陽。每張枱都鋪上經典嘅綠白色格仔枱布。每份鋸扒套餐包括沙律/湯,時蔬,飲品及一款醬汁。亦可加錢追加其他小食。挪威三文魚扒🐟份量十足!超大塊嘅三文魚扒,大過我隻手掌,比一般主菜份量要大兩至三倍。外皮經過煎焗十分脆口,慢煮嘅關係肉質唔乾仲幾肥美,燒熱嘅鐵板熱辣辣淋上洋蔥汁釋出香氣,就是喜歡這個淋上醬汁發出嘅聲響。美國頂級西冷扒 (5成熟)🥩好有滿足感,頂級西冷大大塊夠厚,五成熟啱啱好,肉味濃郁,淋上惹味嘅黑椒汁,香氣傳千里,😋😋🌟西冷底部仲有洋蔥圈,可以墊起以免鐵板過熱,又有洋蔥香甜😋配設嘅時蔬有厚切蕃茄、超甜粟米、鴻喜菇、椰菜花,不好澱粉質就啱啱好😋推介即叫即烤嘅蒜蓉包,🥖充滿蒜蓉同牛油香氣!酸忌廉煙肉焗薯焗薯就比較細個,自行加上鮮忌廉香蔥和煙肉碎。煙肉碎是現成貨色,香氣稍遜。招牌港式牛尾羅宋湯鹹味濃郁,酸酸甜甜,有個大件嘅牛尾,相當唔錯!另一個套餐選了牛油果大蝦薯仔沙律,正常發揮😊
估唔到以車仔麵聞名嘅「香港永年」嘅鐵板餐同樣惦😋👍🏻

今晚嚟到新城市廣場L1 樓食肆集中地,晚餐首選坐低鋸扒🥩😍

挪威三文魚扒
挪威三文魚扒🐟
美國頂級西冷扒 (5成熟)🥩
牛油蒜蓉包
推介即叫即烤嘅蒜蓉包,🥖充滿蒜蓉同牛油香氣!
酸忌廉煙肉焗薯
招牌港式牛尾羅宋湯
鹹味濃郁,酸酸甜甜,有個大件嘅牛尾,相當唔錯!

另一個套餐選了牛油果大蝦薯仔沙律,正常發揮😊
题外话/补充资料: 七點前結賬有早鳥優惠鐵板套餐可享七折
挪威三文魚扒
牛油蒜蓉包
2022-11-17 64 浏览
黎食車仔麵見佢夜晚變身懷舊扒房,塊綠色格仔布仲加左唔少分。即刻轉軚叫左挪威三文魚扒餐同美國頂級西冷餐,食過就知抵食夾大件!三文魚扒超厚,自己買都未必買到咁大塊。皮勁香,叫個普通洋蔥汁都好好食。塊西冷當然都係重量級,5成熟非常軟淋juicy。原來佢地個秘制辣汁做鐵板牛都好鬼夾,增加肉香又惹味!旁邊放個小雜菜鐵板係靚同幾驚喜,香噴噴,顏色搶眼,多種類,仲有少少牛油香菇,認真豐盛!沙律有得揀!牛油果薯仔蝦沙律同雞扒咸魚凱撒沙律都好好好食;前者每樣材料都新鮮均等,尤其係唔膩嘅薯蓉:後者用咸魚代替平時嘅煙肉,出奇地perfect match!熟蝦醬通菜、韮菜豬紅呢啲經典招牌野唔洗講係必點,要好食唔係度度有。豬紅夠入味韮菜無渣,熟蝦醬夠香夠咸,正到痺!成日想試下樽仔奶茶同普通凍奶茶分別,今次就知,樽仔奶茶完勝,茶味滑度濃度一定係樽仔奶茶。
黎食車仔麵見佢夜晚變身懷舊扒房,塊綠色格仔布仲加左唔少分。

