2021-03-21 132 浏览
📎 $56 鐵板五花腩(9/10)因為減肥小編好少食肉🤣呢個落左韓式辣醬炒野菜 啲五花腩真系好好味炒得好入味 肉吾太厚吾太薄口感好滑身吾油膩食完真系停吾到🥺下次真系要再去食📎 $98 部隊鍋 (6/10)個人覺得湯底淡左少少但系系多料既 有牛肉 年糕 麵 腸 午餐肉 菜麵就甜甜地個人麻麻冇乜特別下次想試下岩漿炒飯😌總括嚟講 呢間餐廳食物頗高質素系部隊鍋普通左啲建議可以揀返d人氣食品食人均消費$70-150合理吾算太昂貴既餐廳🤣
📎 $56 鐵板五花腩(9/10)
因為減肥小編好少食肉🤣
呢個落左韓式辣醬炒野菜
啲五花腩真系好好味
炒得好入味 肉吾太厚吾太薄
口感好滑身吾油膩
食完真系停吾到🥺
下次真系要再去食

📎 $98 部隊鍋 (6/10)
個人覺得湯底淡左少少

建議可以揀返d人氣食品食
人均消費$70-150
合理吾算太昂貴既餐廳🤣
2021-03-17 220 浏览
本人第一次忍唔住要寫文,話說難得黎到荃灣,見到韓閣佢由細店搬大鋪,所以又黎左食lunch試下啦,冇諗過留下一次咁難忘嘅經歷😑😑😑😑😑😑前菜有青瓜同羅白(竟然冇泡菜),我地一食已經覺得係咸,冇酸味同辣味,個味勁怪😣我地已經心諗間野唔太對路就係圖一相片上嘅呢碟鐵板熔岩泡菜炒飯出事,首先,佢明顯有蛋白未熟仲係透明狀,咁我地就以為係要自己同d飯一齊炒熟佢啦,第二,佢塊鐵板一d都唔熱囉,第三,佢個炒飯唔係剛剛炒起,係放係電飯煲焗左好耐個種,叫d侍應又冇人應態度又差咁,最後我地食左2啖就放棄,因為個質感實在太噁心😤圖二冇特別, 不過都唔係好食。我地當日倆公婆一返到屋企就開始肚痛肚瀉,下一日仲發冷發燒,急症室醫生就話我地有輕度食物中毒及腸胃炎,好彩檢測結果係陰性嚇死我地,咁嘅餐廳點都要告戒大家少食。。。唔係食完自己身體出事就得不償失啦😔😔

圖二冇特別, 不過都唔係好食。
好多人對於韓國菜第一印象係貴,但位於荃灣嘅依間 #黃店 韓國菜價錢就好親民🥰而且性價比同份量都唔輸蝕(๑•̀ㅂ•́)و✧ 絕對可以一試再試!.① 好多人對於韓國菜第一印象係貴,但位於荃灣嘅依間 #黃店 韓國菜價錢就好親民🥰而且性價比同份量都唔輸蝕(๑•̀ㅂ•́)و✧ 絕對可以一試再試!.① 芝士岩漿炒飯🫕($98)// 幾乎每枱都有嘅必叫炒飯😚✨芝士多到好似瀑布咁😱💛可以瘋狂拉絲~除咗有芝士 仲有泡菜同埋五花肉🤤唔會好寡同埋雖然好多芝士 但食落唔好過膩同濟🤌🏻值得試喔(๑•̀ㅁ•́๑)✧//Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑② 韓國特製辣醬炸雞🍗 (半隻$118)// 食韓國菜點少得炸雞😆半份炸雞有6大隻左右 2個人食份量岩岩好唔會太濟💛炸雞嘅肉質都幾嫩而且炸粉唔會好厚 外脆內軟仲有埋肉汁🐓🤤至於醬汁比我般韓式甜辣醬辣少少 但唔食辣嘅人都會接受到😍//Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌘③ 紫菜肉鬆蛋卷($52)// 蛋卷一條分到5-6份倒 價錢比起其他韓國菜店無咁望取 但味道都唔錯 蛋卷有埋肉鬆同醬印以唔會無咩味道 而且蛋卷都厚身🫔!//Food:🌕🌕🌕🌕🌖🌑④ 韓式餃子🥟(+$8)// 只要order左主食+$8就
① 芝士岩漿炒飯🫕($98)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑
芝士岩漿炒飯

