2021-08-11 139 浏览
去呢間野,大家記得要自律準時呀,因為佢地嘅職員係訂枱個時唔會話你知佢地唔休做,只會hold枱5分鐘,只要你遲5分鐘,佢地會唔聯絡你了解情況就會將你張枱俾walk in客架啦,所以記得要準時。

2021-08-11 100 浏览
尖沙咀金巴利道有韓國街之稱,出名多韓國餐廳,今次去試咗呢間韓國人主理嘅小店ᕕ(ᐛ)ᕗ.餃子王 $16/1隻 🥟大大隻餃子原隻小蒸籠上,外皮厚身柔韌,餡料係韭菜粉絲豬肉,非常飽滿,味道適中。.帝王蟹膏蟹肉煎餃子 $78/5隻 🥟餃子皮薄Q彈,煎得幾香口,平時食開嘅蟹膏一般會比較濃味,而呢度食到蟹味但味道相對清淡啲,鍾意濃味可以蘸搭配嘅醬汁。.雪濃湯 $138🥣 雪濃湯用石鍋上,飲落熱辣辣。牛骨湯雪白清澈味道鮮甜,入面嘅洋蔥及牛肉片份量都幾足,如果想飽足啲可以追加米飯做湯飯。.醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128 🍲醬炒牛肉幾入味炒得香口,加埋拉絲芝士味道更香濃,配料有紫菜、芽菜、蛋絲、紅蘿蔔、菇菇、翠肉瓜及菠菜等,口感豐富。辣醬帶甜味辣味唔重,分開上自己鍾意食幾多落幾多。比較特別係呢個飯用咗紅糙米飯取代一般嘅白飯,更加健康!米飯帶麻油香,最後仲有飯焦食,好飽足!.Demi Soda $27🍑桃味梳打水,幾夠氣。.總括而言:小店供應多款地道韓式主食、湯品、餃子等等,好似喺韓國食到嘅味道,感覺正宗!如果掛住韓國嘅食物,可以嚟食吓 ( ˘ ³˘)

餃子王 $16/1隻 🥟
帝王蟹膏蟹肉煎餃子 $78/5隻 🥟

雪濃湯 $138🥣

醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128 🍲

Demi Soda $27🍑
桃味梳打水,幾夠氣。
1K
2021-08-10 73 浏览
今次黎到呢間位於尖沙咀既韓屋🇰🇷🇰🇷每次經過都見有好多人排隊,於是決定搵日早少少黎食~~餐廳裝修走少女風,空間不大但有種溫馨既感覺🥰🥰🍖牛膝骨湯 $138✨牛膝骨湯都係第一次飲!!個湯係用牛膝骨長時間熬煮而成,味道好鮮甜😋😋裡面有好多牛筋,口感軟身,食到滿滿既骨膠原~~份量都好多,足夠2個人share飲👍🏻👍🏻🥘醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128✨佢地既石鍋拌飯係招牌黎,所以叫左黎試試~~個飯好足料,裡面有炒牛肉、紫菜、紅蘿蔔、菠菜、芽菜同翠玉瓜等🤤🤤重點係裡面仲有拉絲芝士,撈勻之後邪惡得黎好惹味!!同埋佢地用左紅米飯代替白飯,食落更加健康💪🏻💪🏻🥟餃子王、泡菜餃子王 $16/1✨最後梗係要試埋佢地既餃子王啦😍😍每隻餃子都有個細蒸籠裝住,賣相好得意!!餃子都好大隻,皮薄餡靚好足料❤️❤️餃子王既餡料係韭菜豬肉,咬落有肉汁~~泡菜餃子王就好香泡菜味,酸酸辣辣好開胃😋😋
今次黎到呢間位於尖沙咀既韓屋🇰🇷🇰🇷
每次經過都見有好多人排隊,於是決定搵日早少少黎食~~
餐廳裝修走少女風,空間不大但有種溫馨既感覺🥰🥰

🍖牛膝骨湯 $138✨
牛膝骨湯都係第一次飲!!
個湯係用牛膝骨長時間熬煮而成,味道好鮮甜😋😋
裡面有好多牛筋,口感軟身,食到滿滿既骨膠原~~
份量都好多,足夠2個人share飲👍🏻👍🏻

