2016-09-26 276 浏览
到店前發覺排隊的人不少,直覺上這店的食物應該非常好吃,第一次來,當然選最出名的招牌芝士熔岩蛋漿飯。加$20就有沙律及特飲,當然不容錯過。特飲認真麻麻,落单叫少甜,如果没有少甜选择应该说明。沙律選了胡麻酱,粗粗地可接受。芝士及蛋浆的份量是劲多的飯送到来由店员帮你撈,倒入蛋浆时视觉上的确一大享受。招牌芝士熔岩蛋浆饭的芝士只有质感但没有香味,又带着番茄酱的酸味,泡菜的辣味又不实出,午餐肉没有煎香的口感,感觉吃剩饭一样。我看看餐牌,应该有其它的菜可以一试的,希望有下次。
沙律選了胡麻酱,粗粗地可接受。
芝士及蛋浆的份量是劲多的
飯送到来由店员帮你撈,倒入蛋浆时视觉上的确一大享受。
我看看餐牌,应该有其它的菜可以一试的,希望有下次。
2016-09-26
2016-09-22 202 浏览
放左學黎左呢到落腳 做我地既lunch 之前係深水埗都試過但係估唔到旺角都有一間Rice Love第日唔洗突登去深水埗食啦今次叫左個芝士熔岩蛋飯係呢間野既招牌菜送到黎既時候係滋滋聲 聽到都留晒口水送到黎既時候係咁既 侍應仲會好好幫你整埋芝士同蛋而你只需坐定定等住食就得啦step2:加蛋step3:加芝士最後完成品個飯係泡菜飯所以都幾香唔會好似pe___lun__咁齋而芝士味都幾濃 但係呢間野普遍都係數偏油食完個喉嚨仲有少少乾所以一定要叫野飲先得一定要試下阿
放左學黎左呢到落腳

食完個喉嚨仲有少少乾
所以一定要叫野飲先得
一定要試下阿
2016-09-15 1369 浏览
同2個朋友3人行,夜晚8點左右去,望到餐廳入面已經好多人,好彩有張空枱唔洗等位。坐底望到個晚市二人套餐C好吸引,於是叫左呢個加招牌芝士熔岩蛋醬飯。我地揀左黑魚籽煙鴨胸沙律菜、忌廉湯、主題小食拼盤。一大pat既黑魚籽無咩特別味道,都係個煙鴨胸吸引d。二人套餐C配2杯飲品,我地嗌左綜合水果茶x2,加1杯珍珠奶茶,散嗌既珍珠奶茶都只係$19/1杯,好抵!杯水果茶超足料又大杯,有好多水果仲有原粒去核龍眼,超正!主題小食拼盤既芝士烤大菇好好食,仲有我中意既薯格,而中間個醬係點咩都好食既。到進擊巨橋.濃湯芝士鍋真係不得了。個豬肋骨好大份,起碼有6-7條骨,肉質肥瘦適中,好juicy我地揀左配辛辣麵,d湯真係正到,而且湯入面仲有餃子、年糕!最後到招牌芝士熔岩蛋醬飯,係有專人幫我地撈架。我地好貪心地叫waiter落晒成碗芝士,撈既時候鐵板d嗞嗞聲已經好治癒,仲要撈撈下拉絲比你睇不過食個陣就有d後悔,因為真係太多芝士,蓋過左其他味。建議大家落一半/3分2既芝士已經夠。而飯裡面有紫菜、泡菜、午餐肉等。總結: 係超抵食既!咁既份量都只係係左每人$86,其他餐廳閑閑地都過百。而且食物都幾足料,一定會再幫襯
杯水果茶超足料又大杯,有好多水果仲有原粒去核龍眼,超正!
主題小食拼盤既芝士烤大菇好好食
,仲有我中意既薯格,而中間個醬係點咩都好食既
我地揀左配辛辣麵,d湯真係正到,而且湯入面仲有餃子、年糕!
不過食個陣就有d後悔,因為真係太多芝士,蓋過左其他味
2016-09-14
2016-09-05 255 浏览
[會再幫襯]雞扒好滑👍🏻仲有好多沙律👍🏻$43 完全係街坊價好抵食👍🏻環境多人時係會迫啲,不過我唔介意*蛋包飯有幾隻汁揀:茄汁/咖哩/ ⋯*加$6 就有野飲啦😉仲有其他鐵板芝士飯(好似pepper lunch咁有紙圍著鐵板邊唔怕燙親)/ 鋸扒⋯ 下次會試🤗
[會再幫襯]
雞扒好滑👍🏻
仲有好多沙律👍🏻
$43 完全係街坊價好抵食👍🏻
環境多人時係會迫啲,不過我唔介意

