2021-07-07 258 浏览
🖌總評:🤗 食落無特別📷 全店賣點,3幅虹燈的牆,打卡用0️⃣ 服務,但收10%服務費💸 性價比 低!(我是神秘食客:極度懷疑本店聲稱的「零味精」,湯品不算好咸,但食完勁口渴)🕴🏻(星期一至四 walk-in)7點去到剛好要等位排隊,要齊人才入得。全晚只有1位侍應姐姐,全晚就係睇佢踢晒腳。🪑店面好好細,約20人左右,排得好迫。此外,枱和枱之間,只是一透明板的距離🤗會非本意地聽盡隔離枱的對話。🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️當晚我一行3人(walk-in ), 等左45分鐘才有位。侍應姐姐表示,全晚預約已滿,我地3個無訂枱,只可以於2人枱中間加一張凳,所以我地都就住叫小d,怕無位放食物🌚(好想知,是否訂了枱就會得到尊重,就可以坐得舒服d)📜餐牌類型少,只有:1. 單點不配飯/麵的湯品2. 石鍋拌飯3. 餃子全都是飽肚的食物,沒有小食類。亦不設泡菜等住家小伴菜。🥘<薯仔豬排骨湯 $148>較濃味的款式,調味料仲有酸醃菜,令這湯濃得開胃。同時有幾舊大豬骨,骨肉算容易分離的。Menu中提到「所以湯都附上不同伴菜」不過就唔覺呢個湯有附上🤗<血腸湯 $128>濃濃的牛骨湯味材料
🖌
總評:
🤗 食落無特別
📷 全店賣點,3幅虹燈的牆,打卡用
0️⃣ 服務,但收10%服務費
💸 性價比 低!
🕴🏻
(星期一至四 walk-in)
7點去到剛好要等位排隊,
要齊人才入得。
全晚只有1位侍應姐姐,
全晚就係睇佢踢晒腳。
🪑
店面好好細,
約20人左右,
排得好迫。
此外,枱和枱之間,
只是一透明板的距離🤗
會非本意地聽盡隔離枱的對話。
🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️
當晚我一行3人(walk-in ),
等左45分鐘才有位。
侍應姐姐表示,
全晚預約已滿,我地3個無訂枱,
只可以於2人枱中間加一張凳,
所以我地都就住叫小d,怕無位放食物🌚
(好想知,是否訂了枱就會得到尊重,
就可以坐得舒服d)
📜
餐牌類型少,只有:
1. 單點不配飯/麵的湯品
2. 石鍋拌飯
3. 餃子
全都是飽肚的食物,沒有小食類。
亦不設泡菜等住家小伴菜。
🥘
<薯仔豬排骨湯 $148>
較濃味的款式,
調味料仲有酸醃菜,
令這湯濃得開胃。
同時有幾舊大豬骨,
骨肉算容易分離的。
Menu中提到「所以湯都附上不同伴菜」
不過就唔覺呢個湯有附上🤗
薯仔豬排骨湯

<血腸湯 $128>
濃濃的牛骨湯味
材料:幾條韮菜、幾粒血腸、一碗牛骨湯
血腸沒有難接受的味道,
可能因為當中用了大量韓式粉絲充場面。
此湯就附上勁咸蝦醬 和 泡菜蘿蔔幾粒
血腸湯

<紅米飯 $15>
你無睇錯,
Menu中提到「更可另外追加飯/麵」,
湯不會免費提供飯/麵。
要另外單點的🙄
FYI: 韓國紅米飯 $15 或 韓國素麵/蕎麥麵 $20
🤭食韓國菜咁耐,無料追加飯就見過幾間,
但叫湯不跟飯都真係第一次見🤭
紅米飯

<醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128>
材料 份量是足夠的,
但牛肉的質素就很一般,
又肥又無味,
靠拌飯醬救亡。
唯一合格的是 芝士的份量,
拉到好多絲。

沒有肥膩感。
蒸泡菜餃子

紅米飯
2021-07-05 122 浏览
原本見咁多人食咁多人打卡應該唔錯點知成件事幾伏 絕對唔會再光顧第二次首先環境非常擠迫狹窄 空氣唔多暢通然後食物種類少之餘 嘢食仲要等十世都未到 但係用餐時間90分鐘都冇質素亦好一般完全唔值得呢個價錢芝士石鍋飯冇芝士味 豬肉又薄又少 油膩感十分重餃子王十六蚊一隻 以為係巨大啲既餃子點知同灣仔碼頭差唔多 味道仲難食過灣仔碼頭普通到唔普通完全唔明點解會咁多人排隊正常韓國餐廳都會有飯團拌麵炸雞嗰啲呢間乜都冇 總括而言希望大家唔好中伏盲目追隨潮流
原本見咁多人食咁多人打卡應該唔錯
呢間乜都冇
總括而言希望大家唔好中伏盲目追隨潮流

