2024-02-16 282 浏览
朋友係外國番黎, 所以就約出黎食飯聚餐, 順便當食團年飯, 於是就去食下燒肉, 邊燒邊傾計…晚市普通套餐已經包左肉類同埋熟食, 想食海鮮、刺身、任飲啤酒就要加$88, 咁難得一聚就算啦..一坐低已經見店員放好曬一set肉畀我地, 有牛板腱、肩胛肉、牛脷、韓式醃牛肉等, 仲有慶州豬腩肉, 仲有一大條鰻魚!!!! 鰻魚燒香左之後, 外皮少少脆, 非常好食!一開始扭蛋抽中左塊安格斯雪花牛扒, 勁好味!!!肉質勁嫩, 又重牛味!我地個package包左任食刺身, 刺身有帶子, 大蝦個D, 正正常常, 另外仲有D熟食, 例如飯卷、雞蛋卷、魚糕、炸雞等, 都係正常味道...另外仲可以燒海鮮, 即係D扇具、蛤蜊個D, 算新鮮同埋無沙..設有自助吧,可自己拎韓式冷盤小菜, 例如各種類的泡菜、包肉的生菜、醬料、調料蒜頭, 另外可以自取甜品、爆谷、雪糕同汽水.. 但埋單每人4百幾, 都唔算平, 應該試一次算

2024-02-05
2024-02-14 212 浏览
朋友生日🎂帶佢去左食性價比好高嘅燒肉店☺️☺️晚市$298起任飲啤酒🍻任食韓式燒肉😋😋呢間餐廳之前都有食過幾次lunch,今次第一次食放題,真心推薦比大家😍佢哋肉類選擇好多,淨係牛肉都有好多款,仲要有豬牛雞羊🤤🤤一坐低,即刻先掃QR code落單,基本上八成食物我哋都點曬,之後就轉戰佢哋自助吧😝自助吧主要係有韓式小食前菜、蔬菜🥬瓜、菇類;窩夫🧇雪糕🍦飲品同甜品🍮雖然唔算好大,但勝在咩都有齊😊前菜款式多到我地行左幾轉😂食左陣前菜,所有肉類都上到枱,就咁睇質素都唔差👍好多款肉都正,掛住食都冇留意到邊款肉叫咩名😅除咗肉類,加$88仲可以任食海鮮刺身啤酒🍻三文魚刺身非常肥美🤤我地order左啤酒🍻食住燒肉啤一啤又幾正🤤除咗燒物,仲有好幾款即食小食,包括韓式魚糕串、飯卷、炸雞🍗海鮮餅同雞翼…種類豐富到不得了😋😋食到尾聲,點少得甜品🍮📍韓燒大叔 (旺角)旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓#韓燒大叔 #旺角美食 #韓燒推介 #燒肉推介 #美食推介 #性價比高 #燒肉放題 #燒肉控 #bbq #koreafood #yummy #啤酒任飲

我地order左啤酒🍻食住燒肉啤一啤又幾正🤤

📍韓燒大叔 (旺角)
旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓

2024-01-18
2024-02-13 105 浏览
最愛韓國菜之朋友,餐廳的氣氛非常開心放鬆,跟店員風趣幽默交流也不怕!地點在旺角站E2出口旁的商場,地點非常方便今天打算與友人在旺角行街,在這家店吃了個美味既午餐便有氣力再周圍行行部隊鍋 部隊鍋很大份,午餐肉,腸仔,魚片,整整濃厚的韓國味道,真的很美味。韓式炆牛肋條特別感謝選牛肋條,店子的蘿蔔甘筍洋蔥,入味又彈牙,非常好吃。定吃可以選韓國的小吃,有薯仔,味道甜甜,不錯。泡菜也是辣味重,不錯。店員的熱情放鬆

地點在旺角站E2出口旁的商場,地點非常方便

部隊鍋

韓式炆牛肋條

店員的熱情放鬆
2024-02-12 137 浏览
好耐無食過韓燒,今日和朋友去了韓燒大叔,距離旺角地鐵站只有1分鐘路程,非常方便。午市自助韓燒任食,每位$168,掃QR code落單,每一輪可點8項,蔬菜、醬料、飲品和甜品可以自己在自助區取,種類十分多,超飽超滿足🌝餐廳環境不錯,播放著輕快嘅音樂,有大電視,窗口位仲可以望街景。食材方面,肉類和蔬菜選擇都算多,而且幾優質,服務也不錯,上餐快,而且不時會主動收碟,整體用餐體驗良好。肉類方面,點了五花腩(薄切)、韓式牛肉、美國安格斯下肩胛肉、韓式雞肉、韓式雞翼和韓式柚子單骨雞翼。素食類就點了泡菜包飯、紫菜包飯、韓式粉絲煎餃、泡菜煎餅、韓式蛋卷、韓式野菜粉絲、韓式蘿蔔湯……另外,我們在自助區取了蕎麥茶,南瓜, 雞髀菇,泡菜,軟雪糕和泡芙,真係好抵食😁
午市自助韓燒任食,每位$168,