*蛋包飯有幾隻汁揀:茄汁/咖哩/ ⋯
*加$6 就有野飲啦😉

雞扒蛋包飯
雞扒蛋包飯
2016-08-27 299 浏览
同朋友兩個人去食,套餐百幾蚊的確好抵食!鐘意食芝士嘅人最arm食!餐廳環境清潔都算乾淨!但係講到服務,真係唔掂!小小的枱如果唔夠位放野,佢見你就食晒就幫你收走佢,我未食完㗎bor....跟著上晒菜(張小小嘅枱好迫好迫)。你有野食完又唔識得收!成班waitress圍係收銀到傾計。。無下次囉甘嘅服務!
芝士飯
2016-07-15
今晚我們去咗旺角廣華街嘅「飯意主題餐廳」食晚飯!我們叫咗招牌芝士熔岩蛋漿飯、鐵板韓式芝士炒年糕同香草燒春鷄蛋包飯!喺點完菜之後因招牌芝士熔岩蛋漿飯同鐵板韓式芝士炒年糕都係芝士為主,所以店員攞咗兩碗芝士嚟,之後會為我們撈煮同想要芝士嘅份量多少,所以唔會因為過多而有膩滯嘅感覺!芝士熔岩蛋漿飯係用芝士、蛋漿同午餐肉粒撈好嚟食,再加埋香脆嘅炒飯焦一齊食,真係好惹味!鐵板韓式芝士炒年糕嘅年糕非常煙韌彈牙,韓式拉麵嘅麵質比較粗身,口感相當爽韌彈牙!香草燒春鷄蛋包飯嘅鷄肉好鬆軟,鷄包飯嘅炒滑蛋極之滑溜,蛋味亦好香濃!甜品:芒果糯米糍同榴槤糯米糍嘅糯米糍皮超級香滑軟熟,食得出係新鮮即製,入面嘅芒果超大塊厚身,味道好清甜,榴槤嘅味道就非常香甜軟滑!溫馨提示:建議如果食糯米糍嘅話就食咗芒果先食榴槤會好啲,因食咗榴槤先食芒果嘅話會有苦澀嘅味道!
今晚我們去咗旺角廣華街嘅「飯意主題餐廳」食晚飯!
鐵板韓式芝士炒年糕嘅年糕非常煙韌彈牙,
韓式拉麵嘅麵質比較粗身,口感相當爽韌彈牙!
香草燒春鷄蛋包飯嘅鷄肉好鬆軟,鷄包飯嘅炒滑蛋極之滑溜,
食得出係新鮮即製,
入面嘅芒果超大塊厚身,
味道好清甜,榴槤嘅味道就非常香甜軟滑!