🥘醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128✨
佢地既石鍋拌飯係招牌黎,所以叫左黎試試~~
重點係裡面仲有拉絲芝士,撈勻之後邪惡得黎好惹味!!
同埋佢地用左紅米飯代替白飯,食落更加健康💪🏻💪🏻

🥟餃子王、泡菜餃子王 $16/1✨
最後梗係要試埋佢地既餃子王啦😍😍
每隻餃子都有個細蒸籠裝住,賣相好得意!!
餃子都好大隻,皮薄餡靚好足料❤️❤️
餃子王既餡料係韭菜豬肉,咬落有肉汁~~
泡菜餃子王就好香泡菜味,酸酸辣辣好開胃😋😋
2021-08-10 176 浏览
我有幾個去過韓國留學嘅朋友,佢哋因為太鍾意韓國,所以我哋平時約食飯都係會試下香港唔同嘅韓國餐廳~但每次講話食韓國嘢,我腦海都只係出現韓式炸雞、炒年糕、泡菜煎餅⋯🤨 感覺韓國嘢好似食嚟食去都係嗰啲⋯然後我上網查咗一查先發現,原來尖沙咀有一間韓國餐廳係主打韓國地道住家菜,聽落好似幾有新意,一於過嚟韓屋試下!🤩.韓屋嘅零味精家常料理係由韓國大廚炮製,今次叫咗幾款餐廳嘅人氣食物~先嚟一個蔘雞湯補一補先!一上檯,好大陣雞味傳入我的鼻!🤤 話明蔘雞湯,咁緊係首先試下啖湯先~熱辣辣㗎!其實人蔘味唔算好濃,但就好鮮甜,無乜苦澀味!😝😝.湯入面隻雞煮到超級腍,只係輕輕用筷子夾一夾就散開,連骨頭都係腍嘅!韓屋一啲都唔吝嗇雞肉嘅份量,好多雞呀!🤩🤩 估唔到雞肉煲咗咁耐都仲咁嫩滑!雖然湯入面已經有糯米同少量其他配料,但我額外再加個蕎麥麵,浸落湯度食!麵質唔錯,滑滑哋又幾彈牙!😍.食完蔘雞湯,就要食韓屋嘅招牌菜:石鍋拌飯!成間餐廳差唔多每檯都有叫!石鍋拌飯有原味、牛肉同埋豬肉揀,另外仲可以加芝士~今次我就揀咗炒豬肉石鍋芝士拌飯!.石鍋飯非常好足料,除咗expected嘅豬肉同芝士,仲有好多唔同嘅配菜,你會見到有

蔘雞湯

石鍋飯非常好足料,除咗expected嘅豬肉同芝士,仲有好多唔同嘅配菜,你會見到有蘿蔔絲、蛋絲、芽菜、紫菜、菇菇、翠玉瓜仲有菠菜!😆 落埋秘製嘅韓式辣醬之後就撈勻佢!(辣醬是分開上的,所以可以自行調校辣度~不過我自己就落晒成兜,因為都只係少少辣!)
一路撈一路見到個飯啲芝士拉晒絲咁,成個飯連埋咁多配料嘅香味係咁飄下飄下,真係搞到我流晒口水!🤤🤤 食嘅每一啖都係超豐富超多配料,每一啖都好香好惹味,食到最尾仲有飯焦!實在係太正了,真係難怪個個嚟到都嗌,呢個飯絕對係我會再返嚟幫襯嘅原因!😎😎
炒豬肉石鍋芝士拌飯

其實食完兩個主食都已經飽飽哋,但都仲想試多少少韓屋嘅小食,於是嗌咗個蒸泡菜餃子~餃子大大隻非常足料,泡菜味香濃,微辣,好juicy~蒸過嘅餃子入面啲餡理應係腍晒,但我食嘅時候「咔嚓」一聲,入面嘅泡菜仲係脆嘅,嘩!😱 點解會咁樣㗎!真係好欣賞韓屋廚師嘅廚藝!😝
蒸泡菜餃子