種類十分多,超飽超滿足🌝
餐廳環境不錯,

播放著輕快嘅音樂,有大電視,窗口位仲可以望街景。

肉類方面,點了五花腩(薄切)、
五花腩(薄切)

韓式牛肉、美國安格斯下肩胛肉、韓式雞肉、
韓式雞肉

韓式雞翼和韓式柚子單骨雞翼。
韓式柚子單骨雞翼

素食類就點了泡菜包飯、紫菜包飯、

韓式粉絲煎餃、
韓式粉絲煎餃

泡菜煎餅、
泡菜煎餅

韓式蛋卷、韓式野菜粉絲、
韓式野菜粉絲

韓式蘿蔔湯……
另外,我們在自助區取了蕎麥茶,

南瓜, 雞髀菇,

泡菜,

軟雪糕和泡芙,
軟雪糕, 泡芙

真係好抵食😁

韓式牛肉

2024-02-05
2024-02-08 100 浏览
餐廳地方寬敞,我和同事午市入到餐廳,感覺舒服,餐廳職員介紹有套餐和韓國燒烤選擇,我們選擇了午市套餐。正宗韓國炸醬麵$108這個價錢包括三份小食,一碗湯及一杯飲品正宗韓國炸醬麵的味道豐富而濃郁。炸醬的甜辣味道與麵條的彈牙口感相結合,帶來獨特的風味體驗。蔬菜和炒肉的添加豐富了整體口感,帶來更多的層次和口味。傳統韓式泡菜:傳統韓式泡菜的味道酸辣爽口。它具有鹹香的味道。韓式小白菜:韓式小白菜的味道清爽且微甜。它擁有嫩脆的質地,口感爽口。韓式野菜粉絲:韓式野菜粉絲的味道清淡且清爽。韓式蘿蔔湯:韓式蘿蔔湯的味道清淡且清爽。這道湯以蘿蔔為主要成分,搭配其他蔬菜和調味料熬煮而成。它具有淡淡的蔬菜味道和清爽的口感。辣醬石頭鍋飯(牛)$108同樣包括三款小食,一罐飲品及一碗湯。它的味道濃烈而辣,並擁有豐富的層次和口感。這種烹飪方式使得米飯底部形成了一層香脆的焦糊,這一層焦糊增添了飯食的口感和風味。整體而言,味道算不錯,身在香港能夠享受韓國食品的風味。#韓燒大叔 #旺角 #旺角美食 #韓國美食 #foodie #hkfoodie大

正宗韓國炸醬麵$108
這個價錢包括三份小食,一碗湯及一杯飲品

韓式野菜粉絲:韓式野菜粉絲的味道清淡且清爽。

辣醬石頭鍋飯(牛)$108

同樣包括三款小食,一罐飲品及一碗湯。

它的味道濃烈而辣,並擁有豐富的層次和口感。

整體而言,味道算不錯,身在香港能夠享受韓國食品的風味。

2024-02-07 123 浏览
今日屋企人話想食燒肉,係open rice搵到呢間新開嘅韓式燒肉放題店。餐廳除左有韓燒外,仲有超多款韓式小食都係任食選擇好多。我哋一行四位仲送一條燒鰻魚,鰻魚好肥美😋仲有得玩抽獎🎟️當晚抽到慶州韓豬腩片🐷勁多油花好好食~自助區有蔬菜同各款韓式小食,種類好多🤩最特別比較少見韓式辣拌米蟹、涼拌海苔、辣魷魚醬、醬油鵪鶉蛋、醬油黑豆等等…每款細細碟,可以食多幾款😋首先店員會送上8款推介肉類,之後自己掃QR code落單。呢度最好係燒肉同配菜炸物都係細細碟咁上,可以試多幾款又唔怕食唔晒。肉類有來自美國同澳洲安格穀飼牛/草飼牛部位選擇都幾多,例如肩胛翼、牛板腱、封門柳、牛頸脊、雞肉、豬頸肉、薄切五花腩、薄切牛脷等等…圍成一個大圈好壯觀🤩打卡一流👍🏻我哋升級左海鮮都是任食,有海虎蝦、帆立貝、魷魚、翡翠螺、扇貝等…另外韓式小食款式都好多😋有炸雞可以揀口味,我哋試左芝士味,好濃郁芝士粉炸雞好香脆;仲有炸雞軟骨、蛋卷、紫菜包飯、泡菜煎餅、柚子單骨雞翼、魚糕串等等…小食都好滿足♥️自助區仲有自由斟汽水、雪糕機、爆谷機、窩夫機同甜品櫃,多款醬汁同配料可以自己添加,我哋今晚食到飽飽,好滿足😋