2021-07-05
2021-07-02 2872 浏览
▫️餃子▪️餃子王$32🌟餃子是店舖的小賣點🌟其中一款招牌餃子就是餃子王🥟餃子王是單件點單的.用一個小小的蒸籠盛載著每粒巨大化的水餃🥟十分精緻🧚🏻‍♀️水餃餡料最大的特點是包含了粉絲..另外當然不能或缺的豬肉蓉&菜蓉..因此突顯了粉絲的口感.層次分明的🥰▪️泡菜餃子王$32餃子王當然不只一種口味.另還有其他口味供給選擇❤️‍🔥例如泡菜味..照顧到韓國泡菜的小粉絲👯‍♀️提到韓國菜當然不能沒有泡菜🥬但泡菜餃子王其實跟餃子王沒太大分別..就只是多了泡菜的味道.有點點的辣..大家可以根據個人的口味而作出選擇..❣️▪️韓式煎餃子$68煎餃子也是必吃之選.煎餃子🥟味道香口..餃子餡料其實跟店內的餃子都大同小異..但餃子煎至金黃色加上外脆內軟的口感👄十分惹味..大家還可以因應喜好配合醋來食用..🤘🏾▫️主食▪️炒豬肉石鍋拌飯$108真的不能少看的主食之一🥰石鍋內裡超具豐富營養的價值..當中包含了:紫菜·芝士🧀·五花腩豬肉🐷·紅蘿蔔🥕·大豆芽·蘑菇🍄·菠菜🥬·翠玉瓜🥒..均衡飲食的健康.果然是韓國最注重的風格..再加上韓式辣醬攪拌均勻.不但有拉絲的感覺.吃下還充滿着味道濃郁的飯焦快感😋而主角-米飯🍚更不得不令人佩服的

▫️餃子

▪️餃子王$32

▪️泡菜餃子王$32

▪️韓式煎餃子$68

▫️主食
炒豬肉石鍋拌飯

▪️炒豬肉石鍋拌飯$108
真的不能少看的主食之一🥰石鍋內裡超具豐富營養的價值..當中包含了:紫菜·芝士🧀·五花腩豬肉🐷·紅蘿蔔🥕·大豆芽·蘑菇🍄·菠菜🥬·翠玉瓜🥒..均衡飲食的健康.果然是韓國最注重的風格..再加上韓式辣醬攪拌均勻.不但有拉絲的感覺.吃下還充滿着味道濃郁的飯焦快感😋而主角-米飯🍚更不得不令人佩服的..採用了健康十足的紅米&糙米😍
炒豬肉石鍋拌飯
  • 炒豬肉石鍋芝士拌飯
2021-07-02 109 浏览
💗最近,聽朋友介紹,去咗位於尖沙咀韓國街嘅韓屋, 由韓國人做廚師,煮出正宗住家菜。加上網上好評如潮,我滿有期望咁去。整體水準不過不失,而餃子王系列係有驚喜。🍗人蔘雞湯 $148個湯雞味濃郁,人蔘味唔會過重,食得出天然原味,係零味精同防腐劑。雞裡面加入唔少配料,例如:人蔘、松子仁、糯米等等。雞肉質嫩滑腍身,糯米吸收晒雞湯嘅味道。🧀炒豬肉石鍋芝士拌飯 $128 拌飯熱辣辣,放滿唔少配料(蛋絲、大豆芽、甘荀絲等等),當然唔少得豬肉片。我哋仲可以因應喜好選擇落幾多韓式辣醬。芝士雖然做到拉絲效果,但係份量可以再多啲。😋 韓式紅米飯夠養生,鍋底仲整到香脆嘅飯焦。🥟餃子王 $16小蒸籠裝住嘅唔係包點,而係特大粒餃子,賣相幾特別,啱晒大胃王。呢款餃子係由韓國直送,唔怪之得之前好少食到。餡料係韭菜豬肉餃,咬落有肉汁,餃皮厚度適中。 🥟泡菜餃子王 $16內餡有泡菜、豬肉、粉絲等等,食落會比餃子王更重口味,帶少少辣,2 款餃子王各有千秋。