香草燒春鷄蛋包飯
榴槤糯米糍
2016-08-26
香草燒春鷄蛋包飯
榴槤糯米糍
2016-08-14 323 浏览
MK仔主理,服務質素差,侍應黑口黑面。叫一個意粉餐都可以漏單,等左半個鐘先出到。味道極普通,色強差人意,賣想亦不討好,叫人失望。純屬咁岩經過好奇先會試,聽到隔離檯突登搵到過泥食,絕對不值。巴絲打之選,咪玩啦,狗也不吊。
2016-08-10 355 浏览
星期二嘅3點3左右竟然唔洗排隊我以為好多人排因為好似幾好食Anyway坐近門口位,見到個空間唔大,樓面得1個侍應落單收銀,踢哂腳,之後廚房個邊傳嚟陣陣笑聲又we哇鬼叫,真係聲大過客,客人位位都好安靜,對於呢個現象我感到十分奇怪啦,跟住叫人落單又冇人應,個個係到蛇王,好啦之後叫咗個芝士泡菜撈蛋同D餐沙律午餐,個女侍應好快速咁拎住個鐵板飯過嚟之後倒芝士撈撈撈,之後係應該落蛋,係 應該要落蛋,佢竟然冇落,之後就拎走咗個2隻碗,我地話:喂你未落蛋,佢悔悔氣氣咁話:落左啦之後快速奔走咗,無服務費(加一)就真係毫無服務,而且員工全部係年輕女生,個飯係幾好食滿滿芝士就係欠蛋香囉?可一不可再,咪鬼再俾錢佢賺,之後沙律略暖啲炸蝦又淋唔夠爽就收我42連凍飲,哇雖然可能你地會話40蚊仲想點,但殺利亞都冇咁差啦吓話?到埋單班女侍應仲顧住叫下午茶俾自己懶理我地個刻覺得寧願食貴都好過受氣
星期二嘅3點3左右竟然唔洗排隊
我以為好多人排因為好似幾好食
到埋單班女侍應仲顧住叫下午茶俾自己懶理我地
個刻覺得寧願食貴都好過受氣
2016-08-09
2016-07-29 437 浏览
芝士泡菜年糕麵 $52 冇加一.窮人飲食post😌之前已經睇過好多blogger大力推介 咁岩黎左旺角所以要試下❗️未夠七點已經要排隊 不過快餐店模式其實好快就有😌.第一次食當然要試熔岩芝士系列 碟野未上已經放定大大兜芝士等你期待下🙋之後鐵板會送上 店員就會倒個麵同芝士落去撈❗️過程係十分吸晴 但係撈完之後其實冇乜特別 d芝士痴住晒d麵 十分溜😐麵就幾煙un 幾唔錯 但係年糕就un左少少 仲有蛋同魚糕 冇乜特別.味道係泡菜味既撈麵 少少辣但可以接受 不過芝士味就冇乜啦 價錢黎講真係幾吸引 不過一分錢一分貨 不要期望太多就是了😌糧尾既選擇啦.香煎漢堡蛋包飯 $46 冇加一.叫左個芝士唔想再叫芝士系列 所以就揀左蛋包飯🙈🙈🙈就咁望落個樣正正常常 大件夾抵食 不過味道認真麻麻.漢堡扒口感味道一般 好散d肉 不過佢煎得都ok既❗️蛋包飯做得算係不錯 蛋不會太老 幾香滑 而d飯都係一粒粒既西炒飯底🙋不過略嫌太乾因為太少白汁了 如果多返d汁飯冇咁乾身較易入口😗而沙律都配撘得不錯啦.價錢黎評價 $46食到蛋包飯可以接受 不過質素平傭 還是吃芝士系列較好😌.憑良心說不是好好食 而係好抵食啦 各位窮人不妨試試
芝士泡菜年糕麵 $52 冇加一
香煎漢堡蛋包飯 $46 冇加一
憑良心說不是好好食 而係好抵食啦 各位窮人不妨試試