鐵板三文魚扒
鐵板美國頂級西冷
韮菜豬紅

鐵板三文魚扒
鐵板美國頂級西冷
韮菜豬紅
2022-11-16 60 浏览
今晚經過沙田永年車仔麵茶冰廳發現佢哋夜晚有提供鐵板餐。餐牌的懷舊鐵板餐非常之吸引,跟我小時候的款式差唔多,只係小時候個鐵板有個牛頭😂依家佢哋提倡低溫慢煮,食得更健康。入到餐廳內綠色格仔懷舊枱布,份外親切,員工非常有禮介紹最新的鐵板套餐,套餐包括沙律或餐湯,可選擇主菜及醬汁仲有飲品。價錢由$188起,非常豐富。港式牛尾羅宋湯,味道濃郁,而且蔬菜甚多,牛尾有口感。牛油果薯仔蝦沙律,新鮮牛油果,配上薯仔蓉仲有鮮甜蝦再加上千島沙律醬汁,好開胃。主菜是美國極佳級封門柳,低溫慢煮,肉質軟滑,再加上醬汁,鐵板咋咋聲,小時候的回憶返晒嚟😂另一個是雜扒餐,分別有雞牛豬,再配上永年招牌辣汁,惹味。兩個主菜都奉上配菜,有粟米蕃茄西蘭花及什菇,營養十足。呢一餐同朋友一路食一路回顧小時候同家人節日去冰室食個鐵板餐多開心。

港式牛尾羅宋湯,味道濃郁,而且蔬菜甚多,牛尾有口感。

2022-11-14 64 浏览
好耐都無据過扒喇,去沙田市廣場行街,心血來潮想食据扒,就同朋友去咗永年😂😂格局都有少許唔同咗,枱布用格仔,好有懷舊feel😆😆美國頂級西冷扒 10oz $198食識一定要鐵板上,倒汁上去要聽到喳喳聲,再用枱布或紙巾擋住,先夠風味😂😂塊扒好大塊,我order咗7成熟,佢都做到,一切落去好腍身😍😍好好味!雖然有少少根位,但唔會痴牙,煙煙韌韌好鬼正🤤🤤另外仲有配菜,蕃茄、椰菜西蘭花、粟米、菇,女士們真係食唔晒😅永年雜扒 $208西冷扒5oz、豬扒5oz、雞扒5oz呢個完全適合食肉獸人士😂😂好多肉!豬扒都好腍身好入味,雞扒嫩滑多汁👍🏻👍🏻扒餐會包沙律或湯、飲品牛油果薯仔蝦沙律🥗呢個真係推介👍🏻👍🏻蝦好彈牙,有成4大隻!牛油果好新鮮,薯仔配沙律醬好邪惡,成個沙律好味又飽肚😋😋牛尾羅宋湯又係推介!👍🏻👍🏻大大舊牛尾,一啲都唔肥!羅宋湯好濃郁,無口渴!好飲😋😋凍鴛鴦、抹茶紅豆凍鴛鴦正常發揮,抹茶紅豆濃濃嘅抹茶味,好飲!另外追加蝦多士$38有6舊,份量好多!不過有少少過火咗,同好油,但味道係ok,脆卜卜易入口😊

格局都有少許唔同咗,枱布用格仔,好有懷舊feel😆😆

美國頂級西冷扒 10oz $198

永年雜扒 $208
西冷扒5oz、豬扒5oz、雞扒5oz

扒餐會包沙律或湯、飲品
牛油果薯仔蝦沙律🥗

牛尾羅宋湯

凍鴛鴦、抹茶紅豆
凍鴛鴦正常發揮,抹茶紅豆濃濃嘅抹茶味,好飲!