② 韓國特製辣醬炸雞🍗 (半隻$118)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌘
韓國特製辣醬炸雞

③ 紫菜肉鬆蛋卷($52)
Food:🌕🌕🌕🌕🌖🌑
紫菜肉鬆蛋卷

④ 韓式餃子🥟(+$8)
// 只要order左主食+$8就食到餃子同其他小食🥰仲要有4大隻餃子!!!每隻餃子外皮都好脆🤩內餡有炒絲同肉餡 大隻又足料仲要脆卜卜🤏🏼完全無得輸!//
Food:🌕🌕🌕🌕🌖🌑
韓式餃子

💛韓閣 (荃灣)
荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖

🍮#aiiifoodie
#手繪 #荃灣 #tsuenwan #韓閣 #foodiegram #荃灣美食 #香港美食 #黃色經濟圈 #荃灣黃店 #黃店 #topcitybiteshk #topcitybites
韓國特製辣醬炸雞
紫菜肉鬆蛋卷
韓式餃子
喺荃灣有間幾好食嘅韓國菜,今次終於有機會試佢嗰lunch喇💕—————————————————🐮韓式拌飯(牛肉)$48 (+$6 橙汁菠蘿梳打)連前菜同甜品前菜係醃青瓜🥒 但略嫌鹹咗D,如果多番少少酸味會更好🥗而甜品係泡芙一粒,咁嘅價錢包甜品,我覺得okay(雖然泡芙都係街買嘅xdd飲品方面,都不過不失,冇咩特別🍍講番主食,其實本身好掙扎食拌牛肉啶喺拌芝士雞好,但係好似拌牛肉會夾D🤔到最後好慶幸自己冇叫到芝士雞🤣如果唔係實飽死🤣🤣因為佢碗飯實在勁大碗🍚冇食早餐過去食,都差D食唔囇😳同埋D配菜同牛嘅份量都唔少吓🤔所以細食嘅朋友記得叫少飯,唔好做大嘥鬼吖😛
—————————————————
🐮韓式拌飯(牛肉)$48 (+$6 橙汁菠蘿梳打)
連前菜同甜品
前菜係醃青瓜🥒 但略嫌鹹咗D,如果多番少少酸味會更好🥗
飲品方面,都不過不失,冇咩特別🍍
同埋D配菜同牛嘅份量都唔少吓🤔
所以細食嘅朋友記得叫少飯,唔好做大嘥鬼吖😛
2021-03-12 134 浏览
宜家夜晚10點先冇堂食,終於唔使食外賣。見哩間韓閣冇人排隊既黃店唔駛等,即刻入去。睇完menu見到啲野食圖畫好似幾好味,又岩岩收工好攰好肚餓,即刻落單叫野食。之前食過芝士岩漿炒飯同部隊鍋都幾好食。今次諗住試吓啲新嘢。我哋叫咗紫菜肉鬆蛋卷,芝士年糕同埋炸雞。一路傾偈一路等食物嚟,唔覺唔覺都傾咗半個鐘,但係啲嘢食都未到,咁就搵人跟下張單啦。有位四眼仔店員幫手跟單,仲話冇漏單。咁我哋就繼續等啦,眼見隔離遲過我哋入座嘅客人啲嘢食都到啦,一齊黎隔離枱嘅客人都差唔多食完。等多10分鐘,就再問吓四眼仔店員啦,佢竟然發惡!話啲嘢食遲唔關佢事,係廚房問題!唔通我係客人,要走去廚房搵廚師張單搞掂未?講到好似我錯,唔係黃店就大哂!服務態度差你一定係錯晒!希望呢間餐廳可以正視下員工服務態度,如果唔係野食幾好都無用!
宜家夜晚10點先冇堂食,終於唔使食外賣。
見哩間韓閣冇人排隊既黃店唔駛等,即刻入去。
之前食過芝士岩漿炒飯同部隊鍋都幾好食。今次諗住試吓啲新嘢。
我哋叫咗紫菜肉鬆蛋卷,芝士年糕同埋炸雞
唔通我係客人,要走去廚房搵廚師張單搞掂未?
講到好似我錯,唔係黃店就大哂!
服務態度差你一定係錯晒!
  • 芝士岩漿炒飯
2021-03-05 150 浏览
次次係屋企諗唔到戶戶送叫咩都會想食韓閣🤣已經成為必選👍🏻上次食過D炸雞年糕 今次就想試下飯類飽肚嘅嘢啦 (冇收宣傳費🤣但係如果韓閣想自助我我就會好開心😍絕對係忠實fans)🍛石鍋飯(牛肉)💰62石鍋飯可以揀牛肉、腩片、炸雞同埋雜菜(蟹三式要加錢)我揀左牛肉 而佢係牛柳絲 真係好多料!食到最尾都會有牛肉😭牛肉好入味唔會太淡!仲會有好正路嘅翠玉瓜 菠菜 香菇 芽菜同埋胡蘿蔔 隻蛋如果現場食就可以篤穿自己撈🤣但係外賣就佢幫我篤穿埋 變左蛋液飯 但係好軟糯超好味😍🍝韓式炒粉絲配牛肉 💰62今次媽咪食炒粉絲😍佢真係好鍾意炒粉絲!相比上次韓樂食嘅粉絲呢個唔會太鹹 比10個like😍而牛肉都真係勁多😭食到超級滿足🍙雜錦手捲 💰55佢上面有牛肉野菜同埋泡菜豬肉芝士可以揀 下面就有個雜錦 我仲以為係兩樣各一半 點知原來係完全唔同嘅嘢來架🤣入面有黃蘿蔔 火腿 肉鬆 蛋等等 係最常見個隻 不過都超好食!下次都係要食未試過嘅泡菜豬肉芝士!😭下次儘量可以堂食都要去翻一次韓閣😭次次都外賣好似好無癮咁🤣好推薦大家來呀!荃灣美食嘅一個好選擇