2024-01-30
2024-02-07 59 浏览
平時係香港食任飲任食韓燒,好多時都唔夠正宗。聽朋友講旺角有間都幾正宗嘅韓燒,今日專登帶埋屋企人黎試一試。餐廳環境好新淨,位置好闊落幾好坐,而且仲有大電視不停住播韓國音樂,勁似去左韓國。自助區有唔同嘅蔬菜,包括金菇、雞髀菇、鮮冬菇、秋葵、菠蘿、青椒等等俾你攞返位燒。另外佢仲有大量生菜、蒜頭提供俾你包住燒肉食,勁正宗。除左蔬菜,自助區仲有好多款韓國特色小菜,有泡菜、芽菜、鵪鶉蛋、辣魷魚等等,真係要乜有乜。餐廳本身用手機落單,但一坐底,店員就會先上幾款重點推介肉類,等你試完再加單。佢大部分肉類都唔錯。牛肉方面,我個人就比較喜歡牛舌同牛仔骨,牛味比較重。豬肉方面,豬頸肉同豬腩肉油脂分佈平衡,口感嫩滑又多汁,食到我停唔到口。順帶一提,換鑊都係用手機通知員工,勁方便。餐廳仲有其他韓國特色小食可以手機落單,有炸雞、魚糕、蛋卷、春卷、泡菜煎餅等等。我地都叫左幾款試下,味道好正宗,有驚喜!甜品方面,全部都係自助區自己攞,有自制窩夫、雪糕、蛋糕、泡芙同焦糖爆谷。因為太飽所以我淨係食左個雪榚加爆谷同埋窩夫。屋企人就試左蛋糕同泡芙,佢地話兩樣都唔錯。餐飲方面就有唔同汽水同麥茶選擇。如果想食豪啲,仲可以加$88

餐飲方面就有唔同汽水同麥茶選擇。
如果想食豪啲,仲可以加$88,有得任食埋海鮮、刺身同任飲啤酒。

總括而言,餐廳食物款式豐富,味道正宗,而且落單方便,好適合一家人或者一班朋友相聚。
2024-02-06
2024-02-05 150 浏览
呢間餐廳位置好方便,座位好寬敞👍🏻可以任食燒肉海鮮刺身放題,肉類選擇都幾多😋而且係每碟細細碟咁上可以食多幾款。每四位仲未送我哋一條燒鰻魚,大大條燒鰻魚好肥美,肉質軟熟完全唔腥,醬汁甜度亦剛剛好。仲有得玩扭蛋抽獎🤩1-10號有不同獎品,我今晚抽到慶州韓豬腩片,勁大塊😋肉味好香油脂豐富‼️大獎係全張帳單免費‼️可惜未能中獎🙃下次再約班朋友挑戰🤭直接用QR code點餐,效率很好很快食物送上枱,呢度真係好多種類選擇😍我地叫到成枱都係😂刺身新鮮質素不錯;小食我個人喜歡泡菜煎餅同芝士炸雞好香脆;肉類同海鮮款式都好多揀😋安格斯下肩胛肉/韓式牛肋骨/安格斯封門柳/牛板腱/牛頸脊/薄切牛脷/扇貝/ 帆立貝/白蜆/海虎蝦⋯⋯飲品有汽水啤酒任飲,仲有韓國啤酒🍺甜品仲有爆谷🍿窩夫🧇蛋糕🍰同軟雪糕🍦真係食足2個鐘好滿足♥️超級飽~