2016-07-27 3218 浏览
旺角想去食芝士 就諗起早排狂洗版既飯意 其實想食好耐 2點幾去到想食lunch但依然係好爆場 係出面等位時睇menu先意會到 吾怪之得甘多人 價錢親民加上環境又親切 吾會係high class左就收貴你幾倍個啲 所以吸引左吾少街坊泥食去到點左兩樣拉芝野 同兩杯野飲鐵板韓式芝士炒年糕$50先將大大碗芝士倒落個鐵板度 睇見鋪滿晒成個鐵板真震撼 多芝士到爆 之後就倒韓式拉麵同年糕泡菜個啲落去韓式拉麵有嚼口 我鍾意 年糕煙韌 配料既味道會偏酸 酸就來自於泡菜既 如果鍾意食偏酸泡菜就岩晒不過配既係水煮蛋 就有d sad~ 因為會滯啲同埋 流心蛋心心眼啲進擊巨橋。濃湯芝士鍋$110一開始會俾左手套同醬汁先 好貼心 因為揸住食都開心啲既個樣都夠晒進擊 幫你搭晒橋啦 勁大份量 有9條ribs 最後我地只係食到4條咋 每條ribs都有肉嚼 應該係我食過既ribs最好食既一間 因為我鍾意依種整法多啲 平時去個啲連鎖店成日都係bbq或者好多醬係面 依隻炭烤真心正 佢面頭個啲粉你無睇錯 係串燒個隻孜然粉 我最愛 所以我食入口之後講都講吾到野好。好。味 肉汁juicy 一啲都吾乾 啲肉仲吾痴骨 不過怕肥既女士就
旺角想去食芝士
去到點左兩樣拉芝野 同兩杯野飲
鐵板韓式芝士炒年糕$50
先將大大碗芝士倒落個鐵板度
韓式拉麵有嚼口

進擊巨橋。濃湯芝士鍋$110
一開始會俾左手套同醬汁先 好貼心 因為揸住食都開心啲既
不過怕肥既女士就可能會覺得有啲油 但我就食到好滋味 仲可以點側邊既bbq醬
而個芝士鍋入面配左佢地手作意粉 可能因為我地顧住食肉啲粉淋左 搞到佢食落好似烏冬feel甘
同埋個餃都要早啲食
但個芝士湯就吾膩 推介
PS 啲ribs拎番屋企叮完都係甘好味

綜合水果茶$30
入面既水果都係我最愛 士多啤梨菠蘿火龍果 勁出奇係有荔枝肉 而佢既草莓同荔枝都係大大粒
都重茶味 飲完會有茶澀味

特濃薄荷朱古力$19
望落已經好特濃 但配芝士會好漏
如果嗌芝士野 極度推介水果茶 只係我自己偏愛薄荷朱古力所以先嗌左

好掛住個rib!!
2016-07-10 2426 浏览
第一次黎食係朋友介紹,啱啱行到去排隊嘅時候排到後巷,好熱,之後一行到入去餐廳,正吖冷氣夠大,咁熱嘅天氣最緊要係坐得舒服,又夠涼爽。諗都吾洗諗就叫左menu頭兩樣野 $48/50個飯一黎到,侍應姐姐就落蛋落芝士撈撈撈~芝士味吾係好濃果隻,不過可以一絲絲咁樣拉到好長又有蛋香,又有吾太辣嘅泡菜,再加埋厚粒五餐肉,加上係鐵板,食到最尾都仲暖暖地,真係讚不絕口!個麵都有好多芝士!我自己吾太食辣,都覺得呢個吾會太辣,出街食公仔麵係有啲唔抵架喇,不過個人認為個麵有啲甜甜地好好味,魚片好入味,唯獨個年糕太韌,同埋以為果個係半熟蛋所以冇食到個熟蛋,比左朋友食~小食拼盤個樣好吸引,不過就吾太推介,我覺最好味係個菇,有芝士,同冇食錯應該係吞拿魚,好juicy~ 我就吾太喜歡個雞翼個汁,怪怪der炸魷魚圈沾中間個醬都唔錯!頭兩樣都有得加$20 有沙律丶蒜蓉包同飲品啲菜fresh,比較上千島醬會夾過胡麻醬,蒜蓉包暖暖der,很好很好叫左杯珍珠奶茶,好飲到唔記得影相,係真係好有台灣奶茶味,唔似得貢x果啲咁artificial~珍珠亦都吾會太韌,份量啱啱好吾會太大杯。今次試咗呢個煙三文魚有殼蜆肉意粉,比想像中好味,
諗都吾洗諗就叫左menu頭兩樣野 $48/50
所以冇食到個熟蛋,比左朋友食~
炸魷魚圈沾中間個醬都唔錯!
頭兩樣都有得加$20 有沙律丶蒜蓉包同飲品
今次試咗呢個煙三文魚有殼蜆肉意粉,比想像中好味,因為之前見到食評話好令人失望,但我又唔覺喎
3片煙三文魚大大塊,已粉唔會太林,夾上嚟唔會斷晒der!不過一個人食晒就會太流~

