2016-06-28
鐵板韓式芝士炒年糕 $50*可選配韓國拉麵/手作意(份量頗大,適合2~3人分享。)小編本身不太喜歡泡菜的辣味,但這個芝士炒年糕配韓國拉麵意外地好吃,不愧為餐廳王牌!👍🏼制作過程方面,店員會過來幫你撈起,趁熱加入芝士做成拉絲效果,望住佢做都覺得吸引😍見到咁多芝士就覺得一定會好濟,點知食落口酸酸甜甜帶微辣,無強烈嘅泡菜味,而且麵嘅韌度剛好,有咬口,令人胃口大開😆唯一失色之處反而係主打嘅年糕,口感略硬,建議切細塊,感覺上會較好。*+$20可配蒜蓉包、沙律菜和特式飲品*冷熱飲跟餐+$6;特飲+$8進撃巨橋.濃湯芝士鍋 $110(選配珍珠米/米制通粉/手作意/辛辣麵)*送冷/熱飲品;特飲+$4不如先說說芝士鍋內的配料,有米色的黏黏的車打芝士濃湯、煙煙靭靭嘅韓式米制年糕、馬蘇里拉芝士、少量青蔥、青椒和餃子,仲有小編揀左嘅手作意,質地有啲似烏冬,微粗的,很滑😋雖然係芝士鍋,材料豐富,但一啲都唔覺得濟。不過,唔知係咪因為小編比較愛吃乾身食物的關係,如果餃子可以另上就好啦👉🏻👈🏻至於另一戲「肉」,好似橋咁長長闊闊嘅烤豬排骨,大概可以切8~9件,食落好香香草味,脆口又多肉,底下有幾塊薯格墊住,正👍🏼如果想
*可選配韓國拉麵/手作意
(份量頗大,適合2~3人分享。)
*+$20可配蒜蓉包、沙律菜和特式飲品
*冷熱飲跟餐+$6;特飲+$8
[11:00am後供應]
(選配珍珠米/米制通粉/手作意/辛辣麵)
*送冷/熱飲品;特飲+$4
至於另一戲「肉」,好似橋咁長長闊闊嘅烤豬排骨,大概可以切8~9件,食落好香香草味,脆口又多肉,底下有幾塊薯格墊住,正👍🏼如果想味道有多一層次,可以點一點醬(疑似BBQ醬加蕃茄汁😂)。店員很貼心準備了膠手套,以便吃肉吮骨🙈
[2:30pm後供應]
香辣米米腸:肉質較實,帶微辣
沙律菜:新鮮但略嫌出水太多,影響口感
水牛城雞翼:味道不錯,不太辣
脆薯格:外脆內軟,配合醬汁好吃
芝士烤大菇:拼盤內最為欣賞的小食,香甜多汁,趁熱食更可拉出芝士絲
吉列魷魚圈:炸粉不會太厚,魷魚圈煙韌有咬口,不過不失
(可選配茄汁、白汁、黑椒汁、咖喱汁、胡麻汁)
呢間餐廳都有頗多選擇,唔係淨係得韓國菜,仲有蛋包飯😀份量亦都頗大,有半隻燒春雞,肉質嫩滑,很容易能砌到一絲絲嘅雞肉;蛋,是半生熟,包住飯堆,配咖喱汁進食,充滿日式style...mix埋沙律菜,fusion菜即現🙈
*免加一