另外追加蝦多士$38

2022-11-12 70 浏览
星期六晚上八點去食永年,係open rice睇到食評好似唔差。本身係想食好食又抵食嘅牛扒。叫做個封門柳同埋西冷。點知個封門柳得兩細塊,都不算好厚,男朋友完全唔夠食。個西冷就一般size,但是有一半都係肥肉同筋… 好差啊。搞到最後男朋友仲要出去搵其他嘢食。雖然個黑椒汁幾好食,同埋真係好傳統嘅港式茶餐廳。除咗個牛扒唔抵食之外,其實味道都OK,坐喺度都聞到好香。但係我此行嘅目的就係為咗食牛扒,連花園餐廳個牛扒都抵食同好食過呢間。
平常也喜歡跟男朋友逛沙田,美食也有很多!這一次來到香港永年車仔麵茶冰廳,光看裝潢就覺得很光鮮亮麗,有種「高檔次版港式茶餐廳」的感覺!想不到食物也很有驚喜!我點了招牌鐵板佛跳牆車仔麵+周打蜆肉魚湯+飲品,總共港幣$207,男朋友點了美國頂級西冷扒+酥皮周打蜆肉魚湯,再配一支樽仔烏龍茶,總共港幣$222。他說西冷扒的黑椒汁很香口惹味!不過重點當然是招牌鐵板佛跳牆車仔麵!看到餐牌寫著是他們的首創食物,當然要試一下!果然沒有失望,鐵版送上來的時候,已看到很大塊花膠,是看得見的骨膠原!還有大花菇、原隻鮑魚、蜜餞金蠔、老虎蝦乾和金華火腿等等,鮑魚很彈牙,蜜餞金蠔也很入味!至於麵底的「煎麵」也同樣出色,是脆脆的很爽口,而且不會太油膩!周打蜆肉魚湯也非常足料,有很多蜆肉跟配料,真的每一口都不寂寞!

2022-11-10
  • 招牌鐵板佛跳牆車仔麵
2022-11-10 68 浏览
【沙田•香港永年車仔麵茶冰廳】————————————————————————懷舊港式鐵板餐,座位舒適開揚望商場大玻璃。岀名車仔麵之中,鐵板餐都係個好選擇。🍖|美國極佳級封門柳|HKD228美國安格斯,低溫慢煮,選了5成,肉質嫩滑軟腍。洋蔥圈墊底避免肉質過熟。🍖|西班牙熟成有骨白毛豬扒|HKD188份量多,兩大塊,豬扒嚟講唔會乾身,幾juicy。鐵板會將肉同蔬菜分開擺。🥘|酥皮周打蜆肉魚湯|餐加HKD15足料‼️蜆肉,魚,薯仔份量多,酥皮脆薄。🥪|招牌香脆蒜蓉包|餐加HKD18聞落相當香,咬落厚厚牛油味,蒜蓉味可再岀。
【沙田•香港永年車仔麵茶冰廳】
————————————————————————
懷舊港式鐵板餐,座位舒適開揚望商場大玻璃。
岀名車仔麵之中,鐵板餐都係個好選擇。