食韓國嘢唔一定係食韓式炸雞、炒年糕、泡菜煎餅嘅,今次呢一餐真係令我愛上咗韓國地道住家菜~疫情關係無得飛韓國,我覺得你都可以去韓屋止住咳先喎!😎
2021-07-27
午餐
炒豬肉石鍋芝士拌飯
蒸泡菜餃子
2021-08-09 45 浏览
#韓風住家風味餃子🥟-講開韓國嘢食 第一時間諗起泡菜炸雞 拌飯 跟住就係燒肉 樣樣都咁吸引🤤 今日同朋友去呢間韓式小店 sell住家風味 餃子 石鍋湯同拌飯係主打-🥟餃子王 $16🥟泡菜餃子王 $16一人一隻 朋友食餃子王 韭菜豬肉餡多到唔講得少 滿口肉汁鮮香 我鍾意泡菜餃子王多啲 裏面加咗泡菜切粒 辣辣地 爽口又醒胃-🥠特大餃子煎餅 $78煎餃子同樣叫咗兩款試吓 特大餃子煎餅好得意 將餃子壓扁 賣相似中式煎蛋角 裏面嘅粉絲韮菜炒蛋碎餡 中和煎餃外皮嘅油膩 -🥠煎韓式粉絲素餃子 $68煎素餃子比中式餃子件頭大 點啲芝麻醬油食 更加惹味-🥣#醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128石鍋拌飯真係百吃不厭 材料豐富蔬菜多 即使有溶芝士 都唔怕太飽滯 飯菜温度keep住熱 食到咁上下食埋飯焦 好滿足啊😚-📍韓屋尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
#韓風住家風味餃子🥟

🥣#醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128

📍韓屋
尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
2021-08-09 42 浏览
尖沙咀人龍店都幾多 今日同朋友去食其中一間人氣韓國料理 見佢拳頭咁大既餃子🥟有衝動想試吓 佢叫餃子王 一隻唔使$20裡面係蔬菜豬肉餡 用小蒸籠裝住 味道正常 亦適合打卡炒豬肉芝士拌飯石鍋上 夠哂熱 配料有辣豆醬 菠菜 翠玉瓜 蛋絲 芽菜同碎紫菜撈埋一齊 再加埋芝士 味道都正路 視覺效果都幾好 有拉絲㗎 飯拌飯特別些用咗相對健康有咬口既紅米飯 配埋額外附送既辣醃蘿蔔 食落都幾開胃 不過價錢比起平時出面高 份量相對唔算多 但女仔細食既話都夠飽肚既 人蔘雞湯幾足料 用咗一隻雞 雞肉嫩滑 容易拆骨 雞肉釀左大棗 板栗 松子仁同糯米 亦有香人蔘味 都ok~

🍲韓屋🇰🇷• 今次終於可以試到位於尖沙咀嘅韓屋😆佢地原來係主張煮出韓國人最想食嘅家常菜 上網睇發現佢地特別之處係有十幾款零味精、零防腐劑韓式住家熱湯🤤地點係近尖沙咀韓國街個邊 鋪面唔大 但係睇落乾淨舒服 裝修夠晒少女心🤣————————————————❶ 鮑魚蔘雞湯 $168蔘雞湯絕對係招牌菜✨用石鍋裝住 所以嚟到嘅時候仲係熱辣辣🤤入面有人蔘、鮑魚、糯米、大蒜、大棗等😆非常足料 而且應該經過長時間熬製🙀!飲落好濃郁 但人蔘味唔算好出 所以一啲都唔苦🤣反而覺得有啲鮮甜!飲完之後成身暖哂🤤雞肉質嫩滑 入面有糯米吸收晒湯同埋雞嘅精華🥰 而且絕對係我見過煮到最淋嘅雞 基本上係唔使用力已經撕到啲雞肉出嚟🤤甚至連骨都煮到淋晒 食埋啲骨都唔覺眼🤣!❷ 餃子王 $16餃子王絕對係呢度嘅招牌✨每一份餃子王都只得一隻🥺但係每一份都大大隻🥰而且擺盤非常用心 用咗一個細細地嘅蒸籠裝住 好似巨大化咗水餃🥟入面有豬肉同埋菜 另外特別加咗粉絲嘅關係 所以咬落口感都幾多變化🤣!❸ 泡菜餃子王 $16除咗原味餃子王之外 仲有泡菜餃子😚入面嘅配料同原味差唔多🥰但係多咗泡菜!個人鍾意加咗泡菜多啲 因為味道再多啲層次變化!而
🍲韓屋🇰🇷

