2016-02-29 513 浏览
Farewell同事所以選擇一間公司附近又新開嘅餐廳!晚餐非常美味!物超所值!今晚大家食套餐百幾蚊已經包括有前菜、餐湯、主菜仲有餐茶!前菜有三款,風味BB魷魚仔有鮮味、自製鴨胸沙律肉質嫩滑、香煎蟹肉餅好香口!今晚餐湯係南瓜忌廉湯配脆香蒜蓉法多,熱辣辣好窩心!輪到主菜,竟然有6款咁多!最抵讚係最平嘅焗海鮮意大利粉係$128,最貴都只係$168嘅烤肉眼扒!嘩嘩嘩!抵食到每個年青同事都選擇食肉肉肉!哈哈哈!以為平就無特別!原來大家都諗錯喇!無論香煎三文魚、燒羊排或烤肉眼扒都香噴噴!肉質鮮嫩!又 juicy!回味無窮!制作認真同用料上盛!加埋熱情招呼!真係讚讚讚!!!
2016-02-28
  • 燒羊排
  • 烤肉眼扒
  • 香煎三文魚
  • 香煎蟹肉餅
  • 南瓜忌廉湯
2016-02-28 505 浏览
幾個星期前黎過「風車」,今日再次光臨,絕對有顯著既進步。可能因為餐廳開張都有一段時間,所以已經無再「like」Facebook有9折呢個優惠啦。今次餐飲可揀咖啡,茶,或者水果味凍茶,唔同上次咁只有水果味凍茶,另加咖啡就要加10蚊,呢個轉變真係值得一讚。是日餐湯係芹菜頭湯,湯底夠滑,可惜味道過鹹,落少D 鹽會更加好,有改進空間。香草蕃茄芝士焗海鮮意大利粉: 唔食芝士既我地走左芝士,海鮮材料落得好足,意粉軟硬度適中,唯一美中不足既係蕃茄醬有點兒過酸,建議茄膏份量可稍為減少,同時加少量罐裝蕃茄汁,再加少少basil leaves。香煎雞扒拼司華力腸配意大利粉: 雞扒煎得夠香,沙律菜夠新鮮,沙律汁亦都幾好味,如果司華力腸煎得無咁腍既話,整體味道會更加好。炸魚薯條: 薯條夠香脆,魚既份量都算幾多,如果可以係上菜前用隔油紙印一印D油先俾客人既話,咁就更加好啦。食完主菜後飲返杯香濃又夠熱既咖啡,都算幾滿足。
幾個星期前黎過「風車」,今日再次光臨,絕對有顯著既進步。

食完主菜後飲返杯香濃又夠熱既咖啡,都算幾滿足。
2016-02-27 126 浏览
今日一家四口落大圍搵食, 見到呢間新開餐廳,裝修同環境都好唔錯。啱啱新開,人唔算多,可以慢慢坐,食完唔駛急住走。喺門口見到食物及價錢都幾吸引,一於入去試試。每個lunch set都有湯或沙律,主菜及一杯果茶, 以咁嘅價錢,是旦一間茶餐廳都要。我地叫左四個餐,分別係全日早餐、煎龍脷魚柳、煙三文魚什菌意粉及焗雞扒。全部買相及味道都唔錯。湯味道ok, 但唔夠creamy。龍脷魚柳算大件,香脆可口,d汁好creamy,但鹹左少少, 如果淡少少就perfect。全日早餐味道賣相相當吸引,好足料,1條大腸及兩片大煙肉, 多士夠脆仲熱熱地,而且仲有沙律菜伴碟,讚!煙三文魚什菌意粉味道適中,白汁濃度剛好,意粉上面放左花形三文魚,買相吸引,三文魚新鮮,入面仲有好多菇。焗雞扒雖然唔算特別,但都睇得出用心制作, 層皮焗得夠脆。整體表現:平、靚、正,值得推介!
2016-02-19
用餐优惠
試食活動
喺大圍住,咁啱做野路過,見到呢間新開,門口幾靚就入去食吓。Set Lunch價錢幾合理,坐得好舒服,環境好靚。叫左個龍利魚柳,有蘋果茶餐飲,有是日餐湯蕃茄湯。蘋果茶幾香,好健康,唔洗又檸茶咁悶。餐湯係蕃茄湯,好味道,味道不太咸但蕃茄味好香,而且冇紅湯白湯咁悶。主菜香煎魚柳幾特別,個 source唔係普通白汁嗰種,有特別的香草味,清得黎幾適合個魚,食Lunch夠飽又不會太Heavy。0成個Lunch幾滿意,服務都幾friendly,會再同朋友黎試Dinner

