2021-01-18 211 浏览
星期日放假同朋友食韓國菜,見到依間良心小店,成日都咁多人排隊,當然就去湊下熱鬧啦,當日可能假日中午都差唔多一點鐘,所以用餐個等候時間都比較少。不過等候期間附近都比較多姐姐係度整貨,所以可能等候環境會比較差,大家要注意下。我地叫左三樣嘢,有芝士飯,蛋卷同炸雞。首先嚟咗個飯先,個飯係旁邊係幾多芝士嘅,同埋鐵板上都會令到個芝士比較難硬,所以幾欣賞佢依個想法,而且芝士嘅量都好多,適合啲芝士控食啊!再加上個飯有少少辣,認真唔係好辣,所以啱哂我依啲唔太食得辣嘅人喺冬天食!而且入面有啲泡菜豬肉都好好食,食落去都唔會好寡。可惜我自己太耐無寫食評啦,個飯食完張記得影😭,大家唔好見怪。之後上左個蛋卷,蛋卷裡面好好食,裡面有蛋汁同埋有泡菜,煙肉同明太子擺面,我覺得都好得意啊。唔似某連鎖炸雞店gxxbne咁整到好熟,同埋醬汁都足夠,所以我鍾意食依個,下次可以建議大家食個蛋餅。最後就係個炸雞啦,朋友話炸雞有骨,佢覺得麻麻地,所以可能唔食骨嘅朋友要留意下啦。不過醬汁方面就有少少甜辣,炸雞表皮都好夠脆,但係就鎖唔住裡面個肉汁,所以對比起外面嘅專門嘅過江龍炸雞店來講就可能會遜色D啦。畢竟小店真係唔可以要求十全十美。最

我地叫左三樣嘢,有芝士飯,蛋卷同炸雞

最後係飲品,飲品兩杯都係蘇打類嘅飲品,一個係荔枝,一個係芒果菠蘿,兩杯見到有D糖漿喺底部,所以就可能係外面買嘅糖漿溝蘇打水,所以四十幾蚊一杯可能真係對唔住個價錢啦。同埋糖漿有D多,所以兩杯飲落去真係好甜好甜,我本人唔太推薦啦。

最尾餐廳環境唔錯,每張檯面有1.5米距離同隔板,桌面都係乾淨嘅。不過唔似其他韓國餐廳咁有杯水俾你,我建議可以加一瓶水俾客人方便飲用。同埋女服務員服務態度真係有啲欠奉,端菜時語氣真係唔好,感覺可以改善一下。