整體而言,冇加一服務費嘅情況下服務態度都唔算差,食物嘅份量都唔寒酸,三個人食兩個餐都夠晒,最吸引到我嘅都係啲芝士
又好味又抵食一定會再嚟第四次!
2016-07-09
2016-07-09 1509 浏览
餐廳:飯意主題餐廳地址:旺角廣華街15-33號明威閣地下L舖電話:2707 4707人均:$86見到好多foodie介紹,芝士控嘅我一直好想試!今日happy friday,又係食好西時間!感激閨蜜同好友有空,齊齊食好西。因為有90分鐘限時,去到因未齊人,所以齊人後等多陣,都好快有位。五個人,叫左五個主食,兩個小食,加20蚊有沙律,蒜蓉包同野飲。我地加左3份,再加多兩杯野飲。當然有唔少得嘅:芝士溶岩蛋漿飯 $48芝士同蛋漿都會先到,無耐個飯都到喇,店員三兩下手腳,就將芝士,蛋漿同飯撈好,所以我影唔切相😂味道係好嘅,而且我地多人開心share,唔會食到好漏。鐵板韓式芝士炒年糕 $50其實係炒麵貼切啲,都係店員三兩下炒勻,但啲芝士完全分唔開,痴埋一註。裡面仲有魚腐同蛋。我個人中意岩岩個飯多啲碎芝士煎雞扒卡邦尼意大利飯 $53呢個我都ok(其實有芝士嘅野。我大部份都ok😜)雞扒都幾大,已經唔鞋,幾好食。芝士都夠,卡邦尼味道唔算好重。食落唔會太漏!親子鐵板飯 $55有好多野架,有薯格,雞亦,雞扒,粟米,肉丸,雞亦,洋蔥,流心蛋同飯,揀左蒜蓉汁。啲粟米,洋蔥同蛋撈埋個飯,好好食。份量好夠,一個飯
餐廳:飯意主題餐廳
地址:旺角廣華街15-33號明威閣地下L舖
電話:2707 4707
人均:$86