叫左個龍利魚柳,有蘋果茶餐飲,有是日餐湯蕃茄湯。

蘋果茶幾香,好健康,唔洗又檸茶咁悶。

2016-02-15
2016-02-14 491 浏览
C6話book左間新開嘅西餐廳同我食情人節大餐,原本擔心會好貴,但到埗後發現一個2人餐有晒頭盤,湯,主菜,甜品及特飲,都只係$448再加一,好似都幾抵。而因為情人節關係,所以是夜只有一個2人套餐選擇,無其他野可叫,好彩套餐裡面d野都啱食,唔係都唔知點算!先來兩杯特飲,我嗰杯係士多啤梨特飲,唔會太甜兼有好濃士多啤梨味加少少椰汁味,我幾鐘意。頭盤我地都揀左Parma ham配蜜瓜,都ok。餐湯係磨菇濃湯,味道唔錯, 但我覺得如果再濃d杰d會更好。主菜我揀左煎三文魚扒配意粉,三文魚外脆內滑,係比較有驚喜亦係我最鐘意嘅一道菜。每人有兩杯甜品,包括朱古力慕絲同綠茶焦糖燉蛋。兩樣嘅甜度都啱啱好,不過綠茶味就淡左少少。服務方面都唔錯,雖然忙碌,但侍應亦主動加水同收碟。總括黎講,呢個價錢食到五個item嘅情人節西餐,我覺得係超值。

餐湯係磨菇濃湯,味道唔錯, 但我覺得如果再濃d杰d會更好。

2016-02-14
庆祝纪念
情人节
2016-02-07 589 浏览
見大圍開左呢間新餐廳,趁今日要黎呢頭辦年貨,就打算黎呢到試下啦。中午12點左右黎到,都唔係太多人,唔洗等位,裝潢都算幾靚咁。坐低之後睇過餐牌,一個餐有野飲有湯有main course,都係50幾蚊,唔洗加一之餘係facebook share相片同location仲可以有9折,聽落好似幾抵食咁,點知......我地一行3人叫左3個餐,有煙三文魚扁意大利粉配鮮菌汁,香煎龍脷魚柳,同埋焗雞扒配燒汁。是日餐湯係一個似係用蕃茄同金荀打碎左再加少少菇整成既湯,大碗就真係幾大碗啦,不過鹹到真係有D過份,最後我地要打半杯水整淡少少先至可以話入到口,絕對有改進既空間。是日水果味凍茶: 呢杯茶就真係甜到飛起,都唔明點解西餐會包杯甜到似糖水既茶而唔包杯咖啡,如果想要咖啡,就要加10蚊。同上面既湯一樣,我地都係要加成半杯水整淡D杯茶先至叫做話入到口。煙三文魚扁意大利粉配鮮菌汁: 呢個意粉算係咁多樣食物中最正常既一樣,煙三文魚算係新鮮,意粉軟硬度算係適中,味道出奇地唔會過鹹,真係值得感恩。香煎龍脷魚柳: 薯條都還可以,至於龍脷魚柳,D鹽既分佈唔平均,一邊就無味,一邊既鹹度就真係分分鐘同死海既海水程度有得揮。焗雞

是日餐湯
是日水果味凍茶
煙三文魚扁意大利粉配鮮菌汁
香煎龍脷魚柳
焗雞扒配燒汁
焗雞扒配燒汁: 雞扒焗就真係焗得幾脆,可惜個汁有D不倫不類,似係平時用黎送燒鵝果D,絕對有改進既空間。