🍛石鍋飯(牛肉)💰62

🍝韓式炒粉絲配牛肉 💰62

🍙雜錦手捲 💰55

外卖送餐
2021-03-03 244 浏览
提起韓國菜其實香港好多韓國菜餐廳都好貴今次試食呢一間非常貼地包保食到舔舔脷🔸人蔘雞湯一塊塊人蔘片浮喺湯面一陣陣人蔘香味漂埋嚟湯料十足而且濃郁雞大隻而且塞滿糯米🔸炸雞特餐(下午茶)炸雞特餐雞嘅份量係半隻而且係大隻 我哋揀咗牛油蜂蜜味有別平時喺出面食嘅做法平時嘅韓式炸雞都係會用味粉今次呢個係真係淋上真實嘅蜂蜜所以比起平時嘅做法更加香下午茶餐仲包左蟹肉田園沙律香草炸薯條同埋兩杯飲品配菜都做得非常出色🔸大韓無骨豬手(例牌)豬手雖然叫咗例牌,但係其實都好大份豬手好似化骨綿掌咁擺入口唔使兩下就散開而且豬手好入味,味道甜甜地再用生菜同蒜頭包埋一齊食,一流另外,其實裝修都值得一讚好適合幾個女仔一齊食飯影相打下卡❤️

提起韓國菜

一塊塊人蔘片浮喺湯面
一陣陣人蔘香味漂埋嚟
湯料十足而且濃郁
雞大隻而且塞滿糯米

炸雞套餐(下午茶)

蜂蜜牛油炸雞

🔸炸雞特餐(下午茶)
炸雞特餐雞嘅份量係半隻而且係大隻
所以比起平時嘅做法更加香
下午茶餐仲包左蟹肉田園沙律
香草炸薯條同埋兩杯飲品
配菜都做得非常出色

大韓無骨豬手(例牌)