見到好多foodie介紹,芝士控嘅我一直好想試!
今日happy friday,又係食好西時間!
感激閨蜜同好友有空,齊齊食好西。

五個人,
當然有唔少得嘅:
芝士溶岩蛋漿飯 $48
味道係好嘅,而且我地多人開心share,唔會食到好漏。
鐵板韓式芝士炒年糕 $50
裡面仲有魚腐同蛋。
我個人中意岩岩個飯多啲
碎芝士煎雞扒卡邦尼意大利飯 $53
呢個我都ok
(其實有芝士嘅野。我大部份都ok😜)
雞扒都幾大,已經唔鞋,幾好食。
芝士都夠,卡邦尼味道唔算好重。
食落唔會太漏!
親子鐵板飯 $55
啲粟米,洋蔥同蛋撈埋個飯,好好食。
份量好夠,一個飯食到咁多野。抵哂!
燒雞扒濃湯芝士鍋配手作意 $60
燒雞扒同薯格會有塊鐵鋼隔開,下面就係濃湯同手作意,仲有兩隻餃子。芝直係另上,自己加落去嘅。
啲濃湯都幾咸,加左芝士落去都食唔到芝士味。
不過個手作意唔錯,好從烏冬咁。都幾彈牙!
加$20配嘅沙律,有千島醬同糊債麻醬揀,一般沙律,無咩特別。
個蒜蓉包就唔錯,幾香蒜蓉味,已經個包嘅口感都好好。值得一食。
小食拚盤 $44
有薯格,炸魷魚,腸,烤菇,雞亦同沙律
最好食係個烤菇,好多汁。
個腸就麻麻喇。唔岩口味。
燒菠蘿牛漢堡配烤餅 $54
塊漢堡都大塊同厚身嘅,但好從無咩牛味,好普通。
個烤餅配咖喱醬,好食。
後悔唔叫個咖喱飯😭
野飲叫左檸檬菜同特濃薄荷朱古力
朋友話好似美綠
5個人食到飽飽 $436
好平。可以一試喎
我同幾個朋友一齊叫左2個2人套餐份量比預期多係開心既味道都不錯啊 炸物都新鮮 好味道 (本人喜歡鹽酥雞粒)三文魚意粉都好味!不過我地都認為芝士豬肋骨有點失望豬肋骨好硬 好似炸過左龍芝士不是想像的熱溶芝 只係芝士汁 我地揀左飯 原來佢係放埋入去一齊上的感覺有啲似嘔吐物仲有飲品 青蘋果薄荷荔枝綠茶太多色素 見到都怕怕 味道好似青草汁咁...(其實唔記得影相 只好係SNAPCHXX度down番啲相)而服務方面...我都明白多人又忙會令態度容易變差不過不斷俾人BLACKFACE都唔好受....點餐時BLACK 執台又BLACK...當中有朋友生日 所以拎左蛋糕入去食要收$50"切餅費" 貴貴地 都冇計 (個WAITER講幫手雪糕要收費 就緊係食埋啦)不過依個應該叫雪餅費多啲我地想要啲碟仔都冇人理我地 係咁扮聽唔到...仲要我地食緊蛋糕個陣係咁俾WAITER們眼望望...咁樣迫人走都有既.....SAD朋友們都食得唔開心...
我同幾個朋友一齊叫左2個2人套餐
份量比預期多係開心既

味道都不錯啊
炸物都新鮮 好味道 (本人喜歡鹽酥雞粒)

三文魚意粉都好味!
不過我地都認為芝士豬肋骨有點失望
豬肋骨好硬 好似炸過左龍
芝士不是想像的熱溶芝 只係芝士汁
我地揀左飯 原來佢係放埋入去一齊上的
感覺有啲似嘔吐物

仲有飲品 青蘋果薄荷荔枝綠茶
太多色素 見到都怕怕
味道好似青草汁咁...
(其實唔記得影相 只好係SNAPCHXX度down番啲相

而服務方面...

我都明白多人又忙會令態度容易變差
不過不斷俾人BLACKFACE都唔好受....
點餐時BLACK 執台又BLACK...

當中有朋友生日 所以拎左蛋糕入去食
要收$50"切餅費" 貴貴地 都冇計
(個WAITER講幫手雪糕要收費 就緊係食埋啦)
不過依個應該叫雪餅費多啲

我地想要啲碟仔都冇人理我地 係咁扮聽唔到...
仲要我地食緊蛋糕個陣係咁俾WAITER們眼望望...
咁樣迫人走都有既.....SAD
朋友們都食得唔開心...
2016-07-05
庆祝纪念
生日
2016-07-01 569 浏览
Rice Love is such an amazingly popular place now that it's quite hard to get seats on a normal lunchtime due to their cheap lunches with quality and quantity portions. After waiting for several minutes, we finally had a chance to sit down for a very filling lunch. We first ordered the Fried Rice Cake with Cheese and Korean Ramen ($50). The dish is served to your table sizzling hot as the waitress adds the cheese, noodles and rice cake and mix them together. The amount of cheese was extremely gen