飲品有汽水啤酒任飲,仲有韓國啤酒🍺
甜品仲有爆谷🍿窩夫🧇蛋糕🍰同軟雪糕🍦
真係食足2個鐘好滿足♥️超級飽~
2024-01-30
2024-02-01 163 浏览
平日午市自助韓燒$168起,而四人同行,送韓式鮑魚,好抵食呀!任食有幾30款肉類及韓式小食,還可以$38追加海鮮,都是用QR code 落單,每碟份量都有4-5件,比想像中多! 爐上圍了個圓盤,將配料放上圓盤,既方便燒烤,又加添了儀式感肉類有韓式牛肉、美國安格斯下肩胛、薄切牛舌、韓式牛肋骨、紐西蘭羊肩肉、五花腩、豬頸肉等,我最鍾意韓式牛肋骨及韓式牛肉,調得入味,肉質軟嫩,拌生菜及泡菜一齊食更滋味! 豬頸肉爽滑彈牙烤完好惹味! 贈送嘅韓式鮑魚爽彈帶微辣,好香口! 其他韓式小食,如紫菜包飯、柚子單骨雞翼、韓式薯仔、蛋卷、泡菜豬肉湯、韓式蘿蔔湯等,每樣都好有風味!自助區主要是蔬菜、韓式泡菜、飲品及甜品。 最喜歡有十多道韓式小菜,包括韓式辣魷魚🦑、辣蟹仔🦀、蓮藕、韓式麻藥鵪鶉蛋、小白菜、涼拌豆芽、韓式辣味小黃瓜等,清脆爽口又開胃!甜品有自製軟雪糕及泡芙

爐上圍了個圓盤,將配料放上圓盤,既方便燒烤,又加添了儀式感

自助區主要是蔬菜、韓式泡菜、飲品及甜品
甜品有自製軟雪糕及泡芙
2024-01-31 131 浏览
最近,香港的天氣轉冷,星期五的週末,我去了位於旺角交通便利的韓燒大叔。這家餐廳提供海鮮、刺身、啤酒等任你暢飲暢食的韓式燒烤晚餐。餐廳以韓國進口的濟州豬肉、慶州千年牛等為主打,配上炸雞、泡菜煎餅等各種美味小吃,種類繁多,是肉食愛好者聚餐的首選。點菜很簡單,選好自己喜歡的調料,很快就開火了。牛舌、韓式牛肉、豬頸肉、牛仔骨、和牛等食材豐富多樣,和牛肉的油脂呈現出雪花般的紋理,入口即化,口感一流。特別要介紹一下刺身:厚實美味的三文魚、鮮甜又有嚼勁的甜蝦、帶子和北極貝都達到了高水準。四人用餐時,餐廳還贈送了整條鰻魚,真是物超所值,每個人都吃得很滿足!
2024-01-30 666 浏览
booking19:004人埋單$19xx食評不可信…..$4xx/1位 罐裝氣水(正常放題包任飲)呢到每罐計,講解唔清晰⋯⋯漢wo…好食好多,抵好多….這個時間都不滿人,都知咩事了..如大家食可有醃製的肉這些原味,較淡…肉較蘇…送的一塊乜乜扒豬…未麻麻地..反而鰻魚送的 好食…豬頸肉都可以..其他食物都不合味道…這個價錢,食完,好似無食過乜..魷魚🦑類,不新鮮…..蘿蔔湯,泡菜豬肉湯 好淡而無味………
booking19:00
4人埋單$19xx
食評不可信…..
$4xx/1位
罐裝氣水(正常放題包任飲)
呢到每罐計,講解唔清晰⋯⋯

漢wo…好食好多,抵好多….

這個時間都不滿人,都知咩事了..

如大家食可有醃製的肉
這些原味,較淡…肉較蘇…
送的一塊乜乜扒豬…未麻麻地..

反而鰻魚送的 好食…
豬頸肉都可以..
其他食物都不合味道…

這個價錢,食完,好似無食過乜..

魷魚🦑類,不新鮮…..

