餐厅由一位90后既台湾女仔主理,装修风格以木系为主,光线明亮光猛,带出温馨亲民的感觉。店内部分食材由店主亲自挑选来自台湾的原材料,再进行烹调炮制地道台式料理。 - 主食 - ⦁经典台式牛肉面 $86拣左葱烧汤底,汤底用左高雄冈山辣豆瓣调配的酱油底,有别于一般台式料理店,葱香味浓之余带点中药既甘醇。🐮牛肉就拣选半筋半肉,每旧牛腩都好大件,仲有胶质好重且Q弹既牛筋,非常满足。而面底拣左台湾阳春面🍜,煮得烟韧适中,挂满汤汁!另外仲有红烧、麻辣口味提供。 ⦁香酥鸡排饭 $74香酥鸡排有三种口味可以挑选,包括麻辣、咖喱,仲有我最钟意既椒盐口味。🐥鸡扒即叫即炸,外皮咸香酥脆,肉汁满满,食落除左椒盐、五香粉味浓,仲带有少少中药香料既味道,味道好有层次。🍚饭底亦可加 $12 转做卤肉饭,卤汁包裹住每粒饭,味道唔算好浓,不过卤肉同饭量都几多,每啖都好满足。 - 小食 - ⦁炸物拼盘 $68入面有炸花枝丸、炸蕃薯球、甜不辣、腐皮虾卷一共四款,整体份量都几多,食落味道系咸香囝种,脆得黎亦唔觉得油!✨个人力推尼款拼盘,性价比极高‼️👍🏻 - 饮品 - ⦁经典台式珍珠奶茶 $17⦁芋香珍珠

- 主食 -
⦁经典台式牛肉面 $86

⦁香酥鸡排饭 $74

- 小食 -
⦁炸物拼盘 $68

- 饮品 -
⦁经典台式珍珠奶茶 $17
⦁芋香珍珠奶茶 $19
每款饮品🧋都可以选择甜度冰度,而珍珠偏细粒,但口感非常烟韧。

✨总结
1️⃣ 味道正宗,份量足!
2️⃣ 价钱唔贵,性价比高!💰
3️⃣ 餐厅有提供竹制餐具🥢,支持环保
4️⃣ 聘请身心障碍人士,帮助佢地就业

台式牛肉面 (半筋半肉)
香酥鸡排
卤肉饭
炸物拼盘
2023-01-15
台式牛肉面 (半筋半肉)
香酥鸡排
卤肉饭