————————————————

❶ 鮑魚蔘雞湯 $168

❷ 餃子王 $16

❸ 泡菜餃子王 $16

除咗原味餃子王之外 仲有泡菜餃子😚入面嘅配料同原味差唔多🥰但係多咗泡菜!個人鍾意加咗泡菜多啲 因為味道再多啲層次變化!而且食落都覺得幾辣🤫夠晒惹味🤣

總括來講個人覺得蔘雞湯真係幾出色 都夠真材實料 比起唔少在港嘅韓國舖頭出色🥰而且夠晒健康養生!如果大家去韓國街不妨試吓佢😆
————————————————
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7.5/10
環境指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7.5/10
回訪指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
服務指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑| 7/10
超喜歡這間專吃韓式石鍋料理🥘和餃子🥟的韓屋🏠🇰🇷,因為有好正宗的釜山豬肉湯😋👍🏻!📌餃子王🥟$16好大隻,餡料相當飽滿,餃子皮有嚼勁🥟,同時不太厚📌泡菜餃子王🌶🥟$16同樣拳頭咁大,多了泡菜酸酸辣辣,更加開胃📌釜山豬肉湯🐖🍲$128相當釜山的湯品‼️ 暖呼呼,豬肉和韮菜香味撲鼻🐖😋,配上泡菜蘿蔔和釜山蝦醬自行調味,好正宗呀🇰🇷🇰🇷‼️‼️📌蔘雞湯🐔🍲$148傳統韓國名菜,除了雞及人蔘,裏面還有糯米、紅棗等,湯的味道是鮮中帶甘,蔘味濃郁,雞的脂香油香亦滲透到湯中👍🏻🇰🇷🇰🇷

📌餃子王🥟$16
好大隻,餡料相當飽滿,餃子皮有嚼勁🥟,同時不太厚

📌泡菜餃子王🌶🥟$16
同樣拳頭咁大,多了泡菜酸酸辣辣,更加開胃

📌釜山豬肉湯🐖🍲$128

📌蔘雞湯🐔🍲$148

2021-08-04 118 浏览
網上啲人都唔知係唔係亂講,話咩「冇味精」,其實點為之冇味精呢?佢哋舖頭嘅廚師唔直接放味精,不過相信佢用嘅材料都已經有味精,因為食完之後我覺得好口渴!基於咁口渴,我同佢哋拎咗啲水嚟飲,點知佢哋個水樽相當污糟,成個樽癡粒粒,而且好多塵埃,好恐怖😱!衛生相當差!叫咗個釜山豬肉湯,湯頭好淡,要另外加野令到佢喊啲,如果唔係真係吞唔落,而且豬肉先係重點,好乾好乾,好似紙皮咁乾,唔知點食⋯⋯質素真係好一般,甚至可以話係差,因為我都食唔落。純粹係香港未搵到其他地方有得食呢樣野,叫做過吓口癮。

2021-08-03 142 浏览
呢間餐廳以韓國大廚為班底🇰🇷煮出多款零味精、零防腐劑嘅韓式住家熱湯🍲、仲有石鍋拌飯🥙同煎餃蒸餃🥟💗牛排骨湯+ 韓國紅米飯($153)由牛骨同牛肉長時間熬煮而成,牛排骨嫩滑鬆軟,骨肉分離,牛味香濃🐂加入粉絲、洋蔥同大蔥,飲落清甜味濃。紅米飯濕潤黏糯,營養較高非常健康🍚💗薯仔豬排骨湯($138)豬排骨有兩大件,肉質軟腍鬆化,骨肉分離,非常入味🍖加入大量大白菜、荳芽、薯仔同洋蔥,主要以韓式豆瓣醬同辣醬調味,再灑上野芝麻粉,飲落微辣醒胃,有緩解宿醉作用🌶💗醬牛小排蒸餃子 ($78/ 5隻)餃子皮薄身煙韌,牛肉餡軟滑飽滿,肉味濃郁帶甜醬油香🐮
💗牛排骨湯+ 韓國紅米飯($153)
牛排骨湯