🍗人蔘雞湯 $148

🧀炒豬肉石鍋芝士拌飯 $128

🥟餃子王 $16

🥟泡菜餃子王 $16
  • 餃子王
  • 泡菜餃子王
呢間餐廳位於尖沙咀嘅金巴利道 (俗稱「韓國街」),呢度鋪頭唔算大同埋keep住有人排隊,如果唔想等就記得book位啦。————————❦ 醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128送到黎嘅時候個石鍋熱辣辣,加左佢地嘅自家製醬汁就可以撈勻個飯。芝士多到每撈一下都拉哂絲🤩 石鍋飯嘅材料都幾多,值得一讚嘅係個牛肉甜甜地咁超好味😋評分:🌕🌕🌕🌖🌑-❦ 蔘雞湯 $148隻雞超腍,輕輕一夾d肉就可以撕開。入面有糯米吸哂湯同雞嘅精華!美中不足嘅係人參味可以再濃d。評分:🌕🌕🌕🌘🌑-❦ 餃子王 $16餃子皮薄餡好多,一咬落去好香韭菜味!評分:🌕🌕🌕🌘🌑-❦ 泡菜餃子王 $16大大隻餃子入面好多泡菜,仲有d粉絲好足料😋評分:🌕🌕🌕🌑🌑
————————
❦ 醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128
評分:🌕🌕🌕🌖🌑

❦ 蔘雞湯 $148
評分:🌕🌕🌕🌘🌑

❦ 餃子王 $16
餃子皮薄餡好多,一咬落去好香韭菜味!
評分:🌕🌕🌕🌘🌑

❦ 泡菜餃子王 $16
大大隻餃子入面好多泡菜,仲有d粉絲好足料😋
評分:🌕🌕🌕🌑🌑
2021-06-28 120 浏览
我們1行3人亦有訂枱,但我們對貴餐廳安排入席方式十分不滿意,當我們抵達餐廳是明知我們有訂枱,照樣安排walk in3位客人先入席。另外,樓面姐姐黑臉,而且十問九吾應。對此感到十分失望。因網上提及此餐廳服務十分友好,但此用餐令我們感到遜色。食物方面,亦沒有網上評分那麼吸引,只是普通。而且款式不多,只有石鍋食材。餃子當天亦賣晒。無法嘗試餃子的味道。最後希望安排入席方面可以做得更好,因為街邊實在太熱,希望餐廳明白亦從而改善

2021-06-28 86 浏览
好掛住韓國🇰🇷好掛住韓國🇰🇷好掛住韓國呢個話題基本上每個月 甚至每個星期 都會同同事朋友無限loop🥺講吓講吓 又會想食韓國野 我諗好多人同我一樣啩😆尖沙咀韓國街 即係金巴利道 大量韓國食肆 韓屋就係夜晚keep住排隊 人氣旺盛嘅其中一間💯我諗大家都同我一樣 鐘意佢與別不同 以韓式湯品🥣同餃子為主🥟◾牛排骨湯韓屋嘅湯標榜無味精 夠晒健康❤️落足料去煲架 入面有牛骨/牛肉/大蔥/洋蔥/粉絲 味道濃郁得嚟帶啲清甜 一啲都唔油膩 另外可以追加紅米飯/蕎麥麵 不過呢晚我哋要仲要其他野 所以就無加到😚平時喺韓國我一定要配碗飯啊◽醬炒牛肉石鍋芝士拌飯無追加紅米飯嘅原因就係 我要食呢個飯🤣韓式拌飯向來係我至愛 用石鍋送上可以保持温度 食得慢都唔怕變凍 紫菜/荳芽/翠玉瓜/蘿蔔絲…大量配菜加埋牛肉同芝士 倒入韓式辣醬 真係無得輸呢😍芝士仲有拉絲tim啊◾煎醬牛小排餃子呢度餃子有分蒸同煎 為免又食到過飽 今次只容許自己二選一😢好彩無揀錯 我哋都覺得呢個煎醬牛小排餃子好好味啊🐂牛肉饀嘅餃子比較少有 份量唔少 夠飽滿 表面脆脆地🥢難怪咁受歡迎啦
好掛住韓國🇰🇷好掛住韓國🇰🇷好掛住韓國