蘿蔔湯,泡菜豬肉湯 好淡而無味…
……

2024-01-30 86 浏览
近排香港天氣轉凍,星期五周未去到位於旺角交通十分之方便的韓燒大叔。海鮮、刺生,啤酒等任飲任食的韓燒餐廳晚餐。餐廳主打由韓國直送的濟州豬肉、慶州千年牛等,配上炸雞、泡菜煎餅等風味小食,款式豐富,是肉食控的聚餐之選。描碼點送,取好自己喜歡的醬料,好快開爐。牛舌、韓式牛肉、豬頸肉、牛仔骨、和牛粒食材好豐富,和牛粒油脂呈雪花狀,入口即化,口感一流。特別要介紹的刺生:三文魚厚塊肥美,甜蝦鮮甜又彈牙、帶子和北極貝夠水準。四人行餐廳送原條鰻魚,物超所值,吃到個個扶牆而歸!
韓式燒肉之《韓燒大叔》今次同朋友黎到人來人往既旺角,由於同朋友都係食肉獸,所以大家一早選擇左一間好適合大家既韓燒餐廳。環境方面:環境幾好,坐位方面都好寬鬆,2人位有好多位置放隨身物品,一d都唔逼。頭盤:韓式牛肉、豬頸肉、雞肉、薄切牛脷、美國安格斯下肩胛肉、澳洲殼飼黑安格斯牛板腱、五花腩、辣豬肉,淨係頭盤已經食飽一半😂,推介食完頭盤可以翻叫既係薄切牛脷同澳洲殼飼黑安格斯牛板腱,呢兩隻牛既味道鮮甜,入口即溶。另外,可以加小小韓式豉油,味道都特別夾。由於係任叫,所以我同朋友keep住食完就叫。除左上述既頭盤食物外,仲有好多唔同既野食叫,包括牛肋骨、雞翼、一口牛、年糕、炸雞、煎餃子等等。其中燒菠蘿方面,雖然我朋友燒左20分鐘先食到一舊😂但係燒完真係好食既🙈,所以總捨來講係,款式多份量唔會一次好多。建議可以每樣叫1-2份試下,晚市海鮮刺身任食:三文魚/北寄貝/象拔蚌/帶子雖然款式唔算特別多,但食落新鮮,值得一讚係佢既刺身都好鮮甜,而且係厚切,非常彈牙。飲品:由於係好多款式,我就唔遂樣介紹啦,當然亦可加錢叫燒酒、梅酒、清酒呢d酒類飲品。熱飲方面,有熱茶,亦可自己沖奶茶咖啡飲。總括:餐廳打卡幾靚,位
韓式燒肉之《韓燒大叔》

晚市海鮮刺身任食:三文魚/北寄貝/象拔蚌/帶子

總括:餐廳打卡幾靚,位置寬敞,食物質素相當好😊,今次食唔到既野食下次會翻去再食多次😂。

後記:我好傻仔咁用左個袋菜既兜黎裝骨同其他垃圾🙂。
2024-01-11
2024-01-29 87 浏览
韓燒大叔韓式BBQ 放題💰$298 /head 🤩🤩+ 💰$88 任飲啤酒 +任食刺身啤酒有藍妹,韓啤,黑啤選擇,order 完好快就送到黎刺身有三文魚,帶子,蝦,夠新鮮bar 枱有小食如泡菜,黑豆,醃魷魚選擇,另外有蔬菜包肉,減低肥膩感free 既飲品有汽水及去菜,我就掛住飲啤酒甜品有窩夫,雪糕,芝士蛋糕,泡芺,唔算多選擇,但都算唔錯啦限時2小時但足夠食飽飽, 另外有多款小食,推介柚子雞翼,雞軟骨三五知己聚埋一起👭👭
韓燒大叔
韓式BBQ 放題💰$298 /head 🤩🤩
+ 💰$88 任飲啤酒 +任食刺身
啤酒有藍妹,韓啤,黑啤選擇,order 完好快就送到黎

刺身有三文魚,帶子,蝦,夠新鮮

free 既飲品有汽水及去菜,我就掛住飲啤酒

甜品有窩夫,雪糕,芝士蛋糕,泡芺,唔算多選擇,但都算唔錯啦
限時2小時
但足夠食飽飽, 另外有多款小食,推介柚子雞翼,雞軟骨

三五知己聚埋一起👭👭
原條鰻魚,好食
原條鰻魚,好食
基本$318(包肉類同熱食)加$88就可以多埋刺食同海鮮同啤酒任飲咁因為想有海鮮唔好全肉,就算我哋唔飲酒,都㨂左加$88人頭基本消費:318+88加一: $447@1位最後比錢先發現原來只係包機㩒既汽水同沖式熱茶。唔包一般既罐裝飲品。加$88,所謂包啤酒,只包藍妹同兩種韓國罐啤, 但燒酒一律唔包。嘢食方面:真心一般,肉無味,款式勁少。醬汁: 選擇少,唔特別。切餅費:$100 真心,呢個價大家去尖咀銅鑼灣食,一定一定好過呢到。結論:無下次,完。
基本$318(包肉類同熱食)
加$88就可以多埋刺食同海鮮同啤酒任飲
咁因為想有海鮮唔好全肉,就算我哋唔飲酒,都㨂左加$88

人頭基本消費:318+88加一: $447@1位

嘢食方面:真心一般,肉無味,款式勁少。
醬汁: 選擇少,唔特別。

切餅費:$100

真心,呢個價大家去尖咀銅鑼灣食,一定一定好過呢到。

結論:無下次,完。

2024-01-27
庆祝纪念