🔸大韓無骨豬手(例牌)
豬手雖然叫咗例牌,但係其實都好大份
豬手好似化骨綿掌咁
擺入口唔使兩下就散開
而且豬手好入味,味道甜甜地
再用生菜同蒜頭包埋一齊食,一流

另外,其實裝修都值得一讚
好適合幾個女仔一齊食飯影相打下卡❤️
炸雞套餐(下午茶)
蜂蜜牛油炸雞
大韓無骨豬手(例牌)
  • 大韓無骨豬手
  • 人蔘雞湯
2021-03-03 237 浏览
第一次寫食評,因為實在太誇張,人生第一次遇到電視劇先會出現既情節!我哋放好三碟食物同飲品,已經預留中間空位等最後一碟部隊鍋到(By the way 佢個部隊鍋只係用石頭飯鍋,唔係平時一大鍋,失望) 一位高瘦短髮中年女侍應黎到上菜,叫我幫佢移開碟炸雞(做咩移開中間大把位)我未俾得切反應,佢就「嘖!」一聲移開少少碟雞(其實佢移左同無移係無分別)就咁半pat半掉左個部隊鍋落中間個位度就轉身走左!大家已經無心情食!!!食物質素客觀講好一般!唔係好難食!亦唔係好食!唔係正宗韓式炸雞,好鞋,麥炸雞好食十倍!唔係正宗部隊鍋!唔係平$$岩漿飯普通,個蛋卷OK!環境唔太好,有勁大隻烏蠅🪰唔係黃店就盲撐~大把黃店可以揀做咩要俾錢受你氣~俾錢你無端端發我脾氣?仲誇張過D藍店!我就唔會再黎~各位手足自己衡量!最後有同收銀叔叔(老闆?)只係投訴果位女侍應佢都有講唔好意思會跟進,其實中午打去想book位應該係叔叔聽佢話booking full左但你哋六點黎一定有位,之後入門口其他侍應態度都係正常的。老闆一場手足~我都祝你好運!

大家已經無心情食!!!

食物質素客觀講好一般!
唔係好難食!亦唔係好食!
唔係正宗韓式炸雞,好鞋,麥炸雞好食十倍!
唔係正宗部隊鍋!
唔係平$$
岩漿飯普通,個蛋卷OK!

環境唔太好,有勁大隻烏蠅🪰

唔係黃店就盲撐~大把黃店可以揀
做咩要俾錢受你氣~俾錢你無端端發我脾氣?
仲誇張過D藍店!
我就唔會再黎~各位手足自己衡量!

最後有同收銀叔叔(老闆?)只係投訴果位女侍應

老闆一場手足~我都祝你好運!
📍荃灣人氣韓式餐廳‼️ · 超邪惡芝士炒飯 🧀-- 韓閣🌶💛·========================Bookmark咗呢間韓國餐廳好耐!!前排放假終於得閒同男朋友嚟試下~😛😛當日係紅日,我哋2:00去到大約等咗15分鐘就有得入座😝------------------------------⭐️芝士岩漿炒飯($98)小編係衝住呢個飯而嚟‼️😝炒飯用鐵板上,熱辣辣‼️旁邊仲有大量嘅芝士同蛋漿,撈埋啲飯真係超邪惡😚食落口感好creamy濕潤,芝士鹹香十足,仲有陣陣泡菜嘅辣勁,好惹味😍------------------------------⭐️水梨牛展水冷麵($62)食完芝士炒飯咁邪惡,食返呢個水冷麵解膩真係一流😛湯底涼浸浸好清甜,仲有水梨塊同青瓜絲,好fresh‼️水冷麵用上蕎麥麵,好有嚼勁👍牛展比較薄身,但幾有肉香🙈整體不俗,值得試下~------------------------------⭐️紫菜明太子蛋捲($52)蛋捲都幾大條,建議要share食😆蛋捲頗厚身,食落蛋香濃郁,口感濕潤😚🙈明太子好有鹹香,風味十足‼️------------------------------整體嚟講食物
========================
⭐️芝士岩漿炒飯($98)
⭐️水梨牛展水冷麵($62)
⭐️紫菜明太子蛋捲($52)
整體嚟講食物質素唔錯,幾抵食‼️😚價錢亦較一般韓國餐廳平啲🙈不過地點就唔係好方便小編,如果開多間分店喺九龍就好啦😝
賣相:7.5/10
2021-02-14
午餐
  • 芝士岩漿炒飯
2021-02-24 123 浏览
疫情關係外賣自取9折。lunch外賣無泡菜,不過9折左。味道普通無驚喜比我。泡菜炒飯既泡菜味唔係大眾味道,唔辣唔濃唔淡,飯粒飽滿分明。腩肉薄薄切片,食左都無乜感覺,同個飯溶為一體。外賣關係,生雞蛋撈飯我可以的,有少少似芝士質感,依點已經係個飯最好一樣野。最好味係個牛骨湯。
哈哈,我又去咗全港最抵食CP值最高嘅韓國菜啦🇰🇷,質素唔錯㗎❤️!員工服務都好好,俾咁小錢,食咁多嘢,有咁嘅服務,係冇得挑剔!📍紫菜肉鬆蛋卷🍳($52)📍 牛肉石鍋飯🐮🍚($48)📍韓式醬油燴雞飯🥘($54)📍韓閣特色手卷 - 牛肉雜菜🍥($46)📍人蔘茶🍵(單價$12/套餐+$0)📍紅豆奶茶🧋($26/套餐+$6)📍鐵板牛柳絲🐮🐮(一人份/$68)📍魚糕湯🐟🍢🍲($6)📍紫菜粉絲卷🫓(4粒/ $8)📍鮮蝦帶子脆春卷🫔(3條/ $12)✨鐵板牛柳絲分量十足,韓式醬汁濃郁👍🏻石鍋夠熱做到有飯焦👍🏻紫菜蛋卷超足料🍳✨小食即叫即炸,湯頭鮮甜,魚糕大片✨喺香港真係冇乜可能仲搵到$個位數嘅食物,而呢度好多都係$6$8$9,而且味道都很好👍🏻👍🏻👍🏻 ,真係時光倒流嘅價錢🤣👍🏻花旗參蜜,好多花旗參片,跟餐免費飲品來講,算係十分之高質