◾牛排骨湯
◽醬炒牛肉石鍋芝士拌飯
◾煎醬牛小排餃子
2021-06-27 64 浏览
呢間韓式餐廳主打石鍋飯同湯由韓國人大廚主理,標榜無味精無防腐劑無得去韓國,都可以嚟嘆下正寫韓國家常菜呀!牛膝骨湯($138)呢款湯非常滋補用咗牛膝骨長時間熬煮而成湯頭呈奶香白色,含有豐富鈣質!入口湯味濃而不咸,飲得出真係無加味精!內裏仲有好多年軟骨口感滑嘟嘟,有入口即化之感!醬炒牛肉芝士鍋飯($128)鍋飯配材非常豐富有牛肉、紫菜、菇、蘿蔔絲、菠菜、芽菜、芝士等等撈勻之後,每啖飯都有芝士拉絲香口惹味呢!韓國甜米水($25)韓國人氣大熱,推介必試!用米及麥芽發酵而成,有助解膩和消化呀!韓國提子果肉果汁($25)提子味清香,唔會似化學水!食到有果肉粒,口感一流!

呢間韓式餐廳主打石鍋飯同湯
由韓國人大廚主理,標榜無味精無防腐劑
無得去韓國,都可以嚟嘆下正寫韓國家常菜呀!

牛膝骨湯($138)
呢款湯非常滋補
用咗牛膝骨長時間熬煮而成
湯頭呈奶香白色,含有豐富鈣質!
入口湯味濃而不咸,飲得出真係無加味精!
內裏仲有好多年軟骨
口感滑嘟嘟,有入口即化之感!

醬炒牛肉芝士鍋飯($128)
鍋飯配材非常豐富
有牛肉、紫菜、菇、蘿蔔絲、菠菜、芽菜、芝士等等
撈勻之後,每啖飯都有芝士拉絲
香口惹味呢!

韓國甜米水($25)
韓國人氣大熱,推介必試!
用米及麥芽發酵而成,有助解膩和消化呀!

韓國提子果肉果汁($25)
提子味清香,唔會似化學水!
食到有果肉粒,口感一流!
2021-06-27 126 浏览
平時我食開嘅韓國野都係比較油膩同重口味,今次我終於揾到間清清地又貼地嘅韓國餐廳🤩 12點鬆d去到,間野都已經坐左幾多人,所以應該係信心保證😂未食早餐好肚餓,咩都叫下泥食~✨牛小排餃子 - 有微甜醬油香,餃子皮煙韌,啖啖肉幾足料✨醬炒牛肉石鍋飯 - 用嘅係紅糙米,口感幾有咬口,配菜好足,雖然唔太食到牛肉味,但連埋配菜撈埋一齊食感覺幾健康😜✨雪濃湯 - 好香濃牛肉湯味,唔會好油膩,裡面d洋蔥夠林夠清甜👍✨餃子王 - 好別緻,用個籠仔裝住😜素菜為主,幾清走嗰時已經要等位lu, 但值得encore嘅!

✨牛小排餃子 - 有微甜醬油香,餃子皮煙韌,啖啖肉幾足料
牛小排餃子

雪濃湯

✨餃子王 - 好別緻,用個籠仔裝住😜素菜為主,幾清
餃子王

走嗰時已經要等位lu, 但值得encore嘅!
牛小排餃子
雪濃湯
2021-06-25 165 浏览
炒豬肉石鍋芝士拌飯 🍚 $128 (8/10)熱辣辣咁上枱 辣醬係分開上嘅所以可以自行調校辣度 不過就算倒晒成碗辣醬落去都唔係好辣 但都唔影響味道嘅 如果有多少少飯焦就更好喇值得讚嘅係呢個石鍋拌飯比較健康 因為用咗紅米去代替白飯 另外配料仲有菠菜 紫菜 紅蘿蔔同埋蛋絲 芝士有幾強嘅拉絲效果 不過芝士味就唔太出餃子王🥟 $16 (7/10)呢間小店另一個主打係餃子 Menu有成頁都係餃子 分別有煎餃同埋蒸餃 擺碟非常用心 用咗一個細蒸籠擺住 用嚟打卡一流 因為有個蒸籠焗住 所以可以保持到熱度 但係味道稍為有啲失望 味道中規中矩 而且餃子個皮幾厚 餡料冇乜醬汁 食落比較乾🌟蔘雞湯🐤 $148 (8.5/10)人蔘味唔係超級濃 少咗啲苦澀味 偏向鮮甜隻雞都幾大隻而且好多肉 一個人完全食唔晒啲隻雞應該係我食過最淋嘅一隻 連啲骨都淋埋 基本上係同啲肉拆唔開 係要連骨一齊食個人蔘雞湯加咗紅棗同埋姜 所以飲落更加清甜雖然飯個飯嘅份量比較少 但其實就咁食雞都夠晒飽OVERALL: 推薦😆 (8/10)呢間人氣韓國店喺韓國街黎講都算幾突出 除咗因為比較新潮嘅裝修 食物質素其實都唔錯 成日都大排長龍 平
炒豬肉石鍋芝士拌飯 🍚 $128 (8/10)