After waiting for several minutes, we finally had a chance to sit down for a very filling lunch. We first ordered the Fried Rice Cake with Cheese and Korean Ramen ($50). The dish is served to your table sizzling hot as the waitress adds the cheese, noodles and rice cake and mix them together. The amount of cheese was extremely generous, perfect for any cheese lovers! I absolutely adored this dish and would definitely order it again!
The next thing that we ordered is the snack platter, which is such a good bargain at $44. It has so many different things on the plate, including fried squid rings, buffalo wings and a huge portobello mushroom. It's actually extremely filling and I felt that there were too many fried things on the platter, but the quality was pretty decent and not too oily.
Lastly, we ordered the Grilled Baby Pork Ribs Cheese Pot ($110). I felt that this was probably one of the most creative and best of both worlds dishes you can find. For meat lovers, the ribs are just perfecly grilled. Although the meat was a bit too soft for my liking, the seasoning was great. The winner for me, though, was the cheese pot. Although it didn't have as much cheese as the previous dish, the macaronis were so delicious and the soup base was flavourful and just cheesy enough, without being overpoweringly so. This, for me was the best dish of the meal.
We also ordered a drink to accompany the meal, which was the signature Green Apple Lychee Mint Greentea ($30), which in fact did taste very refreshing and minty.
2016-06-20
午餐
  • Grilled Baby Pork Ribs Cheese Pot
2016-06-29 461 浏览
平時閒來無聊時都會上open Rice 搜尋一下再下一次覓食既地方!我知男友好鐘意食芝士。。。見到呢間*飯意**的芝士飯即刻話佢知,佢即時心癢癢話好有興趣去朝聖!有次夜晚去勁排長龍,唯有放棄!今次選擇星期日下午去,大熱天時晏晝都要等,好采只有一對情侶等緊!大概8-10分鐘有位,但安排坐既位置係店鋪的角落位,仲要L型,都幾逼!因為見標明限時入座計90分鐘,所以都快快手點菜!熱到死,自然嗌可樂順返條條先,貪佢會夠凍!有時去食飯水吧沖既野飲未必夠凍“嘩,居然會自動有冰底送上,但原來罐可樂係完全唔凍咁拎出黎,店員拎左蛋漿同芝士,見到兜芝士真係幾大兜,非常期待個飯!再等一會個飯到左,店員會幫你撈埋哂先食!只不過佢又倒瀉蛋漿都照繼續撈,撈完就走人,個盤邊同台面都仲有生蛋漿,完全唔會善後!搵人黎清理都難,店員經常圍埋係收銀處,遲遲都未睇到有客人call...煙三文魚 蜆肉忌廉意粉,味道都還可以接受不過不失,只係蜆肉都甩哂殼,眼見呈上台既時候全無賣相可言!最大問題係個小食拼盤。。。個洋蔥圈上有係好明顯又黑又曲既毛髮沾住。。即係搵店員處理,但店員見到時即時通知其他人時既反應看似慣常發生。。處之泰然! 通
,店員拎左蛋漿同芝士,見到兜芝士真係幾大兜,非常期待個飯!再等一會個飯到左,店員會幫你撈埋哂先食!只不過佢又倒瀉蛋漿都照繼續撈,撈完就走人,個盤邊同台面都仲有生蛋漿,完全唔會善後!搵人黎清理都難,店員經常圍埋係收銀處,遲遲都未睇到有客人call...煙三文魚 蜆肉忌廉意粉,味道都還可以接受不過不失,只係蜆肉都甩哂殼,眼見呈上台既時候全無賣相可言!最大問題係個小食拼盤。。。個洋蔥圈上有係好明顯又黑又曲既毛髮沾住。。即係搵店員處理,但店員見到時即時通知其他人時既反應看似慣常發生。。處之泰然! 通知我們弄一盤新的再等10mins,或可取消,當然選擇取消!滿心歡喜來到,卻食到一肚氣。。。唉,不會再來下一次!
午餐