📍紫菜肉鬆蛋卷🍳($52)
📍 牛肉石鍋飯🐮🍚($48)
📍韓式醬油燴雞飯🥘($54)
📍韓閣特色手卷 - 牛肉雜菜🍥($46)
📍人蔘茶🍵(單價$12/套餐+$0)
📍紅豆奶茶🧋($26/套餐+$6)
📍鐵板牛柳絲🐮🐮(一人份/$68)
📍魚糕湯🐟🍢🍲($6)
📍紫菜粉絲卷🫓(4粒/ $8)
📍鮮蝦帶子脆春卷🫔(3條/ $12)

✨小食即叫即炸,湯頭鮮甜,魚糕大片

花旗參蜜,好多花旗參片,跟餐免費飲品來講,算係十分之高質

突然想買炸雞返屋企食,咁岩就搵到呢間係荃灣嘅良心韓國菜食店🤩 二話不說買個炸雞同豬手嚟食😎【亞之媽炸雞】(傳統甜辣味-少辣)$118半份好彩拎到返屋企都仲係暖嘅,炸雞仍然好脆,內裡好多汁,真係好似韓國食到嘅炸雞咁🤤🤤海量咁多嘅甜辣醬,雖然叫咗少辣,但我都覺得辣咗啲,下次要試吓其他味先得!【大韓無骨豬手】(例牌)$92有成一整盒豬手,每塊豬手都好大舊,豬手每一舊都煮得好入味,豬皮都易咬開,仲配埋生菜、豆瓣醬、泡菜,個豆瓣醬真係冇得輸,夾埋其他配菜一齊食,酸酸甜甜,非常開胃😋食完一次,我決定要搵日去食堂食,食更多野🤣🤣 ✅總評:(5分為滿分)環境:3/5味道:4/5性價比:4/5推薦度:4/5更多食評可follow IG : athena_yanlee

【亞之媽炸雞】(傳統甜辣味-少辣)$118半份

【大韓無骨豬手】(例牌)$92

食完一次,我決定要搵日去食堂食,食更多野🤣🤣

✅總評:(5分為滿分)
環境:3/5
味道:4/5
性價比:4/5
推薦度:4/5

• 大韓無骨豬手
2021-01-24 135 浏览
相信韓國嘢食係唔少港女嘅最愛,我自己鍾意食韓國嘢嘅原因係因為佢好多芝士,同好多辣嘢食😊。仲有我好鍾意食炸雞。冇得出街食嘢嘅日子唯有叫外賣,呢間舖頭食過幾次,我覺得食物質素都唔錯。最最最最鍾意食佢嘅炸雞,佢嘅炸雞蜜糖蒜蓉味比芝士味好食。蜜糖嘅甜加埋蒜香都幾夾,犀利嘅係佢外賣啲計都仲係脆嘅☺️食到姐姐好歡欣🥰佢個鐵板豬肉都好食,有好多年糕好多泡菜,又辣又有芝士。味道好豐富,加埋年糕又有口感。其他餸菜嘅味道特色就還可以啦。冇太大印象。不得不提嘅係佢個芝士炒飯,原因係喺舖頭食覺得好正,好有視覺效果,外賣左之後變得平平無奇🤣🤣🤣🤣可能佢唔靚仔,就可以俾人睇清楚佢嘅內涵🤣人真係好現實🙈🙈🙈