餃子王🥟 $16 (7/10)

🌟蔘雞湯🐤 $148 (8.5/10)

人蔘味唔係超級濃 少咗啲苦澀味 偏向鮮甜
隻雞都幾大隻而且好多肉 一個人完全食唔晒啲

OVERALL: 推薦😆 (8/10)

呢間人氣韓國店喺韓國街黎講都算幾突出 除咗因為比較新潮嘅裝修 食物質素其實都唔錯 成日都大排長龍 平日七點幾去要等大概三個字先有位
不過食物嘅選擇相比起其他韓國餐廳冇咁多 主要都係食石鍋飯同埋牛肉湯雞湯

🌟為推薦
炒豬肉石鍋芝士拌飯
2021-06-24
炒豬肉石鍋芝士拌飯
2021-06-24 76 浏览
去到金巴利道這條韓國街,見到一間與眾不同設計新穎又潮流的韓國餐廳-韓屋。.落地大玻璃,加上霓虹燈的襯托,特別有朝氣,官員都是年輕人。.食物種類也有很多,主要是韓國湯韓國拌飯及餃子。.豆腐泡菜湯加$20有蕎麥麵很正宗的韓國泡菜湯,微辣很開胃,材料也很豐富,豆腐下面有不少泡菜、豬腩肉片、蘿蔔絲、瓜片得得,伴上蕎麥麵食好夾。.原味石鍋拌飯 $88傳統的美食都是白食不厭的,石鍋熱烘烘,溫度keep到食完都是暖的。用紅米,更健康。.泡菜餃子王 $16Lovely,一個巨餃子一籠,打卡一流呀,而且用泡菜作餡料,有創意,crossover。味道好食,帶點泡菜的香辛,即使這麼大塊也不覺得肥膩。.韓式煎餃子 $68/5隻煎得剛剛好,香脆得來又不會這焦。入面有粉絲、菜及豬肉,感覺輕盈,香脆可口。.餐廳還附送醃蘿蔔,酸酸辣辣是很好的開胃菜呢!
落地大玻璃,加上霓虹燈的襯托,特別有朝氣,官員都是年輕人。

食物種類也有很多,主要是韓國湯韓國拌飯及餃子。

豆腐泡菜湯加$20有蕎麥麵

原味石鍋拌飯 $88

泡菜餃子王 $16

韓式煎餃子 $68/5隻

餐廳還附送醃蘿蔔,酸酸辣辣是很好的開胃菜呢!
2021-06-22 84 浏览
突然之間好想食韓國嘢,去唔到旅行唯有出下去覓食🥳今次喺尖沙咀發現呢一間韓式餐廳,淨係門口已經勁多人排隊,心思思搞到我都好想食埋一份‼️咁多人排隊中伏機會應該唔大,今日終於一試‼️有時真係唔錯喎😎.▫️ 【 餃子王、泡菜餃子王】呢款餃子王只需$16一隻,以蒸烹調,Keep住餃子餡料嘅肉汁,個人來講比較鍾意食餃子王,而泡菜餃子就比較偏辣啲,兩者其實都好好食,皮薄又多料,正😄..▫️ 【 韓式豬肉拌飯】呢款韓式豬肉拌飯,我都非常之鍾意!大量蔬菜再加埋五花腩肉😊爽口又有層次,而且米飯好有咬口,好味..▫️ 【 雪濃湯配蕎麥麵】呢款奶白色嘅說濃湯用大量牛骨熬製,飲落清甜,入邊有大量嘅洋蔥同埋牛肉,在配搭埋蕎麥麵食感覺好健康,味道清清地,啱晒我口味‼️🥰