💗薯仔豬排骨湯($138)
薯仔豬排骨湯

💗醬牛小排蒸餃子 ($78/ 5隻)
餃子皮薄身煙韌,牛肉餡軟滑飽滿,肉味濃郁帶甜醬油香🐮
醬牛小排蒸餃子
2021-08-02
牛排骨湯
薯仔豬排骨湯
醬牛小排蒸餃子
2021-08-03 2098 浏览
每次想食韓國嘢都會去尖沙咀韓國街,今次就決定試下哩間韓屋。餐廳座位唔係好多,我地午市時間黎到,餐廳已經差唔多坐滿晒人,大家如果想晚餐嚟食記得早啲到。餐牌上面既選擇好多,而且點任何湯都會附上一小盤醃蘿蔔,亦可以追加飯($15)同麵($20)今次我地就叫左以下食物share👇🏻🍲蔘雞湯 $148雞肉上面放左唔少人蔘,雞隻入面放左大棗、板栗、糯米等,無論係雞肉定係裏面既食材都煮得軟腍入味,而雞湯味道濃郁,都幾好飲,我地加左$20要蕎麥麵,大家記得要趁熱放落啲湯到一齊食。🧀炒豬肉石鍋芝士拌飯 $128拌飯份量頗多,配料亦相當豐富,糙米上面有蘿蔔絲、芽菜、翠玉瓜、紫菜、蘑菇、菠菜、雞蛋絲,再加上芝士同埋辣椒醬,食落口感豐富,微辣香口,底下仲有啲飯焦,的確係幾好食。🥟餃子王 $16隻餃子王既size特別大,餡料亦豐富。整體黎講,餐廳食物唔錯,份量亦唔少,掛住韓國既味道可以一試。

今次我地就叫左以下食物share👇🏻

🍲蔘雞湯 $148

🧀炒豬肉石鍋芝士拌飯 $128

🥟餃子王 $16隻
餃子王既size特別大,餡料亦豐富。

午餐
2021-08-03 80 浏览
自從前年因機緣巧合之下,發掘到呢間專賣韓國湯嘅小店!加加埋埋去過呢間餐廳都超過10次,店舖雖然鋪面不大,但佢賣既都真係真材實料!因疫情關係,已經事隔兩年冇去韓國了🥲🥲唯一只可以靠呢間店去回憶喺韓國旅行時成日食嘅蔘雞湯!尖沙咀其實有好多韓國餐廳,但我真係未飲過一間比佢更好飲嘅蔘雞湯,韓屋真係比到我一種好當地嘅感覺!🍡蔘雞湯 HK$148之前都提及過,我都試過唔同餐廳嘅蔘雞湯😌呢間嘅蔘雞湯會比我飲到一種較濃郁嘅味道,同時帶有少少酒味,同埋人蔘味!飲啖湯後覺得雞味好濃,雞肉都好滑嫩,啲雞骨仲要係煮到溶晒,一咬就散,配埋糯米簡直一流!🍡薯仔豬排骨湯 HK$148我記得我第一次嚟嘅時候,叫咗蔘雞湯!第二次再嚟嘅時候就諗住試吓唔同嘅湯,就叫咗呢款名為《醒酒湯》嘅薯仔豬排骨湯!🤣🤣點知真係一叫就愛上,次次黎都係為咗呢個湯,我亦都因為呢個湯而介紹咗唔少身邊既朋友!第一啖已經感受到微辣既口感慢慢滲出黎,果種辣真係越飲越上癮!薯仔都煮到好淋身,吸收哂啲湯既精華!😍但我冇諗過今次嚟反而有少少失準,對佢有啲失望!🤭之前試過飲幾次呢個湯既排骨都會煮到好軟熟好淋身,好易咬!但今次嘅排骨則比較韌,咬極都咬唔開!而且

🍡蔘雞湯 HK$148

🍡薯仔豬排骨湯 HK$148

但我冇諗過今次嚟反而有少少失準,對佢有啲失望!🤭之前試過飲幾次呢個湯既排骨都會煮到好軟熟好淋身,好易咬!但今次嘅排骨則比較韌,咬極都咬唔開!而且湯嘅味道亦都令我覺得係有少少即場新煮,煮得唔夠時間就急於賣既感覺!🥺🥺

