2023-02-24
今晚約左朋友傾野,經過利東街附近有間小店,店舖裝修簡約企理,感覺溫暖,而且價錢合理好親民,就入去試試。經典台式牛肉麵 (紅燒半筋半肉麵)|$82多種口味可以選擇(紅燒/麻辣/辣番茄口味 )今次揀左紅燒味,牛肉麵非常足料,湯頭濃厚!牛筋同牛腩都燜得好腍好入味,自選陽春麵,麵條幼滑,掛湯能力高,加埋酸菜,完全係一碗完美既台式牛肉麵🤤酒香花雕麻油雞麵|$72天氣凍凍地,叫左個花雕酒湯底暖身嘅麵試試,湯底料十足(有薑,杞子,蟲草花)再加上用左麻油襯托雞味,超香麻油味!!食完覺得個身都暖左,真係補身之選。小食|最佳拍檔|$66香腸拼塔香鹽酥雞 蒜片夾台灣香腸,本身台灣腸有種甜味加上煎到脆皮搭上蒜片食,食完一口感覺超讚!真係必食👍🏼👍🏼而另一款係九層塔香配上鹽酥雞,炸到脆卜卜嘅九層塔,加上外脆內軟嘅鹽酥雞,超級香口,而且份量都唔小!唔會唔夠食嘅小食😋桂圓紅棗茶|$16杞子份量充足,加上紅棗十分讚仙草烏龍奶茶|$14 (十分推介)可選配珍珠或仙草(無需加錢轉配)喜歡茶味嘅必試,烏龍茶超香濃而且仙草細細粒唔會食唔到
經典台式牛肉麵 (紅燒半筋半肉麵)|$82
酒香花雕麻油雞麵|$72
小食|最佳拍檔|$66
香腸拼塔香鹽酥雞
桂圓紅棗茶|$16
杞子份量充足,加上紅棗十分讚
仙草烏龍奶茶|$14 (十分推介)
可選配珍珠或仙草(無需加錢轉配)
喜歡茶味嘅必試,烏龍茶超香濃
而且仙草細細粒唔會食唔到