▫️ 【 餃子王、泡菜餃子王】

▫️ 【 韓式豬肉拌飯】

▫️ 【 雪濃湯配蕎麥麵】

尖沙咀韓國菜🇰🇷健康思鄉之選🧡今日經過尖沙咀,突然好想食韓國嘅,不過又想食啲健康少少嘅😆就入咗去呢一間韓屋啦😍人蔘雞湯 $148有一隻春雞係入面,入面有糯米紅棗等等嘅材料。雞湯非常濃厚,好濃郁嘅湯頭,帶少少人蔘味道,唔算太甘😁但感覺非常補身🧡蕎麥麵$20加錢可以叫蕎麥麵或者紅米飯配人蔘雞湯😆蕎麥麵爽彈,賣相吸引。夏天食一流💕醬炒牛肉石鍋飯$108少量嘅牛肉再配埋大量嘅菜🥕🥬,感覺非常健康。石鍋飯係用上紅米,食落比較有口感。幾鍾意甜辣醬🌶,撈埋啲飯非常開胃😃餃子王$16呢間嘅主打菜之一就係餃子啦🥟餃子王名副其實真係非常大隻,用一個蒸籠上,非常可愛😘而且皮好薄,肉餡非常豐富❣️都係一個必點之選💯
尖沙咀韓國菜🇰🇷健康思鄉之選🧡

蕎麥麵
  • 蔘雞湯
  • 餃子皇
2021-06-21 71 浏览
蔘雞湯🥘$148成隻雞響湯入面🐔雞湯散發住蔘味嘅清香☺️湯汁夠濃郁,層次豐富😎雞肉入口即化😌雞入面仲塞入滿滿嘅糯米😮店員亦附上醃蘿蔔作伴😆另外加$20追加一份蕎麥麵🍜配雞湯一齊食,有另一番風味😆原味石鍋芝士拌飯🤩$108石鍋飯可自行加入辣椒醬🥸入面仲有唔少芝士𠻹🧀每撈一下都見到有拉絲嘅效果🤣食落都唔錯,底下飯焦好脆口☺️餃子王🥟$16/隻泡菜餃子王😎$16/隻籠仔細細,但餃子夠曬大😍餃子王餡料有菜同豬肉☺️泡菜餃子王,就加入左泡菜,味道有少少辣🌶全部即叫即蒸,夠新鮮,值得一試😇韓屋 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
蔘雞湯🥘$148

成隻雞響湯入面🐔
雞湯散發住蔘味嘅清香☺️
湯汁夠濃郁,層次豐富😎
雞肉入口即化😌

雞入面仲塞入滿滿嘅糯米😮
店員亦附上醃蘿蔔作伴😆

另外加$20追加一份蕎麥麵🍜

配雞湯一齊食,有另一番風味😆

原味石鍋芝士拌飯🤩$108

石鍋飯可自行加入辣椒醬🥸
入面仲有唔少芝士𠻹🧀

每撈一下都見到有拉絲嘅效果🤣
食落都唔錯,底下飯焦好脆口☺️

餃子王🥟$16/隻
泡菜餃子王😎$16/隻

籠仔細細,但餃子夠曬大😍
餃子王餡料有菜同豬肉☺️

泡菜餃子王,就加入左泡菜,味道有少少辣🌶
全部即叫即蒸,夠新鮮,值得一試😇

韓屋 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
2021-06-21 62 浏览
韓國菜唔一定係🔥🔥熱氣煎炸嘢,日前黎到尖沙咀韓屋,餐廳無炸雞燒肉食。最出名就係零味精、零防腐劑既韓式湯品。😋😋💯💯餐廳唔算好大,所以成日都坐滿食客, 好多時候都要排隊等位😊 所以食晚飯我都會早少少黎。我地叫左香辣牛肉湯、蒸泡菜餃子同煎醬牛小排餃子。呢度既湯品可以加錢配飯或者麵。我地揀既香辣牛肉湯🐂🐂,熱辣辣上枱,辣度適中易入口,配碗白飯一流。餐牌仲有提供多款餃子,名有特色,我地試左一款煎餃、一款蒸既。🍽️🥢煎醬牛小排餃子煎得脆口,爆多饀,滿滿既牛肉濃香。我一向鐘意食泡菜,都算系一款健康食品,所以試埋個蒸泡菜餃子,泡菜爽口惹味。

我地叫左香辣牛肉湯、蒸泡菜餃子同煎醬牛小排餃子。

🍽️🥢煎醬牛小排餃子煎得脆口,爆多饀,滿滿既牛肉濃香。

2021-06-19
  • 韓式煎餃子