其他餸菜嘅味道特色就還可以啦。冇太大印象。

外卖送餐
  • 蜜糖蒜味炸雞
2021-01-20 254 浏览
可以吾使去,中哂伏忍唔住要寫食評應改名做’偽’韓閣2人下午食$292食物應有既味道就無咩味道例如蛋捲: 蛋無蛋味,我自己整仲好食過佢😭炸雞: 雞無雞味,雪左好耐又乾爭爭咁芝士炒飯其實係蛋汁溝芝士,影相有拉絲效果,實際食落得個咸字😭個飯底仲要似炒左好耐係座位聽到廚房炒嘢聲,以為去左大排檔,地下又油淰淰唉,呢個老闊似係揾左茶餐廳班底轉做韓國菜所以其實所有食物都係用港式茶餐廳烹調,而並非韓式講下服務坐低所有配菜,例如白蘿蔔同酸青瓜都只有一碟(微型碟)無refill泡菜要另加錢$8 餐館無紙巾供應待應態度貫徹香港茶記特色,問多一句都厭你煩好唔好食見仁見智,不過以咁嘅質素$292應該會食到一個唔錯好正嘅午餐
可以吾使去,中哂伏

忍唔住要寫食評
應改名做’偽’韓閣

2人下午食$292

食物應有既味道就無咩味道

例如蛋捲: 蛋無蛋味,我自己整仲好食過佢😭
炸雞: 雞無雞味,雪左好耐又乾爭爭咁
個飯底仲要似炒左好耐

係座位聽到廚房炒嘢聲,
以為去左大排檔,地下又油淰淰
唉,呢個老闊似係揾左茶餐廳班底
轉做韓國菜
所以其實所有食物都係用港式茶餐廳烹調,而並非韓式

講下服務
泡菜要另加錢$8
餐館無紙巾供應
待應態度貫徹香港茶記特色,問多一句都厭你煩

好唔好食見仁見智,
不過以咁嘅質素$292
應該會食到一個唔錯好正嘅午餐
2021-01-20
2021-01-18 211 浏览
星期日放假同朋友食韓國菜,見到依間良心小店,成日都咁多人排隊,當然就去湊下熱鬧啦,當日可能假日中午都差唔多一點鐘,所以用餐個等候時間都比較少。不過等候期間附近都比較多姐姐係度整貨,所以可能等候環境會比較差,大家要注意下。我地叫左三樣嘢,有芝士飯,蛋卷同炸雞。首先嚟咗個飯先,個飯係旁邊係幾多芝士嘅,同埋鐵板上都會令到個芝士比較難硬,所以幾欣賞佢依個想法,而且芝士嘅量都好多,適合啲芝士控食啊!再加上個飯有少少辣,認真唔係好辣,所以啱哂我依啲唔太食得辣嘅人喺冬天食!而且入面有啲泡菜豬肉都好好食,食落去都唔會好寡。可惜我自己太耐無寫食評啦,個飯食完張記得影😭,大家唔好見怪。之後上左個蛋卷,蛋卷裡面好好食,裡面有蛋汁同埋有泡菜,煙肉同明太子擺面,我覺得都好得意啊。唔似某連鎖炸雞店gxxbne咁整到好熟,同埋醬汁都足夠,所以我鍾意食依個,下次可以建議大家食個蛋餅。最後就係個炸雞啦,朋友話炸雞有骨,佢覺得麻麻地,所以可能唔食骨嘅朋友要留意下啦。不過醬汁方面就有少少甜辣,炸雞表皮都好夠脆,但係就鎖唔住裡面個肉汁,所以對比起外面嘅專門嘅過江龍炸雞店來講就可能會遜色D啦。畢竟小店真係唔可以要求十全十美。最

我地叫左三樣嘢,有芝士飯,蛋卷同炸雞

最後係飲品,飲品兩杯都係蘇打類嘅飲品,一個係荔枝,一個係芒果菠蘿,兩杯見到有D糖漿喺底部,所以就可能係外面買嘅糖漿溝蘇打水,所以四十幾蚊一杯可能真係對唔住個價錢啦。同埋糖漿有D多,所以兩杯飲落去真係好甜好甜,我本人唔太推薦啦。

最尾餐廳環境唔錯,每張檯面有1.5米距離同隔板,桌面都係乾淨嘅。不過唔似其他韓國餐廳咁有杯水俾你,我建議可以加一瓶水俾客人方便飲用。同埋女服務員服務態度真係有啲欠奉,端菜時語氣真係唔好,感覺可以改善一下。