🍖|美國極佳級封門柳|HKD228
美國安格斯,低溫慢煮,選了5成,肉質嫩滑軟腍。
洋蔥圈墊底避免肉質過熟。

🍖|西班牙熟成有骨白毛豬扒|HKD188

🥘|酥皮周打蜆肉魚湯|餐加HKD15
足料‼️蜆肉,魚,薯仔份量多,酥皮脆薄。

🥪|招牌香脆蒜蓉包|餐加HKD18
聞落相當香,咬落厚厚牛油味,蒜蓉味可再岀。
2022-11-09 885 浏览
永年車仔麵不單只有車仔麵食,沙田分店還有懷舊鐵板餐食,十分吸引!他們的鐵板套餐用上低溫慢煮,款式都幾多!套餐包有鐵板主菜之外,還有沙律或餐湯和飲品!招牌港式牛尾羅宋湯,羅宋湯很足料,蔬菜份量都幾多,而且還有牛尾,酸酸味味,幾開胃!雞扒鹹魚凱撒沙律,沙律加入鹹魚碎,非常特別!雞扒肉都幾嫩滑,沙律菜均勻拌入沙律醬,很特別!招牌香脆蒜蓉包,加$18就可以食到,即叫即整,法包上面塗滿蒜蓉油醬,非常香口!美國頂級西冷扒,西冷大概有10安士,可以揀幾成熟,我們揀了5成,肉質鬆軟,再淋上黑椒汁味道更正!另外亦配有不少蔬菜,十分健康!永年雜扒,雜扒分別有豬扒、雞扒和牛扒,每款都大概有5安士,份量十足!雞扒雞皮脆身,雞肉嫩滑!豬扒肉質軟腍,不會好鞋口!而牛扒肉質都好腍,配上洋蔥汁帶起鮮味!套餐加$68可以再多兩個小食!薯條,薯條是粗薯條,外脆內軟,點上茄汁十分美味!黑芝麻西多士伴雲尼拿雪糕,大概是平時西多士的4分1左右,外層脆身,內裡有芝麻醬,加上雲尼拿雪糕,冰水交融,十分正!
套餐加$68可以再多兩個小食!
薯條,薯條是粗薯條,外脆內軟,點上茄汁十分美味!
2022-11-06
2022-11-08 89 浏览
新出慢煮鐵板套餐系列 梗係要黎咋一咋最新奇有趣係全港首創佛跳牆車仔麵用鐵板上❅ 招牌港式牛尾羅宋湯 ❅牛尾骨大件 黑椒香料味濃想加$15 升級酥皮湯嫁 怕太飽食唔晒❅ 牛油果薯仔蝦沙律 ❅有3-5隻鮮蝦 千島醬清新醒胃配搭健康牛油果❅ 美國安格斯封門柳 ❅好少見鐵板餐選用封門柳低溫慢煮令肉質味道比一般西冷肉眼唔同 值得一試❅ 美國頂級西冷牛扒 ❅成塊鐵板咁有份量 淋上惹味黑椒汁 配菜豐富 多洋蔥 鮮茄 時菜仲有蒜蓉炒雜菌 ❅ 懷舊蝦多士 ❅晚市5:30pm 起限定 只需$38 可以追加多款滋味小食 只係加一份蝦多士6件都好飽
新出慢煮鐵板套餐系列 梗係要黎咋一咋

❅ 懷舊蝦多士 ❅
懷舊蝦多士
美國頂級西冷牛扒
2022-11-05 84 浏览
今日happy Friday想食好野就叫男友大大同我食扒~之前見到好多食評話永年啲扒唔錯,加上我自己都成日食佢啲早餐,就終於把心一橫來食晚餐~❤️美國安格斯封門柳 $228這個低溫慢煮真係不得了,平時我好驚食封門柳,因為肉身厚好難掌握火候,而我一般叫7成都會過熟就超hi;但係e度完全冇咁嘅問題,7成係做到冇血水,保持粉紅肉質感都淋👍🏻牛肉味都相當重;配菜都好正,粟米蕃茄超甜,蘑菇炒得香,雖然西蘭花冇咩點醃但點左洋蔥汁食就冇問題~永年雜扒$208美國頂級西冷扒其實都有牛肉味,不過比起封門柳始終差啲,同埋韌啲❤️西班牙熟成有骨白毛豬扒E個食落有驚喜~一咬落去充滿肉香肉汁,明顯同佢早餐嘅豬扒有所不同日本名古屋雞扒煎得表皮香脆,味道都唔錯架❤️周打蜆肉魚湯 (跟餐)從來冇見過咁多料嘅西湯,真係有三文魚粒、薯仔粒、煙肉粒etc當然味道都好creamy,送埋蒜蓉包一流❤️招牌港式牛尾羅宋湯 (跟餐)裏面有兩件炆得好淋嘅牛尾,味道調得岩岩好,超開胃蒜蓉包 $15有四件,正常都脆蝦多士 $38有6塊其實都幾抵,新鮮炸出嚟熱辣辣,配埋沙律醬食一流瑞士汁雞翼 $34醃得夠味,如果滑啲就完美了❤️黑芝麻西多士伴雲呢拿

