2016-07-09
餐廳:飯意主題餐廳地址:旺角廣華街15-33號明威閣地下L舖電話:2707 4707人均:$86見到好多foodie介紹,芝士控嘅我一直好想試!今日happy friday,又係食好西時間!感激閨蜜同好友有空,齊齊食好西。因為有90分鐘限時,去到因未齊人,所以齊人後等多陣,都好快有位。五個人,叫左五個主食,兩個小食,加20蚊有沙律,蒜蓉包同野飲。我地加左3份,再加多兩杯野飲。當然有唔少得嘅:芝士溶岩蛋漿飯 $48芝士同蛋漿都會先到,無耐個飯都到喇,店員三兩下手腳,就將芝士,蛋漿同飯撈好,所以我影唔切相😂味道係好嘅,而且我地多人開心share,唔會食到好漏。鐵板韓式芝士炒年糕 $50其實係炒麵貼切啲,都係店員三兩下炒勻,但啲芝士完全分唔開,痴埋一註。裡面仲有魚腐同蛋。我個人中意岩岩個飯多啲碎芝士煎雞扒卡邦尼意大利飯 $53呢個我都ok(其實有芝士嘅野。我大部份都ok😜)雞扒都幾大,已經唔鞋,幾好食。芝士都夠,卡邦尼味道唔算好重。食落唔會太漏!親子鐵板飯 $55有好多野架,有薯格,雞亦,雞扒,粟米,肉丸,雞亦,洋蔥,流心蛋同飯,揀左蒜蓉汁。啲粟米,洋蔥同蛋撈埋個飯,好好食。份量好夠,一個飯
地址:旺角廣華街15-33號明威閣地下L舖
電話:2707 4707
人均:$86
見到好多foodie介紹,芝士控嘅我一直好想試!
今日happy friday,又係食好西時間!
感激閨蜜同好友有空,齊齊食好西。
五個人,
當然有唔少得嘅:
味道係好嘅,而且我地多人開心share,唔會食到好漏。
裡面仲有魚腐同蛋。
我個人中意岩岩個飯多啲
呢個我都ok
(其實有芝士嘅野。我大部份都ok😜)
雞扒都幾大,已經唔鞋,幾好食。
芝士都夠,卡邦尼味道唔算好重。
食落唔會太漏!
啲粟米,洋蔥同蛋撈埋個飯,好好食。
份量好夠,一個飯食到咁多野。抵哂!
燒雞扒同薯格會有塊鐵鋼隔開,下面就係濃湯同手作意,仲有兩隻餃子。芝直係另上,自己加落去嘅。
啲濃湯都幾咸,加左芝士落去都食唔到芝士味。
不過個手作意唔錯,好從烏冬咁。都幾彈牙!
個蒜蓉包就唔錯,幾香蒜蓉味,已經個包嘅口感都好好。值得一食。
有薯格,炸魷魚,腸,烤菇,雞亦同沙律
最好食係個烤菇,好多汁。
個腸就麻麻喇。唔岩口味。
塊漢堡都大塊同厚身嘅,但好從無咩牛味,好普通。
個烤餅配咖喱醬,好食。
後悔唔叫個咖喱飯😭
朋友話好似美綠