起初我有諗過究竟我分享呢間餐廳嘅時候應該用以往幫襯過既食後感好,還是用我今次既食後感好呢~但我覺得都需要公平既,所以就決定寫晒咁多次嘅食後感出嚟,等大家自己慢慢諗下🤣🤣

🍡醬牛小排餃子HK$78

呢個牛小排餃子好有趣,餃子皮好薄,餡料亦都好多,食落好似以為自己食緊牛扒咁🤣🤣我覺得真係值得一試!
2021-08-03 53 浏览
𝕋𝕊𝕋 尖沙咀 • ℍ𝕒𝕟𝕠𝕠𝕜 韓屋 🏠 📍尖沙咀金巴利道𝟞𝟡-𝟟𝟙𝔸號美園大廈地舖➰ 金巴利道韓國街的韓國餐廳林立,而韓屋Hᴀɴᴏᴏᴋ是由韓國人主理並主打多款無添加味精的家常熱湯,健康養生。➰🔹鮑魚參雞湯 $𝟷𝟼𝟾 🍲推介滋補人參鮑魚雞湯,以原隻雞入饌,雞件軟腍,內裡釀有紅棗、糯米、人蔘等材料,相信熬製時間夠長,不過太腍碎骨偏多。🔹醬炒牛肉石鍋 $𝟷𝟶𝟾 🥘以紅米及糙米代替白飯,牛肉有脂香,再拌入秘製醬汁、紫菜、芽菜等,啖啖帶有薄脆飯焦。🔸餃子王 (原味/泡菜)$𝟷𝟼 🥟以小小的蒸籠裝著餡料飽滿的餃子,泡菜味道更為突出。
𝕋𝕊𝕋 尖沙咀 • ℍ𝕒𝕟𝕠𝕠𝕜 韓屋 🏠
📍尖沙咀金巴利道𝟞𝟡-𝟟𝟙𝔸號美園大廈地舖

🔹鮑魚參雞湯 $𝟷𝟼𝟾 🍲

🔹醬炒牛肉石鍋 $𝟷𝟶𝟾 🥘

🔸餃子王 (原味/泡菜)$𝟷𝟼 🥟
以小小的蒸籠裝著餡料飽滿的餃子,泡菜味道更為突出。
2021-08-02 48 浏览
雖然香港有好多間餐廳食韓國野,不過食到韓國餃子既地方就唔算普遍~ 所以黎到<韓屋>就點都要叫餃子🤤<煎醬牛小排餃子>外皮煎得好香脆,完全可以鎖住牛小排既肉汁🤤<泡菜餃子王>可以單隻點,一籠一隻~無番咁上下大件點叫餃子王😆 外皮軟糯,入面既泡菜微辣,唔洗點醬油都好夠味~<炒豬肉石鍋拌飯>材料好豐富之餘,最驚喜係用高纖既紅米飯取代一般既白飯😮 唔單止健康,仲增添左口感😆<牛排骨湯>食完石鍋拌飯,想點多個清淡啲既湯飲下。出奇地好清甜😙 入面仲有啲韓國粉絲,唔會overcook,仲帶少少煙韌。牛肉都好淋,如果份量再多啲就好,唔夠喉呀🤤不過要留意番,店既湯都係唔包飯~可以另外加點紅米飯或者蕎麥面~呢一晚平日黎到都好多人,如果大家想食記住要book定枱呀~

<煎醬牛小排餃子>
外皮煎得好香脆,完全可以鎖住牛小排既肉汁🤤

<泡菜餃子王>

<炒豬肉石鍋拌飯>

<牛排骨湯>

呢一晚平日黎到都好多人,如果大家想食記住要book定枱呀~
兩個湯都好好食,有韓國風味,但餃子王比較失望,與超市急凍的差不多廚房上菜位同回收用完既碗碟都係放在同一位置,可能職員較忙不能即時處理,變相同一時間食完與未食嘅放埋一齊…有待改善

• 蔘雞湯
  • 薯仔豬排骨湯