❤️美國安格斯封門柳 $228

永年雜扒$208
美國頂級西冷扒
其實都有牛肉味,不過比起封門柳始終差啲,同埋韌啲
❤️西班牙熟成有骨白毛豬扒
日本名古屋雞扒
煎得表皮香脆,味道都唔錯架

❤️周打蜆肉魚湯 (跟餐)

❤️招牌港式牛尾羅宋湯 (跟餐)
裏面有兩件炆得好淋嘅牛尾,味道調得岩岩好,超開胃

蒜蓉包 $15
有四件,正常都脆

蝦多士 $38
有6塊其實都幾抵,新鮮炸出嚟熱辣辣,配埋沙律醬食一流

瑞士汁雞翼 $34
醃得夠味,如果滑啲就完美了

❤️黑芝麻西多士伴雲呢拿雪糕 $34
佢係要自己叫起,即叫即做~雖然size迷你,但做得好出色😍西多士脆不在話下,中間仲有層芝麻餡,配埋雪糕,冰火交融超正

總結:址白講價錢定價唔算便宜,但係人地真心比返個質素同份量你,我係第一次係港式餐廳食扒餐,連配菜都覺得好食;如果兩個人唔大食,絕對推薦叫一個扒餐再加配其他小食都肯定夠,平均可能百五蚊一個頭都物超所值架~

地址:沙田沙田正街18號新城市廣場L1樓113號舖

評分(5⭐️為最高):
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

如果喜歡我地嘅餐廳食野情報就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~
2022-11-03 108 浏览
永年車仔麵 相信吃貨一啲都唔會陌生~不過好似唔多人知 #永年 都有得食鐵板鋸扒餐😌價位由$188-$228不等套餐包括沙律或餐湯再加飲品,包你食到飽飽🤰🏻#詳見餐牌 #風儉由人<<美國安格斯封門柳(~10oz)>>($228)望落好似好細嚿,但食晒又好飽㗎喎😂肉質都幾幼嫩👏🏻除咗主菜,仲有扒蕃茄同時令雜菜跟埋🥗我欣賞佢嘅蔬菜分開上! 冇咁油膩👍🏻擺盤屬於亂中有序型😂😂😂<<永年雜扒>>($208)同出面茶記唔同~ 佢冇魚柳/腸仔😏佢係包含五安士嘅美國頂級西冷扒、西班牙熟成有骨白毛豬扒同埋四安士嘅日本名古屋雞扒!好fusion呀🤭超豐富! 啱晒食肉獸🤤前菜嘅<<雞扒鹹魚凱撒沙律>>好似好特別! 可能嚇怕唔鍾意鹹魚味嘅朋友🫣實情係冇乜鹹魚味! 可以放心一試. 就快冬天,想儲脂肪過冬就要試埋<<招牌港式牛尾羅宋湯>>喇😌

永年車仔麵 相信吃貨一啲都唔會陌生~
不過好似唔多人知 #永年 都有得食鐵板鋸扒餐😌
價位由$188-$228不等
套餐包括沙律或餐湯再加飲品,包你食到飽飽🤰🏻
#詳見餐牌 #風儉由人

美國安格斯封門柳(~10oz)

<<美國安格斯封門柳(~10oz)>>($228)
望落好似好細嚿,但食晒又好飽㗎喎😂
肉質都幾幼嫩👏🏻
除咗主菜,仲有扒蕃茄同時令雜菜跟埋🥗
我欣賞佢嘅蔬菜分開上! 冇咁油膩👍🏻
擺盤屬於亂中有序型😂😂😂

好fusion呀🤭
超豐富! 啱晒食肉獸🤤
雞扒鹹魚凱撒沙律

實情係冇乜鹹魚味! 可以放心一試.

2022-10-03
美國安格斯封門柳(~10oz)